Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi

Ostali sportovi Svi ostali sportovi
Podforumi: Borilački sportovi, Rukomet

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.09.2024., 20:02   #4301
49,11 s za SML na 400m ,da vidimo sad Paulino u finalnoj utrci na 400m.

Ajde makar kiša je prestala,iako je dosta hladno.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 20:41   #4302
Paulino sporija od SML,Sandra završila 4. bez ispravnog hitca u zadnje 3 serije, dok
je očekivano slavila Allman. Mitton slavila u kugli sa 20.25m, šteta za zadnji njezin hitac i malog prijestupa jer ovo je bilo preko 20,50m.

Zhoya slavio na 110m na preponama,što je iznenađenje za Velu .. srećom za njega što
ga je malo sukomentator ispravio ,jer francuz je odličan u zadnje vrijeme.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 21:02   #4303
Quote:
Branimir85 kaže: Pogledaj post
Kad ste se već dotakli toga,meni je zanimljivo da jedna Njemačka nema DL mitinga,iako
je miting u Berlinu (gold) posjećeniji od većine DL mitinga,dok jedna mala Švicarska ima dva DL mitinga.
Štoviše, da te ispravim malo, Berlin je CT Silver, nisu više ni u Gold programu.
KLCCLK is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 21:02   #4304
Zhoya je odličan, dobio je i Hollowaya nedavno. A jadno za Flaminga da nije nastupio zbog love.

Allman 4. dijamant. Približava se Sandrinih 6 što je i rekord za žene. Perez u dobroj formi iako nije nastupala od prije OI. Šteta da nismo uopće vidjeli Sandru i govor tijela. Nikad lošiji nastupi u DL za nju, ali bila je odlična kada je bilo najbitnije.

Bio sam ja na Hanžeku. Dobra atmosfera i rezultati, doveli su i puno zvijezda. Novi termin je u lipnju jer je iduće god u rujnu SP u Tokiju.

SML su mogli dat da nastupa s ostalima, ali da nije u konkurenciji za dijamant. Slično je bilo prošle god na 800 m kada je najbrža bila Mu, ali je dijamant otišao drugoplasiranoj Hodkinson.

Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk
TweetyTheBird is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 21:11   #4305
Quote:
KLCCLK kaže: Pogledaj post
Štoviše, da te ispravim malo, Berlin je CT Silver, nisu više ni u Gold programu.
Hvala na ispravci ,štedljivi njemci.

Sha Carri očito mora poraditi na startu jer prečesto joj se to dešava da zaspe , iako po konstituciji bilo bi očekivano da ispaljuje ,Alfred opet najbrža kad je najvažnije s jako dobrim vremenom kad se uzmu uvjeti .
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 21:29   #4306
Zanimljiva pobjeda Gaylea u dalju s 8.28 m. Skroz dobar skok. Dosta dečkiju se ispuhalo nakon OI.

Denny u disku također. Vrhunska sezona za njega.

TweetyTheBird is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2024., 21:59   #4307
Quote:
TweetyTheBird kaže: Pogledaj post
Zanimljiva pobjeda Gaylea u dalju s 8.28 m. Skroz dobar skok. Dosta dečkiju se ispuhalo nakon OI.

Denny u disku također. Vrhunska sezona za njega.

Još zanimljivija je pobjeda Perez u troskoku sa jednim ispravnim pokušajem.

A opet 400m je ponudilo jako zanimljivu utrku,Dobson nešto slično Hallu u Parizu.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2024., 08:58   #4308
Quote:
Hvala na ispravci ,štedljivi njemci.
S tim da recimo nadovezujući se na onu raspravu mislim da bismo mogli poraditi na tome da imamo još poneki miting više klase. Odnosno koji barem ulazi u cijelu priču.

Jedan CT Gold nam je i više nego dovoljan i ne trebamo se gurati u DL, ali Nijemci recimo imaju 30-ak mitinga u CT seriji (srebrnih, brončanih i challengera). Plus desetak u Indoor Touru od čega jedan zlatni i dva srebrna.

Slovenci imaju 5.

To bi mogli poraditi da se ubaci još neki miting manje pa i puno manje klase od Hanžeka ali koji opet može biti zanimljiv ljudima uz poneko jače ime.

Inače, u cijelom ciklusu World Athleticsa imamo još četiri stvari u kalendaru - osječki dvoranski miting je dobio Bronze label World Indoor Toura i od cestovnih utrka su tu Zagrebački polumaraton, Zagrebački maraton i Karlovački "Cener". Oni su isto bili Bronze label ali od kad su se svi sklopili u jedno (prije su 10k, polumaratoni i maratoni bili zasebno) imaju status WA Label, u biti nešto kao CT Challenger, četvrta klasa.

Zbog ove karlovačke utrke baš i kažem da mislim da je izvedivo da se napravi par pristojnih mitinga s puno manje novca a koji će biti zanimljivi ljudima. Na "Cener" uvijek dođe Kenijaca, Etiopljana, Marokanaca i fora ih je za vidjet iako nisu top klasa.

No, zalomi se i poneko jako ime, recimo trčala je (i pobijedila) Likina Amebaw koja je ove godine redovna na DL, bila je druga u Oslu na 3000.
Prošle godine je bila prijavljena i Ruth Jebet nažalost u zadnji čas nije došla zbog ozljede, ali kažem, i ponekog top trkača i trkačicu Bronze label privuče, a potrebno je puno puno manje novca nego za Gold.
KLCCLK is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2024., 14:05   #4309
I ja mislim da nam je dovoljan zlatni nivo, nema potrebe težiti dijamantnoj.

Memorijal Josipa Gašparca je na dobrom tragu onoga čemu bismo trebali težiti.

Kladivaši ne nastupaju u DL pa bi neki miting srebrne serije privukao brojna jaka imena, a moglo bi se napraviti nešto gdje bi bilo "dodirljivi".

Uz ovu mladu generaciju višebojaca možda bismo mogli razmisliti i o mitingu za njih iako ovdje je pitanje koliko bi publika bila zainteresirana za dva dana cjelodnevnog programa.

U svakom slučaju, ne mislim da je prevelika investicija barem nekoliko Challengera gdje bi dolazili atletičari u usponu i iz susjednih država.
TweetyTheBird is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2024., 20:01   #4310
Ovo je stvarno blesavo, Sidney su doveli kao, ne znam, cirkusku atrakciju da ju ljudi vide. Stvarno promasaj
Old 14.09.2024., 21:06   #4311
Quote:
bilokoje kaže: Pogledaj post
Ovo je stvarno blesavo, Sidney su doveli kao, ne znam, cirkusku atrakciju da ju ljudi vide. Stvarno promasaj
Apsolutno preglupo.

Ogroman hitac Fabbrija, 22.98, talijanski rekord i rekord mitinga, a još važnije, enormna pobjeda nad Crouserom koji je bacio jakih 22.79.

Borba u koplju u zadnjoj seriji otišla na stranu Kitaguchi ispred Vilagoš. Dobre daljine, obje preko 65, Kitaguchi SB. Srbija je tu baš trebala do medalje na OI, a moguće i Topić da se nije ozlijedila. Bolje za nas.

Vjera standardno superbrza, MR.

TweetyTheBird is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2024., 20:25   #4312
Quote:
bilokoje kaže: Pogledaj post

Meni je to ok bilo ,svakako je jako rijetko možemo vidjeti da nastupa i nadam se da će
se potpuno okrenuti 400m flat ,jer na preponama je potvrdila da je daleko najbolja ikada.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.10.2024., 16:48   #4313
Šta je ovo bilo, Chepngetich spustila WR ispod 2:10

Da je Kiptum živ,uvjeren sam da bi išao WR u M konkurenciji ispod 2h u Chicagu.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2024., 15:46   #4314
Čudi me da nitko nije komentirao ovo uništenje ženskog WR u maratonu, posebno bi
volio vidjeti mišljenje od @Kajjaznam koji stručnjak za maraton.

Od 2019 god. kad je Brigid Kosgei srušila WR od Radcliff koji je trajao 16 god. ,za 5
godina WR u maratonu je spušten za više od 4 minute.

U međuvremenu je Kejchela za 1 sek. popravio WR u polumaratonu kojeg je držao Jacob
Kiplimo iz 2021 god.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2024., 19:24   #4315
Slabije pratim u zadnje vrijeme. Kad žene ruše WR u maratonu, onda to ruše opako. Imala je dobre vremenske uvjete, odlične pejsere, valjda joj se sve poklopilo. Pokušavala je ona i prošle i pretprošle godine napadat pa se raspala u drugom dijelu. Maraton napreduje. I kod muških i kod žena. Sve to je posljedica Sub-2 marathon projekta kod muških. Žene su inicijalno tu bile zapostavljene, pa sad nadoknađuju.
A možda je i doping. Nekakav.
Mislim da sam negdje davno čitao da bi u maratonu bilo moguće da žene imaju bolji svjetski nego muški.
Old 04.11.2024., 16:57   #4316
To mi je nezamslivo da žene trče brže od muškaraca maraton,ali u današnje vrijeme
šta se sve predstavlja kao žena i drveni šporet je moguć.

Kad smo kod maratona jučer je trčan još jedan iz serije najveći NewYorški ,gdje su slavili
Nageeye i Chepkirui,a od dogodine više neće biti BiG-6 jer maraton u Sydneyu upada
u kategoriju najveći maratona.

Izašli su finalisti za izbor najbolje atletičara/ki u godini u raznim kategorijama i sramotno
je da nema Beatrice Chebet koja je po meni najbolja atletičarka godine.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2024., 20:38   #4317
Quote:
Izašli su finalisti za izbor najbolje atletičara/ki u godini u raznim kategorijama i sramotno
je da nema Beatrice Chebet koja je po meni najbolja atletičarka godine.
Apsolutno se slažem.
Jedina s dva individualna olimpijska zlata (5 i 10 000 m), WR na 10 000 m, osvajačica DL na 5 000 m. Očigledno ekipi iz WA nije dovoljno medijski atraktivna pa ništa od nagrade. Čast Sydney na svemu, ali i Vjera je trebala biti ispred nje. No u dvoboju nje i Alfred, ipak navijam za SML jer ova nije ni top 3 ove sezone.

Kod muških je situacija teža. Po meni je Wanyonyi prvo ime jer je s Aropom zapalio 800 m, došao na 2. mjesto all-time i konstantno prijetio WR, uzeo je i dijamant... Ne bih bio ljut niti da je Flamingo uzeo. WR i naslov na SP u dvorani, a s OI je kompletirao zadnju titulu koja mu nedostaje. Dati nagradu čovjeku koji je OPET na velikom natjecanju chokeao u disiplini koja mu je primarna je po meni glupost. Srušio je WR na 3 000 m, na 1 500 trčao nekoliko puta jako brzo, ali nije uzeo to zlato. Kada je dvojba takva, navijam za Teboga. Napravio je upset na 200 m i donio stvarno neočekivanu štafetnu medalju svojoj domovini.

U tehničkim disciplinama su po meni izabrali dobre parove, Thiam i Tentoglou kao dostojni protivnici, ali tu je jasno da Mahučik i Duplantis uzimaju nagrade.

U vanstadionsku atletiku se ne bih htio miješati, ali navijam za Hassan.

Falila mi je atletika pa sam se lijepo prisjetio s Wikipedijom.
TweetyTheBird is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2024., 11:00   #4318
Quote:
To mi je nezamslivo da žene trče brže od muškaraca maraton,ali u današnje vrijeme
šta se sve predstavlja kao žena i drveni šporet je moguć.
A zapravo nije do toga, žene su u pravilu izdržljivije od muškaraca i što su duže dionice tu bi se gapovi trebali smanjivati, a u nekom trenutku i preteći.
Maraton je mislim i dalje prekratka dionica za to, ali nekakvi ultramaratoni i slično je već moguće.
markoman is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2024., 17:38   #4319
Quote:
markoman kaže: Pogledaj post
A zapravo nije do toga, žene su u pravilu izdržljivije od muškaraca i što su duže dionice tu bi se gapovi trebali smanjivati, a u nekom trenutku i preteći.
Maraton je mislim i dalje prekratka dionica za to, ali nekakvi ultramaratoni i slično je već moguće.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultramarathon

Nebi baš rekao.
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.11.2024., 18:04   #4320
Hanžekovićev Memorijal od sljedeće godine ima novi datum od 22-24. svibnja, jer WA
je odlučila da SP u Pekingu 2027 god. bude posljednje veliko stadionsko natjecanje.
Tako da će i finale DL biti ranije ,krajem kolovoza.
https://www.diamondleague.com/calendar/

Raspored za mitinge(gold) serije:
https://worldathletics.org/competiti...ubgroupId=3781

A Johnosonova track/liga je dobila prve datume ,Kingston 2-4.travnja ,Miami 2-4.svibnja
i Fila 30-1. lipnja .
Branimir85 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:52.