|
|
22.05.2025., 19:28
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Dubio je sumnja.Ostalo ne znam što znači.Meni nešto predbacujete a ovaj se kurči s latinskim pravnim izrazima 
|
To što ti ne znaš latinske pravne izraze, kao niti što znači kratica GDPR(par postova ranije) nije kriv nitko osim tebe. Nema ti druge nego tražiti od HRT-a da ti pusti par emisija o tome, zaslužio si koliko ih ovdje braniš.
|
|
|
22.05.2025., 19:47
|
|
Registracija: Jun 2018.
|
Quote:
aspirin kaže:
Baci oko na upise o mom nedavnom iskustvu, stvar na zalost nije uopce jednostavna, a policija i kad dodje, nece biti na tvojoj strani.
Ne sumnjam da cu svoju zadovoljstinu dobit na sudu ali je vrhunska svinjarija da cu uopce tamo zavrsiti.
|
Ako policija odbije postupiti po prijavi, uvijek postoji drugi, učinkovitiji kanal, podnošenje prijave izravno Općinskom državnom odvjetništvu. Čim DORH zaprimi kaznenu prijavu i ocijeni da su navodi osnovani, oni izdaju nalog policiji za provođenje izvida. I tada policija više nema manevarskog prostora, postupaju po nalogu. To je kao da si pozvao deus ex machina: sistem se aktivira odozgo i pokreće ono što je dolje zablokiralo. Nema više 'ne možemo', 'nije naš posao' i slično – postoji zapovjedna linija, a DORH je njen vrh u fazi izvida i istrage. I zato uvijek kopija prijave ide i njima.
Quote:
ku-kuruz kaže:
I jel ti sila vucarat se po sudu i stres zbog toga.:
|
Meni nije, a ne plaćam, niti ću plaćati. Vi budite poslušnici, imajte svoje pristupe, a ja imam svoje. Svako dobro.
22.05.2025., 19:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Ima gugl za to,al mi se neda guglat,kao ni ovdje bit Zasitio sam se,rasprava bi išla u ponavljanje.Do iduće prilike,doviđenja 
|
22.05.2025., 21:05
|
|
smotani adrenalin dzanki
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Osudi covjek nas za izbjegavanje zakona cijelo vrijeme braneci HRT u ocitom njihovom krsenju zakona. Vrati nam se brzo, kao sto rekoh, uzivam se natezat s trolovima a pogotovo toliko licemjernim kao ti.
|
|
23.05.2025., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Znači nemaju ni komp ni mob? Koga vi muljate? Prestanite lagat ovaj napaćeni narod 
|
Zašto plaćati HRT-u ako se radi o "pristojbi vlasnika prijamnika (radija, televizora ili kojega drugoga uređaja)" ako navedene prijamnike ne koristimo za konzumiranje sadržaja HRT-a?
Ako se radi o svojevrsnom porezu-naknadi za posjedovanje prijamnika, zašto ne uplaćujemo direktno u proračun HRT-a?
Zašto plaćanjem pristojbe HRT-u ne dobijemo CI karticu kojom možemo dekodirati program HRT-a?
Zašto bi plaćali pristojbu HRT-u zato što posjedujemo uređaje koji imaju samo mogućnost za konzumiranje HRT-ovog sadržaja?
Nadalje, HRT-ova stranica kaže:
Quote:
Prema Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji Hrvatska radiotelevizija obvezna je mjesečnu pristojbu ubirati izravno od obveznika, čime se osigurava financijska i programska neovisnost nužna za kvalitetno obavljanje zadaća javnoga medijskog servisa.
|
HRT od svog začetka nema programsku neovisnost niti kvalitetno obavlja zadaće.
|
|
|
23.05.2025., 15:41
|
|
good boy
Registracija: Jul 2008.
|
ne shvacam zasto ovu trolčinu kuruzu niste na ignore listu sprašili  . odavno je jasno tko je i zasto je tu  .
ignore lista ce mu bit najveca kazna  .
ja sam presretan otkad mi je tamo, da ne citam njegove izljeve ljubavi prema rezimskoj TV  .
|
24.05.2025., 10:15
|
|
He who dares wins!!!
Registracija: Feb 2009.
|
Dobra je ta ignore lista ali ne pomaže kod kvotanja.
Ja sam se bio jednom upecao, shvatio da sam isključivo ja ispao budala jer sam se dao navući i od onda ga ignoriram.
Kak sam već napisao kad god će se netko upecat, on je svoju misiju ispunio.
|
28.05.2025., 13:28
|
|
smotani adrenalin dzanki
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Stigla nova obavjest u postu, ponovno krivo prezime. U pismu je obavjest o prijabi u evidenciju obveznika placanja temeljem zapisnika o kontroli placanja i taj zapisnik o kontroli placanja kojeg je sastavio kontrolor, imenom i prezimenom. U zapisniku tvrdi da sam mu se predstavio imenom i prezimenom, imao mobitel u ruci i rekao da placam A1. Ni mobitela ni govora o A1 placanju nije bilo. Kaze da je OIB dobio sa oss.uredjenazemlja.hr
Nigdje ne pise uputa o pravnom lijeku, samo objasnjenje i uplatnica.
Ni na ovo ne reagiram nego cekam obavjest o ovrhi?
|
|
28.05.2025., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
ja bi već na ovo napisao pritužbu. oni će ju zanemariti, al neka je imaš u mailboxu
|
|
|
29.05.2025., 10:04
|
|
The Crone
|
Iskoristila sam mogućnost odjave plaćanja pristojbe i stigla mi je obavijest da više nisam obveznik plaćanja.
Lani sam dobila skup uplatnica ne samo za 4 ljetna mjeseca, već i za ostatak godine; na moj prigovor odgovorili su mi kao da ta opcija nikada nije ni postojala (iako sam godinama tako plaćala i ne samo ja), zakon je takav i moram plaćati.
Kako ja svoj novac ne volim samo tako dijeliti, pogotovo za usluge koje ne koristim, po meni je i plaćanje za ova 4 mjeseca bilo itekako previše, napravila sam odjavu i sada neće imati niti ta 4 mjeseca. Stvarno nemam nikakav problem provesti ljetni odmor bez TV ekrana i programa HRT.
|
29.05.2025., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
aspirin kaže:
Stigla nova obavjest u postu, ponovno krivo prezime. U pismu je obavjest o prijabi u evidenciju obveznika placanja temeljem zapisnika o kontroli placanja i taj zapisnik o kontroli placanja kojeg je sastavio kontrolor, imenom i prezimenom. U zapisniku tvrdi da sam mu se predstavio imenom i prezimenom, imao mobitel u ruci i rekao da placam A1. Ni mobitela ni govora o A1 placanju nije bilo. Kaze da je OIB dobio sa oss.uredjenazemlja.hr
Nigdje ne pise uputa o pravnom lijeku, samo objasnjenje i uplatnica.
Ni na ovo ne reagiram nego cekam obavjest o ovrhi?
|
lažu uzduž i poprijeko i ni malo ih nije sram
a sada vade i prijave boravka i prilažu u zapisnike
|
29.05.2025., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ne,nije u redu da ako imaš mob ili komp da plaćaš pretplatu.Samo govorim kako stvari stoje,a programi hrta nisu smiješni već kvalitetni jer pokrivaju sve aspekte života.
|
ali NE gledam hrt.
Uopće ne gledam televiziju. Nikakvu.
a što se tiče mobitela ako već pričaju o prijemu signala onda su isti dužni osigurati
I pišem o mobitelu NE pametnom telefonu. A doma imam još uvijek fiksni telefon jer je signal za klinac.
10 km zračne linije od Zagreba
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ako ja uđem u zgradu ostavit letke za pizzeriju,to je legalno,a kad inkasator uđe u zgradu to je nelegalno??? Po čemu? Ne znam što znači ova kratica koju si naveo.
|
odavno su građani riješili letke. Stoje sandučići na ulazu u zgradu
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ti živiš ko spiljski čovjek,ti si izuzetak,o tebi bi hrt trebao napravit dokumentarac Nemaš tv,radio,mob,laptop itd.
|
što točno hrt ima sa mojim laptopom?
|
30.05.2025., 08:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ne,nije u redu da ako imaš mob ili komp da plaćaš pretplatu.Samo govorim kako stvari stoje,a programi hrta nisu smiješni već kvalitetni jer pokrivaju sve aspekte života.
|
Ili si plaćenik HRT-a, ili nikad u životu nisi vidio niti jedan drugi televizijski program, ili nešto jednostavno nije u redu s tobom.
Ako imam uređaj koji ima mogućnost prijema televizijskog programa, to ne znači da sam jednoznačno obavezan sufinancirati HRT. Zašto ne plaćamo pretplatu Nova TV-u ili RTL-u?
Jedini način na koji vrijedi plaćati HRT pretplatu je da se državna televizija organizira u stilu BBC-a: plaća tko želi, i NEMA REKLAMA. Sav iznos od uplaćenih naknada za pretplatu je za izradu kvalitetnog i vlastitog programa.
|
|
|
03.06.2025., 12:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
bok. ako netko ima iskustva sa odjavom zbog smrti. poslao sam zahtjev na navedeni mail sa stranica, al odgovor ne dobivam vec 2 tjedna, barem neku potvrdu dal je proslo, nije proslo. pretpostavljam da bi trebala doci nekakva potvrda ili?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:53.
|
|
|
|