Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.01.2018., 18:35   #1
GLS - iskustva

Imam jedno pitanje a nigdje ne vidim temu za GLS firmu, a ne kuzim dali GLS ima neke veze sa DHLom??
Uglavnom narucio sam paket vrijednosti pouzece 234kn, sto mi je pisalo i kod narudzbe i kod dolaska sms poruke na mobitel, da bi mi GLSov dostavljac naplatio paket 240kn.
Ovo nije prvi puta da platim veci iznos, recimo ako je racun 149kn pa ga zaokruzi na 150 ili tako nesto, ali evo danas mi je dosao paket i ja pripremio 235kn, reko aj tu kunu vise cu dati ionako nisam imao sitno, kad ono lik kaze 240kn.
Na paketu je pisalo 234 kao i na papiru kojeg sam potpisao.
Sad meni nije jasno dali GLS ima neke naknade kod pouzeca kao sto ima i posta, ili dostavljac redovno krade i uzima sebi bakšu?
Ovo mi je precudno,jer malo po malo, paket po paket svaki dan, da se dobiti puno puno para na takav nacin.
Ako dostavljac krade ja cu to prijaviti na email jer mi nema smisla,a odsad vise nikad necu odabrati GLS za dostavu.
Molim iskustva vasa.
Old 26.01.2018., 19:11   #2
Quote:
mp3david kaže: Pogledaj post
Imam jedno pitanje a nigdje ne vidim temu za GLS firmu, a ne kuzim dali GLS ima neke veze sa DHLom??
Uglavnom narucio sam paket vrijednosti pouzece 234kn, sto mi je pisalo i kod narudzbe i kod dolaska sms poruke na mobitel, da bi mi GLSov dostavljac naplatio paket 240kn.
Ovo nije prvi puta da platim veci iznos, recimo ako je racun 149kn pa ga zaokruzi na 150 ili tako nesto, ali evo danas mi je dosao paket i ja pripremio 235kn, reko aj tu kunu vise cu dati ionako nisam imao sitno, kad ono lik kaze 240kn.
Na paketu je pisalo 234 kao i na papiru kojeg sam potpisao.
Sad meni nije jasno dali GLS ima neke naknade kod pouzeca kao sto ima i posta, ili dostavljac redovno krade i uzima sebi bakšu?
Ovo mi je precudno,jer malo po malo, paket po paket svaki dan, da se dobiti puno puno para na takav nacin.
Ako dostavljac krade ja cu to prijaviti na email jer mi nema smisla,a odsad vise nikad necu odabrati GLS za dostavu.
Molim iskustva vasa.
GLS nema naknade kao pošta jer GLS uplaćuje na račun pošiljatelja za razliku od pošte koja novac vraća fizički u ruke (zato i naknada).

Međutim po bontonu je pustiti manču dostavljaču, konobaru, portiru u hotelu itd. Možda mu ti nisi nikad ostavio ništa pa si je počeo sam uzimati
Old 28.01.2018., 02:01   #3
Ali ne moze mene netko praviti budalom i zaokruziti tako iznos, kada ja sam vidim koliki je iznos pouzeca.
Lik iz overseasa kad mi dostavlja mi svaku kunu vrati osaim ako mu ja sam ne zaokruzim iznos.
Na ovaj nacin mi ovaj iz GLSa moze staviti i 50kn vise da platim pa da ja njemu vjerujem na rijec,pa nisam bas toliko glup.
Old 28.01.2018., 09:44   #4
GLS nema veze s DHL-om. a vezano za iznos najbolje nazovi njihovu službu i pitaj ili im pošalji e-mail.
meni osobno su uvijek naplatili onaj iznos koji piše.
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2018., 14:34   #5
sretno sa slanjem maila, kontakt forma na koju te prisiljavaju da koristiš im ne radi

osim toga, čekam dostavu od njih. u utorak su zaprimi paket u svoje urede u njemačkoj. isti dan dobivam njihovu potvrdu i pristum stranici za provjeru i promjenu adrese dostave po želji. prema tome datum dostave je već sljedeći dan. sljedeći dan su promijenili datum dostave na danas i pristup stranici više ne radi. danas zovem na telefon i kažu mi da je paket još danas u njemačkoj jer ga nisu poslali još(zašto? neznaju ). paket će VJEROJATNO biti poslan danas prema Zg, trebao bi doći tokom noći, al preuzimanje/dostava je moguće tek u ponedjeljak

usluga i brzina u ovom slučaju na minimumu
bozhan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2018., 21:03   #6
VELIKA ZAMJERKA je što sami odrede neko vrijeme dostave koje realno uopće ne mora odgovarati korisnikovim potrebama, recimo jave mi porukom/mailom da će paket biti isporučen od 8-12 sljedeći dan, a ja radim.... na internet stranici imaju opciju da promijenim datum dostave, ali ne i vrijeme. Imaju rubriku "kasna dostava" (između 17-20h), ali recimo ja ne radim svaki dan ujutro niti imam jedan tjedan ujutro jedan popodne, nego često mješano, nepredvidivo i po pozivu .... Oni odrede da će mi dostaviti paket kad sam na poslu, a za daljnje dostave uopće im ne mogu javiti da neću biti u to vrijeme doma. Obrazac na web-u im je bože sačuvaj i nea nigdje opcije za žalbe i pritužbe osim preko onog njihovog obrasca koji k...u ne služi.

Uostalom 3-satni vremenski okvir je ono.... , sad ja nerem mrdnut od kuće jer ne znam u kojem će trenutku banut.

Druga po meni loša stvar je što, sami se hvale time na stranicama, to im je očito politika, da ako te ne zateknu doma, da će pokušati dostaviti paket susjedu i da će javiti kojem susjedu je dostavljeno. Ne želim da dostavljaju niti pokušavaju uopće dostaviti susjedu. Ne žalim da iti jedan susjed ima išta s mojom isporukom. :argh: A nema nigdje rubrika gdje bih im mogla to dati do znanja.....

Imam još neke zamjerke, ali o tome drugi put.
Old 23.02.2018., 08:55   #7
Mislim da preciznije vrijeme dostave možeš dogovoriti ako ih zoveš telefonom. Ovo s trosatnim okvirom je više-manje standard kod svih dostavnih službi, jer jedan dostavljač ima puno paketa i ne može se precizno odrediti kad će kod koga biti. Ovo sa dostavljanjem susjedu je samo kao opcija, naravno da neće ostaviti kod susjeda osim ako ti tako odrediš.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2018., 18:34   #8
Due weather condition već 4 dana stoji i dostava svaki dan za drugi dan se prebacuje...nije da su ceste zatvorene... do kad to maksimalno može ići?

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
ZoomZoom is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2018., 08:27   #9
Help.
Pratim pošiljku svako jutro i u istom je skladištu već četvrti put Stored
zna neko zašto?
berorobex is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2018., 12:04   #10
Imam isto problem sa GLSom, treba tići danas, a trebali su i javiti ujutro. Nisu javili, pa se brinem.
Lyanna Stark is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2018., 17:15   #11
Dosad slao tri paketa. Dva ogromna i preko 20,00 kg i jedan srednji cca 7,00 kg. Dva ogromna pouzećem, isporuka u roku od 24 sata, pare sjele na tekući u roku od 48 sati. Srednji isporučen u roku od 48 sati. S niti jednim paketom nikakvih problema a ni druga strana se ništa ne buni. I moram napomenuti da su dosta jeftiniji od konkurencije, barem ovi ogromni koje sam slao.
S moje strane za sada samo preporuke.
fudo san is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2018., 10:45   #12
Meni su iskustva s GLS-om isprva bila pozitivna, iako sam preko njih primio samo dva paketa. Ta dva paketa su došla odmah idući dan nakon što su ih oni zaprimili. Jedina zamjerka mi je bila što su dolazak najavili e-mailom, a ne SMS-om, tako da se moglo dogoditi da taj e-mail ne vidim na vrijeme, budući da ga nemam na mobitelu, ali ajde, takva im je očito praksa pa se čovjek navikne.

Međutim, upravo čekam još jedan paket poslan preko njih i već ga tjedan dana ne uspijevaju dostaviti nego mi svaki dan na trackingu napišu da primatelja nema (i to već 4 puta!!) ili da kurir nije imao vremena za dostavu. Dakako, ovo prvo je gluparija jer sam si ja morao namještati smjene na poslu da ih mogu čekati doma i da mi oni svaki dan ne dostave ništa. Uopće nema poante zvati kurira jer on ili odmah kaže da neće stići ili kaže da ne zna hoće li stići, a korisnička služba je jednako beskorisna. Prije ću gatanjem iz graha saznati kad će mi paket doći nego da njih pitam.

No ono najbizarnije je da sam sad u istom periodu zaprimio dva paketa od Overseasa NA VRIJEME. Dostavili su ih isti dan kad su se najavili, što mi se kod njih do sada dogodilo možda jednom jer obično kasne 1-2 dana. Nije mi jasno kako se uspjelo dogoditi da mi do sada krajnje nepouzdani Overseas počne isporučivati pakete na vrijeme, a da me GLS u potpunosti iznevjeri. Čak mi ni Overseas nikad nije toliko kasnio s paketima kao ovi.

Jedino što mi pada na pamet jest da je Overseas angažirao sve kurire i kooperante na tržištu u iščekivanju božićne gužve pa da GLS više nema koga uzeti sebi za ispomoć.

Ja se samo nadam da će mi uspjeti isporučiti taj paket u ponedjeljak...
xmann is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2018., 21:06   #13
Ja sam prošli mjesec imao pozitivno iskustvo. U utorak paket poslan iz Češke, procijenjeni rok dostave 3 dana. U petak paket dostavljen u Zagreb, točno 3 dana kako su rekli.
Mephisto is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2018., 17:59   #14
Imam pozitivno iskustvo s dostavom preko GLS-a
Svjetlosni is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2019., 14:04   #15
Ovako, imam čudnu situaciju.

Poslao bi curi GLSom neke stvari. Headset, web kameru i još 2 kabla za headset. Zanima me, dal' ćemo oboje biti u problemima ako to pošaljem? I dal' će nam se što naplatit preko carine ili je okej sve?

Headset vrijedi 100kn, web kamera 50, 2 kabla po 15 kn. Dal' me mogu zajebavat radi toga? Ili nju isto?

Hvala.
DropsOfJupiter is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2019., 14:25   #16
Ako saljes unutar EU sve OK. Za sve ostale zemlje trebas pogledati koje su vrijednosti za pakete do kojih se ne placa PDV, carina itd.
be.redy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2019., 16:59   #17
Preporuka

Iz Neutrinomobile bi kupio nešto preko njih odredište Crikvenica.
Da ili ne.
Old 07.03.2019., 17:14   #18
Quote:
mlajo kaže: Pogledaj post
Iz Neutrinomobile bi kupio nešto preko njih odredište Crikvenica.
Da ili ne.
U jedan dan od narudžbe na Neutrinomobile do isporuke i to
na vrijeme ,prvi put sam koristio njihovu uslugu.
Na webu info o kretanju pošiljke.
Za sad OK.
Old 16.03.2019., 23:54   #19
Isto samo pozitivna iskustva s moje strane
Austra is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2019., 16:00   #20
Imam loše iskustvo paket koji sam trebala dobiti su izgubili.
Khalisa is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:22.