Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2025., 07:31   #7261
Quote:
lalala123 kaže: Pogledaj post
@... "Flawles"..

Puko informativno.. procjena i eliminacija "rizika" sigurno ne počinju šturim isključivanjem privatnih prodavatelja.. - osim što najčešće nema tzv. "garancije", nema nešto jako argumenata da bi vozila "od autokuća" bila bolji izbor.
Neki bitni faktori su realno poželjniji kod vozila od privatnih prodavatelja.
(samo usputno) ne treba zaboravljat da "autokućama rabljeni automobili koje prodaju - nisu pali na glavu ili pred noge".. nego su "došla od nekoga" o kome ni autokuće u pravilu ne znaju ništa - te je isključivi prioritet maksimizacija profita, a to kreće već time da "ONI selektiraju kupca nekad i podrobnije" - nego što kupci selektiraju njih. Pogotovo kad je kupac "izdaleka" - kolko udaljeniji, toliko je autokućama manje poželjan.

P.S. (malo bacio oko) pa "evo ti imaš faktički isti"..

- od tzv. "ovlaštene" autokuće.., za razliku onom iz Berlina "bez popravljanog udesa".., faktički "svježe" (pred cca. 1.800 km) obavljen servis..,
a zbog "jednostavnosti realizacije i otpadanja upravne pristojbe" - to u konačnici neće koštati više od onog u Berlinu

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...309f8b9&vc=Car

Hvala!
Ovaj je maltene nov, no nije model koji tražim (hard top). Tražim do 60000 km, cijena do 20000 Eura. valjda bude nešto naišlo.
Flawles is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 11:20   #7262
Quote:
ElToro89 kaže: Pogledaj post
Mogu li dobiti povrat njemačkog PDV-a na unos novog auta iz Njemačke? Koja je procedura povrata?
Prema regularijama EU: kod kupovine (pa i uvoza) "NOVOG" automobila..
(ispod 6 mjeseci starosti i ispod 6000 km, oba kriterija moraju biti ispunjena)

PDV se plaća u državi gdje će se registrirati (u tvom slučaju valjda u HR)

U pravilu se unaprijed dogovaraš sa prodavateljem u drugoj državi, o proceduri
(ili ćeš platitii samo netto-cijenu bez PDV - ili će ti se PDV te druge države naplatit "kaucijski" dok dostaviš dokaz o regulaciji PDV "u svojoj državi" - pa ti se tad vraća "kaucija". (PDV te druge države)
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 21:58   #7263
pozdrav

zanima me unos vozila iz Mađarske, pošto je mađarska EU sve je isto kao i kada se unosi vozilo iz njemačke ili slovenije (kao u primjeru kolege nekoliko stranica ranije)

mene zanima pošto mi je mađarska na svega par sati vožnje, da li mađari isto kao njemci daju privremene tablice pa se vozilo može dovesti u hrvatsku?
tj. koji je najjednostavniji/najbolji način za dovesti automobil iz mađarske
Ratimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 22:37   #7264
Quote:
Ratimir kaže: Pogledaj post
pozdrav

zanima me unos vozila iz Mađarske, pošto je mađarska EU sve je isto kao i kada se unosi vozilo iz njemačke ili slovenije (kao u primjeru kolege nekoliko stranica ranije)

mene zanima pošto mi je mađarska na svega par sati vožnje, da li mađari isto kao njemci daju privremene tablice pa se vozilo može dovesti u hrvatsku?
Pa Austrija ti je isto blizu. Kupovina auta u Mađarskoj je kao da ga kupuješ u Kini, što se jezika tiče.

Tako da, zaista ne vidim tvoju logiku.
Anton is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 22:50   #7265
Quote:
Anton kaže: Pogledaj post
Pa Austrija ti je isto blizu. Kupovina auta u Mađarskoj je kao da ga kupuješ u Kini, što se jezika tiče.

Tako da, zaista ne vidim tvoju logiku.
Zavisi, mnogi nas razumiju a znaju njemacki...
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 10:54   #7266
Quote:
pozdrav

Imaju Mađari privremene tablice, počinju sa slovom Z.
Što se tiće ostalog najbolje ti je kontaktirati direktno prodavača. Ako je firma u pitanju da ti to on sredi, a ako je privatna osoba ideš s njim u nešto kao općina i tamo rješavaš sve.
Ako dobro znaš mađarski da se riješiti..
Njihovi oglasi..
https://www.hasznaltauto.hu/

Edit: Ja imam ''dobre veze tamo'' i ništa što se tiće papira, jezika, čak i traženja auta (i dokaza povijesti) nije mi problem, ALI to nikad ne radim, jer tamo nema ništa što nema u Njemačkoj npr.
Kao padobranac koji ne pozna ništa i nema nikoga tamo (tko se razumije u aute i ostalo) 99% ćeš najebat po više kriterija -uključivo i onom najvažnijem stanju - povijesti i stanu auta (ako ideš po kriteriju povoljne cijene).
U principu ima samo jedna dobra stvar tamo (za razliku od ostatka istoka) kilometri se rijetko skidaju.
trotter is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 11:57   #7267
Quote:
.... mene zanima pošto mi je mađarska na svega par sati vožnje, da li mađari isto kao njemci daju privremene tablice pa se vozilo može dovesti u hrvatsku?
nastavno na post kolege @ "trotter"..
možda ipak ima smisla i napisati što te zapravo zanima.. jer po "tvom kriteriju" (zato što je "Mađarska tek par sati udaljena") - mogli bi pitat zašto ne kupuješ "u Hrvatskoj" koja je još bliža.. (?)
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 13:45   #7268
hvala na odgovorima,
jezik je definitivno barijera, ja neznam mađarski(osim dobar dan i sl), a nisam siguran koliko mađari znaju engleski, mada vjerujem da bi se uz prevoditelja na mobitelu mogli razumjeti, tako sam nedavno "razgovarao" sa turcima, on tipka na mobitel i komuniciramo

kupio bih ja u hrvatskoj ali nema taj model, zanima me Opel Ampera ali bih htjo novije godište (godina 2013+) koje ima poboljšanja u odnosu na prvi model, u njemačkoj su većinom 2012 godište, u austriji isto mada ih u austriji i nisam našao nešto puno za birati, dosta ih je u nizozemskoj iako isto većina 2012, i nedavno otkrijem da ih dosta ima u mađarskoj pa npr. ovaj primjerak ispod mi je zapeo za oko, na prvi pogled izgleda ok ali mislim da je najbolje da odem do budimpešte i pogledam/provozam auto
u švicraskoj se isto može naći nešto tih opela ali mislim da nije isplativo zbog dodatnog troška uvoza

neznam možda sam nešto promašio pa primam savjete i prijedloge

https://www.hasznaltauto.hu/szemelya...0-f7bd39169b1e
Ratimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 13:47   #7269
Quote:
hvala na odgovorima,
jezik je definitivno barijera, ja neznam mađarski(osim dobar dan i sl), a nisam siguran koliko mađari znaju engleski, mada vjerujem da bi se uz prevoditelja na mobitelu mogli razumjeti, tako sam nedavno "razgovarao" sa turcima, on tipka na mobitel i komuniciramo

kupio bih ja u hrvatskoj ali nema taj model, zanima me Opel Ampera ali bih htjo novije godište (godina 2013+) koje ima poboljšanja u odnosu na prvi model, u njemačkoj su većinom 2012 godište, u austriji isto mada ih u austriji i nisam našao nešto puno za birati, dosta ih je u nizozemskoj iako isto većina 2012, i nedavno otkrijem da ih dosta ima u mađarskoj pa npr. ovaj primjerak ispod mi je zapeo za oko, na prvi pogled izgleda ok ali mislim da je najbolje da odem do budimpešte i pogledam/provozam auto
u švicraskoj se isto može naći nešto tih opela ali mislim da nije isplativo zbog dodatnog troška uvoza

neznam možda sam nešto promašio pa primam savjete i prijedloge

https://www.hasznaltauto.hu/szemelya...0-f7bd39169b1e
Zanimljiv auto i to je već konkretan upit, a ne "blizu mi je Mađarska".

Sada sve ima smisla.

Ja bih našao nekog tko dobro govori mađarski i razumije se u aute.
Anton is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 11:07   #7270
Quote:
Anton kaže: Pogledaj post
Zanimljiv auto i to je već konkretan upit, a ne "blizu mi je Mađarska".
Točno tako.. ali u daljnjem pitanje "da li ta blizina opravdava cca. 56.000 km "viška".. npr. u odnosu na ovaj - po faktički istoj cijeni

(doduše ne kužim sad na brzinu koja bi to bila "poboljšanja kod mađarskog" (zbog što je 1. reg. 2013. god) - o konkretnom stanju npr. "baterije i sveg hybride-sustava" ionako o tom - potom)

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...=DEALER&vc=Car
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2025., 20:11   #7271
Pozdrav svima! Imao sam unos auta i Njemačke i carina me solidno oderala na PPMV-u. Toliko da razmišljam o žalbi. Ukratko, prema njihovom kalkulatoru su računali da je auto na dan prve registracije bio vrijednosti cca 100000 Eura (bez PPMV-a). Prema tablici osnovna cijena bez PPMV-a na dan prve registracije je 68500 Eura. Auto ima solidnu opremu, ali čisto sumnjam da je u vrijednosti od 32000 EURa! Sve je išlo preko sustava e-građani i od podnošenja zahtjeva do izdavanja rješenja prošlo je 2 i pol sata. Zbog toga nekako sumnjam da su tražili upit od ovlaštenog zastupnika o vrijednosti vozila na dan prve registracije, nego mi je vjerojatnije da je carinski službenik išao kliktati opremu u njihovom sustavu i tako došao do te pozamašne cifre. Inače, oprema je pobrojana na računu za auto kojeg sam i priložio prijavi. Uglavnom, plan mi je kod ovlaštenog zastupnika poslati zatražiti informaciju o vrijednosti vozila na dan prve registracije, pa ako je osjetno manja od 100000 eura pisati žalbu. Ima li netko sličnog iskustva i neku preporuku što napraviti. Da li nešto krivo razmišljam? Unapriijed hvala na savjetima o pozdrav!
delta11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2025., 21:04   #7272
Quote:
delta11 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima! Imao sam unos auta i Njemačke i carina me solidno oderala na PPMV-u. Toliko da razmišljam o žalbi. Ukratko, prema njihovom kalkulatoru su računali da je auto na dan prve registracije bio vrijednosti cca 100000 Eura (bez PPMV-a). Prema tablici osnovna cijena bez PPMV-a na dan prve registracije je 68500 Eura. Auto ima solidnu opremu, ali čisto sumnjam da je u vrijednosti od 32000 EURa! Sve je išlo preko sustava e-građani i od podnošenja zahtjeva do izdavanja rješenja prošlo je 2 i pol sata. Zbog toga nekako sumnjam da su tražili upit od ovlaštenog zastupnika o vrijednosti vozila na dan prve registracije, nego mi je vjerojatnije da je carinski službenik išao kliktati opremu u njihovom sustavu i tako došao do te pozamašne cifre. Inače, oprema je pobrojana na računu za auto kojeg sam i priložio prijavi. Uglavnom, plan mi je kod ovlaštenog zastupnika poslati zatražiti informaciju o vrijednosti vozila na dan prve registracije, pa ako je osjetno manja od 100000 eura pisati žalbu. Ima li netko sličnog iskustva i neku preporuku što napraviti. Da li nešto krivo razmišljam? Unapriijed hvala na savjetima o pozdrav!
Nećeš dobit ništa natrag, oderalo te i amen. Oni samo čekaju debele Mercedese, Audije, BMW-e da se kasa napuni.

Jesi čuo za termine 6+6, dodak za odvojeni život, plaćene doprinose estradnjacima, itd itd.

Treba taj highclass ekosustav održavat.
Sommer Kind is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2025., 21:50   #7273
vjv tog modela nije bilo u katalogu pa su uzeli iduci koji je bio
_slatk_i is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2025., 01:42   #7274
@.. "delta11" ..@

eto i ti nisi čitao koju stranicu unatrag.. (jer bi možda i našao npr. "ovo")

https://www.forum.hr/showpost.php?p=...postcount=7231

(donji od 2 linka će ti dati više "odgovora")...
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2025., 22:54   #7275
delta 11 --- jel smijemo znati koje vozilo je u pitanju? I koliko si dobio PPMV-a za platiti, a koliko si mislio da ćeš platiti?
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2025., 23:18   #7276
Quote:
Perkan01 kaže: Pogledaj post
delta 11 --- jel smijemo znati koje vozilo je u pitanju? I koliko si dobio PPMV-a za platiti, a koliko si mislio da ćeš platiti?
Bmw 530d xdrive touring, 1. Mjesec 2022.
Dobio sam 5750 eura. Očekivao 1000 do 2000 manje od toga
delta11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2025., 23:49   #7277
@... "delta11" .. @

nisi naveo ni navod o ispuhu Co2

AKO je npr. Co2 169 g/km (što je "moguće" ovisno o konkretnoj opremi i dimenziji kotača)

onda su računali sa cca. 91.000 € (ex-prodajnu cijenu vozila kad je bilo novo, bez PPMV)

iako groteskno zvuči, tad nisi posebno loše ni prošao

P.S. poznam osobno primjer, gdje je čovjek platio okvirno isti iznos (kao ti) - ali za više od DUPLO STARIJI auto (tada 530d F11 (2014), bez xDrive, "Sport Line" / i bez neke bijesne opreme. (a sad još "misli" o prodajnim cijenama 2014.g. / vs. 2022.god)
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 00:53   #7278
jel može netko u par crtica o kupnji auta iz slovenije... zanima me samo papirologija... dal se to radi na tehničkom kod njih ili... itd...

da budem konkretan... ja bih otišao kod slovenca... tamo mu dao pare, a on mi doveze auto kući, a ja ga vratim natrag...
flagelant is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 11:18   #7279
To ti je najjeftinija varijanta, izbjegavaš izvozne tablice cca 100-150E.Jedino je problem doći do našeg tehičkog za napraviti homologaciju, možda ga sparkirati kraj njega?Kada vratiš slovenca sa skinutim slo tablicama, na njihovom tehničkom sa kupoprodajnim ugovorom odjavi auto i sa tom odjavljenom prometnom i ugovorom riješavaš našu papirologiju.
B-118 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2025., 12:12   #7280
Tiguan slo

Otisao bi sa suprugom po
https://www.avto.net/Ads/details.asp...wagen%20Tiguan
Htio bi to rijesiti u jednome danu ako je moguce, da odnesem gotovinu u koverti ili mogu prebaciti na racun u tome danu pa da ga dovezem doma?
Koliko jos na njegovu cijenu ce me izaci taj uvoz?
Hvala vam
Srdacan pozdrav
sky981 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:45.