Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.12.2024., 14:30   #1061
hvala na odgovoru.

znaci razumno minimalno vrijeme bi bilo od godinu dana pa na vise.

je manja sredina ali se vjerojatno i vise radi zbog potresa.
Zeryx is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 11:19   #1062
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
A koji vrag tjera ljude da imaju posla sa srbima? Ono zašto? Isto sve te sumnjive BiH firme. Pa kod nas je poplava firmi koje "proizvode" montažne kuće, a imaju samo Stihlovku na kojoj piše Einhell. I to u HR gdje možeš provjeriti sudske registre, financijske izvještaje, otići na adresu, posjetiti "tvornicu" (najčešće na gradilištu ), pogledati izvedene objekte...

Ako imaš para i pare nisu problem, zoveš Marles.
Ako želiš dobru kvalitetu s tradicijom, a nemaš toliko para, zoveš Domprojekt ili Domus plus.
Ako baš želiš montažnu, a nemaš para za ove gore, zoveš Chasmu.

Ako ti je i ona preskupa, nije montažna za tebe i zoveš jedne od 4.500.000 izvođača klasičnih kuća.
Kako to mislis, pa sta nije montazna kuca jeftinija od klasicne zidane gradnje?
niko55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 11:47   #1063
Nije, zašto bi bila? Nije odgovor na to pitanje toliko jednostavan jer kod klasične imaš xy elemenata koji mogu poskupiti gradnju, a na kraju krajeva sve ovisi o projektu i tvojim željama ili željama arhitekta koji troši tuđe novce.
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 12:14   #1064
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Nije, zašto bi bila?
Ne razumin se u gradjevinu, ali cini mi se da je to uobicajeno misljenje medju ljudima ili je bar nekad bilo..
niko55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 12:29   #1065
Quote:
niko55 kaže: Pogledaj post
Ne razumin se u gradjevinu, ali cini mi se da je to uobicajeno misljenje medju ljudima ili je bar nekad bilo..
Ako uzimaš njihovu tipsku kuću i nisi pretjerano zahtjevan montažna može biti jeftinija od klasične. Ali čim se malo makneš od njihovog projekta ode cijena i rok izrade. Samo da hoćeš višu svjetlu visinu stropa koja je kod njih 260cm ti se mora mjenjati projekt i poskupljuje izradu jer su im tvornički zidovi 260cm. Naplaćuju ti 30% više ako hoćeš pvc u boji a realna razlika je možda 10%. U cijeni ti nisu ni rolete.
9800pro is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2024., 12:29   #1066
Nije baš tako, tko želi rolete, ima rolete i plati ih, tko ne želi, nema ih i nije ih platio.

Nitko nikog ne tjera da ima ili nema rolete.

Što se cijene vs klasična gradnja tiče, puno se o tome pisalo, trebalo bi uspoređivati isti standard gradnje, i tada je cijena vjerojatno vrlo slična, inače je zbog nižeg standarda gradnje koji se najčešće izvodi, klasična gradnja vjerojatno jeftinija.
newnick is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2024., 00:11   #1067
Šta to točno znači niži standard?
Mene moja klasična sa Porotherm Profi 25cm + 15cm EPS fasade, sa 290cm svjetlom visinom stropa, sa Salamander Bluevolution 92 stolarijom od kojih su dvije podizne stijene 320x250 i 380x250, sve elektro rolete i žaluzine, Tondach Planoton crijep, Panasonic DT sa podnim, Inotherm alu vrata i šta sve ne ispadne jeftinije od Chasmine takve iste kvadrature sa 32cm debelim vanjskim zidom, bijelim prozorima bez roleta, pvc vratima...
9800pro is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2024., 11:13   #1068
Da li može netko prenijeti svoje iskustvo koliko ga je još koštalo po m2 iz visokog rohbau do završetka unutarnjeg uređenja bez namještaja?
Dvoumim se između opcije ključ u ruke i visokog rohbaua.
Neka okvirna računia za ključ u ruke jedne kvalitetnije montažne granje koju imam je 1800 eur.
Druga opcija je Domprojekt za visoki roh baue bez temelja 850 eur. Ako dodam temelje to je 1100 eur. Gledam da li mi se isplati zafrkavati s kasnijim radovima ako je razlika na kraju manja
Ivan G is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2025., 09:12   #1069
Da li netko ima novijih iskustva s DLB montažne kuće.
Na forumu se spominju od prije 5 godina neka iskustva koja su više u kontekstu slabije kvalitete u odnosu na neke druge. Vidim po fini da imaju lijepi promet u financijama ida su jedni od većih zapravo.

Presjek zida im je:
- certificirani termoizolacijski paneli od drvenih okvira sa slojem izolacije i obloge
- gipskartonska ploča 12mm, instalacijski prostor 40mm, Fermacell gipsvlaknasta ploča 12mm (ili OSB 12mm), paropropusnavodonepropusna folija, drveni okvir 160mm - mineralna vuna 160mm, Fermacell gipsvlaknasta ploča 12mm (ili OSB 12mm),
fasadni stiropor 100mm, fasadni sloj ljepila i mrežica 10mm, fasada završno obojena u bijeloj boji (moguće i druge boje uz
doplatu). Sve unutrašnje površine su pripremljene za bojanje.
Fermacell gipsvlaknaste ploče - kod izrade hemplate
Konačna debljina zida d=346mm

Po slikama vidim da je zaparvo uvijek korišteno ovo u zagradi odnosno OSB ploča. Drugi bolji proizvođači koliko vidim koriste gipsvlaktnastu ploču. Da li je to bolja varijanta ili su tu njegde?
U presjeku zida imaju "Gipsvlaknasta ploča 12mm ili OSB 12mm)
Ivan G is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.01.2025., 13:03   #1070
Gipsvlaknasta ploča u odnosu na OSB ploču je teža za istu debljinu, bolja što se tiče unutarnje mikroklime i zaštite od požara. OSB je ljepljen, pa otpušta otapalo iz ljepila, mada po meni nije toliko bitno ako ti je završna gips.
Meni je uvijek bolja varijanta gips.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2025., 21:50   #1071
Da li će se novim zakonom za stambenu politiku odbiti 50% PDV a kod kupnje novogradnje, da li će se ovo odnositi i na montažnu kuću???
daky123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2025., 22:36   #1072
Nema prepreka da se zakon ne odnosi na montažnu kuću. Jedino što je bitno da imaš 45 ili manje godina i kvadratura će se gledati po članovima kućanstva

@mack1 hvala na odgovoru
Ivan G is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2025., 21:25   #1073
Smile

Quote:
Hoola kaže: Pogledaj post
Tocno ta kvadratura je nasa, prizemnica, plaćeni temelji ove godine; 29k eura (zgb zupanija)
Pozdrav Hoola, negdje sam vidio da si napisala kako možeš podijeliti troškove gradnje, evo žena i ja gledamo terene, odlučili se upustit u gradnju montažne kuće, pa bi nam stvarno dobro došlo čim više informacija. AKo ti nije problem pustit u PM što imaš, stvarno bi nam puno značilo. Hvala unaprijed!
cincinati is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 09:05   #1074
Quote:
Ivan G kaže: Pogledaj post
Da li može netko prenijeti svoje iskustvo koliko ga je još koštalo po m2 iz visokog rohbau do završetka unutarnjeg uređenja bez namještaja?
Dvoumim se između opcije ključ u ruke i visokog rohbaua.
Neka okvirna računia za ključ u ruke jedne kvalitetnije montažne granje koju imam je 1800 eur.
Druga opcija je Domprojekt za visoki roh baue bez temelja 850 eur. Ako dodam temelje to je 1100 eur. Gledam da li mi se isplati zafrkavati s kasnijim radovima ako je razlika na kraju manja
Pozdrav, da li možeš molim te podijeliti o koliko se kvadrata radi? Hvala!
cincinati is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 09:21   #1075
Pozdrav ekipa, kao prvo pohvale svima koji aktivno pridonose i dijele informacije jer stvarno zlata vrijede kad kreneš istraživati i možeš dobiti informacije i savjete iz prve ruke, kudos ekipa!

Žena i ja već mjesecima važemo koji potez napraviti po pitanju rješavanja stambenog rješenja, i nakon novih statističkih podataka kako je cijena nekretnina u RH porasla za preko 12% mi se iskreno dignuo tlak i sada smo odlučili full force tražiti zemljište i ići na montažnu kuću. Domusplus nam se nakon istraživanja po netu čini kao dobar pick, ako je netko imao iskustva, please share

Jedino što me muči kod montažnih kuća je zvučna izolacija. Kakvih iskustava imate s tim? Da li se može možda još to dodatno izolirati kako bi se to poboljšalo? Ideja nam je obići narednih mjeseci više montažnih kako bi dobili osjećaj kako to izgleda odnosno kako se to čuje bili smo u jednoj kući prije par tjedana, nisam mogao dobiti previse informacija, ali izgrađena je preko 4 godine (Domprojekt) i iskreno nismo bili oduševljeni sa zvučnom izolacijom. Unaprijed hvala na pomoći!
cincinati is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 09:57   #1076
Quote:
cincinati kaže: Pogledaj post
Pozdrav, da li možeš molim te podijeliti o koliko se kvadrata radi? Hvala!
Oko 80 brutto
Ivan G is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2025., 10:33   #1077
Kakva izolacija, od čega? Između prostorija ili od vanjskog svijeta?
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2025., 22:09   #1078
Ako ti je zvucna bitna, sve se to da poboljsati. Recimo kod zvucne izolacije prema okolišu kvalitetnija stolarija obavezno s troslojnim staklima, kamena vuna na fasadi umjesto stiropora..

Sta se izolacije tice između prostorija vjerujem da se mogu ugovoriti deblji kameni zidovi s dijamantnim gipsanim pločama umjesto običnim, ili pak troslojno oblaganje obostrano
robertinoo is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2025., 16:42   #1079
ne znam uopće gdje bih postavio ovo pitanje, al evo ovdje pa nek admin premjesti ako nije problem:
ako bih na poljoprivednom zemljištu sebi izgradio brvnaru, onako, desetak kvadrata, jesam li u prekršaju i koliku kaznu riskiram?
s druge strane, čini mi se da je dozvoljeno stavit na parcelu kontejner, eventualno ga i preuredit za boravak?
gledao sam zakon o gradnji tj. za koje građevine nije potrebna dozvola, al isto tako vidim da masovno ima svugdje tih nekih poljskih kućica, a kontejnera da ne govorim.
Aciha is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2025., 09:49   #1080
Zakonski ti ni šator ne možeš otvoriti na poljoprivrednoj parceli i prespavati u njemu.
robertinoo is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:06.