Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.08.2024., 15:26   #41
Quote:
Dawn star kaže: Pogledaj post
Ne znam jesi li primjetio da na Filipine po ženu idu oni koji ovdje nemaju sreće s pronalaskom iste, i mnogi od njih jesu djevci i mamini sinovi ili jako stari i zbog toga naivni i očajni kao Marijan Cerovac iz LJNS.
Briga mene hoće li oni oženiti Hrvaticu, Filipinku, Somalijku ili Marsovku ali imam pravo na svoje mišljenje o njima, koji kupuju žene, jer su naše 'vake i 'nake, a one pokorne, submisivne i tradicionalne (Dok se ne dočepaju para)
A, evo još. Mamin sin, djevac, jako star, naivan i očajan.

Ti je kad palo na pamet, evo pucam bezveze, da negdje postoje ljudi, sasvim pristojnih prihoda, pristojnog izgleda; kojima se prosto ne da slušat "ja snažna ja samostalna ja ovo ja ono treba mi jak muškarac da me hendla yadayada emancipacija kuracpalac" nego naprosto hoće ženu koja mu neće bit egal partner nego eto, bit će doma, odgajat djecu, čistit, kuhat, prat?
Moguće jer mu je puna kapa hendlanja onog čime se cili tako sposobnouspješan bavi? I kad dođe doma, želi se leć na kauč, da mu žena donese pivo, da je ručak gotov a djeca zbrinuta?

I da isto tako, postoje žene kojima je to nekakav ideal postojanja?

Naravno da ne. To su sve redom frikuše koje te žele pokrast, a svi takvi muškarci su ružni djevci koje nijedna ne želi pa iz očaja idu na jebene Filipine.
Moš mislit.
Quote:
Lovely Lady kaže: Pogledaj post
Treba reći istinu, a ta je da se ti muškići, radi svoje nespobnosti da upecaju lokalne žene, prebacuju na pokorne strankinje.
Eto.
Žene danas sve sposobnije, a muško sve nesposobniji. Kuda ide ovaj svijet, quo vadis anime & animus....
Quote:
Nisu naše žene krive radi toga što oni bogci moraju tražiti muf van granica Lijepe naše.
Nisu. Fakat nisu.

Ja se samo nadam da su sretni.

Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Nastavio se na prethodni post a vezano za katalošku nabavku žena
U jednu ruku, i Tinder i svaka dejt aplikacija je kataloška nabava partnera. Kvragu, ako imaš izbora - cijeli život je kataloška nabava partnera.
Old 13.08.2024., 15:31   #42
Quote:
born to feel kaže: Pogledaj post
Nije mi jasno zašto bi nekoj ženi koja se smatra emancipiranom, liberalnom, nepokornom itd. smetalo što si domaći muški traže ove koje sve to nisu
Niti vi želite te muške za sebe niti oni žele vas niti bi ta kombinacija ikako funakcionirala. Nek svatko traži ono što mu teba. Ako nekom treba žena koja će mu biti pokorna i ako njoj treba dominantan muž koji će je usmjeravati nek se vole i žene i razmnožavaju. Svima ostalima to ni malo ne oduzima na izboru potencijalnih partnera jer i tako nisu njihova ciljana publika.

Potpis na ovo. Inače, žena sam i osobno ne bih mogla zamisliti da sam domaćica i da ovisim o partnerovom novcu. Osjećala bih se nekako nesposobnom, jadnom, sponzastom (osobno mi se povraća na sponzoruše).

S druge strane, ne mislim da je biti domaćicom loše samo po sebi. Ako se nađu dvoje koji žele i poštuju takav neki tradicionalniji odnos, ako i muškarac i žena po svojoj posve slobodnoj volji tako vide brak, ne vidim uopće u čemu je problem. Dok god on poštuje nju kao osobu i ona njega isto tako, dakle zdravi dogovor i odnos.
Inače znam dva muškarca (starija) u braku s Filipinkama, obojica su rekla da im je to bio najbolji potez u životu.

Mislim da je danas problem na Zapadu (dakle i u HR), što kao što prije nije dolazilo u obzir da žena radi, tako sada sve više ne dolazi u obzir da je domaćica. Ide se iz jedne krajnosti u drugu i to je suludo. Danas je trend - moraš završiti faks i graditi karijeru, u protivnom si jadan i gledaju te gotovo s prezirom. Pa neke cure idu na to samo jer većina tako radi pa da ne "strše", da ih frendice ne gledaju sa sažaljenjem.
Tobože sloboda da se zaposliš, a s druge strane zapravo pritisak da moraš, i pljucanje po tebi ako kažeš da bi mogla biti domaćica.

To je samo privid slobode. Prava sloboda je da ljudi bez ikakvog pritiska i uvjetovanja izaberu ono što osjećaju, hoće biti domaćica, naučnica , prodavačica, taksistica, planinarka...
Old 13.08.2024., 15:33   #43
Quote:
Coretja kaže: Pogledaj post
Ako je s tobom zato što mora prehraniti obitelj doma i sebe izvući iz bijede, ti s njom jer s onom koja ima svoje mišljenje i plaću nemaš šanse nit znaš što bi, a ne sreli se i zaljubili bez kalkuliranja s obje strane, kak bi ti to nazvao?
Ljubav?
Smirenih, ženstvenih, obiteljski orijentiranih, koje te poštuju i ne vrijeđaju imaš i tu (ne na forumu i tinderu doduše ) sasvim dovoljno, samo za jadnike su i te preemancipirane.

Ne kažem da nema ni takvih slučajeva, ali nisu pravilo. Jasno je da muškarci i žene iz Europe nemaju jednako mišljenje o tome kakva je žena "ženstvena", a kakva "pokorna".
Čak se ni većina žena s Filipina ne bi složila s tobom.

Jako je teško izbjeći kalkuliranje, bez obzira na njenu nacionalnost. Većina žena traži da joj ponudiš nešto više od "samog sebe" da bi te cijenila i poštovala. Istina je da je u tom slučaju vjerojatno lakše impresionirati neku iz siromašnije zemlje od tvoje.

Što se tiče osobnosti, ja nisam sa Filipinkom, (iako jesam sa strankinjom), ali stvarno ,sve koja sam sreo su toplije, simpatičnije i manje razmažene od većina naših cura koje sam ikad sreo. Stvarno mi je trebalo neko vrijeme da se naviknem. Al, ajde možda mi se samo posrećilo.
the beginning is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:37   #44
Quote:
akbugger kaže: Pogledaj post
U jednu ruku, i Tinder i svaka dejt aplikacija je kataloška nabava partnera. Kvragu, ako imaš izbora - cijeli život je kataloška nabava partnera.
Ovo me podsjetilo na jednu pricu tu na forumu kad se jedna inace meni jako draga forumasica naljutila na mene. Prica je isla otprilike ovako. Ja i kum na veceri sa zenama i one pocnu neke price kako smo sretni sa njima ovakvima briznima, stedljivima, sposobnima…. Moj je odgovor bio da nisu takve sada bi vjerojatno neke druge dvije sjedile tu sa nama.

Ova se naljutila jer to valjda znaci kako je moja zena bila izabrana.

Zar ljudi inace ne biraju partnere?
HoD is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:38   #45
Znao sam prije 30ak godina pomorca koji je doveo doma Filipinku, doduše nisu se ženili ali se ta bogme tarabačila sa svima tko je pitao i još je bila konobarica u kvartovskom kafiću. Mnogi su se "poveselili" sa njom
Old 13.08.2024., 15:40   #46
Quote:
Smirenih, ženstvenih, obiteljski orijentiranih, koje te poštuju i ne vrijeđaju imaš i tu (ne na forumu i tinderu doduše ) sasvim dovoljno, samo za jadnike su i te preemancipirane.
Opa.
Istina. I to su uistinu emancipirane, zrele žene u najljepšem smislu te riječi.
Te mogu birat. Ovaj ostatak će pribjeć javnom sramoćenju, malom kurcu i ostalim epitetima ne bi li si dale na važnosti kako one ipak biraju.

Banalna činjenica je da iole pametan muškarac bježi od takvih ko vrag od tamjana i traži upravo ovo što si napisala gore - ženstvenu ženu i poštovanje.

A djevac mali kurac je sve samo ne ženstveno.

Opraštam ovo "za jadnike" jer mi se ostatak sviđa. Nisu možda jadni, prije bi rekao razočarani, izgubljeni. Ne snalaze se.
Old 13.08.2024., 15:44   #47
Quote:
Rentijer kaže: Pogledaj post
Znao sam prije 30ak godina pomorca koji je doveo doma Filipinku, doduše nisu se ženili ali se ta bogme tarabačila sa svima tko je pitao i još je bila konobarica u kvartovskom kafiću. Mnogi su se "poveselili" sa njom
O tempora, o mores!

Inače, ako mislite da su filipinke skromne, krotke i poslušne... Sjetite se da je Imelda Marcos Filipinka.
Možda jesu dok ne dobiju papire, a onda...
Poubelle is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:46   #48
zapravo sad se sjetila!

moj susjed radi u NL i 2xgodišnje dođe u RH, tu je upoznao u lokalnoj birtiji majku svojeg djeteta koja je tam radila, filipinka, zgodna curka kajjeje.

znam da smo ju preko nekoliko puta vidjeli kak nacugana ko smuk ide s posla i tako to, vjerojatno ju je napumpao na jednom od godišnjih (grozno za reći al tak je).

on i dalje radi u NL, ona je tu kod njegovih s detetom, ne znam dal moraju čekati 5 godina da bi ona mogla s njim u NL ili kaj, al skroz mi je čudno kak nisu skupa gore.

iskreno da nije bilo nje, bil bi i dalje solo, bez potomka, mislim i dalje je solo, kad svega par desetaka dana godišnje provede sa majkom svojeg djeteta i djetetom, to meni nije veza
:)
The Princeza is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:46   #49
Quote:
Poubelle kaže: Pogledaj post
... a onda...
A onda što?

Nisam znao da imamo medije na forumu.
Old 13.08.2024., 15:49   #50
Quote:
BBC drama kaže: Pogledaj post
ne znam sta ce ti nasa misljenja.
jel ti draga, volis je...pa onda zeni se.
nema jedinstvene situacije.
Baš, postavio se kao da kupuje auto.
Ako je voli i želi biti s njom, što mu treba nečije mišljenje?
Poubelle is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:49   #51
Quote:
akbugger kaže: Pogledaj post
A, evo još. Mamin sin, djevac, jako star, naivan i očajan.
Koristila sam tvoje riječi, osim djevac
Quote:
Ti je kad palo na pamet, evo pucam bezveze, da negdje postoje ljudi, sasvim pristojnih prihoda, pristojnog izgleda; kojima se prosto ne da slušat "ja snažna ja samostalna ja ovo ja ono treba mi jak muškarac da me hendla yadayada emancipacija kuracpalac" nego naprosto hoće ženu koja mu neće bit egal partner nego eto, bit će doma, odgajat djecu, čistit, kuhat, prat?
Moguće jer mu je puna kapa hendlanja onog čime se cili tako sposobnouspješan bavi? I kad dođe doma, želi se leć na kauč, da mu žena donese pivo, da je ručak gotov a djeca zbrinuta?
I da isto tako, postoje žene kojima je to nekakav ideal postojanja?
Za takve žene ne moraš potezati na drugi kraj svijeta, u svakom selu postoji takva. Ali problem je da se takve većinom udaju do 25. i to za svog vršnjaka a ne duplo starijeg. Zato oni koji žele tradicionalnu ženu bi se trebali ženiti mladi - Jer s 40 godina kao prosječnom muskarcu puno teže je upoznati mladu ženu kojoj nećeš biti prestar.
I uvijek mi je smješno da se naše žene proziva sponzorušama ovakvim onakvima, a azijatkinje i afrikanke valjda gledaju ljepotu duše a ne EU papire i prosječnu plaću koja je za njihove pojmove bogatstvo
Inače, nikad nisam doživjela da se neka busala u prsa da je snažna, ambiciozna i samostalna, to su uglavnom projekcije neuspješnih muškaraca.
Quote:
Ako na ljubavne odnose gledaš transakcijski, onda prihvati ulogu bankomata a ne kmečati jer nekoj sirotici treba plaćati sve zivo i još uzdržavati njenu obitelj do 3. koljena
Dawn star is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 15:51   #52
podrška autoru, također znam neke pojedince i svi od reda su zadovoljni. osobno poznajem dvojicu naših koji su doveli ovdje cure s tog područja, jedna s Filipina, druga iz Indonezije. Oboje imaju tradicionalni odnos, ovaj s Indonežankom je već u braku i ima djecu, drugi planira uskoro jer je sve još svježe. Ali zasad ide odlično.

Također vrlo je interesatno kako su se neke forumašice našle uvrijeđene, pa ismijavaju autora. Ali preporučam im jednu odličnu knjigu: Charles Darwin - Postanak vrsta. U knjizi je odlično objašnjena teorija evolucije, prirodna selekcija, opstanak onih vrsta koje svojim djelovanjem doprinose natalitetu itd. Tako da nije potrebno puno pričati o Filipinkama, one većinom cijene brak, familiju i žele djecu.I to ne jedno, nego je kod njih uobičajno imati i troje i više djece. Takvih se držite* ako želite potomke, a prirodna selekcija će se pobrinuti za one koje se ne žele razmnožiti iz svojih emancipiranih i naprednih stavova, jer misle da će im život biti kvalitetniji kad jednog dana gledaju skupocijenu torbu/tenisice, a ne unuke.

*naravno da i među Filipinkama ima izuzetaka, ali svako sa zdravim razumom i kvalitetnim upoznavanjem bez žurenja može to detektirati. Ostaje činjenica da je većina tradicionalna
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 13.08.2024., 15:55   #53
Quote:
Piki9 kaže: Pogledaj post
Također vrlo je interesatno kako su se neke forumašice našle uvrijeđene, pa ismijavaju autora. Ali preporučam im jednu odličnu knjigu: Charles Darwin - Postanak vrsta. U knjizi je odlično objašnjena teorija evolucije, prirodna selekcija, opstanak onih vrsta koje svojim djelovanjem doprinose natalitetu itd.
Baš odlično što si spomenuo Darwina i prirodnu selekciju, ti koji kupuju filipinke bi prije 50 godina ostali sami i bez potomstva
Netko tko može pronaći ženu ovdje ne ide na Filipine.
I to nisu tradicionalne žene uopće, da su tradicionalne udale bi se za nekog domaćeg a ne sa prodale strancu za parsto eura
Dawn star is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 16:00   #54
Quote:
Koristila sam tvoje riječi, osim djevac
U izvornom obliku, nisu moje.

Quote:
Za takve žene ne moraš potezati na drugi kraj svijeta, u svakom selu postoji takva.
Da....samo, danas je svijet jedrih seoskih djevojaka malo širi od njezinog sela. Svi imaju mobitel. Jebi ga, prilagodba na novonastalu situaciju.

Quote:
Ali problem je da se takve većinom udaju do 25. i to za svog vršnjaka a ne duplo starijeg. Zato oni koji žele tradicionalnu ženu bi se trebali ženiti mladi
Uglavnom da.

Quote:
- Jer s 40 godina kao prosječnom muskarcu puno teže je upoznati mladu ženu kojoj nećeš biti prestar.
Preskačem ovo.

Quote:
I uvijek mi je smješno da se naše žene proziva sponzorušama ovakvim onakvima, a azijatkinje i afrikanke valjda gledaju ljepotu duše a ne EU papire i prosječnu plaću koja je za njihove pojmove bogatstvo
Nemam pojma što gledaju, ne znam niti jednu - niti sponzorušu na ovim prostorima (čuo sam za par njih, al nemam osobnog iskustva) a što ove azijoafričke gledaju pojma nemam.

Nit me odveć briga, tbh.
Quote:
Inače, nikad nisam doživjela da se neka busala u prsa da je snažna, ambiciozna i samostalna
Ni ja. Samo na forumu.
Quote:
to su uglavnom projekcije neuspješnih muškaraca.
Već smo ustanovili da su muškarci zakurac.
Quote:
Ako na ljubavne odnose gledaš transakcijski, onda prihvati ulogu bankomata a ne kmečati jer nekoj sirotici treba plaćati sve zivo i još uzdržavati njenu obitelj do 3. koljena
Odakle se pojavila riječ "transakcija" mi je nejasno. Da, ideš kroz život, upoznaješ ljude; između 1000 njih, bit će 20 njih koji ti se svide, a od tih 20 polovici ćeš se svidjet i ti.

Većini ljudi to tako funkcionira. Nekima ne. Ti moraju koristit druge metode osim "ić kroz život" ne bi li našli nekog.

Ergo, Tinder i što god već postoji. Asiandating.com i takve....stranice.
Old 13.08.2024., 16:01   #55
Quote:
Baš odlično što si spomenuo Darwina i prirodnu selekciju, ti koji kupuju filipinke bi prije 50 godina ostali sami i bez potomstva
Netko tko može pronaći ženu ovdje ne ide na filipine.
I to nisu tradicionalne žene uopće, da su tradicionalne udale bi se za nekog domaćeg a ne sa prodale strancu za parsto eura
Ma nemoj? po čemu se tradicionalnost stavova prema obitelji/braku i djecu mjeri prema tome koje nacionalnosti im je suprug? Nije li to riječnik nekog šovinista koji mjeri krvna zrnca osobi? Eto u što se emancipacija pretvori kada se pikne u osinje gnjezdo i kaže - pazi sad, istina

Onaj tko ne može pronaći ženu u ovakvom društvu u kojem većina ljudi ne cijeni familiju, ne želi imati djecu ili uopće ili imaju jedno-dvoje, a taj isti ima drugačije tradicionalnije stavove i to želi, u potpunosti je u pravu ako želi pronaći u onim sredinama koje dijele njegove stavove. Godine su apsolutno nebitne, kroz povijest je oduvijek bilo primjera gdje je razlika u godinama između ljudi velika (opet neka emancipirana netrepeljivost prema ljubavnim slobodama ). Tako da ti argument nije baš neki, Darwina ne interesira "jel bi on ostao sam ili ne bi" prije 50 godina (kada su btw žene ovdje bile tradicionalnije pa se i moglo naći puno lakše neku takvu), nego činjenica hoće li imati djecu ili neće sada. A ako bira Filipinke, statistički je puno veća šansa da hoće
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 16:13   #56
Quote:
Piki9 kaže: Pogledaj post
Ma nemoj? po čemu se tradicionalnost stavova prema obitelji/braku i djecu mjeri prema tome koje nacionalnosti im je suprug? Nije li to riječnik nekog šovinista koji mjeri krvna zrnca osobi? Eto u što se emancipacija pretvori kada se pikne u osinje gnjezdo i kaže - pazi sad, istina
Biranje partnera iz iste kulture i nacije je jedan od postulata tradicije, definiranje pojmova nema veze sa šovinizmom
Uostalom, zašto bi se ljutile na strankinje iz 3. svijeta nije baš da su passport brosi premija
Da jesu, ne bi morali kupovati ženu s drugog kraja svijeta.
Quote:
Onaj tko ne može pronaći ženu u ovakvom društvu u kojem većina ljudi ne cijeni familiju, ne želi imati djecu ili uopće ili imaju jedno-dvoje, a taj isti ima drugačije tradicionalnije stavove i to želi, u potpunosti je u pravu ako želi pronaći u onim sredinama koje dijele njegove stavove.
Odmakni se od Zagreba u neko selo ili manji grad i upoznat ćeš hrpu cura koje žele brak i djecu odmah nakon mature. Ma ima ih i u Zagrebu sigurno. Ali, problem je što ne znate komunicirati s curama i gledate ih kao objekte, pa je lakše otići na Filipine i platiti curu koju ne bi uspjeli osvojiti doma.
Ne znam u kojem ti paralelnom svemiru živiš ali generalno se ljudi još uvijek vjenčavaju mladi i djeca se i dalje rađaju.
Quote:
Godine su apsolutno nebitne, kroz povijest je oduvijek bilo primjera gdje je razlika u godinama između ljudi velika (opet neka emancipirana netrepeljivost prema ljubavnim slobodama ). Tako da ti argument nije baš neki, Darwina ne interesira "jel bi on ostao sam ili ne bi", nego činjenica hoće li imati djecu ili neće sada. A ako bira Filipinke, statistički je puno veća šansa da hoće
Generalno, što je veća razlika u godinama, veće su šanse za prekid, pogotovo ako nekog siromašnog djevojčurka dovedeš u civilizaciju, to je kao da si izgladnjelo dijete doveo u tvornicu čokolade.
Poanta je da bi bez interneta, jeftinih i dostupnih letova, ostao sam.
Moderna tehnologija i globalna povezanost je omogućila i onim najnesposobnijima da kao zadnji as u rukavu odu u Aziju i plate, kad već ovdje ne mogu
Dawn star is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 16:31   #57
Za ostarjele nema više prilika osim kupovine sirotinje, ali za mlade bogme…
Duhovni susreti mladih, hodočašća, koncerti duhovne pop glazbe, Thompsonova turneja, tradicionalnih cura ko salate.
Čak i onaj neki katolički tinder je pokrenut.
Coretja is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 16:48   #58
Quote:
Za ostarjele nema više prilika osim kupovine sirotinje
Prilika uvijek ima ali ne onakve kakvu bi oni htjeli. Mogu birati rastavljene mame, svoje vršnjakinje bez djece ili cure koje nisu baš lijepe. To da će oženiti savršenu manekenku djevicu koja kuha, čisti i submisivna je nerealno razmišljanje.
Npr.onaj sredovječni lik iz LJNS je oženio curu od dvadesetak ali ta cura je pretila.
https://www.vecernji.hr/showbiz/vjen...a-kuma-1760293
Dawn star is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 16:53   #59
Quote:
Upravo tako.

Nesposobni nejebi traže pokorne izdresirane služavke jer one nisu zahtjevne, ni izbirljive ko ove naše s 'previsokim kriterijima'.
:
Povremeno sam znao naići na žene koje imaju poprilično visoke kriterije, medjutim kada malo zagrebeš po njenim sposobnostima i postignućima u životu, onda se najblaže rečeno razočaraš. Da ne govorim o totalnom nedostatku samokritičnosti zbog nekih pogrešaka iz prošlosti.

I upravo takve žene daju slične komentare kao ovaj koji sam citirao.

Za visoke kriterije moraš identično i ponuditi, a često to ispadnu pčelice koje puno zuje, a malo ili nimalo meda daju.
Donjones is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 17:02   #60
Nego, kako ste stupili u kontakt?
Ima neki katalog ili…?

Ili da guglam - order a Filipino wife?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:46.