Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.09.2012., 11:08   #261
Quote:
ombia kaže: Pogledaj post
Citam ovu temu i pitam se ima li jos koji trik za rehabilitaciju jetre?
Ne pijem alkohol, ne uzimam lijekove (cak ni one za bolove), nisam preboljela hepatitis, a jetrene vrijednosti su mi uzasne.
Cekam da mi nalaz stigne postom, jutros me nazvao doktor koji je obavio pretrage, sad ide ultrazvuk itd.
Uglavnom doktor je zvucao lose.
E da ne jedem masno uopce.
Ima li jos netko iskustva s cajem od gospine trave?
Mene je trenutno strah bilo s cime eksperimentirati.
Već sam rekao za Hepatil,Sylimarin.
Netreba vas biti trenutno strah eksperimentirati, nego uvijek sa glupostima.
Kada budete imali nalaze ,onda se može nešto konkretno reći.

Quote:
more kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima,
iz Splita sam i imam 43 godine.
upravo sam izašao iz bolnice (gastro)gdje sam bio 1 mjesec.Na početku sam lječen za toksični hepatitis (medrol 64 mg)
ERCP mi je napravljen 14.09 i ugrađen stent.Papila nabrekla i okrugla jedva se kanulira.Prikaže se biljarno stablo dilatirano ispod pripoja cistikusa na preko 1 cm.distalno od tog dijela lumen se slabije puni kontrastom ali je dojam uredna kalibra..nakon papilotomije prođe se balonom uz veliki otpor.ugrađuje se stent 7 cm 7f.
zaključak stenoza d.koledohusa.
pacijentu treba pretraga EUS-om sa nekim uzimanjem uzorka glave gušterače.

doktor preporuča Zadar.Ja sam za sada odbija to napravit dok se situacija malo ne smiri.drugim riječima nema šanse da bi to izdrža 5 dana nakon ERCP-a
Znali ko gdje je najbolje napravit EUS u zagrebu koja bolnica ili koji doktor.
Koju uputnicu da tražim od svoje doktorice.
Moj doktor priznaje da ne zna šta mi je i da takav slučaj nije ima,ne pijem alkohol nikako,žestoka nikad u životu možda 1 litra vina godišnje svakih 2-3 godine.Pušim 20-40 cigareta dnevno.
Bilrubini su se vratili skoro u normalu ali su enzimi visoki skoro i gori nego šta su bili kad sam doša u bolnicu.
i dobija sam steroidni diabetes sa medrolom ali je pod kontrolom
Medrol smo počeli skidat sa 64 mg smo napravili skok na 32 mg i sad svakih 7 dana 4 mg dolje.
e da smršavija sam sa 117 kg na 99 kg glavnina bila prvih dana 1-2 kg dnevno.
Stolica je vratila boju sa bijele skoro na normalnu

Aspartat aminotransferaza 180
Alanin aminotransferaza 563
Gama glutamil transferaza 1361
Alfa amilaza serum 182
Alkalna fosfataza 412
Laktat dehidrogenaza 222
Trebali bi ,ukoliko želite nešto konkretno, dat cijelo otpusno pismo,nemožete samo izbacivati nalaze samo tako.

Quote:
Nemam neravnotezenu prehranu, jedem uglavnom organsko, puno ribe, puno voca i povrca, hranim se gotovo najzdravije od ljudi koje znam.
Alkohol nisam nikad pila da bi se napila, nego sam popila deci do dva vina uz fini obrok rijedje od jednom tjedno. Da to steti svi alkosi bi vec trebali biti mrtvi.
Dakle popila bih od alkohola litru vina rasporedjeno na par mjeseci.
Sumnjaju na nesto autoimuno.
Kakav je to preparat?
Ja sam sad narucila LIV 52 ali zelim to jos s doktorom dogovoriti.
Ursodeoksikolna kiselina se daje kod otapanja kolesterolskih kamenaca -većinom neuspješno i danas gotovo napušteno.,
refluxni gastritis,
te kolestatičke bolesti jetre.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 15:37   #262
Hvala na odgovoru.
Ciji je hepatil proizvod, pitala sam u apoteci nikad culi, zivim vani.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2012., 16:38   #263
Quote:
Hvala na odgovoru.
Ciji je hepatil proizvod, pitala sam u apoteci nikad culi, zivim vani.
Pliva.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2012., 08:17   #264
Quote:
hrvoje dr. kaže: Pogledaj post
Pliva.
Onda nista, nema toga kod mene. No vjerojatno ima nesto slicno.
To bi bio lijek za regenraciju jetre na recept ili nesto u slobodnoj prodaji?
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2012., 16:25   #265
Quote:
miana8 kaže: Pogledaj post
imam 18 godina, u trecem mjesecu sam pocela uzimati kontracepsijske tablete logest. odmah pri pocetku uzimnja ginekogogic mi je napisala uputnicu za vadenje krvi da provjeri jetrene enzime al sam imala puno posla s skolom i odgodila vadenje. nakon 3 i pol kutije, 14.6. vadila sam krv i jetreni enzimi su mi bili blago poviseni. AST 53 ref.in. 14-32, ALT 70 ref.in. 10-29, ALP 224 ref.in. 50-125, GGT 155 ref.in. 10-24. prestala sam piti tablete 19.6. i preporucili su mi za mjesec dan ponoviti pretrage racunajuci da ce sve biti uredu. 9.7. sam ponovno vadila krv i enzimi su jos porasli. AST 381, ALT 238, ALP 367, GGT 300. sljedece, 10.7. sam se testirala na hepatitis i negativna sam, jedino je anti-HBs titar >1000,00 ali rekli su da je to zbog cjepiva. nakon toga sam bila na pregledu kod infektologa i gastrologa i ponovno vadenje krvi, samo sad sve ostalo osim jetrenih enzima, 13.7. i sve je bilo u intervalima, jedino u mokraci pise da imam dosta stanica plocastog epitela i rijetke bakterije.. to pretpostavljam da je normalno. bilirubin je bio 15, ref.in. 6-26. isti dan sam se testirala za EBV di pise da je EBV VCA/EA IgG pozitivan TV=4,72 i EBV EBNA IgG pozitivan TV=10,64. rekli su da to znaci da sam davno bila u kontaktu s virusom i da ga trenutno nemam. takoder 13.7. sam bila na ultrazvuku koji je pokazao da mi je jetra uvecana. poslije toga sam imala upise i sl. i da, od negdje 11.7. sam imala tupu bol s desne strane pa je to trajalo do 18.7., to negdje.. i od onda do danas nisam krv vadila, cekala sam posto mi je prosla bol, u nadi da ce se smiriti, i odem danas, 1.8. i slala sam u zagreb serum neki ali enzimi su mi jos porasli!!! dakle, danas AST 367, ALT 301, ALP 493, GGT 461! plus, bilirubin je porastao na 23, ali je u ref.in.
jedino su rekli da pazim da ne jedem masno, a to sam i prije izbjegavala.
sad da napomenem, imam probleme s prejedanje i povracanjem, jedno godinu dana, malo manje, prakticki mi je zlo posle svakog jela.. pretjerivala sam s sumecim tabletama i vitminima, laksativima. za vrijeme menstruacije pila sam jake tablete. mozda nest od toga ima veze s mojim stanjem. pa sad, ako ima netko iskustva s necim slicnim, na kojim pretragama ste bili? jer cini mi se da ni doktori ne znaju kam bi me dalje poslali. i da, ne pijem alkohol, niti pusim. eto, na dugo i siroko, hvala unapred ako bude odgovora
Vec duze od 2 mjeseca vadim svakakve nalaze i slicni su kao tvoji... malo manji GGT.... bio sam kod puno doktora i pio puno ii surutka i na dijeti sam vec duze od mjesec dana ali nista posebo mi se nalazi nisu poboljsali... sad idem kod gastroenterologa koji ce vidit da li je neka autoimuna bolest... sto bi i tebi savjetovao ako nisi vec bila a ako jesi volio bih znat sta ste jos vadili od nalaza i kakvis u bili? hvala puno

Zadnje uređivanje El Gato Félix : 25.09.2012. at 16:30. Reason: popravak citata
Damir 1988 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2012., 02:16   #266
Masna promjena jetre cesto nema veze s masnom prehranom, nego nastaje kao
patohistoloska reakcija na ostecenje jetre (virusni ili alkoholni hepatitis).

Stovise, ljudi koji uzimaju mnogo maslinovog ulja, i omega-3 masnoca nemaju masnu jetru, niti ostecenje jetre: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2670406/

(Hipertrigliceridemija je posljedica prehrane prebogate ugljikohidratima, dakle smanjiti prije svega ugljikohidrate treba:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...tool=pmcentrez

Posebice jetru opterecuje fruktoza; ali i saharoza jer se ona razlaze na fruktozu i saharozu;
omega-3 masne kiseline, i one iz maslina, maslinovog ulja, oraha, badema korisne su u borbi protiv
hipertrigliceridemije, no osnovno je: reducirati unos ugljikohidrata, i naravno: alkohol i duhan niti prismrditi.

sto se tice masnoca, valja izbjegavati ZASICENE masne kiseline, jer one pogoduju hiperkolesterolemiji, fitoestrogeni se mogu koristiti u borbi protiv hiperkolesterolemije).

Uglavnom preporuca se mediteranska prehrana, ali bez alkohola, eventualno blago hipokalorijska,
1500 kcal za zene, 1800 kcal za muskarce.

Aminotransferaze moze sniziti suplementacija aminokiselinom taurinom (barem 10 g dnevno). Taj suplement je skup u RH, ali je relativno jeftin kupuje li se iz SADa. Prednost nad simarilom: ne metabolizira se putem citokroma P450.

(Osim toga, nije dostatno reducirati samo tjelesnu tezinu, nego i stalna aerobna tjelovjezba, pa makar bili i normalnog indeksa tjelesne mase).

Zadnje uređivanje Fuerteventura : 27.09.2012. at 02:38.
Fuerteventura is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2012., 20:04   #267
Quote:
Onda nista, nema toga kod mene. No vjerojatno ima nesto slicno.
To bi bio lijek za regenraciju jetre na recept ili nesto u slobodnoj prodaji?
1.To nije lijek nego preprat sa NAVODNIM povoljnim učinkom na jetru,bez rp.
Googlajte gl. sastav pa vidite.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2012., 21:18   #268
Question nitko ne zna šta mi je

takvo mi se stanje već tri puta ponovilo... temperatura 40 pa čak i do 41. i tako 5 dana za redom. a ništa me ni ne boli nitei ne šmrčem niti kišem. jedino što sad zadnji put zbog te temperature nisam ništa mogla jesti a kad sam malo popila vode onda mi je bilo muka i povraćala sam. organizam mi ništa nije prihvaćao. napravila sam pretrage i pokazale su da su mi jetrene probe povišene

bilirubin 16.0
alkalna fosfataza 72
AST 27
ALT 50
GGT 42
LDH 147

napravila sam i pretrage za citomegalo virus i mononukleozu. pokazalo je da sam to prebolila prije i da nisu aktivni sad. rekli su mi da dosta djece to preboli i u vrtičkoj dobi da ni ne znaju i dosta ljudi ima te viruse u sebi a da nisu aktivni i da su ih prebolili ranije. znači sad nije mononukleoza bila u pitanju. jedino što su sada našli je escherichia colli 10 na 5u i ona bi mogla biti uzročnik ali prije sam isto napravila tu pretragu i nije je bilo a događale su se identične stvari. doktori misle da je sada nešto potaknulo escherichiu. sljedeći tjedan ću ponoviti jetrene probe, krvnu sliku i sedimentaciju pa ćemo vidjeti dali je jetra došla k sebi jer ju sada čuvam a za escherichiju pijem prirodne preparate od brusnice i d-manozu. više ne vjerujem u nikakve lijekove. samo prirodno i zdravo.

dali ovakve jetrene probe pokazuju nešto i da li mi je jetra jako oštećena i za koliko se vremena može oporaviti?

unaprijed hvala na odgovoru
monkey wrench is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2012., 11:55   #269
Quote:
monkey wrench kaže: Pogledaj post
takvo mi se stanje već tri puta ponovilo... temperatura 40 pa čak i do 41. i tako 5 dana za redom. a ništa me ni ne boli nitei ne šmrčem niti kišem. jedino što sad zadnji put zbog te temperature nisam ništa mogla jesti a kad sam malo popila vode onda mi je bilo muka i povraćala sam. organizam mi ništa nije prihvaćao. napravila sam pretrage i pokazale su da su mi jetrene probe povišene

bilirubin 16.0
alkalna fosfataza 72
AST 27
ALT 50
GGT 42
LDH 147

napravila sam i pretrage za citomegalo virus i mononukleozu. pokazalo je da sam to prebolila prije i da nisu aktivni sad. rekli su mi da dosta djece to preboli i u vrtičkoj dobi da ni ne znaju i dosta ljudi ima te viruse u sebi a da nisu aktivni i da su ih prebolili ranije. znači sad nije mononukleoza bila u pitanju. jedino što su sada našli je escherichia colli 10 na 5u i ona bi mogla biti uzročnik ali prije sam isto napravila tu pretragu i nije je bilo a događale su se identične stvari. doktori misle da je sada nešto potaknulo escherichiu. sljedeći tjedan ću ponoviti jetrene probe, krvnu sliku i sedimentaciju pa ćemo vidjeti dali je jetra došla k sebi jer ju sada čuvam a za escherichiju pijem prirodne preparate od brusnice i d-manozu. više ne vjerujem u nikakve lijekove. samo prirodno i zdravo.

dali ovakve jetrene probe pokazuju nešto i da li mi je jetra jako oštećena i za koliko se vremena može oporaviti?

unaprijed hvala na odgovoru
Obzirom na blondano ,da netrošim svoje i vaše vrijeme,odite na pdf Alternativu.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.10.2012., 19:21   #270
Pozdrav svima! Ako ovdje ima doktora, neka mi proba napisati svoje mišljenje.
Početkom 7. mjeseca imao sam rizični spolni odnos bez zaštite.

Nakon 104 dana (dakle, nakon 3 i pol mjeseca), rezultati testiranja su sljedeći:
hepatitis b-negativno
hepatitis c-negativno
HIV-negativno
Rezultati na ostale SPB (sifilis, klamdija)- negativni

Točno mjesec dana nakon odnosa krvna slika sljedeća (vezano uz jetrene testove):

Bilirubin-10
AST- 19
ALT- 22
GGT- 14
ALP- 88

Krvna slika od prije par dana (u isto vrijeme kada sam i dobio negativne rezultate na hepatitise i HIV, 3 i pol mjeseca nakon odnosa):

Bilirubin- 12
AST-29
ALT- 48
GGT- 14
ALP-88

Dakle, sve je u referentnim vrijednostima, ali AST i ALT su sada malo ''povišeni'' u referentnim vrijednostima. Jasno se vidi da je ALT na samoj gornjoj granici vrijednosti. NAPOMENA-2 dana prije jeo sam dosta masnu hranu, a večer prije vađenja krvi gazirana pića! Plus popušio sam kutiju cigareta taj dan.

Pitanja:
1. u referentnom centru su mi preporučili ponovno testiranje na hepatitis C (protiv hepatitisa B sam cijepljen inače), s obzirom da je inkubacija do 6 mjeseci. ALI, rekli su da je dobar dio vremena ''zahvaćen'' testiranjem i oni misle da bi to sve moglo biti u redu. Mislim, to znači da ja tamo istekom 6 mjeseca od odnosa mogu stvoriti antitijela na HCV, a npr. nakon 5 mjeseci od odnosa sam negativan?
2. Simptomi koje imam su svrbež, bolovi u zglobovima i nelagoda (peckanje po tijelu-inače jako neugodan simptom), imao sam jaku mučninu jedno 5 dana. S obzirom da sam bio pod stresom i cijelo vrijeme sumnjao te imao te simptome od samog početka, mislio sam da imam HIV, a to se nakon 3,5 mjeseci nije dokazalo. Jel moguće da imam sve te simptome na psihičkoj bazi?
hrc1988 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2012., 15:26   #271
dr. Hrvoje,

molim Vas za pomoć.. naime, mama ima cirozu jetre...sad ima terapiju Fursemid ujutro, Aldactone uvečer...zbog ascitesa, zatim hepa Merz hranule 3x1, ujutro natašte Zypanthole, i neki dodatak prehrani...
ono što je sada problem jest da je mama jako slaba i samo bi spavala... ne znam kako ju "podići"... da ima više energije i da se udeblja... sada je na neslanoj dijeti..
zahvaljujem unaprijed
D.
dunjaranka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2012., 21:04   #272
Quote:
hrc1988 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima! Ako ovdje ima doktora, neka mi proba napisati svoje mišljenje.
Početkom 7. mjeseca imao sam rizični spolni odnos bez zaštite.

Nakon 104 dana (dakle, nakon 3 i pol mjeseca), rezultati testiranja su sljedeći:
hepatitis b-negativno
hepatitis c-negativno
HIV-negativno
Rezultati na ostale SPB (sifilis, klamdija)- negativni

Točno mjesec dana nakon odnosa krvna slika sljedeća (vezano uz jetrene testove):

Bilirubin-10
AST- 19
ALT- 22
GGT- 14
ALP- 88

Krvna slika od prije par dana (u isto vrijeme kada sam i dobio negativne rezultate na hepatitise i HIV, 3 i pol mjeseca nakon odnosa):

Bilirubin- 12
AST-29
ALT- 48
GGT- 14
ALP-88

Dakle, sve je u referentnim vrijednostima, ali AST i ALT su sada malo ''povišeni'' u referentnim vrijednostima. Jasno se vidi da je ALT na samoj gornjoj granici vrijednosti. NAPOMENA-2 dana prije jeo sam dosta masnu hranu, a večer prije vađenja krvi gazirana pića! Plus popušio sam kutiju cigareta taj dan.

Pitanja:
1. u referentnom centru su mi preporučili ponovno testiranje na hepatitis C (protiv hepatitisa B sam cijepljen inače), s obzirom da je inkubacija do 6 mjeseci. ALI, rekli su da je dobar dio vremena ''zahvaćen'' testiranjem i oni misle da bi to sve moglo biti u redu. Mislim, to znači da ja tamo istekom 6 mjeseca od odnosa mogu stvoriti antitijela na HCV, a npr. nakon 5 mjeseci od odnosa sam negativan?
2. Simptomi koje imam su svrbež, bolovi u zglobovima i nelagoda (peckanje po tijelu-inače jako neugodan simptom), imao sam jaku mučninu jedno 5 dana. S obzirom da sam bio pod stresom i cijelo vrijeme sumnjao te imao te simptome od samog početka, mislio sam da imam HIV, a to se nakon 3,5 mjeseci nije dokazalo. Jel moguće da imam sve te simptome na psihičkoj bazi?
Po meni je s vama sve organski uredu i nema potrebe za daljnom obradom.

Quote:
dunjaranka kaže: Pogledaj post
dr. Hrvoje,

molim Vas za pomoć.. naime, mama ima cirozu jetre...sad ima terapiju Fursemid ujutro, Aldactone uvečer...zbog ascitesa, zatim hepa Merz hranule 3x1, ujutro natašte Zypanthole, i neki dodatak prehrani...
ono što je sada problem jest da je mama jako slaba i samo bi spavala... ne znam kako ju "podići"... da ima više energije i da se udeblja... sada je na neslanoj dijeti..
zahvaljujem unaprijed
D.
Prvo što treba je izbaciti gluposti koji nemaju nikakve koristi, a mogu štetiti a to su preparati poput npr. Imuno ovo - ono,Noni, Beta alfa gama ..... i ostale gluparije.
Što se tiće slabosti i umaranja to su glavni simptomi obilježja ciroze
Drugo nedostaj podaci poput Childove kategorije -A,B,C.,prisutnosti i u kojoj mjeri portalne hipertenzije,varixa ev. renalne tj. bubrežne ili plućne komplikacije.
Također je bitno stanje koagulacije tj. zgrušavanja krvi.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2012., 08:57   #273
Quote:
hrvoje dr. kaže: Pogledaj post
Po meni je s vama sve organski uredu i nema potrebe za daljnom obradom.

Prvo što treba je izbaciti gluposti koji nemaju nikakve koristi, a mogu štetiti a to su preparati poput npr. Imuno ovo - ono,Noni, Beta alfa gama ..... i ostale gluparije.
Što se tiće slabosti i umaranja to su glavni simptomi obilježja ciroze
Drugo nedostaj podaci poput Childove kategorije -A,B,C.,prisutnosti i u kojoj mjeri portalne hipertenzije,varixa ev. renalne tj. bubrežne ili plućne komplikacije.
Također je bitno stanje koagulacije tj. zgrušavanja krvi.
hvala na odgovoru, pogledat ću i ove podatke što ste tražili, pa napišem...
lp
D
dunjaranka is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2012., 13:21   #274
Evo i mene nakon dužeg vremena pa bi imala jedno pitanje za našeg doktora,meni je na sistematskom na uzv abdomena ustanovljena steatoza jetre,odnosno masna jetra,priznajem da ima velik broj kg.više,koje sam dobila nakon trudnoće Cushingom.i sve to oko područja trbuha,cijela krvna slika mi je dobra,masnoće,jetrene probe sve u granicama normale,ništa mi nije povišeno,znam da moram smršaviti,ali me zanima da li je ova "masna" jetra opasna i da li je moguće da ona pređe u neki teži stadij,hvala unaprijed!
goga1809 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2012., 11:07   #275
Masnu jetru moze imati i najvitkija osoba koju znas. Ima uz debljinu barem jos nekoliko uzroka koji svak za sebe moze dovesti do toga. Zapravo odlicna je vijest znati uopce od cega je, a mnogo gore je ne znati jer su svi vidljivi faktori iskljuceni.
ombia is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2012., 11:26   #276
Da li ima ikoga da je na ciklusima Naposima(Dianabol - methandrostenolone) i Anadrola 50(Oxymetholone)? Što koristiti u fazama odmora za oporavak jetre? Čuo sam za estrakt biljke sikavice(milk thistle). Koliko to zapravo pomaže i da li je to još jedan gubitak novca?

Zadnje uređivanje jamesons : 23.12.2012. at 11:31.
jamesons is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2012., 15:22   #277
Quote:
goga1809 kaže: Pogledaj post
Evo i mene nakon dužeg vremena pa bi imala jedno pitanje za našeg doktora,meni je na sistematskom na uzv abdomena ustanovljena steatoza jetre,odnosno masna jetra,priznajem da ima velik broj kg.više,koje sam dobila nakon trudnoće Cushingom.i sve to oko područja trbuha,cijela krvna slika mi je dobra,masnoće,jetrene probe sve u granicama normale,ništa mi nije povišeno,znam da moram smršaviti,ali me zanima da li je ova "masna" jetra opasna i da li je moguće da ona pređe u neki teži stadij,hvala unaprijed!
Jetrena steatoza rezultat je neravnoteže između lipidne sinteze i oksidacije,
očito je bolest jetre nastala kao komplikacija osnovne bolesti.
Steatoza jetra može preći preko NASH(Steatohepatitis je kombinacija masne jetre i upale koji može voditi u ožiljavanje jetre i cirozu.) u cirozu (tj. prezentira se tim trima oblicima),pa sve do HCC/karcinom jetre-rijetko.
Ono što je potrebno je korekcija/liječenje osnovne bolesti,liječenje metaboličkog sy.(šećerna bolest/ intoleranicja glukoze-inzulinska neosjetljivost,hiperlipidaemija pogotovo hipertrigliceridemija,snižen HDL, debljina/ naročitocentralni tip pretilosti) odgovarajućom th. npr.antidijabeticima-metformin , pioglitazon,
statinima
antihipertenzivima
naravno ukoliko postoji potreba za njima.
Ono što bi kod vas trebalo učiniti/ponoviti jest kompletan lipidogram (uk. kolesterol,LDL,VLDL,HDL,trigliceridi),hepatogram (AST,ALT,GGT,ALP,bilirubin uk i dir.),HBA1C,CRP,fibrinogen,GUK natašte i postprandijalno, inzulin,C peptid,dnevni ritam kortizola te u 24h urinu.
Nažalost specifičnog i optimalnog lijeka za ovu bolest nema.
Redukcija TT.
Kontrola nadležnog endokrinologa.
hrvoje dr. is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2012., 22:56   #278
Lijep pozdav,mene zanima dali je trudnoća preporučljiva za osobu koja ima steatozu,višak kilograma,povečanu slezenu-hvala
cupanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.01.2013., 17:31   #279
itko?
cupanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.01.2013., 18:50   #280
Na što bi mogle ukazivati snižene jetrene probe? AST, ALT i GGT su snižene unatrag godinu-dvije, primjetih nedavno uspoređujući neke stare nalaze krvi, ta tri su uvijek niža od ref vrijednosti i to dosta?
Zapravo pokušavam naći povezanost s menstrualnim krvarenjima koja ne staju natoč svim odreda urednim gin. nalazima i urednim (iako dosta niskim) razinama spolnih hormona.
Whisper is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:15.