|
|
09.11.2022., 18:39
|
|
Mr TT
Registracija: Jan 2011.
|
BTW, da li je u hrvata tzv. Black Friday isti dan kad i u Alije (11.11) ili mi imamo neki svoj?
|
09.11.2022., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
kod nas ako se dobro sjećam je 26. ovog mjeseca
|
|
|
09.11.2022., 21:09
|
|
Mr TT
|
BTW, našao sam onaj Wotofo mod na euvaper.com webu. 10% popusta i poštarina od samo 2.99 EUR.. izašao jeftinije nego na Cigbestu. Update slijedi kad stigne do mene.
|
10.11.2022., 00:03
|
|
not just a number
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
AnTTun kaže:
BTW, da li je u hrvata tzv. Black Friday isti dan kad i u Alije (11.11) ili mi imamo neki svoj?
|
to na aliji nije black friday nego neki njihov promo datum...
službeni black friday je u svijetu uvijek dan nakon američkog Thanksgiving-a, a ove godine to pada na petak 25.11. (shodno tome, cyber monday pada na prvi ponedjeljak iza tog datuma)
no, kod nas i u većini EU to nije ni blizu tome što BF predstavlja - tako da ne očekujem puno, ako bude 10-15% popusta na nešto (a da se prethodno nije napumpala cijena) - to je još i dobro
|
|
|
10.11.2022., 00:04
|
|
not just a number
|
Quote:
buje3000 kaže:
kod nas ako se dobro sjećam je 26. ovog mjeseca
|
tako je, kod nas crni petak pada na subotu  e Buje, Buje 
|
|
|
10.11.2022., 08:41
|
|
Feko - Kozy Factory
Registracija: Mar 2009.
|
Buje, to kaj si napisao nema veze sa onime što sam ja napisao. Ajde, udahni duboko i pročitaj prvo. znam da možeš
Quote:
buje3000 kaže:
ako nađem mod za 70 kn se isplati, jer uzmem 2
Meni se da, zašto ne.
2 asmodusa od 80W sam za prošli Božić uzo za 112kn s poštarinom, dakle 66kn oba cca. Jedan je prdno nakon 4mj drugi još radi.
Uzmem kod nas Sola, crkava nakon 15 dana, dobijem drugi na jedvite jade, taj popušim negdje, pa uzmem Maxa tu i tome navoj ode za mjesec i pol. Dicodes uredno rikne nakon 2 mj koristenja, Sx mini ode nakon niti mjesec.
I sad da budem lud i ne kupujem kod kineza za siću 
em su za siću još mi duže i traju 
|
|
|
|
10.11.2022., 09:06
|
|
Feko - Kozy Factory
Registracija: Mar 2009.
|
Da....Kinezi su dobili po lampi, a i oni koji naručuju će popušiti lovu ako su naručivali dan-dva prije donošenja zakona kod njih. Nažalost, dešava se situacija da naručenu robu koja je bila "na stanju" oni nemaju na stanju...s obzirom da je već plaćeno, govore ljudima da uzimaju nešto drugo sa shopa, ali, normalno, kako ustvari nemaju bogznakaj na skladištu, ustvari nemaš što naručiti za isti iznos.
Poglavito je ovo osvrt na Fasttech koji će vjerojatno propasti zbog ovog (nadam se), jer se sad ako odete na shop točno vidi što ustvari oni imaju na stanju....a to su atomizeri od prije 6 godina koje nitko nije htio kupiti.
S jedne strane to je užas, jer FT nije Aliexpress i ne vraćaju lovu, jer mogu....s druge strane, ovo će izgleda srediti situaciju sa klonovima i ljudi će morati kupovati više originala (većina, mi koji znamo kako koristiti internet ćemo se uvijek snaći, ali mi smo u velikoj manjini).
To bi trebalo dovesti do veće prodaje originalnih proizvoda, pa bi oni nekom zdravom logikom trebali pojeftiniti....pod naglaskom na zdravu logiku, koja pak ima svoju problematiku, a ona je slijedeća :
1. Ljudi su gramziva gamad i neće snizit cijene originala, jer zašto bi ako ljudi kupuju.
2. Velika većina "high end" proizvođača proizvodi u Kini, s obzirom na vjerojatno poskupljenje proizvodnje u Kini zbog novog zakona, postoji mogućnost da umjesto snižavanja cijene zbog povećane prodaje, ustvari dignu cijenu zbog poskupljenja proizvodnje.
3. Proći će sad neko vrijeme dok se sve stabilizira i kupci neće imati išta pametno za kupiti, što dovodi do toga da vape industrija pati zbog Kineskog zakona jer sve se uglavnom proizvodi u Kini, tako da će i proizvodi low end i mid range segmenta potencijalno jako poskupiti što zbog istog razloga kao i high end segment, što zbog toga da se trgovci za povećanje cijena mogu izvlačiti na novi kineski zakon.
4. Veseli me potencijalno uništenje tržišta jednokratnih uređaja koji su taman počeli preplavljivati shopove, jer će sigurno poskupiti zbog toga što su kinezi uveli provjeru kvalitete na državnoj razini (nadam se da je tako), a pola tih govana gotovo sigurno ne prolaze istu provjeru. Daj bože da zamre taj segment...iako sumnjam da će se to desiti jer klinci koji to uglavnom kupuju ne kuže pravu vrijednost novca, njima svejedno
Biti će ovo zanimljivih idućih 6 mjeseci 
|
|
|
10.11.2022., 11:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fekoljabut kaže:
Buje, to kaj si napisao nema veze sa onime što sam ja napisao. Ajde, udahni duboko i pročitaj prvo. znam da možeš : p
|
kasnije sad vidio, al mi se nije tako divan post dalo nit uređivat nit brisat
Ušteda vremena!
Quote:
60nine kaže:
tako je, kod nas crni petak pada na subotu  : D e Buje, Buje D
|
pa napisao sam "ja mislim"
e, kada bih išo provjeravat svaku stvar prije nego napisšem na forumu... Zgubil bin duplo više vremena za napisat
Ovako je post napisan u 5 sekundi
Ušteda vremena!
nije ušteda vremena zajebancija, ak ukucaš u forume i face 800 postova, i ne trudiš se gubit dodatno vrijeme - 300 postova x 30 sekundi = 15minuta -- vrijeme zasguštom popit kavu u bircu
Quote:
fekoljabut kaže:
To bi trebalo dovesti do veće prodaje originalnih proizvoda, pa bi oni nekom zdravom logikom trebali pojeftiniti....pod naglaskom na zdravu logiku, koja pak ima svoju problematiku, a ona je slijedeća :
1. Ljudi su gramziva gamad i neće snizit cijene originala, jer zašto bi ako ljudi kupuju.
2. Velika većina "high end" proizvođača proizvodi u Kini, s obzirom na vjerojatno poskupljenje proizvodnje u Kini zbog novog zakona, postoji mogućnost da umjesto snižavanja cijene zbog povećane prodaje, ustvari dignu cijenu zbog poskupljenja proizvodnje.
3. Proći će sad neko vrijeme dok se sve stabilizira i kupci neće imati išta pametno za kupiti, što dovodi do toga da vape industrija pati zbog Kineskog zakona jer sve se uglavnom proizvodi u Kini, tako da će i proizvodi low end i mid range segmenta potencijalno jako poskupiti što zbog istog razloga kao i high end segment, što zbog toga da se trgovci za povećanje cijena mogu izvlačiti na novi kineski zakon.
4. Veseli me potencijalno uništenje tržišta jednokratnih uređaja koji su taman počeli preplavljivati shopove, jer će sigurno poskupiti zbog toga što su kinezi uveli provjeru kvalitete na državnoj razini (nadam se da je tako), a pola tih govana gotovo sigurno ne prolaze istu provjeru. Daj bože da zamre taj segment...iako sumnjam da će se to desiti jer klinci koji to uglavnom kupuju ne kuže pravu vrijednost novca, njima svejedno
Biti će ovo zanimljivih idućih 6 mjeseci 
|
hvala na informacijama, pojma nisam imo
¸1, naravno da neće
2 naravno da hoće.
4. i mene veseli 
|
|
|
10.11.2022., 13:05
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
buje3000 kaže:
|
aj da kvotam bujeta i da se nadovežem jer aeonova shake linija je jedino što koristim već duže vrijeme (držim palčeve za kakve solidnije popuste uskoro, da se opet opskrbim).
medeni, sunce moje, evo što ti ja mogu preporučiti.
rekao si da bi nešto duhansko. evo voćno-duhanska kombinacija koju čak i ja volim - ne volim duhan, obožavam voćke: saljut
pa od voćnih cherry
swoosh bazga i jabuka, izvrsno!
pa da sad ne linkam svaku pojedinačno: zipa, bang, boomberry, brrrrr (trošila ju preko ljeta), glass - isto ljetna aroma, pljas, snap.
mislim da su to sve koje sam trošila do sada i koje su mi izvrsne.
|
|
|
10.11.2022., 14:49
|
|
not just a number
|
Quote:
Modesty B kaže:
(držim palčeve za kakve solidnije popuste uskoro, da se opet opskrbim).
|
kupiš kod njih odjednom nešto u vrijednosti minimalno 100 ojra i dobiješ doživotni popust od 15% za sve kasnije narudžbe - nek me Feko ispravi ak to više ne vrijedi...
|
|
|
10.11.2022., 15:26
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
Se saberi. Da imam 100 ejra za odjednom ispljunuti sad bih bila... Negdje 
Sad vidim da mi se u gornjem postu nešto poremetilo s linkovima. 
|
10.11.2022., 16:08
|
|
not just a number
|
Quote:
Modesty B kaže:
Sad vidim da mi se u gornjem postu nešto poremetilo s linkovima. 
|
vjerojatno nisi odvojila linkove s enterom ili nešto, a forum to očito shvaća sve kao jedan link (ako se samo razmak stavi između or smtn)
|
|
|
10.11.2022., 16:19
|
|
jebeni divljak
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
60nine kaže:
pošteno 
samo kaj si zaredao s tonu toga u par sati 
|
Ma kuzim da jesam. Bio sam previse uzbudjen pa sam vas bombardirao sa pitanjima. 
Nisam ni ocekivao da odgovorite na sve, jer stvarno ima previse toga, ali ako imate nesto za napisati, rado bih to procitao.
Quote:
60nine kaže:
baza bez nikotina te košta 50kn za 500ml (u većini vape shopova je to neki prosjek), nicshot dodatno moraš računati ako koristiš nikotin (a jedan košta između 8 i 10kn, ovisno o shopu i količini)
netko tko recimo pari 6mg treba 3 i pol nicshota (20mg/10ml) + bazu od nule do vrha za 120ml 
|
U pravu si. Ja ne trebam nikotin pa nisam ni racunao na njega kad sam cijenu gledao.
Ali proucio sam i to, opet u Parilici (Parilica mi je blizu pa odem pjeske do tamo) i ako uzmem veci paket mogu za cca 6kn nabaviti jedan nic shot od 10ml jacine 20mg/ml.
To mi se cini skroz jeftino u odnosu na ostale ponude. Makar je meni najjeftinije, jer mi ne treba.
|
10.11.2022., 16:40
|
|
Mr TT
|
Cigbest update: novac uredno vraćen. Bili su brzi.
Koristim priliku pozdraviti 'svoju' banku koja je na račun tečaja u svoj džepić spremila 19.45 kn.
|
10.11.2022., 16:49
|
|
jebeni divljak
|
Quote:
buje3000 kaže:
|
Eto, Duba hvali Shake arome, a ti kazes jebes to. 
Bacit cu oko na jedno i drugo. Ove tvoje su malo skuplje, ali vjerujem da vrijedi ako kazes da valjaju.
Inace sam veliki ljubitelj viskija, pa mi je ova zapela za oko. Prva mi je na popisu za kupnju, odmah nakon one Shake arome od tresnje.
Ne vidim da igdje pise da mora stajati mjesec dana za ovu od viskija.
https://juicedoctor.eu/hr/proizvod/d...and-24-120-ml/
Sto se tice baze koju si preporucio, opet u Parilici ima ista takva baza za 10kn manje. Neki drugi proizvodjac, ali sastav je isti. Isto kolicina pola litre.
https://parilica.hr/diy-tekucine/baz...x50-500ml.html
|
|
|
10.11.2022., 17:01
|
|
jebeni divljak
|
Quote:
buje3000 kaže:
što nisi reko di ćeš ić?
bih ti nešt drugo reko
glavno da si zadovoljan
|
Sto se moda tice, ja sam prezadovoljan. Medjutim, vidim da ih stvarno ima puno razlicitih i mnogi su puno jeftiniji.
Ja sam cca 650kn platio sve zajedno, bez e tekucine.
Neki start paketi krecu vec od 330kn i jos dobijes tekucinu i grijace da pusis prvih mjesec dana.
Sta fali ovome? Pogledao sam YouTube recenzije za ovaj uredjaj i ljudima se nacelno jako svidja.
https://parilica.hr/start-paketi/dor...esec-dana.html
Takodjer, konkretnu Liqua tekucinu sam probao i prezadovoljan sam.
Taj start paket mi se cini kao odlicna ponuda, a duplo jeftinije nego sto sam ja platio.
Jel mi nesto promaknulo? Zakaj je to tako jeftino?
|
|
|
10.11.2022., 17:20
|
|
jebeni divljak
|
Quote:
Modesty B kaže:
medeni, sunce moje, evo što ti ja mogu preporučiti.
rekao si da bi nešto duhansko. evo voćno-duhanska kombinacija koju čak i ja volim - ne volim duhan, obožavam voćke: saljut
pa od voćnih cherry
swoosh bazga i jabuka, izvrsno!
pa da sad ne linkam svaku pojedinačno: zipa, bang, boomberry, brrrrr (trošila ju preko ljeta), glass - isto ljetna aroma, pljas, snap.
mislim da su to sve koje sam trošila do sada i koje su mi izvrsne.
|
Joj Duba, nek smo se i mi sreli na forumu. 
Za pocetak bih pohvalio tvoj novi avatar. Stari je bio jako lijep, naravno, ali ovaj mi se jos vise svidja.
Sto se tekucina tice, mislim da cu danas kupiti Shake tresnju, a mozda kupim i ovu duhansko - vocnu sto si preporucila.
Javit cu vam jos sta sam uzeo i kako mi se svidja.
Trenutno pusim (pardon, vejpam) Pinky Vape aromu od tresnje. Predobro je, ali su malo skupi za dugorocno koristenje.
Skoro svi nazivi za arome su perverzni. To im je veliki plus kod mene.
https://parilica.hr/e-tekucine/e-tek...erry-lady.html
Daj da te pitam, jel znas mozda cini li postotak nikotina nekakvu razliku u okusu? Mozda su ove arome ukusnije kad nikotin ubacis unutra. 
|
|
|
10.11.2022., 17:38
|
|
jebeni divljak
|
A sad nesto o punjenju baterija u modovima. Oprostite na izrazu, ali koju picku materinu znace ova upozorenja da se baterija ne puni u modovima? Sta im to znaci?
Po struci sam elektrotehnicar i razumijem da modovi sa vise baterija mogu imati problema sa balansiranjem celija, pa je zato preporuka puniti odvojeno.
Citao sam po forumima da ljudi spominju problem balansiranja i sa jednom baterijom.
Modovi sa jednom baterijom nemaju sta balansirati. Doslovno, jedna celija je pobogu.
I razumijem argumente da se baterije pune odvojeno kako se USB ne bi pokidao na modu.
U oba slucaja ako je mod napravljen kako treba, ne smije imati takve probleme.
Ako ima takve probleme, neki kurac su fusarili i nemaju apsolutno nikakvog opravdanja da toliko naplacuju modove, a nemaju basic elektroniku unutra za sigurno punjenje baterija.
Nadalje, razumijem i argumente da se baterija moze pregrijati prilikom punjenja, pa je bolje da bude na otvorenom zraku i hladi se, radije nego da se grije unutar moda.
To je jedina stvar sa kojom se mogu sloziti, ali cak i tada je problem rjesiv sa jednom termalnom probom koja ce prilagoditi brzinu punjenja ovisno o temperaturi baterije.
Na mobitelima i ostalim uredjajima to vec desetljecima postoji.
Na kraju dolazim do zakljucka da je to upozorenje napravljeno samo da se ogranice od odgovornosti ako se neko sranje dogodi jer znaju da su fusarili i da su ljudima uvalili sranje od modova koji ne mogu hendlati najobicnije punjenje.
Nisam jos svoj mod rastavio. Mozda kad ne bude vise tako lijepi i novi, rastavim ga pa napisem update kako je to stvarno napravljeno unutra i valja li sto.
Vidim da vam znaju krepati nakon par mjeseci. Nema razloga da to cudo krepa samo od sebe. To moze i mora godinama trajati (citaj: desetljecima) ako je dobro napravljeno.
Da se razumijemo, ne kazem da modovi traju toliko. Nemam pojma koliko traju. To vi znate bolje od mene. Ja samo kazem da to cudo nema razloga krepati, osim ako je namjerno tako napravljeno da rikne cim prije.
Sto se tice onih odvojenih punjaca, to je tema sama za sebe, ali dalo bi se debatirati koliko su sigurniji ako uzimate one najjeftinije no name punjace sa Aliexpressa.
|
|
|
10.11.2022., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Medeni kaže:
Eto, Duba hvali Shake arome, a ti kazes jebes to. 
Bacit cu oko na jedno i drugo. Ove tvoje su malo skuplje, ali vjerujem da vrijedi ako kazes da valjaju.
Inace sam veliki ljubitelj viskija, pa mi je ova zapela za oko. Prva mi je na popisu za kupnju, odmah nakon one Shake arome od tresnje.
Ne vidim da igdje pise da mora stajati mjesec dana za ovu od viskija.
https://juicedoctor.eu/hr/proizvod/d...and-24-120-ml/
Sto se tice baze koju si preporucio, opet u Parilici ima ista takva baza za 10kn manje. Neki drugi proizvodjac, ali sastav je isti. Isto kolicina pola litre.
https://parilica.hr/diy-tekucine/baz...x50-500ml.html
|
ne ne i ja hvalim shake
pa linkao sam ti ih
|
|
|
10.11.2022., 20:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Medeni kaže:
Anemaju apsolutno nikakvog opravdanja da toliko naplacuju modove, a nemaju basic elektroniku unutra za sigurno punjenje baterija.
|
ljudi kupuju, oni naplate, jednostavno
svojevremeno sam viđao modove u Kini na akciji za 4-5$ koji su kod nas par god prije koštali blizu 500kn.
Imali su ih i kinezi po 40 dolara, pa spustili na 5.
sad vidiš koliko to vrijedi i zašto je bolje ne punit batke na tim govnima
jagledammodove uzimat ili polovne na jako velikom popustu ili vani.
kupio sam 1 mod u životu u hr trgovini 
i niti jedan atomizer 
i taj popušio negdje za 2 mj
ajd kupio sam par baterija 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:04.
|
|
|
|