Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
07.06.2025., 01:19
|
|
common sense
Registracija: Feb 2010.
|
originalna ljevica su bili komunisti. no komunizam je napušten. sad se pokušava pripremiti teren za neku novu, drugačiju vrstu komunizma
problem je u tome što mi komunizam nismo dobro shvatili. on nije bio zamišljen za stvarnu jednakost i besklasnost i radničku i socijalnu pravdu, kako smo se mi nadali i kako smo mislili da jest. on je zamišljen kao efikasna diktatura kako bi vlastodršci imali minimalno problema držati ovce u toru
svi koji su drugačije to shvatili...jebiga, kreirali ste si neku svoju sliku, koja ne odgovara stvarnosti
a današnja tzv. ljevica?
doista nema veze s izvornim. služi da bi globalisti gurali svoje adžende preko njih, jerbo je ugrađeno u to što ljevica kakti zagovara
zato neke normalne, ljudske ljevice više ni nema. to ne postoji, osim možda na nekim teškim marginama i u ograničenom opsegu
s moje pozicije to je otprilike ovako: bio bih ljevičar kad bi ljevica bila ono što sam si u glavi zamislio da bi ona trebala biti. no to nije tako, ljevica nije takva, a ono što je u stvarnosti je toliko štetno, da ne samo da je ljevica kao takva ćor-sokak, nego maltene u njenim redovima nema jednog jedinog pametnog i normalnog političara. toliko je loša
jasno da tu više nema mjesta za borbu za radnička prava, kad globalistička adženda, koja globalno stoji iza lijevih stranaka (i ponekog 'centra'), želi suprotno: što bolju mužnju radnika za što manje novce. ta neće ići protiv svojih ciljeva
mene to tjera desnici, a nisam u biti nikakav desničar. no nema izbora
|
08.06.2025., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
problem sa svim ideologijama je sto su zasnovane na utopijskim idejama i bez ikakvih uticaja spoljnih faktora a u ovom slucaju je to ljudsko ponasanje mozak i sl
da se okrenem ljevici o kojoj je tema
lijeva opcija je taj neki liberalizam razlicitost ravnopravnost svih i sl dok je komunizam jos ljevlje od toga sto je i sam marks rekao da je to u biti utopija
u teoriji oni nisu toliko uzimali u obzir pohlepnost ljudi ljubomoru lijenost i jos milion stvari koje cine razlicite ljude
da sutra se npr neki grad od milion stanovnika pretvori u tu neku utopiju zbog eksperimenta siguran sam da bi rat u toj zajednici poceo u toku jedne godine
jer neki bi bili lopovi neki prevareni neki izmanipulisani itd
cak ne moramo kao primjer uzimati grad
mozemo uzeti i jedan haustor i koliko je tu suprostavljenih misljenja i radnji da je skoro nemoguce uspostaviti idealan odnos medju svim stanarima
e ako tu jos ukljucimo drzavu zakone stranke onda to ide na n-tu brojku u razlicitostima
u politicare uglavnom idu ovi iskvareni jer u tome najbolje plivaju i vide sansu da se obogate tako da svejedno u kojoj stranci bili vecina vide samo svoju korist a cim imas jednog u grupi da gleda svoju korist imas problem sa ispunjavanjem ciljeva kao stranka da obezbjedis ljudima ono sto je u biti tvoj program a to je prava radnika i sve za sto se zalaze ljevica i lijevi taj politicki spektar
|
13.06.2025., 18:59
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
friendship kaže:
originalna ljevica su bili komunisti.
|
"Originalna ljevica", kad su se pojmovi ljevica i desnica počeli upotrebljavati, u doba Ustavotvorne skupštine u Francuskoj 1789.-1791., bili su predstavnici buržoazije, koji su željeli ustavnu monarhiju i ukidanje feudalnih privilegija plemstva i svećenstva.
Čim netko ispred ljevice stoji "takozvana", znaš da slijede desničarske, nacionalističke, ksenofobne parole koje nemaju veze s realnosti.
Quote:
doista nema veze s izvornim. služi da bi globalisti gurali svoje adžende preko njih, jerbo je ugrađeno u to što ljevica kakti zagovara
|
Eto, kako rekoh. 
|
14.06.2025., 16:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2023.
|
Quote:
friendship kaže:
mene to tjera desnici, a nisam u biti nikakav desničar. no nema izbora
|
Tjera te ka desnici jer desnica je inače poznata po borbi [i nekada i danas] protiv bogatih i utjecajnih elita, protiv krupnog kapitala i izrabljivanja, po humanizmu, altruizmu i po brizi za "malog", običnog čovjeka.
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
Čim netko ispred ljevice stoji "takozvana", znaš da slijede desničarske, nacionalističke, ksenofobne parole koje nemaju veze s realnosti.
|

|
14.06.2025., 20:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Danchy55 kaže:
Meni se pak cini da su jedini koji uspjesno prodaju maglu vec 35 godina nacionalisti, odnosno oni za koje bismo mogli ustvrditi da su desni centar.
|
Nacionalizam je od 2000. godine manje-više opskurna ideologija u Hrvatskoj.
Barem onaj hrvatski.
|
16.06.2025., 07:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Zoran Oštrić kaže:
"Originalna ljevica", kad su se pojmovi ljevica i desnica počeli upotrebljavati, u doba Ustavotvorne skupštine u Francuskoj 1789.-1791., bili su predstavnici buržoazije, koji su željeli ustavnu monarhiju i ukidanje feudalnih privilegija plemstva i svećenstva.
Eto, kako rekoh. 
|
Ljevica danas jest ugl "tzv" i nema veze sa ljevicom nekada. Ideali poput slovoda i radničkih prava su samo parcijalni, šminkerski. Ksenofobiji i šovinizmu su skloni svi medjutim ona je izraženija kod "ljevih" simpatizera. Tiša, latentna, ispravna, nerjetko se pretvara u govor mržnje al džabe, ti to ne vidis. Potrazi malo komentare na vjesti o lokalnim izborima u Zg u. Toliko ksenofobije prema došljacima iz ostatka Hrv i BiH ( na stranu što su svi došljaci) da ksenofobija prema stranim radnicima od strane desnicara izgleda kao vrtićka zafrkancija.
|
|
|
17.06.2025., 11:53
|
|
star, ali bedast
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
agrarna_reforma kaže:
Ljevica danas jest ugl "tzv" i nema veze sa ljevicom nekada.
|
Na koje "nekada" točno misliš? Više je promjena bilo od 1789..
Isto je i s desnicom. U francuskoj Ustavotvornoj skupštini, pa onda kroz 19. stoljeće, "desnica" su bili pristaše feudalizma, koji su se odupirali napredovanju buržuazije.
Quote:
Ksenofobiji i šovinizmu su skloni svi medjutim ona je izraženija kod "ljevih" simpatizera.
|
Jap, naravno. Evo vidimo totalni šovinizam sad u SAD kad napadaju sirote, humanističke, tolerantne MAGArce.
I kod nas naravno. Evo sprema se veliki Festival Tolerancije na Hipodromu. 
|
18.06.2025., 08:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Pod nekada mislim na 20st, konkretnije drugu polovicu kada su radnici bili u orvom planu a ne to da li se izraslina medju nogama moze proizvoljno ignorirati.
Imao sam raspravu sa tobom na drugoj temi o "boksačici". Na kraju je ipak boksač. To ugl teme ljevice danas. Salonska, blijeda, bez karaktera odljepljena od realiteta. Iz tog razloga kreteni vladaju svijetom uzevši vlast ili kroz taj kanal ili kroz oporbu u vidu protesta.
Preskačeš moju poantu.
Pričam o šovinizma kod nas kvaziljevica ga je prepuna. Kada formiramo mišljenje o desničarskim pogledima držimo se komentara, izjava, javnih nastupa itd. Jednako bi trebalo viti i sa lijevima. Komentari o došljacima na portalima gdje su komentari bili dozvoljeni od strane ljevice kod lokalnih izbora usmjereni pršte od ksenofobije i šovinizma i daleko su gori nego šovinizam od desnice prema stranim radnicima. Pa možda čak i gori od strane desnice prema migrantima.
Ne kuzim sta si htio reci sa Thomsonovim koncertom tj posjetiteljima?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:50.
|
|
|
|