Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo

Pravo Pravna pitanja. Podforumi: Nasljeđivanje, Prekršajno i kazneno pravo, Radno, socijalno i obiteljsko pravo, Nekretnine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.05.2025., 19:28   #6721
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
Dubio je sumnja.Ostalo ne znam što znači.Meni nešto predbacujete a ovaj se kurči s latinskim pravnim izrazima
To što ti ne znaš latinske pravne izraze, kao niti što znači kratica GDPR(par postova ranije) nije kriv nitko osim tebe. Nema ti druge nego tražiti od HRT-a da ti pusti par emisija o tome, zaslužio si koliko ih ovdje braniš.
JohnDoe-25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 19:47   #6722
Quote:
aspirin kaže: Pogledaj post
Baci oko na upise o mom nedavnom iskustvu, stvar na zalost nije uopce jednostavna, a policija i kad dodje, nece biti na tvojoj strani.
Ne sumnjam da cu svoju zadovoljstinu dobit na sudu ali je vrhunska svinjarija da cu uopce tamo zavrsiti.
Ako policija odbije postupiti po prijavi, uvijek postoji drugi, učinkovitiji kanal, podnošenje prijave izravno Općinskom državnom odvjetništvu. Čim DORH zaprimi kaznenu prijavu i ocijeni da su navodi osnovani, oni izdaju nalog policiji za provođenje izvida. I tada policija više nema manevarskog prostora, postupaju po nalogu. To je kao da si pozvao deus ex machina: sistem se aktivira odozgo i pokreće ono što je dolje zablokiralo. Nema više 'ne možemo', 'nije naš posao' i slično – postoji zapovjedna linija, a DORH je njen vrh u fazi izvida i istrage. I zato uvijek kopija prijave ide i njima.

Quote:
I jel ti sila vucarat se po sudu i stres zbog toga.:
Meni nije, a ne plaćam, niti ću plaćati. Vi budite poslušnici, imajte svoje pristupe, a ja imam svoje. Svako dobro.

Zli Vuk is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2025., 19:50   #6723
Ima gugl za to,al mi se neda guglat,kao ni ovdje bit Zasitio sam se,rasprava bi išla u ponavljanje.Do iduće prilike,doviđenja
Old 22.05.2025., 21:05   #6724
Osudi covjek nas za izbjegavanje zakona cijelo vrijeme braneci HRT u ocitom njihovom krsenju zakona. Vrati nam se brzo, kao sto rekoh, uzivam se natezat s trolovima a pogotovo toliko licemjernim kao ti.
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 13:38   #6725
Quote:
Znači nemaju ni komp ni mob? Koga vi muljate? Prestanite lagat ovaj napaćeni narod
Zašto plaćati HRT-u ako se radi o "pristojbi vlasnika prijamnika (radija, televizora ili kojega drugoga uređaja)" ako navedene prijamnike ne koristimo za konzumiranje sadržaja HRT-a?

Ako se radi o svojevrsnom porezu-naknadi za posjedovanje prijamnika, zašto ne uplaćujemo direktno u proračun HRT-a?

Zašto plaćanjem pristojbe HRT-u ne dobijemo CI karticu kojom možemo dekodirati program HRT-a?

Zašto bi plaćali pristojbu HRT-u zato što posjedujemo uređaje koji imaju samo mogućnost za konzumiranje HRT-ovog sadržaja?

Nadalje, HRT-ova stranica kaže:
Quote:
Prema Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji Hrvatska radiotelevizija obvezna je mjesečnu pristojbu ubirati izravno od obveznika, čime se osigurava financijska i programska neovisnost nužna za kvalitetno obavljanje zadaća javnoga medijskog servisa.
HRT od svog začetka nema programsku neovisnost niti kvalitetno obavlja zadaće.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2025., 15:41   #6726
ne shvacam zasto ovu trolčinu kuruzu niste na ignore listu sprašili . odavno je jasno tko je i zasto je tu .
ignore lista ce mu bit najveca kazna .
ja sam presretan otkad mi je tamo, da ne citam njegove izljeve ljubavi prema rezimskoj TV .
Old 24.05.2025., 10:15   #6727
Dobra je ta ignore lista ali ne pomaže kod kvotanja.
Ja sam se bio jednom upecao, shvatio da sam isključivo ja ispao budala jer sam se dao navući i od onda ga ignoriram.

Kak sam već napisao kad god će se netko upecat, on je svoju misiju ispunio.
Old 28.05.2025., 13:28   #6728
Stigla nova obavjest u postu, ponovno krivo prezime. U pismu je obavjest o prijabi u evidenciju obveznika placanja temeljem zapisnika o kontroli placanja i taj zapisnik o kontroli placanja kojeg je sastavio kontrolor, imenom i prezimenom. U zapisniku tvrdi da sam mu se predstavio imenom i prezimenom, imao mobitel u ruci i rekao da placam A1. Ni mobitela ni govora o A1 placanju nije bilo. Kaze da je OIB dobio sa oss.uredjenazemlja.hr
Nigdje ne pise uputa o pravnom lijeku, samo objasnjenje i uplatnica.
Ni na ovo ne reagiram nego cekam obavjest o ovrhi?
Odgovori s citatom
Old 28.05.2025., 14:19   #6729
ja bi već na ovo napisao pritužbu. oni će ju zanemariti, al neka je imaš u mailboxu
kljaka-bj is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.05.2025., 10:04   #6730
Iskoristila sam mogućnost odjave plaćanja pristojbe i stigla mi je obavijest da više nisam obveznik plaćanja.

Lani sam dobila skup uplatnica ne samo za 4 ljetna mjeseca, već i za ostatak godine; na moj prigovor odgovorili su mi kao da ta opcija nikada nije ni postojala (iako sam godinama tako plaćala i ne samo ja), zakon je takav i moram plaćati.

Kako ja svoj novac ne volim samo tako dijeliti, pogotovo za usluge koje ne koristim, po meni je i plaćanje za ova 4 mjeseca bilo itekako previše, napravila sam odjavu i sada neće imati niti ta 4 mjeseca. Stvarno nemam nikakav problem provesti ljetni odmor bez TV ekrana i programa HRT.
Old 29.05.2025., 21:23   #6731
Quote:
aspirin kaže: Pogledaj post
Stigla nova obavjest u postu, ponovno krivo prezime. U pismu je obavjest o prijabi u evidenciju obveznika placanja temeljem zapisnika o kontroli placanja i taj zapisnik o kontroli placanja kojeg je sastavio kontrolor, imenom i prezimenom. U zapisniku tvrdi da sam mu se predstavio imenom i prezimenom, imao mobitel u ruci i rekao da placam A1. Ni mobitela ni govora o A1 placanju nije bilo. Kaze da je OIB dobio sa oss.uredjenazemlja.hr
Nigdje ne pise uputa o pravnom lijeku, samo objasnjenje i uplatnica.
Ni na ovo ne reagiram nego cekam obavjest o ovrhi?

lažu uzduž i poprijeko i ni malo ih nije sram

a sada vade i prijave boravka i prilažu u zapisnike
Old 29.05.2025., 21:33   #6732
Quote:
Ne,nije u redu da ako imaš mob ili komp da plaćaš pretplatu.Samo govorim kako stvari stoje,a programi hrta nisu smiješni već kvalitetni jer pokrivaju sve aspekte života.
ali NE gledam hrt.
Uopće ne gledam televiziju. Nikakvu.
a što se tiče mobitela ako već pričaju o prijemu signala onda su isti dužni osigurati
I pišem o mobitelu NE pametnom telefonu. A doma imam još uvijek fiksni telefon jer je signal za klinac.
10 km zračne linije od Zagreba

Quote:
Ako ja uđem u zgradu ostavit letke za pizzeriju,to je legalno,a kad inkasator uđe u zgradu to je nelegalno??? Po čemu? Ne znam što znači ova kratica koju si naveo.
odavno su građani riješili letke. Stoje sandučići na ulazu u zgradu

Quote:
Ti živiš ko spiljski čovjek,ti si izuzetak,o tebi bi hrt trebao napravit dokumentarac Nemaš tv,radio,mob,laptop itd.
što točno hrt ima sa mojim laptopom?
Old 30.05.2025., 08:46   #6733
Quote:
Ne,nije u redu da ako imaš mob ili komp da plaćaš pretplatu.Samo govorim kako stvari stoje,a programi hrta nisu smiješni već kvalitetni jer pokrivaju sve aspekte života.
Ili si plaćenik HRT-a, ili nikad u životu nisi vidio niti jedan drugi televizijski program, ili nešto jednostavno nije u redu s tobom.

Ako imam uređaj koji ima mogućnost prijema televizijskog programa, to ne znači da sam jednoznačno obavezan sufinancirati HRT. Zašto ne plaćamo pretplatu Nova TV-u ili RTL-u?

Jedini način na koji vrijedi plaćati HRT pretplatu je da se državna televizija organizira u stilu BBC-a: plaća tko želi, i NEMA REKLAMA. Sav iznos od uplaćenih naknada za pretplatu je za izradu kvalitetnog i vlastitog programa.
gamma.r is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 11:26   #6734
evo kam ide "pretplata"

pa-dobio-ponudu-koja-se-ne-odbija-od-cifri-boli-glava

gledal.. ne gledal...
oni dijele... "boli glava"...

Gargamell is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 12:27   #6735
bok. ako netko ima iskustva sa odjavom zbog smrti. poslao sam zahtjev na navedeni mail sa stranica, al odgovor ne dobivam vec 2 tjedna, barem neku potvrdu dal je proslo, nije proslo. pretpostavljam da bi trebala doci nekakva potvrda ili?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:53.