26.05.2020., 11:00
|
|
Britka sablja
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
ratni profiter kaže:
ali na čemu on temelji hdz-sdp 6:6 u prvoj izbornoj jedinici da mi je znati
ili ovo da će hdz osvojiti više mandata u osmoj od idsa 
|
Na gradskim lokalnim izborima, a i na EU izborima, pa i na prvom krugu predsjedničkih izbora, u Gradu Zagrebu lijeva i desna opcija su imale podjednak proj glaosva... Tu negdje...
Dakle zbrojena raspodijela mandata SDP+Možemo=7, HDZ+Škoro+Most=7, tu nije promašio... Promašio je u raspodijeli ove druge sedmice, i to je osnovna funkcija njegovog djelovanja da sto vise obeshrabri glasače Mosta i Škore...
|
|
|
26.05.2020., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
Na gradskim lokalnim izborima, a i na EU izborima, pa i na prvom krugu predsjedničkih izbora, u Gradu Zagrebu lijeva i desna opcija su imale podjednak proj glaosva... Tu negdje...
|
znam da si hdzov troll, ali ne smiju ovakve laži ostati na forumu.
predsjednički izbori 2019. (Grad Zagreb)
prvi krug:
milanović 33%
kitarović 19%
drugi krug:
milanović 60%
kitarović 40%
izbori za europski parlament 2019. (Grad Zagreb)
Sdp - 21%
hdz - 13%
lokalni izbori 2017. (Grad Zagreb - skupština)
Sdp - 21%
hdz - 11%
Zašto lažeš?
|
|
|
26.05.2020., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
Dakle zbrojena raspodijela mandata SDP+Možemo=7, HDZ+Škoro+Most=7, tu nije promašio... Promašio je u raspodijeli ove druge sedmice, i to je osnovna funkcija njegovog djelovanja da sto vise obeshrabri glasače Mosta i Škore...
|
Zaboravljate da je HDZ odlučio raspustiti Sabor prije nego je donesen zakon o obnovi Zagreba (Markuševec, Čučerje, Medvedski Breg i taj kraj je dosad bio HDZov), da HDZ čuva leđa Bandiću koji je popularan u gradu koliko su popularni svrab i stidne uši zajedno. Teško će HDZ, svemu tome unatoč, dobiti 50 posto mandata više nego prije 4 godine.
|
|
|
26.05.2020., 11:16
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2018.
|
Quote:
ratni profiter kaže:
po ovome se vidi koliko je on "ozbiljan" analitičar. mislim svi znamo čiji je on pr bio do nedavno, ne treba tu biti previše pametan.
|
još je on njihov pr samo sad lova kapa iz crnih fondova 
|
|
|
26.05.2020., 11:35
|
|
Britka sablja
|
Quote:
ratni profiter kaže:
znam da si hdzov troll, ali ne smiju ovakve laži ostati na forumu.
predsjednički izbori 2019. (Grad Zagreb)
prvi krug:
milanović 33%
kitarović 19%
drugi krug:
milanović 60%
kitarović 40%
izbori za europski parlament 2019. (Grad Zagreb)
Sdp - 21%
hdz - 13%
lokalni izbori 2017. (Grad Zagreb - skupština)
Sdp - 21%
hdz - 11%
Zašto lažeš?
|
Dečko, malo se skoncentriraj i bolje prouči KOMPLENTE rezultate izbora, onda pročitaj još jednom moj upis (gdje spominjem KOMPLETNU LIJEVU I DESNU OPCIJU, a ne samo HDZ i SDP... Ovako s oproštenjem ispadaš nedorastao diskusiji...
Da probam...
Lokalni izbori 2017 Zagreb
Bandić 23%
HDZ 12%
Esih 8,5%
Most 5%
Zbrojeno 48,5%
SDP 21%
Švaljek 12,5%
Možemo 7,5%
Živi zid 4,5%
Zbrojeno 45,5%
EU izbori, Zagreb
SDP 21,3%
Možemo 4,8%
Živi zid 4,6%
Joca 3,6%
Dalija+Pametno+SDSS+HNS 7,9%
Ukupno 42,2%
HDZ 13,5%
Suverenisti 10%
Petir 5,9%
Haso 5,3%
Most 4,5%
Bandic 4,5%
Ukupno 43,7%
Predsjednički izbori, prvi krug...
Milanovic 33%
Juričan 8,7%
Oreškovicka 3,6%
Peovicka 1,4%
Ukupno 46,7%
Škoro 23,8%
Kolinda 19,4%
Babic+Djapic 0,3%
Ukupno 43,5%
Dao sam si truda, nadam se da je sada malo jasnije odakle ovih Macanovih pretpostavljenih 7:7 (koje u konačnici mogu biti i 8:6 u korist bilo koje strane u prvoj izbornoj jedinici)... Da je drugaciji odnos snaga u metropoli od 692 tisuće ljudi, kako bi onda Hasanbegovic u Gradskoj skupštini proveo odluku o ukidanju Trga kumrovačkog bravara?
Za nekog proglasit lažovom (na ovomedjumrežnu bezveznicu "troll" se previše ne osvrćem) treba ipak malo više argumenata... Pozdrav
|
|
|
26.05.2020., 12:01
|
|
korišteni registrator
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
59 HDZ+2 dijaspora+3 IDS+8 manjinci=72... Kupuje Aleksica i Hrelju od SDPa, te ako ima koga sauchinski ucjeniti u SDPu, te kupuje jednog do po potrebi dva škorista (kojima se nude sinekure) i ide u preslagivanje, te odjebaje Škoru i Suvereniste...
|
To će se i dogoditi. HDZ bi mogao lako prebaciti 60. Plus uobičajeni dodaci, plus IDS, HSS i eventualno još koji žetončić iz Škorinog tabora, po potrebi.
Škoro i Most će podbaciti, i to gadno, i njihovi glasovi ići će HDZ-u, komu drugome. Ovi izbori će biti sumrak ne-HDZ desnice. Škoro + Most 15 mandata maksimalno, ako i toliko. I još će ih nakon izbora očerupati.
SDP, s Berom na čelu, sve da i prebaci 65 i bude relativni pobjednik, opet će popušiti od Plenkovića. Situacija u kojoj Restart + uobičajeni dodaci imaju 76, ali Plenković svejedno sastavlja vladu, mi uopće nije nezamisliva.
Ljevica van Restarta će upravo na račun Bere, Bandićevog lopovluka oko potresa i nestalog ŽZ profitirati. Ne toliko Dalija - ona je isto završena priča, ali RF i Možemo hoće.
|
|
|
26.05.2020., 12:08
|
|
Samo konstruktiva
Registracija: Nov 2008.
|
Na tragu sam ovoga što IscoAlcoron piše, HDZ će skupiti šaroliku ekipu oko sebe taman da prebaci većinu. S time da ja mislim kako može čak i Daliju kupiti kakvom pozicijom, a možda i Most. IDS, HNS, Posavca, manjice i ostalo će sigurno pokupiti, to je zicer.
|
|
|
26.05.2020., 12:09
|
|
Britka sablja
|
Quote:
IceClimber kaže:
Škoro i Most će podbaciti, i to gadno, i njihovi glasovi ići će HDZ-u, komu drugome. Ovi izbori će biti sumrak ne-HDZ desnice. Škoro + Most 15 mandata maksimalno, ako i toliko. .
|
To tvrdite na temelju čega? Novog korona virusa koji ce nas krajem lipnja sve ostaviti u kućama?
|
|
|
26.05.2020., 12:18
|
|
Britka sablja
|
Quote:
Grupa Queen kaže:
Na tragu sam ovoga što IscoAlcoron piše, HDZ će skupiti šaroliku ekipu oko sebe taman da prebaci većinu. S time da ja mislim kako može čak i Daliju kupiti kakvom pozicijom, a možda i Most. IDS, HNS, Posavca, manjice i ostalo će sigurno pokupiti, to je zicer.
|
Dalija po meni neće proći, Most nece ni pokusavati kupovat...
Sve ovisi koliko ce imati HDZ+Bandic+Čačić+HNS+IDS+manjinci... (1)
To je početna cifra...
Prvi na meti su Hrelja, Aleksic, Bajs iz SDP koalicije, a onda Škorine slabe točke...
Zatim ucjenjeni SDPovci..
Beljaka sumnjam da ce kupiti (to bi nakon svega bio skandal nad skandalima, jedino ako se u medjuvremenu otkrije da je isti svojedobno provaljivao u automobile stranih veleposlanika i buđa), ali ako Bero da nekome iz HSSa mimo Beljaka prolazno mjesto na listi, taj je gotovo sigurna Plenkoviceva lovina (pa čak i Orepić i medjimurska bradica Vukšić)... Možemo ne vjerujem da ce Tomasevic i Juričan biti na prodaju (koalicija se raspada isti cas, a Jurican ipak čeka svojih pet minuta i lokalne izbore), eventualno nekog od bračnog para Puljak...
Ponavljam, nece Plenkovic kupovati od prvog dana. Nece biti toliko vremena nakon izbora, a pred HDZovim biračkim tijelom, koje u ogromnoj mjeri podrzava koaliciju sa Skorom nego onu s HNSom, Pupovcem i IDSom i tko zna kime,, mora imat opravdanje. Kasnije ce ga imati, "evo pokušali smo sve, ali nije išlo"... A lijevi prebjezi ce istovremeno imati takodjer alibi "Pa želite li da Hasanbegovic bude ministar kulture"... I eto postizbornog preslagivanja, koje smo vidjeli proljeca 2017. Plenkovic+SDPovi prebjezi+žetončići+manjinci+pokoji Škorin prebjeg kupljen sinekurom. "Demokracija na već viđeni plenkovicevski način. Ali ako je vecina (tu prije svega mislim na HDZovo biračko tijelo) to već popušila, a alternativa (Škoro+Suverenisti+Haso+Most+Burić+Zelena akcija+Marijana Petir+Esih+HSP+GO) se ne želi i ne može ujediniti, već razbacuje glasove (od čeka koristi ima samo Plenković), onda ispada da bolje nismo ni zaslužili.
Sve ovisi koliko ce kombinacija oznacena pod 1 brojatii? Ako to bude manje od 73, ide sa Skorom u formiranje "privremene većine"... Ali kad formira vladu sa Skorom, onda ce od prvog dana, kako sam napisao, Suverenistima i Škorinima počet postavljat klipove, i iza ledja raditi na preslagivanju s manjincima, žetončičina, prebjezima iz SDPove koalicije i po potrebi kupljenim ljudima iz Škorine stranke. U to sam uvjeren, kao i vecina onih koji poznaju Plekovica iz njegovog blizeg okruzenja.
Zato sam protiv bilo kakve koalicije Škore i Plenkovica, osim da se Protočnom postavi nulti uvjet za koaliciju: Promjena izbornog sustava...
|
|
|
26.05.2020., 13:06
|
|
korišteni registrator
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
To tvrdite na temelju čega? Novog korona virusa koji ce nas krajem lipnja sve ostaviti u kućama?
|
Na temelju HDZ-a i svega što HDZ predstavlja.
Plenković je već učvrstio svoju vlast u HDZ-u.
Još treba učvrstiti vlast u državi i eliminirati desnu oporbu.
Tuđman, Sanader... već viđena priča. Uvijek isti obrazac.
I onda još 4 godine Plenkovića do sljedeće lijeve vlade, jer desnica neće postojati, a i HDZ-ovcama će doći iz guzice u glavu, pa će "demonstrativno" #ostatidoma.
Jer naravno, u tom novom mandatu slijedi najveća pljačka. Opet po istom obrascu.
|
|
|
26.05.2020., 13:33
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2019.
|
Quote:
IscoAlarcon kaže:
Plenkovicu je za 59 izbornojediničkih mandata 2016. trebalo 36,27%, uz negdje 10% izgubljenih glasova...
Da bi SDP osvojio 61 mandat, trebat ce mu uz 16-17% izgubljenih glasova (to je neka pretpostavka) oko 34-35%... Toliko ih nije osvojio ni 2015 ni 2016, kad je u koaliciji imao HNS (koji sada izlazi samostalno, a pitanje je kako ce izaci Posavec), a u oba slučaja protesna ljevica je bila puno slabija (2015 to su bili Josipovic i Mirela Holy, 2016. značajnija stranka pored SDPove koalicije je bila samo Pametno, uz vec standardni ultrastabilni IDS koji uvijek uzme svoja tri mandata uz 2% na drzavnoj razini). Sad tu postoje Dalija&Delija, Pametno i Možemo (one ce nesto uzeti i na racun raspada protesne opcije i neizlaska Kolakusica)... Ne vjerujem da SDP moze osvojiti preko 31,5-32%, a da istovremeno kako ti navodis ostatak ljevice uzme 6 mandata...
|
Nisu važni postotci jer Hrvatska nije jedna izborna jedinica. Evo stavit ću mandate po izbornim jedinicama pa oni koji se ne slažu neka kažu gdje bi koja stranka mogla dobiti više ili manje.
1.jedinica (grad ZG)
SDP - 6
HDZ - 3
Škoro - 2
MOST - 1
ostale stranke ljevice - 2
---------------------------------------
2.jedinica (zg.županija)
SDP - 6
HDZ - 4
Škoro - 2
MOST - 1
ostale str.ljevice - 1
--------------------------------------
3.jedinica (sjever RH)
SDP - 10 (skupa sa Posavcem)
HDZ - 3
Škoro - 1
4.jedinica (Osijek i okolica)
HDZ - 6
SDP - 4
Škoro - 3
MOST - 1
-------------------------------------
5.jedinica (Pož-slav. i VU-brodska županija)
HDZ - 5
SDP - 4
Škoro - 4
MOST - 1
6.jedinica (Sisačko-mos.žup. i dio ZG)
SDP - 6
HDZ - 5
Škoro - 2
MOST - 1
7.jedinica (KA i prim-gor.žup.)
SDP - 7
HDZ - 4
Škoro - 2
ostale str.ljevice - 1
8.izborna jedinica (Istra i RI)
SDP - 10 (sa IDS-om)
HDZ - 2
MOST - 1
ostale str.ljevice - 1
9.jedinica (Lika, ŠI, ZD)
HDZ - 6
SDP - 4
Škoro - 3
MOST - 1
-----------------------------------
10.jedinica (jug RH)
HDZ - 6
SDP - 4
Škoro - 2
MOST - 2
----------------------------------
11.jedinica (dijaspora)
HDZ - 2
Škoro - 1
UKUPNO:
SDP = 61 mandat
HDZ = 46
Škoro = 22
MOST = 9
ostale stranke ljevice = 5
|
|
|
26.05.2020., 13:37
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2018.
|
U kojoj izbornoj će se Raspudić kandidirati? Btw, kakav KA i prim-goranska u 7.? Pa pol zapadnog dijela Zagreba je u 7. također.
I dalje me fascinira koliko je Bernardić glup za politiku  Frajer rasturio PMF i onda uđe u politiku gdje je ispodprosječan i gdje ga kojekakvi balavanderi ispreskaču kad se sjete. Pa što mu bi da ponovno okuplja nekakve šugave koalicije? Ako spuši izbore ergo Plenković opet sastavi Vladu, to će skupiti i s njegove liste, a on će biti direktni krivac jer je nauštrb sebi vjernih SDP-ovaca na listu stavio pijune za prodaju.
Također, mislim da će HDZ opasno podbacit na izborima u Zagrebu, i to ranga Kolinde u 1.krugu, čak i ako na listu stave Beroša. Peak krize je prošao, a Stožer se u međuvremenu ponešto i blamirao. Vili više nije IN!
|
|
|
26.05.2020., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Quote:
faks kaže:
U kojoj izbornoj će se Raspudić kandidirati?
|
U jednoj zagrebačkoj izbornoj jednici. Točnije, u onoj u kojoj bude Gordan Jandroković  .
|
|
|
26.05.2020., 13:43
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2019.
|
Quote:
faks kaže:
U kojoj izbornoj će se Raspudić kandidirati? Btw, kakav KA i prim-goranska u 7.? Pa pol zapadnog dijela Zagreba je u 7. također.
.
|
Ma to sam ugrubo pisao čisto da se ljudi mogu orijentirati gdje je otprilike koja jedinica.
U valjda pola jedinica se nalaze dijelovi ZG-a pa je glupo to uopće napominjati. Tako su kreirali jedinice.
|
|
|
26.05.2020., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
IceClimber kaže:
|
Jel mu misliš pomoći u tom naumu ili imaš drugačije planove?
|
26.05.2020., 14:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
Out Of Time Man kaže:
U jednoj zagrebačkoj izbornoj jednici. Točnije, u onoj u kojoj bude Gordan Jandroković  .
|
Znači 7. otpada
Quote:
Osim Tome Medveda na popisu su i Nada Murganić, bivša ministrica za mlade i socijalu, zatim Marija Jelkovac, karlovački gradonačelnik Damir Mandić, Marin Svetić, Darko Stanković, Stjepan Basar, Tomislav Lipošćak, šefica Hitne Maja Grba Bujević, Karolina Šikljan, Saša Gale, Jadranka Golubić, Zlatko Grčić i dr. Davor Grdošić.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/tomo...dinicu-1405235 - www.vecernji.hr
|
i tako zbog hadezeove pameti koja u istu jedinicu trpa Zagreb i Novi Vinodolski, i jednog potoka, Nino ostaje bez mog glasa.
|
|
|
26.05.2020., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
DJTcro kaže:
Desnica na ove izbore ide u tri snažna bloka, dok ljevica ima poludebila za lidera, koji će odbiti ljude od glasanja. Dio ljevice će glasati za SiP, Pametno, Fokus, zagrebačke ljevičare, koji većinom ostati ispod praga.
Smatram da su desničari ove godine daleko motiviraniji od ljevičara, što se tiče izlaska na birališta.
Na ljevici nemaš svježih lica, koji bi ljude privukli na birališta.
|
Koga boli ona stvar s koliko bloka ide desnica? Prema tvojo prognozi 2/3 glasača u Hrvatskoj su desničari.
Jbte pa takvu glupost ni ovi najzadrtiji nisu nikada na forumu izvalili, najdalje do kud su otišli je da su tvrdili da su većina birača desničari.
Čisto da razjasnimo, u odnosu na koga je Bernardić poludebil? Koje su to intelektualne oštrine sa desne strane, pa da on u odnosu na njih ispada poludebil?
I koja su to svježa lica na desnici? Raspudić, koji je zapravo momentalno širokoj javnosti postao najpoznatiji po tome što se kao katolik kurvao dok je bio u braku i ljubavnici napravi dijete?
Daj mi reci, osim njega - koje je to još svježe lice? Daj molim te nabroji bar još 2 relevantna i javnosti iole poznata imena.
|
|
26.05.2020., 14:40
|
|
korišteni registrator
|
Quote:
Matzko kaže:
Jel mu misliš pomoći u tom naumu ili imaš drugačije planove?
|
Nisam pisao što želim da se dogodi, nego što mislim, ili očekujem, da će se dogoditi. Uostalom, naziv teme je "prognoze forumaša".
Ja želim da PDV bude 15%, parafiskalni nameti 0%, javno zdravstvo, školstvo i mirovinski sustav savršeno i svima dostupno, trava legalna, ekologija na vrhuncu, ideologija na nuli... i tako to. To je moj naum. Svisci i čokolada.
Ali to se neće dogoditi. Dogodit će se Plenković i HDZ.
|
|
|
26.05.2020., 14:45
|
|
Britka sablja
|
Quote:
IceClimber kaže:
Na temelju HDZ-a i svega što HDZ predstavlja.
Tuđman, Sanader... već viđena priča. Uvijek isti obrazac.
I onda još 4 godine Plenkovića do sljedeće lijeve vlade, jer desnica neće postojati, a i HDZ-ovcama će doći iz guzice u glavu, pa će "demonstrativno" #ostatidoma.
Jer naravno, u tom novom mandatu slijedi najveća pljačka. Opet po istom obrascu.
|
Neučvršćena vlast u samoj partiji ga je spriječila u pozmašnom trijumfu svibnja 2019. i prosinca iste godine, na koji način...
Usporedjivati političku scenu za Tudjmana i ovu danas nema smisla... U krajnjem slučaju nije bilo tolike bipolarizacije ili tripolarizacije...
Sanader je 2007 desnu oporbu eliminirao "glas za HSP je glas za SDP"... Nakon što su Plenkovicu ključnu ulogu u održavanju većine igrali HNS, Pupovčevci i SDPovi prebjezi, teško da bi slična rečenica izgovorena iz usta Protočnog bojlera ovih dana, naišla na nekakav odjek Drugi krug predsjedničkih izbora (kada je dobar dio desnog biračkog tijela ostao kuci, što je presudilo) pokazao da da takve spike sve manje piju vodu, te da današnju situaciju nema smisla usporedjivati sa Sanaderovim vremenima... Doduše tada briselski uštipak još u potpunosti ovladao partijom (kako kažeš), no nisam baš siguran da će mu ta činjenica u ovom trenutku značajno pomoći. U krajnejm slučaju glasanje u ovoj državi je još uvijek tajno.
Korona kriza (krizne situacije uvijek su vjetar u ledja vlastodršcima) i neizlazak Mosta, Marijane Petuir i Bure u koaliciji sa Škorom, dale su mu na trenutak nadu da može održati status quo i formirati vladu na današnji način (s manjincima, i kupljenim i odbjeglim ljevičarima, te Bandicem)...
Jučerašnja,a i par poslednjih anketa jasno ukazuje da mu to nece biti moguce... Unatoc tome sto mu se na listama nece pojaviti Vaso, Kovac, Tolusic i penava.
|
|
|
26.05.2020., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
kiss me kaže:
Koga boli ona stvar s koliko bloka ide desnica? Prema tvojo prognozi 2/3 glasača u Hrvatskoj su desničari.
Jbte pa takvu glupost ni ovi najzadrtiji nisu nikada na forumu izvalili, najdalje do kud su otišli je da su tvrdili da su većina birača desničari.
Čisto da razjasnimo, u odnosu na koga je Bernardić poludebil? Koje su to intelektualne oštrine sa desne strane, pa da on u odnosu na njih ispada poludebil?
I koja su to svježa lica na desnici? Raspudić, koji je zapravo momentalno širokoj javnosti postao najpoznatiji po tome što se kao katolik kurvao dok je bio u braku i ljubavnici napravi dijete?
Daj mi reci, osim njega - koje je to još svježe lice? Daj molim te nabroji bar još 2 relevantna i javnosti iole poznata imena.
|
pa većina glasača u RH i jest više desno nego lijevo, zar ne?
Naravno da se ne radi o 2/3, ali gotovo sam siguran da nekakav blok HDZ / Škoro / MOST (njihove glasače bi isto svakako svrstao pod "desno") ima više potencijalnih glasova od lijevog bloka. Kako će to na kraju ispasti -vidjeti ćemo...pogotovo s obzirom na izborne jedinice, a koje dopuštaju da u Sabor uđu ljudi/stranke koje su na državnoj razini minorne, ali su jake regionalno (ne mislim da je to loše..dapače...već samo komentiram).
Moja procjena (trenutno) jest da će SDP biti relativni pobjednik izbora i da će osvojiti najviše mandata, ali izrazito sam skeptičan prema tome da će im to bit dovoljno. Da se kladim rekao bih -SDP pobjednik, a vladu sastavljaju HDZ i Škoro....s ovim zaletom se možda i MOST tu negdje prikrpa kao relevantan , ali tko će ga znati...
U svakom slučaju, ako Škoro dobaci do 15 i više mandata (a što nikako nije nemoguće), Bernardić bi matematički jako teško sastavio Vladu.
Ali ima još podosta do izbora...
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:50.
|
|
|
|