Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.09.2024., 16:03   #1461
Quote:
kajpa kaže: Pogledaj post
Optimo ima kvalitetne madrace. Imala sam njihov i bila zadovoljna.
Ovaj prvi bih ja odabrala (nisam stručnjak)
Koliko koštaju?
Možda da odeš direktno u Optimo, pa možda tamo možete isprobati? Možda dobijete i bolju cijenu.
Znali su biti i na Ambijenti, ali davno.
Kak mislis direktno? Ta Albena u Kušlanovoj im je samo prodavač, isto kao i Lesnina, a u Kušlanovu ne stignem jer im je radno vrijeme preskraćeno. Mislim da im je to jedan od najskupljih madraca, preko 1000 eur za 90 cm, ali nije mi cijena faktor za madrac, bitno mi je da nam madraci budu najbolji mogući za nas. Koji si ti imala?
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 16:20   #1462
Pozdrav svima,

gledam ove madrace i treba mišljenje:

1) https://www.meblo.hr/madrac-cashmere-sense/pid/20873,
2)https://casperdreams.eu/madraci/madrac-sense/

prvi 1) mogu dobiti za cijenu, ovog drugog 2),
međutim prvi je kupi, nosi i nema povrata niti garancije dok drugi ima !

Vidim razliku u PU (prvi) vs HU (drugi) pjeni,
Isto kao i 500 jezgri (prvi) vs 252 (drugi)/m2 ,
pretpostavljam bolje je imati gušću mrežu jezgri,
međutim naginje me na prema drugom madracu, jer ima i povrat i garanciju.

Fala!
thend is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2024., 17:49   #1463
Quote:
daphne86 kaže: Pogledaj post
Kak mislis direktno? Ta Albena u Kušlanovoj im je samo prodavač, isto kao i Lesnina, a u Kušlanovu ne stignem jer im je radno vrijeme preskraćeno. Mislim da im je to jedan od najskupljih madraca, preko 1000 eur za 90 cm, ali nije mi cijena faktor za madrac, bitno mi je da nam madraci budu najbolji mogući za nas. Koji si ti imala?
Jooj ne sjećam se više, imala sam ga (pre)dugo, nešto slično ovom prvom s malo memory pjene.
Tog sigurno više nema.
Možda možeš telefonski nešto dogovoriti, oni su možda direktni dobavljači, koji dilaju dalje lesnini, ne znam.
Old 18.09.2024., 10:20   #1464
Pozdrav svima! Vidim da neki barataju s dosta znanja o madracima, krevetima, nadmadracima.

Naime, početnom sljedećeg tjedna idem u garsonjeru gdje je jedini vid noćnog odmora na kauču. S obzirom da se ne namjeravam ovdje zadržati duže od 3-4 mjeseca, volio bih vašu preporuku za neki nadmadrac. Većinu postova ovdje sam pročitao, vidim da su sada aktualne lateks i HR stvari.

Moram napomenuti kako imam dosta problema s donjim (lumbalnim) dijelom kralježnice (protruzije diska L4-L5) pa mi je to trenutno najbitnija stavka. Znam da nije idealno rješenje kauč, kao ni nadmadrac za moje stanje, ali takva je sila prilika. Dal' mi je bolje staviti jednostavno nadmadrac na pod pa tako spavati (odgovaraju mi tvrđe podloge za leđa, a i pretežito spavam na leđima - najbolja poza za ljude s ovakvim problemima). Cijena mi nije toliko bitna, ali bih svakako volio kada odem iz najma, zadržati taj nadmadrac da ga mogu koristiti onda dalje na madracu koji ću kupiti.

Nadam se da sam bio razumljiv i hvala na pomoći!
kakicaA is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2024., 17:29   #1465
Prima madraci

Bi li netko mogao podijeliti iskustvo sa Memo Lux madracima iz Prime? Danas sam ga probala i paše mi mekoća. Stoji da ima džepičastu jezgru od 5 zona, 256 opruga po m², memory pjenu visine 6cm i gustoće 50 kg/m² i PU pjenu debljine 4cm i gustoće 25kg/m. Je li ovo generalno ok madrac sa takvim specifikacijama?
Millicent is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2024., 15:42   #1466
Lijep pozdrav. Da netko ima iskustva ili koristi madrac iz Ergoaktiv trgovine pod nazivom Madrac Latex Fusion. Radi se o madracu sa jezgrom od: gornji površinski sloj čini 3 cm visokovrijednog 100% prirodnog latexa, srednji sloj madraca čini prozračna viscoelastična pjena 50 kg/m3 u visini 4 cm, a osnova madraca je dugotrajna hladno lijevana pjena HR40 kg/m3 visine 13,5 cm s 3 ergonomske zone. Cijena mu je oko 500€ za 2 madraca 80x200.

https://ergoactiv.net/proizvod/premi...-latex-fusion/.

Još nisam koristio madrac od lateksa,pa mi je dvojba kupiti madrac samo od lateksa ili neku kombinaciju lateksa i drugih pjena. Opruge nisu opcija. Ako netko ima iskustva sa ovim madracem ili ima neki drugi prijedlog molim da ga podijeli sa nama. Hvala
tataa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.09.2024., 20:38   #1467
Pročitao sam zadnjih nekoliko stranica. Nisam baš pametniji nego što sam bio. Prvo teoretiziram, pa bih pogledao i u živo, ali osim Ergoactiva i nema dućana gdje bi se isplatilo otići i dobiti neki kvalitetan savjet.
Pitanje: da li je netko kupovao madrac preko weba namjestaj.hr?
https://www.namjestaj.hr/madraci/mad...tion_id=113810 ovaj mi je zapao za oko. Dvostrana džepićasta jezgra i čak 40 kg u veličini 160x200cm
Ili možda ovo:
https://outletmadraci.hr/proizvod/ma...ew-opera-latex
Ne znam mnogo o madracima, ciljam da dobijem što kvaltetniji madrac za oko 500 EUR u dimenziji 160x200.
Neki komentari i preporuke?
Old 22.09.2024., 22:15   #1468
Ja planiram osim ergoactiva otici u lunasan
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 10:47   #1469
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Sasvim normalna pojava u trgovini namještaja općenito. Madraci se ubrajaju u trgovinu namještajem. Proizvođač proizvodi, trgovci prodaju uz svoju maržu. Oni moraju zaraditi za trošak dućana koji vode. Neki proizvođači imaju vlastitu maloprodaju, a neki ne. Perfecta/Hespo imaju svoje dućane, ali imaju i dućane s kojima surađuju. Ergoactiv sami prodaju svoju robu u svom dućanu. Medico nema dućane i radi samo web prodaju. Sve je legitimno. Ako netko tipa Meblo uvozi robu iz Bosne, to isto stvara trošak skladišta, dućana, plaća i normalno je da će ista roba koštati više.
Slobodno je tržište, svako određuje cijenu kako želi. Ergoactiv isto nema madrace za odmah, već su im isporuke oko dva tjedna.
Što se dogodi kad dijete od 100cm stavite na 7 zonski madrac?

Nije prvi put da me netko "zaposlio" u Ergoactivu. Kad uspoređujem madrace dobro pogledam koji su materijali i koja cijena. Jako često kad to napravim Ergoactiv ispada najpovoljnija opcija. Bitno je uspoređivati madrace sličnih ili istih karakteristika. Ergoactiv i nema u ponudi "jeftin" segment madarca. Uopće nemaju PU pjene ni Bonell madrace. Da li su skupi? Po meni nisu. Evo za primjer gore spomenut madrac Oxygen trio. Da, taj madrac košta puno, ali koliko košta prvi slijedeći s takvim gustoćama pjena? Košta skoro duplo više. Njihov madrac Alfa s 85kg memori pejenom je još skuplji, a i dalje je puno jeftiniji Tempura koji radi istu gustoću pjene. Oba su naravno neusporedivo skuplji od memori madraca i Jysk-a, ali ti madraci imaju PU pjenu i memori pjenu 40kg/m3 ili max 50kg!?
Latex madraci su skupi madraci, ali njihove cijene latexa su već godinama najniže na tržištu. Dodatno, rade s nekim od najskupljih proizvođača pjena i latexa. Ne radim usporedbe s madracima van našeg tržišta jer to uglavnom nema smisla. Madraci od 100% prirodnog latexa su u Maleziji 10 puta jeftiniji nego u EU, pa svejedno nitko ne naručuje madrac iz Malezije jer bi trošak isporuke debelo pojeo razliku u cijeni. Dajte usporedbu konkretnog modela madraca, pa onda možemo razgovarati o tome tko je skup, tko ne.
Spomenuli ste Moj san, Njihove madrace ima Meblo trade. Prije par postova smo uspoređivali modele Ergokids i Young koji je zapravo Teen model od tvrtke Moj san.
Teen model ima PU pjene 30 i 35kg/3 i košta u Meblu 177E.
Ergokids ima HR pjene 35kg/m3 i bitno bolju navlaku i košta 199E.
Koji je po vama povoljniji?
Slažem se s Vama i sve što pišete je legit. Sve su to preprodavači koji nam serviraju, na nama je da odlučimo gdje ćemo platiti najmanju maržu odnosno dobiti najviše za tu cijenu (jer uvijek ćemo preplatiti s obzirom da nas deru na sve strane).

Nego htio bi savjet za ovaj madrac: https://biosan-madraci.hr/shop/madra...x-antialergic/

Da li mislite da postoji neki s boljom cijenom i specifikacijama nego ovaj? Odnosno da li postoji bolji za iste novce (jer ovi iz ergoaktiva su duplo skuplji). Nekako razmišljam logički, ako postoji sloj od latexa i ako je cijeli od latexa, pa tijelo ne sjeda na ovo ispod već do latexa pa je onda na neki način svejedno da li je latex gore dolje ili je samo presvlaka organski pamuk. Mislim nekako da je bitno ovo što je gore, a ovo sve ostalo mi se čini kao marketinške priče. Jesam li u krivu?
vex123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 14:07   #1470
Pozdrav, zanima me ima li netko iskustva sa Philip madracima?
Pošto se zatvaraju saloni Mima, vidio sam da imaju ovaj Philip madrac u pola cijene, a također imaju i Hespo elastičnu podnicu u jednom komadu, znači nisu dvije podnice od 70x200 cm spojene kako to obično bude, nego su elastične letvice u jednom komadu 140x200 cm, pa ne znam koliko je to dobro rješenje, možda je čak i bolje.

Trenutno spavam na nekoj tvrđoj sofi koja mi odgovara radi problema sa kralježnicom i neko vrijeme sam već gledao da uzmem neki tvrđi madrac 90x200 cm, i išao sam sa namjerom da uzmem u njih Pocket Lux jer mi je taj baš odgovarao pošto je bio baš tvrđi, ali nažalost sve je rasprodano, a ja nisam tu informaciju vidio na vrijeme. Zato mi je palo na pamet da možda uzmem širu dimenziju madraca, a uz njega i podnicu i okvir kreveta.

Taj Philip Balance madrac sam isprobao prije kod njih u dimenziji 90x200 cm, i po pamćenju mi je ostao kao nešto mekši od Pocket Luxa, ali i dalje zadovoljavajuće tvrd. Djelovao mi je baš onako kvalitetno napravljen. Sad sam u nedoumici, da li da ulažem u veći i širi krevet što povlači sve zajedno ili da negdje nađem tvrđi madrac koji mi odgovara za manju dimenziju kreveta i podnice koju trenutno imam. Hvala unaprijed na svakom odgovoru i savjetu. Molim afoja ako vidi, da napiše nešto jer vidim da je jako dobro upućen u materiju.
Le Male is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 10:24   #1471
ima li netko iskustva s HESPO PURE SLEEP madracima?
https://hespo.hr/proizvod/pure-sleep?
kupujemo nove madrace i nekako nam je izbor pao na njih. probali smo u dućanu i čine nam se ok.
uzimamo 2 komada u dimenziji 90x200. nas dvoje smo većinski bočni spavači, nešto ispod 100 kg oboje.
ako netko ima savjet za nešto drugo što se može probati u dućanima u okolici splita rafo prihvatamo sugestije

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
inra is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 15:03   #1472
Arrow

Pozdrav svima. Kupili smo kucu gdje je krevet 200×220 i trenutno tvrdi madraci od pjene stare 12 godina. Ja imam 75kg, supruga 55kg. Spavamo na boku i trbuhu. Madraca po mjeri tih dimenzija ima jako malo. Voljni smo izdvojitibdosta novaca za kvalitetne madrace da se napokon dobro naspavamo, samo te dimenzije nudi par trgovaca. Mislim da samo Medico home ima 100 dana trial, dok ostali 30/14 dana. Dosad smo imali sve madrace sa dzepicastim oprugama, osim ovih, ali mislim da nam vise odgovara od pjene. Ima li netko savjet koju tvrdocu gledati, materijale, trgovce i sl.? Hvala
chuza99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 20:15   #1473
S obzirom na rijetku dimenziju, možda da promijenite krevet?
Dugoročno gledano, možda je isplativo, jer ćete u budućnosti lakše moći kupiti nove madrace.
Ako je lova problem, možda nešto preko sharing is caring grupa na fejsu.
Kupite si fine madrace, a bolji/ljepši krevet kasnije.
Old 01.10.2024., 17:50   #1474
Quote:
afoj kaže: Pogledaj post
Sasvim normalna pojava u trgovini namještaja općenito. Madraci se ubrajaju u trgovinu namještajem. Proizvođač proizvodi, trgovci prodaju uz svoju maržu. Oni moraju zaraditi za trošak dućana koji vode. Neki proizvođači imaju vlastitu maloprodaju, a neki ne. Perfecta/Hespo imaju svoje dućane, ali imaju i dućane s kojima surađuju. Ergoactiv sami prodaju svoju robu u svom dućanu. Medico nema dućane i radi samo web prodaju. Sve je legitimno. Ako netko tipa Meblo uvozi robu iz Bosne, to isto stvara trošak skladišta, dućana, plaća i normalno je da će ista roba koštati više.
Slobodno je tržište, svako određuje cijenu kako želi. Ergoactiv isto nema madrace za odmah, već su im isporuke oko dva tjedna.
Što se dogodi kad dijete od 100cm stavite na 7 zonski madrac?

Nije prvi put da me netko "zaposlio" u Ergoactivu. Kad uspoređujem madrace dobro pogledam koji su materijali i koja cijena. Jako često kad to napravim Ergoactiv ispada najpovoljnija opcija. Bitno je uspoređivati madrace sličnih ili istih karakteristika. Ergoactiv i nema u ponudi "jeftin" segment madarca. Uopće nemaju PU pjene ni Bonell madrace. Da li su skupi? Po meni nisu. Evo za primjer gore spomenut madrac Oxygen trio. Da, taj madrac košta puno, ali koliko košta prvi slijedeći s takvim gustoćama pjena? Košta skoro duplo više. Njihov madrac Alfa s 85kg memori pejenom je još skuplji, a i dalje je puno jeftiniji Tempura koji radi istu gustoću pjene. Oba su naravno neusporedivo skuplji od memori madraca i Jysk-a, ali ti madraci imaju PU pjenu i memori pjenu 40kg/m3 ili max 50kg!?
Latex madraci su skupi madraci, ali njihove cijene latexa su već godinama najniže na tržištu. Dodatno, rade s nekim od najskupljih proizvođača pjena i latexa. Ne radim usporedbe s madracima van našeg tržišta jer to uglavnom nema smisla. Madraci od 100% prirodnog latexa su u Maleziji 10 puta jeftiniji nego u EU, pa svejedno nitko ne naručuje madrac iz Malezije jer bi trošak isporuke debelo pojeo razliku u cijeni. Dajte usporedbu konkretnog modela madraca, pa onda možemo razgovarati o tome tko je skup, tko ne.
Spomenuli ste Moj san, Njihove madrace ima Meblo trade. Prije par postova smo uspoređivali modele Ergokids i Young koji je zapravo Teen model od tvrtke Moj san.
Teen model ima PU pjene 30 i 35kg/3 i košta u Meblu 177E.
Ergokids ima HR pjene 35kg/m3 i bitno bolju navlaku i košta 199E.
Koji je po vama povoljniji?
Znam da se ne referiram na post od neki dan već od prije tjedan dva, no jednostavno moram napisati... nakon istraživanja tržišta od strane jednog amatera kao što sam ja, nakon zbajanja svega bitnog i odvajanja od ne bitnog, jedino što mogu reći da si bio skroz u pravu! Jedini na hrvatskom tržištu koji nude ono što više su ergoaktiv i optimo. Optimo imaju vrlo sličnu kvalitetu kao ergoaktiv no i skuplji su od njih. Ergoaktiv nudi neke best buy madrace popust Suprapocket natura koji u vrlo sličnim izvedbama po onom što piše, nude madrace pod drugačijim imenima no gotovo duplo skuplje. Tako da bi zapravo, nakon mog nepoznavanja tržišta i komentara sa aspekta osobe koja ne zna, sada mogu slobodno reći da ukoliko bilo tko kupuje madrac srednje klase (pa možda čak i visoke klase) najbolji best-buy može naći u ergoaktivu. Cijene naravno su visoke općenito u doslovno svakoj trgovini ako se usporedi sa recimo cijenama od prije 3-4-5 godina, no inflacija je napravila svoje i drugi ako se ne prilagode, propadaju. Jedino kome se tu može žaliti je ECB i FED koji su toliko novaca naprintali pa time prouzročili 2020. ovo "novonastalo" stanje.
vex123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2024., 20:43   #1475
evo čitam ovdje o tim ergoactiv madracima već mjesecima. ne vidim da ih ima probati igdje van zagreba. ako netko slučajno zna da ima negdje u okolici splita, bila bih zahvalna da podijeli pa da probamo i to

Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk
inra is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2024., 20:05   #1476
Pozz svima! Spava li netko na Ergoactiv madracu Oxygen Trio HR? Zanimaju me utisci! Hvala...
Afrika is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2024., 22:16   #1477
Kakva podnica bi bila najbolja za ergoactiv compact latex? Sad imam elasticnu nekakvu kilavu.
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 04:04   #1478
Quote:
Afrika kaže: Pogledaj post
Pozz svima! Spava li netko na Ergoactiv madracu Oxygen Trio HR? Zanimaju me utisci! Hvala...
Imao sam ga skoro 5 godina i bio je izvrstan, no pazite da bude na kvalitetnoj podnici. Madrac je najbolje isprobati, nekom može biti super, drugom ne. Oxygen Trio je srednje tvrdi madrac, barem moj je bio tada takav.
quest11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 08:09   #1479
Quote:
quest11 kaže: Pogledaj post
Imao sam ga skoro 5 godina i bio je izvrstan, no pazite da bude na kvalitetnoj podnici. Madrac je najbolje isprobati, nekom može biti super, drugom ne. Oxygen Trio je srednje tvrdi madrac, barem moj je bio tada takav.
Ima i mekši, tj. radi se u 2 tvrdoće. Ima li netko taj mekši?
Odgovori s citatom
Old 09.10.2024., 09:44   #1480
Quote:
quest11 kaže: Pogledaj post
Zahvaljujem!
Afrika is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:55.