Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori parlamentarni 2020.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.05.2020., 19:48   #1
Izborne prognoze forumaša

Ajde da čujem vaše prognoze za izbore...
DJTcro is offline  
Old 25.05.2020., 19:52   #2
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post
Ajde da čujem vaše prognoze za izbore...
Prvi puta nakon drugog vremena nemam pojma.

Nikada ovakva situacija nije bila.

HDZ bi mogao imati 60 a mogao bi i 45.
SDP bi mogao 65 a mogao bi i 55.

Škoro bi mogao imati 10 a mogao bi i preko 20.

Most ide izmedju 3 i 6.

Oni lijevi u Zg bi mogli do praga.

IDS ima bar tri.

Iskreno?
Nemam pojma...
Old 25.05.2020., 19:54   #3
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
Prvi puta nakon drugog vremena nemam pojma.

Nikada ovakva situacija nije bila.

HDZ bi mogao imati 60 a mogao bi i 45.

SDP bi mogao 65 a mogao bi i 55.

Škoro bi mogao imati 10 a mogao bi i preko 20.

Most ide izmedju 3 i 6.

Oni lijevi u Zg bi mogli do praga.

IDS ima bar tri.

Iskreno?

Nemam pojma...
Daj barem neku prognozu...

Škoro je najveća nepoznanica.
DJTcro is offline  
Old 25.05.2020., 20:04   #4
ja ću predviđati kad izađu sve liste po jedinicama...sad je još neozbiljno prognozirati kad ne znaš još točno ko skupa izlazi i u kojim jedinicama...
ratni profiter is offline  
Old 25.05.2020., 20:07   #5
Quote:
ratni profiter kaže: Pogledaj post
ja ću predviđati kad izađu sve liste po jedinicama...sad je još neozbiljno prognozirati kad ne znaš još točno ko skupa izlazi i u kojim jedinicama...
Bas. Ovi postoci koje objavljuju na nacionalnim razinama su neozbiljne.

Npr. SDP sam je donedavno bio na 27% rejtinga (pod nedavno mislim na prije 2 tjedna). Sad u koaliciji s Glasom, HSS-om i penzicima koji su prema tim istim anketama zajedno imale malo, ali ipak znacajnih 4-6%, sada skupa s SDP-om imaju 24.5

Istovremeno ovo da ce Raspudica suceliti na Jandrokovica moze zbilja imati ozbiljne posljedice jer je Raspudic mokri san svakog desnicara i vecine ortodoksnih HDZ-ovaca i smucit ce mu se u glavi kad bude zaokruzivao njonjinu listu. Tu HDZ vec moze popusit 2-3 mandata samo tako.

Jednako tako dijaspora koja je bila automatski 3 za HDZ sad bi mogla biti 1 + Glasnovic kojeg ce platit kolko bude trebalo pa ga ajde mozemo smatrati isto kao HDZ. 1 mislim da ide Skori.
Inžinjer ekonom is offline  
Old 25.05.2020., 20:36   #6
ja isto kad izađu liste i kad se vidi ko gdje s kim
manchild is offline  
Old 25.05.2020., 20:48   #7
HDZ je zadnji put sa svježim Plenkovićem imao 59+2, Narodna 54, Most 13, ŽZ 8. Realno, HDZ ne može do toga, tako da će sa XI. IJ. imati manje od 55. Most će izgubiti bar pola. ŽZ ne postoji, Pernar neće proći prag tako da i tih 8 mandata mora negdje otići, neće HDZu, vjerojatno skoro sve trećim opcijama. Mislim da će Škoro ići preko 15. Dakle, HDZ 50-55; Škoro 15-20. Most 4-6. HDZ i Škoro neće imat 76 zajedno, ali oko 70 bi mogli. S tim da ne znam što će to značiti kada Plenković ratuje protiv njih. Mislim da će SDP-koalicija imat pojedinačno najviše mandata, ali da neće imati s kime napraviti vlast (s manjinama i IDS-om i mandatom za Možemo i možda za Posavca/Čačića) doguraju do 70.
boske94 is offline  
Old 25.05.2020., 20:48   #8
Moja prognoza je da ćemo konačno dočekati Veliku koaliciju.
faks is offline  
Old 25.05.2020., 20:53   #9
Evo moja prognoza

DJTcro is offline  
Old 25.05.2020., 21:04   #10
nerealna je prognoza čisto radi omjera desnica-lijevica. po ovome lijevica ima 56 mandata, a desnica 89 mandata. nema šanse. obično je 55:45% na strani desnice, a ovo je prevelika razlika.
Old 25.05.2020., 21:21   #11
Quote:
ratni profiter kaže: Pogledaj post
nerealna je prognoza čisto radi omjera desnica-lijevica. po ovome lijevica ima 56 mandata, a desnica 89 mandata. nema šanse. obično je 55:45% na strani desnice, a ovo je prevelika razlika.
Desnica na ove izbore ide u tri snažna bloka, dok ljevica ima poludebila za lidera, koji će odbiti ljude od glasanja. Dio ljevice će glasati za SiP, Pametno, Fokus, zagrebačke ljevičare, koji većinom ostati ispod praga.

Smatram da su desničari ove godine daleko motiviraniji od ljevičara, što se tiče izlaska na birališta.

Na ljevici nemaš svježih lica, koji bi ljude privukli na birališta.
DJTcro is offline  
Old 25.05.2020., 21:24   #12
i dalje neće biti po mandatima 90-55. bit će negdje 80-70 za desnicu
Old 25.05.2020., 21:42   #13
Quote:
boske94 kaže: Pogledaj post
Škoro 15-20.
on će imati otprilike kao Glavaš s HDSSB-om, on će uskočiti u taj bazen, oni i most skupljaju razne narcisoidne orđinale i klaunove, koji bi na horuk u sabor, ovi kvalitetni ljudi su im otišli ( Orepić, Enjiegi...) brzo će se ispostaviti da 5% nije lako preskočiti, na galamu.

Most će proći otprilike kao na izborima za europski parlament.
Bolji od tebe is offline  
Old 25.05.2020., 21:46   #14
bojim se da sdp s domaćim i stranim izdajicama knap formira novu vladu

ove svađe na desnici su nepopravljive

nadam se da griješim (a često griješim)
Ajutokintumi is offline  
Old 25.05.2020., 21:51   #15
Moja prognoza mandata:

Restart - 61 mandat
HDZ - 46 mandata
DP M.Škore - 22 mandata
MOST - 8 mandata
Manje stranke ljevice - 6 mandata

SDP će razvaliti u 3. jedinici (sjever) - 10 mandata i u Istarskoj sa također 10 mandata (skupa sa IDS-om). U 7.jedinici će dobiti 7 mandata a pobjedu će još odnijeti i u šestoj, gradu Zagrebu i zagrebačkoj županiji. SDP (i ta koalicija) će ostvariti izvrstan rezultat s obzirom na kadar u vodstvu ali taj izvrstan rezultat će moći zahvaliti i konzervativnosti lijevog biračkog tijela koje se u većini izbornih jedinica uvijek okuplja oko SDP-a i ne rasipa glasove. I D'Hondt će pomoći. Bero ima toliko sreće da je čudo kako još nije dobio na lotu.

HDZ nigdje neće imati tako uvjerljive pobjede. Osvojiti će 4 izborne jedinice ali sve 4 jedva i čak prognoziram da nigdje neće doći niti do 7 mandata a kamoli do 9 ili 10...U Slavoniji će ih spriječiti Škoro i tu im je maksimum 6 a u Dalmaciji će ih u uvljerljivijoj pobjedi spriječiti Škoro plus MOST. Nastaviti će se trend loših Plenkovićevih rezultata (euroizbori 22 posto, gubitak predsjedničkih, niži postoci i od Kosorovog HDZ-a itd.)

Škoro - U većini jedinica uzima 2-3 mandata. Najbolji rezultat će ostvariti u Slavoniji gdje će u 5.izbornoj jedinici uzeti 4 mandata a u po meni najneizvjesnijoj jedinici uopće (četvrta) će uzeti 3 mandata iako će tu sve 3 stranke biti u 2-3 posto pa se vrlo lako može dogoditi da sa 3 naraste na više. Po mojoj prognozi Škorina opcija prag ne prelazi jedino u Istri.

MOST - najteži za prognozu jer je vrlo turbulentan ali po meni prag prelaze u 7 izbornih jedinica (uračunao sam Raspudić-Selak-Miletić ekipu a i blagi rast MOST-a) a 2 mandata uzimaju jedino u desetoj jedinici.

Ostale stranke ljevice (RF-Možemo-Nlj, Pametno-Fokus i Stranka sa imenom) - U nekim jedinicama sam bio uvjeren da će uzeti pokoji mandat ali nisam se usudio prognozirati ko će točno uzeti mandat jer su sve stranke na proteklim izborima bile vrlo izjednačene a i sada su tu negdje pa sam ih stavio u isti koš. Pretpostavljam da će u Zagrebu RF-Možemo-Nlj uzeti mandat a u desetoj Pametno-Fokus. Vjerojatno (po zakonu brojki) prelaze prag u još nekim jedinicama (npr.Istra) ali se ne bih usudio prognozirati ko točno tamo uzima mandat od ovih opcija.
Carsten Jancker is offline  
Old 26.05.2020., 08:53   #16
Zašto ste tako darežljivi prema MOST-u? Po meni u IJ u kojima su 2016. bili ispod 10% (sve osim prve, devete i desete) neće uzeti mandat. Tad su osvojili 9.91%, danas su ispod 5% + što su ih ankete za EU izbore precijenile.
Old 26.05.2020., 09:12   #17
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post
Evo moja prognoza

Slažem se s prognozom za HDZ i SDP. Škoro i Most dobit će, po meni, pola od navedenog u tablici. A lijeve opcije mogle bi jako iznenaditi. Jer, nema ŽZ, HNSa i Pernara. Iako, HNS bi mogao dobiti 2 mandata (III. I IV.). U dijaspori, mislim da će Škoro uzeti jedan mandat.
Tratin20 is offline  
Old 26.05.2020., 09:29   #18
Greška je i što HDZ neće uzet 3 u 11oj jer nije ni 2016e,tad im je uzeo Glasnović jedan, uzet će i sad

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
Little Alex is offline  
Old 26.05.2020., 09:44   #19
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
Slažem se s prognozom za HDZ i SDP. Škoro i Most dobit će, po meni, pola od navedenog u tablici. A lijeve opcije mogle bi jako iznenaditi. Jer, nema ŽZ, HNSa i Pernara. Iako, HNS bi mogao dobiti 2 mandata (III. I IV.). U dijaspori, mislim da će Škoro uzeti jedan mandat.
Pokusavam sljediti tvoju logiku...

Ako se slazes za HDZ i SDP, a Skoro i Most uzimaju pola od navedenoga, znaci zbrojeno 17 mandata manje...

Dakle po tebi manje lijeve stranke (jer nema tko drugi, mozda Bandic jedan) dobijau 17 mandata više... HNS 2 više, a Pametno, Možemo, Dalija&Delija, Reformisti u zbroju 15 više... Zanimljivo..

Dakle ljevica po izračunu sve skupa: SDP 55, IDS 3, 18 ostali (pola Škoro/Most+1 iz prve izborne jedinice), Posavec 2... Sve skupa 78 zastupnika... Kokodakala su prosinca 2011 osvojila 80 zastupnika...

Tko zna? Možda je i to moguće.
IscoAlarcon is offline  
Old 26.05.2020., 09:51   #20
Quote:
IscoAlarcon kaže: Pogledaj post
Pokusavam sljediti tvoju logiku...

Ako se slazes za HDZ i SDP, a Skoro i Most uzimaju pola od navedenoga, znaci zbrojeno 17 mandata manje...

Dakle po tebi manje lijeve stranke (jer nema tko drugi, mozda Bandic jedan) dobijau 17 mandata više... HNS 2 više, a Pametno, Možemo, Dalija&Delija, Reformisti u zbroju 15 više... Zanimljivo..

Dakle ljevica po izračunu sve skupa: SDP 55, IDS 3, 18 ostali (pola Škoro/Most+1 iz prve izborne jedinice), Posavec 2... Sve skupa 78 zastupnika... Kokodakala su prosinca 2011 osvojila 80 zastupnika...

Tko zna? Možda je i to moguće.
Ne znam zašto mislite da će Pametnjakovići i Dalija osvojiti i jedan mandat. Pa čak ni u trenutku najveće medijske potpore im to nije pošlo za rukom. Čačiću isto nije pošlo za rukom ući u Sabor na zadnjim izborima, ali kasnije je pobijedio na izborima za varaždinskog župana pa možda mu se i popularnost vratila i možda osvoji 1 mandat. A s Bandićevim uljebima isto nikad nisi na sigurno.
Tomo1972 is offline  

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:40.