|
|
28.01.2025., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
descender kaže:
Naučenom lekcijom ne dramiš obljetnicama, nego se smiješ?
|
Ne znam kako si ovaj post shvatilo ko da dramim ili smijem se
Al kako si uvijek bio nedokučiv neću te ni pokušavati dokučiti.
Quote:
.Blue kaže:
Sorry Despi, ali nisam mogla ni disati ni pricati danas navecer. Sad sam se sjetila one jedne scene iz filma dadilja gdje malome puste vrucu vodu u kupaonicu i onda mali prodise i to mi je pomoglo.
|
Čemu ispričavanje, odgovoriš kad možeš. I ja sam ionako tu samo napisala par posta i išla spavati, jučer cijeli dan cistila i umorila se
|
|
|
28.01.2025., 12:18
|
|
Pipi Duga
Registracija: Feb 2003.
|
Moram se pohvaliti, evo. Prije mjesec dana sam komentirala kako bi gradska vlast trebala uskociti ako vidi da zdravstvo na drzavnoj razini ne funkcionira i da bi trebala nabaviti medicinske uređaje ili ono sto treba i eto, Tomasevic me poslusao. Prije izbora, doduse, ali bolje ikad nego nikad.
https://www.vecernji.hr/zagreb/tomas...godina-1833685
|
28.01.2025., 12:28
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Bojkotiramo i ovoga petka?
OT: zao mi je zbog vasih patnji, strepnji, nezadovoljstva, tuge, bezvoljnosti, autodestrukcije, bolesti... Ni ja nisam ovdje slucajno, kao sto i ne nailazim slucajno najvise na ovaj pdf. Cesto gubim bitke s tamnim stranama zivota i onim aspektima moje osobnosti koji me konstantno nastoje poniziti, oslabiti, uciniti da povjerujem u bezizlaznost odredjenih situacija. Ali moj nacin borbe s "demonima" ipak je konstantno podsjecanje na slobodnu volju koja treba jaka "mooda"  , kojoj se treba nauciti prilagoditi. Deterministicki zakoni nisu fatalisticki, tek otkrivaju sto je uzrok cega pa pomazu pri izboru mogucih posljedica.
Posljednjih mjeseci nisam dobro. Razliciti me Bjesomarski "bjesovi" razvlace njihovim stranputicama, grgljaju, pljuju, vriste, ozljedjuju, ismijavaju, cesto i pobjedjuju. Ali strpljiva sam. Promatram to njihovo divljanje i uhodim njihove slabe tocke iako sam vecinom uplasena, usamljena, u bolovima. Zlopatnja ne traje vjecno. Neocekivan "udarac" koji joj najavljuje kraj obicno proizlazi iz suosjecanja.
|
|
|
28.01.2025., 12:30
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
A sad se prisjetih da nisam odgovorila na onaj Descov "vrazji" post. Da se tiska na papiru, bi li dostajao za rolu wc papira? 
|
|
|
28.01.2025., 12:54
|
|
Pipi Duga
|
Meni na ovoj temi fale neki ljudi s kojima sam se bas dobro zafrkavala. Ostao je jedino desc. Kako se sve raspalo odjednom?
A sto se tice bojkota, bojkotirat cu. Bar mi je to najmanji problem.
|
28.01.2025., 13:49
|
|
David Rudisha
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
soks kaže:
Meni na ovoj temi fale neki ljudi s kojima sam se bas dobro zafrkavala. Ostao je jedino desc. Kako se sve raspalo odjednom?
A sto se tice bojkota, bojkotirat cu. Bar mi je to najmanji problem.
|
Da, često vidim samo vas dvoje pricate ovdje
Nego, jel ti stigla letvica?
|
28.01.2025., 15:02
|
|
¯\_(ツ)_/¯
Registracija: May 2013.
|
Quote:
Despi kaže:
Ne znam kako si ovaj post shvatilo ko da dramim ili smijem se Al kako si uvijek bio nedokučiv neću te ni pokušavati dokučiti.
|
Šalim se... kao i uvijek, po uobičajenosti uobičajena običaja. Rutinom (kontinuiranog) opetovanog pokušaja pokušavanja pokušavam (si) rutinu pokušavanja našaliti se, održati postojanom. Da praxis ne zamre, da ne otegne papke zlostavljanjem ga neupotrebljavanjem. Znam se uloviti, primijetiti, prepoznati kao "čangrizavi starac-dedica" sardonski raspoloženog, vrlo, i — tada također šala, nije išta osim načina, alata, prijevozna sredstva kojim je misaonu pljuvačku moguće prebaciti do krajnjeg potrošača — kako mi je to nezgodno, kako se tada osjetim ili osjećam kao da sam se nekim nepoznatom razlogom no jesam namazao nečijim drekom i samome sebi naravno da smrdim, pokušavam silovanjem ne toliko sardonska tipa šale, "šalim se" šalom održavati životni prostor nešto manje smrdljivim. Svašta čovjek čini, sebe radi, ne misleći pritom možda na to hoće li ga time što čini netko uspjeti dokučiti ili neće. Bit će kako bog naredi.
Kako šala, jedna od bezbroj, naravno da (kontinuirano) ponovno nije imala prođu jerbo ju je krajnjem potrošaču nemoguće dokučiti, mogao bi je ja pokušati otpakirati, no kažu kako nije poćudno objašnjavati vic. Tko ga shvati, dobro, tko ne, posve jednako dobro. Kada netko predloži kako je (nakon dugo vremena, bolna shvaćanja napokon) shvatio to kako mu (npr) promatranje televizijska programa ništa nego šteti, kako mu isto ne čini išta dobro, kako mu je psihoduševno znatno bolje kada ne gleda pa time i valjda ne vidi televiziju... tada je upitno zašto jedino što ima za predložiti, to je da je danas xyz dana, tjedana, mjeseci, godina, od kada valjda opravdana razloga ne gleda televizijski program? Može li se isti ili ista smijati takvom svom prijedlogu, ili predlaganju tog tipa kao čini se jedinog što ima za predložiti? Može li se dokučiti? Ako je ljudima pun gnjurac (npr) ove ili one bolesti, zašto intenziviraju to pun gnjurac osjećanje razmišljanjem i razglabanjem možda ponajviše o (npr) ovoj ili onoj bolesti? Nema log'ke? Tko bi (pokušao ili pokušavao) dokučio takve ljude ?
Quote:
0ona kaže:
A sad se prisjetih da nisam odgovorila na onaj Descov "vrazji" post. Da se tiska na papiru, bi li dostajao za rolu wc papira?
|
Koji bi kvalitetnije možda "smisao života" služio u rola toaletna papira modusu operandi, lako za papir. Za isti nam je potrebno samo zaklati koje jadno drvce. Tinta? Kako čovjek dođe do tinte za tiskanje, za otiskivanje sadržaja potrebno ih ili (ono-baš-baš) nužno ih otisnuti ovdje i/ili ondje? Pojednostavljenjem procesa — nekom ludom alkemijom doći je do bojila, do pigmenata, kojima je zasrati jadnu vodu, ne bi li se tim konačnim proizvodom moglo na zaklano drvo otisnuti nešto od iznimne važnosti. Descendravi je frendli prema prirodi prirodne prirode. Praktičnim zanemarivanjem zanemari — to kako jadan server koristi struju, koja moguće ili vjerojatno nije dobivana neprirodnim putem sakupljanja i distribucije energije, nego je proizvedena, odnosno metamorfozirana iz energije izgaranja iz tijela ispumpane crne krvi majke Geje... — mnogošto, i osjeća se gej-frendli prema majci-prirodi, kada po običaju tiska, istiskuje i utiskuje gromadinu sadržaja u "sve trpi" vražje virtualno-digitalno grotlo.
PS: Banksy "stencil" reklamica...
Quote:
0ona kaže:
Bojkotiramo i ovoga petka? OT: zao mi je zbog vasih patnji, strepnji, nezadovoljstva, tuge, bezvoljnosti, autodestrukcije, bolesti... Ni ja nisam ovdje slucajno, kao sto i ne nailazim slucajno najvise na ovaj pdf. Cesto gubim bitke s tamnim stranama zivota i onim aspektima moje osobnosti koji me konstantno nastoje poniziti, oslabiti, uciniti da povjerujem u bezizlaznost odredjenih situacija. Ali moj nacin borbe s "demonima" ipak je konstantno podsjecanje na slobodnu volju koja treba jaka "mooda" , kojoj se treba nauciti prilagoditi. Deterministicki zakoni nisu fatalisticki, tek otkrivaju sto je uzrok cega pa pomazu pri izboru mogucih posljedica. Posljednjih mjeseci nisam dobro. Razliciti me Bjesomarski "bjesovi" razvlace njihovim stranputicama, grgljaju, pljuju, vriste, ozljedjuju, ismijavaju, cesto i pobjedjuju. Ali strpljiva sam. Promatram to njihovo divljanje i uhodim njihove slabe tocke iako sam vecinom uplasena, usamljena, u bolovima. Zlopatnja ne traje vjecno. Neocekivan "udarac" koji joj najavljuje kraj obicno proizlazi iz suosjecanja.
|
Siluju te na to da se više ili manje ili potpuno posvećeno baviš njima? Kada bi slobodna volja bila slobodna da bude slobodna, oslobođena čak i onog nekoga ili nešto koji će je korištenjem kao vlastite učiniti neslobodnom, tada bi opcija više ili manje ili potpuno posvećena ne bavljenja se njima, bila odabrana opcija? Ako slobodna volja jest, kojom je i ta opcija opcionalna, zašto slobodnom voljom ista nije odabrana kao odabrana opcija? Možda je svjesnost samo svjesna? Ne želi, ne negoduje, ne brani, ne umoljava, ne... Samo promatrački promatra i nevidljivom tintom, re/interpretativno knjiži tog trena zatečeno stanje? Stanje ne onoga negdje-nekada-nekako-nešto što je biti, s čime se možda nerado no automatski poistovjećivati, nego svega što jest u fokusu.
U fokusu možda nepoznato kada-gdje-čega-što, ponekad je vidljivost gravitacije jabukom ili zapaljenim klavirom koji slobodnim padom pada s trinaestog kata, ponekada je miris jabuke ili izgorena mesa prekrivenog ostacima zapaljena klavira koji je vođen gravitacijom s trinaestog kata pao na ljudima nagužvano-punu terasu kvartovske birtije, ponekada je miris, i izgled, i možda čak i okus vlastite gangrenozne noge, ponekada je... sve što je, upravo tako kako je, dok je. Upravo onako kako se predloži da jest. Kada je od tete blagajnice biti upitan o tome je li taj vikler koji strši iz uha namjerno ili slučajno uguran i ostavljen u uhu, tada slobodna volja možda ništa s time nema. Dojam slobodne volje izgubio se možda negdje-nekada u međuvremenu. Mačka je u kutiji, mačka u kutiji nije, mačka je živa, mačka je mrtva... Suviše zaigrano zapisivanjem, možda ne promatrajući, ne primjećujući kada-kako-zašto-što (čemu, kome, u svrhu...) zapisuje, zapisničar/ka samo zapisuje, "zbilju," crnom tintom na bijeli papirić, ili bijelom tintom na crni papirić?
"Sutra ću putovati mnogo milja biciklom!" — otisnute sličice na papiriću.
Quote:
Diego Rivera kaže:
Da, često vidim samo vas dvoje pricate ovdje  Nego, jel ti stigla letvica?
|
Samo nas dvoje često pričamo ovdje, a ostatak vesele družbe ništa manje često samo nas ovdje voajerski promatra dok mi često pričamo ovdje? Bavljenja se "digitalno valjanje" športom radi, redovitim treningom često, valjamo neke debilne teme, na koje se ostatak vesele družbe u — "Many people never use their initiative, because no one has told them to." — deficitu s ne samo inspiracijom, ništa manje često nema volje nadovezivati?
|
28.01.2025., 15:42
|
|
David Rudisha
|
Desc , aj mi reci koje brojeve da odigram danas za eurojackpot?
|
28.01.2025., 15:58
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Diego Rivera kaže:
Desc , aj mi reci koje brojeve da odigram danas za eurojackpot?
|
Kako se igra eurođekpot?
"Eurojackpot je među(euro)narodna lutrija koja se igra u 18 zemalja u Europi, uključujući Hrvatsku. Ova lutrija osnovana je 2012. godine "kako bi se pružila veća mogućnost dobitka većem broju ljudi." Osnovni princip ove lutrije jest da igrači odabiru pet brojeva između 1 i 50 te dodatna dva "Euro broja" između 1 i 10."
Dakle, ovi brojevi ( ne nužno tim redoslijedom) mogli bi poslužiti: 3, 30, 10, 19, 33, 8, 34, 44, 6, 41, 11, 43, 40, 18, 21, 28, 7, 14, 36, 46, 16, 17, 13, 2, 48, 5, 38, 31, 37, 15, 39, 35, 9, 4, 27, 23, 49, 26, 42, 24, 22, 32, 47, 1, 20, 12, 29, 45, 25, 5, (0, 51).
on bolji je od svake žeme, s njime moš kupit vrijeme
on ti može dati sve, brda droge i porščhe
ako nemas žemu, nemaš dom, sve što trebaš, to je on...
uh je-je!
|
28.01.2025., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Kad je već spomenuto pisanje, sjetila se svojih nedovršenih prica.
Imala sam hrpe ideja u glavi i lani na proljeće uhvatila me volja da srocim te ideje u tekst, nešto sam i tu napisala, par njih, a i na nekim drugim PDF ovima i kako mi je bilo nezgodno pisati direktno u objave počela sam ih pisati zasebno u komp, i to nekoliko priča istodobno, al nestalo mi inspiracije kako završiti te priče, imaju glavu al nemaju rep. I ostavila ih u kompu do neke prilike kad mi dodje ideja
|
|
|
28.01.2025., 17:02
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Despi kaže:
Kad je već spomenuto pisanje, sjetila se svojih nedovršenih prica. Imala sam hrpe ideja u glavi i lani na proljeće uhvatila me volja da srocim te ideje u tekst, nešto sam i tu napisala, par njih, a i na nekim drugim PDF ovima i kako mi je bilo nezgodno pisati direktno u objave počela sam ih pisati zasebno u komp, i to nekoliko priča istodobno, al nestalo mi inspiracije kako završiti te priče, imaju glavu al nemaju rep. I ostavila ih u kompu do neke prilike kad mi dodje ideja
|
Gle... mačke s repovima umjesto glava, hodaju unazad kroz vrijeme, predući na aramejskom.
|
28.01.2025., 17:13
|
|
Pipi Duga
|
Quote:
Diego Rivera kaže:
Da, često vidim samo vas dvoje pricate ovdje
Nego, jel ti stigla letvica?
|
Nije. Doci se sutra.  a mozda i nece.
To me podsjeca na ono: vezite se slijecemo, a mozda i necemo.
Mislim da su mi teme gdje se povremeno netko zali na ovo i ono i kako mu bas i nije najbolje nekako autenticne i iskrene. Na drugim temama ljudi cesto nesto glumataju. Zele ispast face, vece nego sto jesu.  A da ne velim kako me nerviraju neka prestroga pravila na forumu jer ne mos oftopicariti. 
|
28.01.2025., 17:16
|
|
Pipi Duga
|
Quote:
descender kaže:
Kako se igra eurođekpot?
"Eurojackpot je među(euro)narodna lutrija koja se igra u 18 zemalja u Europi, uključujući Hrvatsku. Ova lutrija osnovana je 2012. godine "kako bi se pružila veća mogućnost dobitka većem broju ljudi." Osnovni princip ove lutrije jest da igrači odabiru pet brojeva između 1 i 50 te dodatna dva "Euro broja" između 1 i 10."
Dakle, ovi brojevi ( ne nužno tim redoslijedom) mogli bi poslužiti: 3, 30, 10, 19, 33, 8, 34, 44, 6, 41, 11, 43, 40, 18, 21, 28, 7, 14, 36, 46, 16, 17, 13, 2, 48, 5, 38, 31, 37, 15, 39, 35, 9, 4, 27, 23, 49, 26, 42, 24, 22, 32, 47, 1, 20, 12, 29, 45, 25, 5, (0, 51).
on bolji je od svake žeme, s njime moš kupit vrijeme
on ti može dati sve, brda droge i porščhe
ako nemas žemu, nemaš dom, sve što trebaš, to je on...
uh je-je!
|
E, bas si mu pomogao.  A moz zaklopit oci pa koji broj dotaknes prstom, tog prekrizis.
|
28.01.2025., 17:37
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
soks kaže:
E, bas si mu pomogao.  A moz zaklopit oci pa koji broj dotaknes prstom, tog prekrizis.
|
A, može čovjek (zaklopljenih ili ne očiju) pojest čokoladicu, ili što već pojest, ili popit, ili xyz, za cijenu uplate. No, kako će se onda čovjek nadati "HOĆU ĐEKPOT!!!!!!!!!!!!!" višemilijunskom zgoditku. Nije možda zgodno kada nadica ne umire i ne umre zadnja. Smrću "ladna ko stena" nadice, kažu da se pojavnost suicidalne ideacije više ili manje do znatno uvećava.
Op, op, op...!
|
28.01.2025., 17:47
|
|
David Rudisha
|

Hvala desc.
Ako dobijem jackpot, vodim vas sve na večeru .
Ako ne dobijem, jbg, barem sam platio porez 
|
28.01.2025., 17:48
|
|
Pipi Duga
|
E pa sretno. 
|
28.01.2025., 17:50
|
|
David Rudisha
|
Hvala 
|
28.01.2025., 17:59
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Diego Rivera kaže:
Hvala desc. Ako dobijem jackpot, vodim vas sve na večeru . 
|
De nada. Na večeru, u Dubai?
Quote:
Diego Rivera kaže:
Ako ne dobijem, jbg, barem sam platio porez 
|
Ako dobiješ, dajbog, ili ko već daje i oduzima, koliko će ti parafiškalna majka država "porez na sreću" porezno otuđiti? Toliko si sretan što si dobio recimo sto milja ojra, da majci državi više nego rado doniraš 30+. Neka i majka bude sretna, neka se veseli tuđom srećom, ne uvijek nesrećom.
"Zakon o igrama na sreću uveo je 2015. godine obavezan porez na dobitak čak i pri sportskom klađenju, a ne samo lutrijskim igrama. No, kad su u pitanju milijunski dobici na lutrijskim igrama situacija se nije promijenila, jer oduvijek ste trebali dio jackpot iznosa dati državi. Prema aktualnom osvježenom zakonu, porez na dobitak na lutrijskim igrama na sreću plaćate po stopi 10% za dobitke veće od 99,54 eura, a po stopi 15% za dobitke veće od 1327,23 eura. Stopa je 20% za dobitke veće od 3981,86 eura, a 30% na dobitke veće od 66.361,40 eura. Drugim riječima, ako zgrabite milijunski dobitak morat ćete državi platiti 30% poreza na dobitak. To u praksi znači da ćete na 100 milijuna eura osvojenih na Eurojackpotu platiti 30 milijuna eura poreza, a na 50 osvojenih milijuna ide 15 milijuna eura poreza..."
|
28.01.2025., 18:05
|
|
Pipi Duga
|
Na veceru u Dubai? Mislim, ako budes bio tako skroman, odvest ce te na Dubai fritule za sljedeci advent. 
|
28.01.2025., 18:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
descender kaže:
Gle... mačke s repovima umjesto glava, hodaju unazad kroz vrijeme, predući na aramejskom.
|
Ovo u prvom linku si ti pisao ili si odnekle prepisao?
Jer ovo je posve razumljivo, ko da je pisao neko drugi
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:38.
|
|
|
|