Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
01.12.2023., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
mr.ivek kaže:
|
Hvala ti na prijedlogu, ali sam već imala priliku ga nakratko isprobati i činio mi se ok, al me zanima dugoročno iskustvo.
Jučer sam bila u Tehnomagu i isprobala Dyson V15, mislim da je ova verzija:
https://www.dyson.hr/dyson-v15-detect-absolute
Činio mi se da dosta dobro (bar za bežični) usisava, čak i tepih pa sam sad u nedoumici između ta dva. Ne mogu usporedit kvalitetu usisavanja iz ta dva kratka isprobavanja, a htjela bih kupit što bolji usisavač.
Ima itko ikakva iskustva, savjete?
|
|
|
01.12.2023., 14:52
|
|
zlostavljačica muškaraca
Registracija: Oct 2007.
|
Sve o usisavačima
Quote:
shadowfix kaže:
|
Jel se isplati kupiti ovaj zuti sto je svuda na akciji, pa dodatno uzet četku za parket? Sad imamo c3 parquett al treba ga umirovit.
Uopce ne kuzim koja im je razlika medu tim c3 usisavacima  osim u četkama.
Ako imam jedan tepih, jel mi treba turbo četka?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
01.12.2023., 15:11
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Ma gledam te cetke i na nekim njemačkim stranicama, skupe su ko vrag
Ne da mi se zezat s tim pa cu cekat neku akciju na taj za parket. Bio je u harvey Normanu na 20% i zao mi je kaj ga nisam tad uzela.
|
|
|
01.12.2023., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
sada te ne kužim ovdje je 28% popusta, nikada Harvey Norman nije bio jeftiniji od uvoznika kojega sam ti tu stavio.
Razlika između skupljih i jeftinijih je samo u opremi, (više četki i kojekakvih dodataka, fancy ručka...) motori i sve ostalo je isto.
Zašto bi ti "stari" C3 umirovila ? Što mu je ?
|
|
|
01.12.2023., 21:20
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Nisam ni gledala taj u harveyu nego onaj crni za parket kakav imam i sad. Bio je 295€ umjesto 369 i to je najjeftinije sto sam nasla.
Sadasnji bih mijenjala jer sam pogubila neke dijelove (onaj vrag za zrak na cijevi i one dodatke male u spremniku), a trebalo bi i cetke promijenit, nisu mijenjane nikad. Kad sam gledala koliko bi me samo cetke izašle, bolje
Mi je onda kupit novi usisavac.
Gledala sam taj zuti ali uz njega moram obavezno dokupit četku za parket i za tepih.
|
|
|
01.12.2023., 21:26
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Nisam ni gledala taj u harveyu nego onaj crni za parket kakav imam i sad. Bio je 295€ umjesto 369 i to je najjeftinije sto sam nasla.
Sadasnji bih mijenjala jer sam pogubila neke dijelove (onaj vrag za zrak na cijevi i one dodatke male u spremniku), a trebalo bi i cetke promijenit, nisu mijenjane nikad. Kad sam gledala koliko bi me samo cetke izašle, bolje
Mi je onda kupit novi usisavac.
Gledala sam taj zuti ali uz njega moram obavezno dokupit četku za parket i za tepih.
|
|
|
01.12.2023., 22:06
|
|
Registrirani korisnik
|
ok
obajsni mi kako ta četka za parket izgleda, po čemu je ona to posebna- osim po marketingu ?
a kako izgleda ona koju dobiješ uz usisavač free, čemu pak ta služi ?
Prema tebi tu koju dobiješ uz usisavač treba što - baciti i imati jednu za tepih i jednu za parket
Ova je univerzalna MENI osobno radi dobro i na parketu i na tepihu - nemam životinja, ne hodam obuven po tepihu i ne treba mi nikakva drugačija osim te.
1. TURBO četka koja je 70 € (stavio sam ti je gore) isplati se kupit zato što ima rotirajući dio koji "skuplja" namata i podiže izbacuje iz tepiha dugačke ženske dlake, mačije dlake, psećije dlake (zato se neki modeli Miele usisavača i zovu Cat&Dog) jer uz njih dobiješ tu NAJSKUPLJU četku koja stvarno i vrijedi tih novaca ... dok klasična ih samo skupi na hrpu i moraš češće prelazit po tehihu da ih usisa - u tome je razlika.
2. četka za parket - ne isplati se kupit jer jednako dobro radi i ona univerzalna koju dobiješ uz usisavač, (taj što sam ti gore stavio koji je 28% na pospustu)) prebaciš na dio za parket i to je to.
Ne kažem da četka za modele koje imaju u nastavku "Parquet" nisu dobre, al se po meni ti modeli ne isplate kupiti - To su samo marketinške poštapalice i trikovi na koje se pojedinci "upecaju" i misle da je model Parquet nešto posebno, vjeruj nije, sve je isto osim četke.
|
|
|
02.12.2023., 00:25
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Nisam rekla da ova koja dolazi s usisavačem treba u smece  ali xl cetka za parket je definitivno bolja od te. Trenutno imam tu obicnu i ona mi sluzi za plocice i za tepih; i xl parket četku koju vecinom i koristim buduci da je skoro cijeli stan u parketu.
Bila marketinški trik ili ne, ja vidim razliku između nje i obicne. Mekša je i ljepse pokupi sitne čestice s parketa od ove obicne.
Za turbo četku nisam znala cemu ona TOCNO sluzi, hvala kaj si objasnio.
|
|
|
02.12.2023., 06:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
kokoshka kaže:
Jel se isplati kupiti ovaj zuti sto je svuda na akciji, pa dodatno uzet četku za parket? Sad imamo c3 parquett al treba ga umirovit.
Uopce ne kuzim koja im je razlika medu tim c3 usisavacima  osim u četkama.
Ako imam jedan tepih, jel mi treba turbo četka?
|
za jedan tepih ti ne treba nikakva turbo četka, inače te turbo zračne četke oduzimaju zrak samom usisavacu jer nemaju svoj motor u četki kao miele c3 u americi.
https://www.youtube.com/watch?v=9P2Ugrf5h9o
https://www.youtube.com/watch?v=_0mbYq0hrdY
https://www.youtube.com/watch?v=pvstTKy6lhE
uzmi običan c3 a četke sa starog mileta c serije moraju pasati na cijev.
|
|
|
03.12.2023., 20:09
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Tnx!
Ma uzet cu taj ružni zuti i dodatno kupit xl četku za parket, nema sanse da stare cetke stavljam na novi usisavac
|
|
|
07.12.2023., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
pozdrav imao sam najskuplji phillips od cca 300 eura ubio ga doma usisavanjem radova, iako mi je i to cudno jer sam isao u elipsa i stavio umjesto prednjeg filtera neku krpu koju su mi dali da režem škarama i stavio zadnji fileter novu kesicu ispuhao ga na kompresor i on crkao  ali jesam ga dva dana ranije mučio usisavao je sve i kamenčiće i znao sam da će crknit valjda je dio mene htio novi usisač iako je ovaj 20 godina radio kao sat i danas taj model je najskuplji phillips
e sad imam mačka doma stan je 80 kvadrata nemam tepih , kakve su preporuke dali je phillips najbolji s obzirom na cijene ili ima i jeftinijig od cca 100 200 eura da valjaju
|
|
|
08.12.2023., 01:44
|
|
zlostavljačica muškaraca
|
Quote:
shadowfix kaže:
|
Ma xl je odlicna, nemam uskih prostora, stolice uvijek dignem, brze se usisava s većom četkom. Evo copila sam ga u harveyu sad za 230 i sitno eura!
|
|
|
08.12.2023., 02:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
kazem ti da je xl preširok usis zraka ne može dovoljno doprijeti po cijeloj četki
ako mi ne vjerujes
https://www.youtube.com/watch?v=gUoJSAMGoqo
|
|
|
08.12.2023., 06:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
S0nic kaže:
iako je ovaj 20 godina radio kao sat
|
u muci se poznaju junaci  koji je to model bio ?
Quote:
S0nic kaže:
e sad imam mačka doma stan je 80 kvadrata nemam tepih , kakve su preporuke dali je phillips najbolji s obzirom na cijene ili ima i jeftinijig od cca 100 200 eura da valjaju
|
samo par postova prije je opisan Miele C3 usisavač, prema ovom vašem postu o Philipsu, skroman i jeftin usisavač koji će vjerujem u svemu moći biti samo sjena tom vašem izgorenom.
Ako vam se da malo istražiti nešto o tom Miele usisavaču ima hrpa usporedbi i videa razmaženih amera pa vidite dal se isplati kupit i gdje bi ga u kategoriju svrstali u odnosu na taj vaš Philips.
|
|
|
08.12.2023., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mr.ivek kaže:
u muci se poznaju junaci  koji je to model bio ?
samo par postova prije je opisan Miele C3 usisavač, prema ovom vašem postu o Philipsu, skroman i jeftin usisavač koji će vjerujem u svemu moći biti samo sjena tom vašem izgorenom.
Ako vam se da malo istražiti nešto o tom Miele usisavaču ima hrpa usporedbi i videa razmaženih amera pa vidite dal se isplati kupit i gdje bi ga u kategoriju svrstali u odnosu na taj vaš Philips.
|
jeli sve sta je skupo i dobro? znaci nema dobrog usisavača za mene bez tepiha sa pločicama ali sa mačkom ako ne ispalim 300 400 eura?
|
|
|
08.12.2023., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
20.12.2023., 18:22
|
|
Registrirani korisnik
|
moze mi neko objasniti čitam ovdje filozofije
dosao mi mestar i donio usisač iz lidla parkside
https://www.lidl.de/p/parkside-nass-...att/p100342920
ja sa njim usisavao šutu , prašinu od radova brutalno radi i sve kupi
a ovdje se piše o miele uređajima od 300 400 eura koji su kao top i oni mogu dlake od mačaka i šutu a ovaj parkside kupi od moje maćke i šute sve redom
jeste bučan ali kosta 60 70 eura ))) i radi vrhunski posao
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:29.
|
|
|
|