Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.06.2025., 09:56   #2781
Quote:
Merion1 kaže: Pogledaj post
Nije ni svo salo na trbuhu visceralno salo, ako je iznad misica, mekano, to je potkozno masno tkivo i nije to to koje je "opasno". Samo sto velika vecina ljudi s velikim opsegom trbuha ima oba. Ako ti se presaviju slaufici dok sjedis, nije to to.

Kortizol, manjak sna, manjak treninga, upf prehrana dokazano direktno utjecu na porast visceralne masti, tako da se tu moze dobrim dijelom utjecati na selektivnost, ne u potpunosti naravno. I genetika naravno igra ulogu, neki su uvijek sretniji s te strane.

Btw. Bitno za naglasiti, i vitki ljudi mogu imati previse visceralne masti.

https://www.datocms-assets.com/38546...pr=0.52&w=3873
Quote:
muca copatarica kaže: Pogledaj post
Vidi li se to npr. na abdominalnom ultrazvuku ili baš treba pod nož?
Na uzv abdomena sam pitala doktoricu jel se može vidjeti je li mast potkožna ili visceralna, rekla je da je potkožna i da je što se tiče toga sve u redu.

Ono što sam jučer pričala o višku koji neki dotkori savjetuju, bratić mi ima 175 i 65 kg, ne znam po kojoj tablici bi imao viška, i njemu i lom i kardiolog savjetuju da se malo udeblja. Nit je žena nit je debeo pa da zbg toga ima dijagnoze povezane s debljinom. Nažalost kardiologa trebaju i vitki ljudi, i ljudi koji su se pazili cijeli život.
Slažem se da tu treba vidjeti što netko smatra pod višak, a tko već ima višak.
Old 20.06.2025., 10:01   #2782
Quote:
muca copatarica kaže: Pogledaj post
Da, pa danas jedeš ono što ti se prodaje kao normalna hrana iako to zapravo nije, i automatski živiš nezdravim stilom života.

Odi par stranica unazad pa vidi jelovnik neke osnovne škole.
Pa ja to tupim oduvijek.
Kao sto tupim da mi moje dijete sa sobom nosilo obroke i jelo ono sto ja pripremim, jer je ovo uzas , kao i vrticka hrana.

No nitko ko se ovdje dize na sve 4, nije reagirao na kolicinu UPF koja se daje u skolama, ja jednom napisala da sam pojela pikovu sunku, nastao je kaos.

Isto tako kao sto jedan, pametni forumas, nakon sto se najeo samo rostlja i povrca ( ostalo, kako pise nije taknuo) i zalio to PIVOM (gluten , smeca svakakvog u toj pivi), iduci dan javila se bol na nekom dijelu tijela i on optuzi meso i povrce, umjesto da mu se alarm pali na pivu ( a ziher nije popio jednu).

Mislim, s kim da ja tu diskutiram?
Mogu samo ban pobrati, kao sto vec jesam.
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 10:03   #2783
Pješč, zato sam naglasila da je tih 10 kg viška na fizički neaktivnoj ženi i da ne označava mišićnu definiranost što implicitno sugerira da je riječ o masti. Ne mogu se žene i muškarci uspoređivati. A već smo 500 puta pisali da BMI nije najbolji pokazatelj nego da je bolji pokazatelj ona vaga koja mjeri postotak masti u tijelu.
Old 20.06.2025., 10:08   #2784
Quote:
Lepti kaže: Pogledaj post
Pješč, zato sam naglasila da je tih 10 kg viška na fizički neaktivnoj ženi i da ne označava mišićnu definiranost što implicitno sugerira da je riječ o masti. Ne mogu se žene i muškarci uspoređivati. A već smo 500 puta pisali da BMI nije najbolji pokazatelj nego da je bolji pokazatelj ona vaga koja mjeri postotak masti u tijelu.
Da, bmi je meni mistika da se i dalje koristi kao mjerilo ičega, jer zbog toliko faktora može biti svakakav

Da su bar te vage koje mjere sastav tijela pouzdanije i rasprostranjenije i da se one koriste na pregledima. Neusporedivo je bitniji podatak o količini masti nego samo broj kila
Old 20.06.2025., 10:09   #2785
Quote:
JPK kaže: Pogledaj post

Pomaže ako odmah VIDIŠ loše posljedice. Nedavno sam bio na nekom roštilju, cijeli dan jeo meso s vrlo malo povrća i bez integralnih žitarica i ostale protuupalne hrane, plus pivo, i to se odmah sljedeći dan vidjelo na zglobu na kojem imam artritis.
Evo , da ne ispadne da pisem bezveze.
Lik koji VRISTI tu po temi o UPF, optuzi maltene meso i malo povrca za tegobu, valjda nije pogledao sastav pive.

Ma dajte, tlak mi odmah skoci.
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 10:10   #2786
Quote:
honeychild kaže: Pogledaj post
.

No nitko ko se ovdje dize na sve 4, nije reagirao na kolicinu UPF koja se daje u skolama, ja jednom napisala da sam pojela pikovu sunku, nastao je kaos.
.
Nemoj bit forumaš koji čita samo postove koji se odnose na njega. Pa doslovno se sad hrpu stranica razvuklo upravo o ufp-u u školama i 'uspjesnim' idejama kako i čime ga promijeniti. Svi su se digli na noge i svi se zgrazavaju
Old 20.06.2025., 10:14   #2787
Quote:
Scissors. kaže: Pogledaj post
Nemoj bit forumaš koji čita samo postove koji se odnose na njega. Pa doslovno se sad hrpu stranica razvuklo upravo o ufp-u u školama i 'uspjesnim' idejama kako i čime ga promijeniti. Svi su se digli na noge i svi se zgrazavaju
Moje nepopularno misljenje-
UPF je nesto sto ne mozemo izbjec, samo smanjit kolicinu. Isto tako, radje jedem hrenovke, kobaje i PIK sunke, nego kruh i hrpetinu UH, i smatram da cu bolje proc od ovih sto se tovare UH. "Zdravim" i Nezdravim".

.

Moze sad drvlje i kamenje.
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 10:20   #2788
Postoje li militantniji i samodopadniji ljudi od vegana i LCHF-ovaca?
Surli is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 10:38   #2789
Brza sam kao Internet Explorer samo sam htjela prokomentirati da onaj meni iz škole koje je netko stavio je iznenađujuće loš, nije katastrofa, ali je po meni loš. Rucak bude ok ili dobar, a doručci i uzine koma. Ne razlikuje se baš od menija u vrijeme kad sam ja bila školarka. Mislila sam da su se stvari promijenile nabolje, to valjda kako koja skola/vrtic
Old 20.06.2025., 10:41   #2790
Morala sam ići guglati što je taj UPF koji stalno spominjete.
Martian7 is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 10:46   #2791
Quote:
Saperlot kaže: Pogledaj post
Brza sam kao Internet Explorer samo sam htjela prokomentirati da onaj meni iz škole koje je netko stavio je iznenađujuće loš, nije katastrofa, ali je po meni loš. Rucak bude ok ili dobar, a doručci i uzine koma. Ne razlikuje se baš od menija u vrijeme kad sam ja bila školarka. Mislila sam da su se stvari promijenile nabolje, to valjda kako koja skola/vrtic
U vrtićima je bolje, bila je očito jača inicijativa i pritisak.
Old 20.06.2025., 11:08   #2792
Quote:
honeychild kaže: Pogledaj post
Debljina - bolest stila života
nitko ovdje nije tvrdio da debljina nije rezultat, odnosno - bolest - stila života; raspravlja se o tome da okolina, svakodnevnica... od rođenja radi protiv tebe. uostalom, to piše upravo i liječnik kojeg si citirala, u rubrici Liječenje debljine:

Cilj liječenja je postići trajne promjene nezdravih navika i pretvoriti ih u zdrave, na ugodan način prilagođen svakom pojedincu. Stil života treba biti zdraviji i kvalitetniji, „na ruku“ pacijentu, a prehrana treba biti kvalitetna, manje kalorična i osigurati osjećaj sitosti i zadovoljstva. Tek takve promjene prehrane mogu postati trajne i preći u navike. To se ne može postići silom, niti snagom volje, nego usklađenom promjenama mikrosredine, stila života, prehrane, tjelesne aktivnosti i spavanja, na način koji je individualno specifičan u ugodan.

problem je u tome što jedni raspravljaju o debelima s 10 kilograma viška, takav višak se možda i može skinuti snagom volje i malo jačom disciplinom, a drugi pišu o ljudima koji se cijeli život bore s viškom od 30, 40 kilograma i to traži drugačiji pristup.
Old 20.06.2025., 11:16   #2793
Quote:
poison.Ivy kaže: Pogledaj post
nitko ovdje nije tvrdio da debljina nije rezultat, odnosno - bolest - stila života; raspravlja se o tome da okolina, svakodnevnica... od rođenja radi protiv tebe. uostalom, to piše upravo i liječnik kojeg si citirala, u rubrici Liječenje debljine:

Cilj liječenja je postići trajne promjene nezdravih navika i pretvoriti ih u zdrave, na ugodan način prilagođen svakom pojedincu. Stil života treba biti zdraviji i kvalitetniji, „na ruku“ pacijentu, a prehrana treba biti kvalitetna, manje kalorična i osigurati osjećaj sitosti i zadovoljstva. Tek takve promjene prehrane mogu postati trajne i preći u navike. To se ne može postići silom, niti snagom volje, nego usklađenom promjenama mikrosredine, stila života, prehrane, tjelesne aktivnosti i spavanja, na način koji je individualno specifičan u ugodan.

problem je u tome što jedni raspravljaju o debelima s 10 kilograma viška, takav višak se možda i može skinuti snagom volje i malo jačom disciplinom, a drugi pišu o ljudima koji se cijeli život bore s viškom od 30, 40 kilograma i to traži drugačiji pristup.
Stil zivota, kao odrasla osoba mozes mijenjati- drugi je par rukava sto mnogu odbijaju, pa se dovedu do ozempic stanja.

Spominjao se tu i cokolino i keksici i svasta nesto sto se daje djeci, evo ja sam nedojeno dijete, prezivjelo na mlijeku u prahu, jela sam cokolino, medolino, keksolino i razno ino, nutele i sl.. NE svaki dan jer se to prije nije jelo svaki dan. Sad se daje iz komocije vise nego potrebe, lagana rijesenja - nek mi nitko ne prodaje drugu pricu.

Isto tako, mene su prisiljavali da "pojedem do kraja" , ali to je najcesce bio poriluk, kelj, razna variva
Danas mame daju junk i oce da dijete pojede do kraja. I dijete pojede. Kao sto sam ja pojela, ali uz plač..Poriluk Koji danas obozavam, jer je izumljen stapni mikser i napravim takvu predivnu krem juhu za tren posla , specem 2 komada snicli i ja zadovoljna.
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 11:18   #2794
Quote:
Ne znam kakva je ovo stranica i otkud bi mogli znati u inč točne podatke. Nije katalog modela s točnim specifikacijama. A žena je imala velike oscilacije u težini pa osim što su šanse nikakve da je stranica legit, mijenjali su joj se centimetri...Zapamtila sam ju (i sad navela ko primjer) jer je zbilja primjer nesretne građe i gdje ima prevelik struk i kad je mrsava, a kamoli koju kilu više

Gle joj noge i ruke, skroz normalne, a struk jbg...

Pa nije jabuka gradja tijela nesretna samo vizualno.
Ljudi koji primarno skupljaju mast centralno, androidni tip, imaji dominantan utjecaj korizola.
(Ne moraju ga imati povisenog, mogu biti osjetljiviji na njegov utjecaj, i centralno i periferno).
I inzulina.

Sto opet ne znaci da ti ljudi moraju imati visak visceralne masti i povisen metabolicki rizik.
Nema ni Kesha dok nema viska sala.
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 11:19   #2795
Mislim da je kod Keshe stvar što ima široka rebra, zato izgleda deblje no što je
Old 20.06.2025., 11:36   #2796
Quote:
Merion1 kaže: Pogledaj post
Pa nije jabuka gradja tijela nesretna samo vizualno.
Ljudi koji primarno skupljaju mast centralno, androidni tip, imaji dominantan utjecaj korizola.
(Ne moraju ga imati povisenog, mogu biti osjetljiviji na njegov utjecaj, i centralno i periferno).
I inzulina.

Sto opet ne znaci da ti ljudi moraju imati visak visceralne masti i povisen metabolicki rizik.
Nema ni Kesha dok nema viska sala.
Ovaj prvi odjeljak mi sad ne ide pod ruku s onim što si mi prvi put odgovorila na to pitanje
Old 20.06.2025., 11:38   #2797
Quote:
ne ide pod ruku s onim što si mi prvi put odgovorila na to pitanje
Koje
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 11:40   #2798
Quote:
poison.Ivy kaže: Pogledaj post
[B]To se ne može postići silom, niti snagom volje, .

Dobar je doktor
Merion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 11:40   #2799
Quote:
Wayfaring S kaže: Pogledaj post
Zbog psa i krpelja svašta guglam pa sam došla do jabučnog octa. Navodno bi dodavanje male količine jabučnog octa u vodu/hranu trebalo pomoći i da psi počnu smrdit krpeljima, ali i da je dobro za probavu, kožu, mršavljenje, ovo, ono. Sjećam se da prije par godina (desetljeća?) jabučni ocat bio dosta popularan, da su ljudi to pili natašte, znam neke koji su i tablete pili.

Je to sve mit ili?
Mit je da je ocat čudesan lijek od kojega ćeš smršaviti i ozdraviti bez da promijeniš način prehrane, kako većina ljudi voli shvaćati te stvari.

Nije mit da je ocat, kao proizvod fermentacije, pun korisnih metabolita koji doprinose zdravlju i isplati se nabaviti kvalitetan.
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 11:41   #2800
Da, ipak je genetika nekome maćeha po ovom pitanju

Quote:
Da – oblik tijela “jabuka” (kad se višak masnoće prvo taloži u području trbuha) značajno je povezan s većim rizikom za visceralnu masnoću.

Evo zašto:

Visceralna masnoća je masnoća koja se nalazi oko unutarnjih organa u trbušnoj šupljini, za razliku od potkožne masnoće koja je ispod kože.
Ljudi (i žene i muškarci) s tendencijom nakupljanja masti u trbuhu – znači jabuka oblik-genetski i hormonski su skloniji nakupljanju visceralne masti, posebno ako su pod stresom ili imaju inzulinsku rezistenciju.
Estrogen kod žena inače "gura" mast prema bedrima i stražnjici (oblik “kruške”), ali kod nekih žena, zbog genetike, stresa, povišenog kortizola ili menopauze, dolazi do preusmjeravanja masnog tkiva prema trbuhu.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:20.