Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic |
|
|
08.05.2018., 03:02
|
|
Imkansız zaman alır. ♥
Registracija: Aug 2010.
|
Fazilet Hanım ve Kızları: Patnje jednog Mazdoma
Merhaba, Mazdome, i svi oni koji se tek priključuju u ovaj krug ljudi!
Okupila nas je serija Fazilet Hanım ve Kızları iliti po naški Gospođa Fazilet i njene kćeri. U tijeku je druga sezona.
Kako nas u uvodnom postu obavještava naša Mina, serija je to o majci Fazilet i njezine dvije kćeri, Hazan i Ece. Njihovi putevi ukrste se s onima bogate obitelji Egemen. Kad kliknete na post, vidjet ćete da vas on vodi na vol.7.
Da, dobro ste pročitali. U tijeku je tipkanje na vol. 7, gdje se revno prati radnja na setu i van njega, kao i u samoj seriji.
Samu radnju ponajbolje opisuju ova dva uratka: nova verzija Hasanaginice, poznatija kao Hazanaginica, našeg mashera Šta se bijeli u Istanbloom dvoru i epski deseterac naše Muse Yağız Egemen ve Küçük Yağız .
Za multimedijsko upućivanje u tematiku, na raspolaganju su vam youtube videi koje rade naše umjetnice ZoricaBgd i MrsLombard.
Vidjet ćete u uvodnom postu, svaki idući vol. obuhvaćao je sve manje i manje epizoda. Ova serija postala je naša dobrovoljna #dijagnoza, ali i naše neiscrpno vrelo inspiracije, a ovdje ćemo nastaviti uživati u radovima i druženju i nakon što dočekamo službeni SON. Ako nam ne bude valjao, smislit ćemo svoj.
Upravo zbog toga otvara se i ova tema. Ovdje ćete moći pročitati napisane literarne i ostale umjetničke radove (reći ću samo da je pjesmu koju je napisala naša Minola naša Muse uglazbila!). Što se tiče skupljanja starih materijala, imajte razumijevanja i strpljenja jer se radi o ogromnom broju postova (koji samo rapidno raste!) koje treba pročešljati u potrazi za biserima. Posao nije lak, ali jest užitak!
Inspiraciji nema kraja. Budući da Sirma The Scenaristica piše po svome, a ne po našem, hvatamo se tipkovnica i umirujemo naše napaćene mazdomske duše i srca. #SirmaOlsaydık Slobodni ste i sami biti Sirma sa svojim idejama.
Naš je moto: I hate being bipolar but it's awesome (mijenjamo raspoloženja dok si rekao mazdom).
Što je to mazdom uopće, objasnila je naša Minola u intervjuu sa Š. Avšarom, producentom serije, koji ste mogli pročitati u novom broju našeg forumskog časopisa na kojem vrijedno rade gore spomenuta glavna urednica i njezin tim: novinarke Neforumska, The Muse (ujedno i naša grafička dizajnerica) i moja malenkost.
(Stare brojeve uskoro ćete također moći ovdje pročitati.)
Najnoviji broj očekuje vas ovdje već ovu srijedu!
P.S. Širimo tim, slobodni ste se javljati uredništvu s prijedlozima.
Dakle, što je mazdom?
Quote:
Minola: Jeste li svjesni da vam mazdom ludi?
Šukru: Što vam dođe taj mazdom?
Minola: Mazohistični fandom. Već dugo vremena trpe vaše nebuloze i scenarističke prosere, usmjerenost na nebitnog Sinana.
Šukru: A to. Pa što da vam kažem, da im se ne sviđa, ne bi gledali.
|
Naša Muse objasnila je kako funkcioniramo :
Quote:
- subota - gledaš live i komentarišeš ovde - ništa ne može zameniti taj doživljaj - perifernim vidom broj 1 pratiš ekran, perifernim vidom broj 2 pratiš komentare, slušalice ili zvučnici pojačani da bi čuo tek po neku reč koju razumeš. Još jedan vid ti je usmeren na tastaturu. Reklame koristiš za fiziološke potrebe, sređivanje prvog talasa utisaka i eventualno ako nisi spremio klopu, tada nešto na brzinu spremaš.
Što se tiče komentara, obavezno pratiš onaj boldirani koji piše Mina jer ona najdetaljnije prenosi i komentare koje postavlja M@3X. Nemoj da se čudiš kada naše specijalno CSI odeljenje u toku live-a šeruje slike i gifove - što bi rekao Muta Nikolić "To je sve normalno."
Sledi kraj epizode i još nekih 10-ak stranica komentara kada se sređuju utisci, a tada, kada drugi pričaju o nekim scenama shvatiš da ih nisi video i moraš da odgledaš ponovo.
- nedelja - obično tifus dan - čeka se fragi malo se priča o seriji i delovima koje nas ostave onako negde opčinjenima - tada se već gleda epka sa prevodom
- ponedeljak - ko da tifus nije ni bio tu - kreće već sklapanje scena i mogućnosti - mi kažemo za sebe da smo fenix
- utorak - pišemo sopstvene ozete i nastavak na ponedeljak, a možda oni i izbace njihov ozet
- sreda - dan kada oni izbacuju slike na koje obično konstatujemo da se baš i nisu pretrgli
- četvrtak - već smo krenuli uveliko uzlaznom putanjom i pitamo se šta je biti on izleme tj. isečak
- petak - isečak - svideo nam se ili ne svideo i dalje smo na putu ka našem maximumu
- subota - ekscitacija dostigla svoj PIK, tu su pripreme tipa brlje za ne daj Bože ili šampanjac da se proslavi, različiti lekovi za smirenje i aparat za merenje pritiska, himna, zastava i ajd Jovo nanovo.
Još par stvari:
- nemoj se uplašiti samog sebe ako danas misliš jedno, a sutra drugo - to je sve normalno - dijagnoza nam je #bipolarnost
- nemoj se uplašiti ako nekog oslovljavaš sa Fazi, Hazim, Kerime, Sinan, Hazan u RL - i to je sve normalno
- takođe nije strašno ni da situacije, kola iz RL povezuješ sa situacijama u seriji
- nemoj se uplašiti ako u stvarnom životu kreneš da pričaš o forumašima kao da ste ortaci sto godina - i to je normalno
- biće ti normalno da kada te nešto pitaju i traže potvrdan odgovor da kažeš evet i da koristiš neke druge turske reči
- nemoj da te obeshrabri kada te svi u RL gledaju bledo - i to je normalno.
- ne plaši se ako misliš da si previše ovde - i to je normalno šifra nam je #vrapče
|
A zašto patimo?
Evo odgovora: vol.7, više od godine dana prikazivanja, a mi dobili 2 poljupca, nekoliko zagrljaja, čežnju patnju i poglede glavnog Para. Ako gledate seriju, znate zašto su Par s velikim P, a gledamo ih na kapaljku, osim kad ih žive zakapaju. #morbimantika (op.a. morbidno, ali je nama romantično) Eto zašto patimo. Ali, i dalje ih volimo gledati. Mazohisti prve klase.
Težnja ovog Mazdoma i dalje ostaje da će naši junaci, poznati kao YagHaz, spojiti svoje usne i graditi svoje mostove, kako reče naša M@3X.
Dok to ne dočekamo (ako i dočekamo  ), možemo samo reći ( Adadjo style) gečmiš nam olsun!
#MazdomRules
Dobrodošli, i stari i novi! 
|
|
|
08.05.2018., 04:09
|
|
Imkansız zaman alır. ♥
|
Dobro jutro! Dobrodošli na temu! 
Prvo da vas počastim jednim doručkom, ne može se čitati na prazan želudac. Hvala Muse za gif i za suradnju u noćnoj.
A nakon doručka, desert.  #jutarnjadoza
Hazan i Yagiz sjedili su na trosjedu u 150 i gledali Boru. Ona se naslonila na njega dok se on igrao njegovom kosom.
„Isuse, obožavam ovu seriju, a nekad me tako bude strah što će se iduće dogoditi.“
„ Strah te je?“ naglasio je tu riječ. „Idem gore. Kad te zovnem, ugasi tv i dođi. Imam iz… znam da mrziš tu riječ… Khm, nešto mi je palo na pamet. Imam ideju. Da, ideju.“ nasmiješio se.
Pogledala ga je, ali nije ništa pitala kad je vidjela vragolasti pogled. Bože kako je voljela njegove duge noge, njegove ruke, pa čak i njegovu guzu.  Priuštila si je malo škicanja dok se penjao uz stepenice.
Što li je sad smislio? Ionako će saznati uskoro. Kad ju je zazvao, trnci su joj prošli tijelom. Obožavala je svoje ime na njegovim usnama. Popela se gore i vidjela mrak. Virilo je samo malo svjetla iz Master Bedrooma. Mrvica. Srce joj je počelo ubrzano lupati.
„Yaz?“
„Šššššš, tu sam, ne boj se. Sa mnom si. Kad si rekla da te strah, sjetio sam se da se bojiš mraka. Ja ne želim da se ti bojiš pa makar i mraka. Bojim ga se i ja. Hoćemo li zajedno pobijediti strah, Hazan?“
„Ali, pa već smo bili u mraku.“ blago se zarumenila.
„Osjetim svaki put kako se trzneš. Znam svaku tvoju reakciju mila, ni tvoje tijelo ni tvoje oči ne lažu.“
„Ne mogu ti ništa skriti. I ne želim. Dosta je bilo. Pa reci mi, što si imao na umu?“
Uveo ju je u zamračeni Master Bedroom. Samo je majušni tračak svjetla provirivao kroz zastore ogromnih prozora iza kojih su se sad krila svjetla Istanbula. Vidjela je obrise njega u trenirci i majici, tako mekog i visokog. Tako njenog. Poput privide. Kako Učinilo joj se da su ocean-oči bljesnule u tami kad je vidio kako se njezin prsni koš pomiče pod njegovom crnom majicom. Svud oko nje bio je mrak. Srce joj je počelo lupati. Čuo je njezino ubrzano disanje.
„Sa mnom si!“ skoro pa hipnotički joj je šaputao. „U ovom mraku imamo jedno drugo, baš kao i onda.“ Svojom rukom na njenom obrazu smirio je drhtaj. „Sa mnom si, diši.“
Osjetila je svilenu tkaninu na ruci. Osjetila je njegov miris.
„Diši.“
Nije više bila sigurna udara li joj srce od straha ili od njegove blizine. Poljubio ju je. Ovila je ruke oko njegovog vrata. Posjeo ju je na krevet i svilena tkanina omatala joj je oči.
„Diši. Moja kravata. Diši. Sa mnom si. Samo diši. Sa mnom si.“
Srce joj je lupalo. Disala je plitko. Gutala je knedle. Jednu je ruku ovio oko njenog struka. Drugu je položio na njeno srce. Male sitne poljupce prosuo je po njenom licu oko kravate. Od topline njegove ruke lagano se smirivala. Nije vidjela gdje je pa je glavu instinktivno naginjala prema njegovim usnama. Lagano se izmicao i ljubio joj obraze i pokrivene oči.
„Yagize…“
Obožavao je čuti svoje ime tim šapatom, nježnim i snažnim u isto vrijeme. Baš onakvim kakav je on postajao uz nju. Ljubio joj je oči. Milovao uzdrhtala ramena.
„Diši. Sa mnom si.“ mrmljao je uz svilenu tkaninu.
„S tobom sam.“ odgovorila je tražeći prstima njegove usne. Poljubio joj je porezani dlan.
„Lijek za ranu i tajnu zbog koje bi otišla u grob. Zbog mene. A ja za tobom.“ pustio je dlan i svojim joj pomilovao leđa. Malko ih je uvila od ugodne vreline njegove ruke koja je gužvala majicu. Napipala je svojim rukama njegovo lice, poznato i milo. Obraze i mali ožiljak. Kapke koji su krili njen vlastiti ocean. Usne, koje ljube kao nijedne. Grlo, čijim glasom njezino ime zvuči kao najljepša sinfonija. Ramena, njen oslonac. Snažna leđa i njen muškarac. Nije vidjela, ali ga je osjetila. Dahom, srcem, dušom, tijelom. Kad je spustio usne na žilu kucavicu njena vrata, zadrhtala je. Položio je ruku ponovno na njeno srce kad je osjetio da joj postaje biti previše mraka.
„Diši. Smiri se. Vidi. U mraku se mogu naći i lijepe stvari. Tvoje.“
Položio joj je dlanove na svoje oči. Potom na obraze. Potom svoje usne na njene, onako kratko; ovlaš. Uzeo je njen dlan i podvukao ga ispod majice na svoje srce.
„Čuješ li ga? Osjetiš li kucanje? I ono je tvoje. I ja sam tvoj. I u mraku i u svjetlu. Ovo srce kuca snažno i glasno. Ne boji se više samotnih noći. Osjeti tvoju ruku na sebi. Osjeti tvoj obraz. Osjeti kako se ugnijezdiš uz moje tijelo. I svaki mrak nestaje.“
„Yagize…“
„Šššššš….“ stavio je prst na njene usne. „Osluškuj ovo srce. Nisam ti zavezao oči kako bih te uplašio. Nisam ti zavezao oči kako bih te onemoćao. Nisam ti zavezao oči kako me ne bi vidjela. Usporedila si me s Mr. Darcyjem. Sad će ti Mr. Darcy citirati Malog princa. Zavezao sam ti oči jer je bitno očima nevidljivo. Čovjek samo srcem dobro vidi. Vidi, Hazan, pod tvojim je dlanom moje srce. Ono za koje sam mislio da je mračno i crno jer te voli. Ono koje sam kidao na komadiće jer sam ga htio ušutkati. Ali, ono je bilo glasno i nepokolebljivo. Voljelo te, voli i voljet će. Osjetiš li, vidiš li?“
Stavio je svoju ruku na njena prsa i privukao ih jedno drugome. Nagnuo joj se pokraj uha: „ 'Did you see the sparks filled with hope? You are not alone cause someone's out there, sending out flares.'" zapjevušio je potiho. "Mi ćemo biti baklja jedno drugom, Hazan. Vatra. Požar. Sve. Ti i ja. Nas dvoje. Mi."
Prvi put se u potpunom mraku osjećala sigurno. Osjećala je njegov dah na svome licu. Vibracije koje su njegove usne proizvodile mrmljaljući „volim te“ na tisuće novih načina. Podvukla je ruke pod njegovu majicu i skinula ju. Naslonila je svoj obraz na njegovo srce. Rukama obgrlila leđa. Nije skidala povez.
„Znaš, sad kad sam ovako, sigurna i mirna, zapravo sam se sjetila da si mi prvi povez na oči stavio ti. U sirotištu. I nisam se uplašila."
"Moje su oči već tada znale da pred tobom mogu mirno zažmiriti i da će mi pod kapcima biti samo iskre koje će se ugasiti u tvojim deniz gibi očima.“
Skinuo joj je povez. Pogledao ju je u suzne oči.
„Volim te.“
„Ne bojim se.“
Poljubio ju je. Kravata je s njenom majicom pala na pod. 
|
|
|
08.05.2018., 06:04
|
|
Aşk iliti Ljubav
Registracija: Feb 2018.
|
Tvoj petnaesti, odnosno šestnaesti tekst za dobro jutro, a moj prvi komentar ovde najsrećnija devojčice. Moja ranojutarnja doza fiksa je podmirena, sad mi priprema za RL prođe laganica.
Jer kako drugačije - romantika u punom sjaju, blaga erot'ka, senzualnosti na pretek - ma sve je tu! Čitam i ne verujem da je sve samo plod tvoje mašte JHG, da svega ovoga neće biti u realnim epizodama - a trebalo bi! Jer on je nju oslobodio na toliko mnogo različitih načina, baš kao što je i ona to učinila sa njim! Oboje su (konačno) izašli na svetlo, svakom danom zajedno su skidali deo po deo svog odbrambenog mehanizma i ostali su ogoljeni jedno pred drugim - ostala je samo ljubav koja im se ogleda u očima, rukama, usnama, srcima!
I opet da ti kažem da je to to, nema dalje (ili ipak ima  ). Ovo mi je potrebno najsrećnija, da uživamo u lepoti ljubavi, naročito kada brzopotezno uletimo u down i posle svih nagađanja da l' će biti, šta će biti, ko će biti! Jer oni su naš The Par i tu nema menjanja!
I zato opet hvala. I zato opet  . I prvi put nada da će "iz tvog pera stići u Sirmine uši". 
|
|
|
08.05.2018., 07:26
|
|
nemoguće se dogodilo
Registracija: Feb 2008.
|
nije te jučer na temi bilo, pitala sam se što smjeraš, kad imam što vidjeti 
bravo za priču 
|
|
|
08.05.2018., 07:41
|
|
Nemoguće je odustati..
Registracija: Mar 2018.
|
Dobro jutro divne nase umetnice.. 
@JHG, pricica za dobro jutro, predivna doza romantike na kub koja daje snagu i srecu u nasa srca.. Hvala ti na njoj i svemu sto nas cini srecnima, a potice iz tvog pera.. 
Cestitam na podizanju teme koja nas duh drzi iznad potopa RL..
Za ovako iznimni dozivljaj zahvalna sam vam i eto, zelim da dodam jedan svoj skromni doprinos teznjama, da ovaj nas napaceni mazdom dignemo do delirijuma prezivljavanja lepote istinske ljubavi..
Pa eto, romanticni osvrt na nas The Par..
Crni povez je spao sa ociju i ona je osetila kako joj srce pomahnitalo kuca, kao da ce iskociti iz grudi..
"Doveo sam svoju verenicu na mesto gde smo ponovo zapoceli svoju ljubav.. Nema razloga cekati, svi znaju da si moja, sada cemo ovom noci potvrditi da mi pripadas.. "-govorio je covek koji joj je ledio krv u zilama, a ovog puta nije mogla od straha ni da se pomeri..
Okrenuo je kljuc u vratima i otpremio ga u dzep jakne i krenuo ka njoj sa ludackim pogledom u ocima..
Ustuknula je koji korak i shvatila da ovo vise nije igra razmazenog plejboja, vec potmula losa namera poremecenog coveka..
"Ja zaista zelim da se vratimo, mislim da je ovo malo previse za nas dvoje, a i ti jos uvek nisi valjano prezdravio.."-pocela je pazljivo da bira reci ne zelevsi da ga razdrazi..
"Ne govori gluposti, vec dodji da vidis gornju sobu kako je lepa, taman mesto da mi objasnis kako si me obmanula voleci mog brata, a drzeci moju ruku.."-opasno joj se priblizavao i sada vise nije pred sobom videla coveka koji se do pre neki dan borio sa smrcu, a kojeg je njen voljeni oziveo svojim rukama..
Vrag je odneo salu, ali nije zelela da ga povredi, njena dobrota i pravednost su vristali zajedno sa strahom da ce on ta osecanja iskoristiti da joj nametne svoju fizicku dominaciju koju nece moci savladati, a da ga ozbiljno ne povredi..
"Mislim da se u vili vec brinu za nasu bezbednost i da bi trebali da se vratimo, kasno je, a i oboje smo umorni.."-pocela je izokola povlaceci se ka balkonskim vratima, ali je na svoje zaprepascenje videla da se on bacio na nju, pritisnuo uza pod, stegao joj ruke i pretecim glasom joj rekao:
"Moja draga verenica ce sada videti ko je onaj koga moras drzati za ruku, a makar ti morao iscupati srce iz grudi.."
Osetila je kako se paralise od straha i u zadnjem momentu je perifernim vidom ugledala spric igle kako se priblizava njenom vratu i onda-mrak..
Poslednje sto je cula je lomnjava stakla i glas pun ocaja koji ocajnicki zaziva njeno ime...
Svet je dobijao obrise, um je polako vracao secanja u namucenu svest i ona sa teskom mukom otvori oci..
One poznate, tople ruke, tako poznati nezni dodir milovanja, koji ju je uvek vracao u zivot, osetila je na svom licu, a njegov glas je kao melodija srca uplaseno izgovarao njeno ime:
"Hazan, Hazan, s tobom sam-samnom si..ne plasi se, mila, niko mi te vise nece ukrasti iz narucja.. Vise nas nista ne moze razdvojiti, pogledaj me, reci nesto, molim te, tu je tvoj dragi, ne moze ti niko vise nista..
Gotovo je, mracni dani su za nama.."
Pakala je, jecala u njegovom narucju, a on joj je mazio lisce okupano suzama radosti i olaksanja, plakao od srece sto je stigao na vreme i sto je najzad ona u najsigurnijem zagrljaju na svetu, u njegovom narucju i niko mu je ne sme vise iz njega istrgnuti, jer svoju zenu ce cuvati uvek kao svoje najvece blago, blizu svog tela i srca..
Njegova zena-njegov ponos i cast, njegov zivot i razlog postojanja..
I niko to ne sme nicim ugroziti i osporiti..
Sebi je obecao da daljine izmedju njih ne smeju postojati, blizine su te koje ce ih spajati, kada su vec duse jedna drugu odabrale i prepoznale..
Sreca se nudi jednom u zivotu i taj voz se ne sme propustiti, pa da je bilo koji razlog u pitanju..
Po drugi put u zivotu ju je spasao srcem i golim rukama od ubijanja tela i zakopavanja duse i vise ne sme dozvoliti da je iko vise dovede u opasnost, a da njegova zastita ne bude ona koju nudi muz svojoj voljenoj zeni..
Uzeo ju je u narucje, lagano, kao perce i proneo je kroz razlupana balkonska vrata, plaseci se da je ne povredi ostacima stakla..
MM je zasvetlela i njegovo najvece blago je bilo uz njega, na suvozackom sedistu..
"Da li si spremna da se "iskopamo" iz ovog dosadasnjeg cemera i jada"?
Da li mi verujes i zelis da me pratis dok postojimo ma kako bilo tesko i nemoguce?"-pitao ju je neznim glasom, drzeci je u zagrljaju grcevito ne zeleci da je ikada vise ispusti..
"Za nemoguce treba vremena, a mi ga imamo na pretek.." malaksalo mu je odgovorila..
U secanju mu je buktala sva srdzba koju je osecao videvsi je pod telom onoga koga je do tada zvao svojim bratom, a koga je strgao sa nje onesvescene, a pogled na spric u njegovim rukama, mu je oduzeo poslednju trunku samokontrole.. Urlik njegove srdzbe, zaledio je krv zlotvora, koji je prestao biti bratom onog trena kada ju je hteo povrediti, nju njegovo sve sto zeli i voli, a Sinan se po prvi put sreo sa zaljubljenim Yagizom Egemanom i tu vise za brata nije bilo nimalo milosti..
"Jeter!!.."-vristalo je sve u njemu, pokidao bi sve i svakoga za njenu dlaku sa glave..
Krenuo je da ga udari, ali je Sinan zaklonio rukama lice vicuci i kukajuci:
"Vai, vai, cucuk hasta.."
"Odlazi sto dalje od mene i nje i da te moje oci vise nikada ne vide.. Pred tobom vise nikada nece biti tvoj brat, obecao sam ti i ti to znas.. Ovde je svemu kraj.. Odlazi dok te nisam povredio i zazalio sto nisi dobio svoju lekciju ljudskosti!.."
Sinan se oteturao negodujuci ka vratima, zastao kao da ce reci nesto smejuljeci se u smislu, "Nismo mi jos zavsili-tek ces videti svoje, bednice.." otkljucao ih i uskoro su se cule skripe guma i daleki zvuk motora.. Obracunace se sa njim na svoj nacin kasnije, sada je ona najvaznija..
Tolike traume su proziveli zajedno, toliko zla im je naneto, a ovo je bilo ono vrhunsko zlo, koje je razbilo sve prepreke medju njima i zaauvek im spojilo puteve u zajednicku buducnost..
Odjednom, on se ukocio u njenom narucju i ona kroz suze vide poznatu zensku priliku kako mu kroz otvoren prozor MM drzi uperen pistolj u potiljak..
"Vas dvoje izdajnika cete platiti sve mom sinu jedinom.. Pomolite se, vise milosti za vas nemam.."
On ju je gledao zalosnim pogledom i samo stize da kaze:
"Ovaj put-nismo uspeli, izvini.."
I dok ga je ona netremice gledala, prosapta "desava se..", odjeknu pucanj, a jeziv krik se probi u noci..
Negde iz daljine se zacu huk sove i lajanje pasa..
Probudila se vristeci i placuci, nesposobna da shvati gde je i cije je ruke drze u narucju..
-Hazan, voljena, tu sam, uz tebe sam, samnom si voljena, niko te ne moze vise povrediti.. Svet cu okrenuti za tebe, ljubavi moja jedina..- da li je to zaista njegov glas, da li je to grle njegove ruke, tople i zastitnicke..
-Yaz, oh moj Yaz, duso moje duse.. Nemoj me nikada ostaviti, nikada me nemoj napusti, zagrli me jace, ljubavi moja, sunce mog zivota..-jecajuci mu je govorila, grcajuci od zaostalog bola i straha da bi ga mogla zauvek izgubiti kao u onoj nocnoj mori..
Onda joj pogled pade na beli, dugi veo okacen o ogledalo i pored vencani list na kojem je pisalo:
"Pristupili su u brak: mladozenja: Mehmed Yildiz i mlada: Hazan Camkiran..
"Yaz-Mehmede, ljubavi mog zivota..-prosaputala je setivsi se da je prethodnog dana postala gospodja Mehmeda Yildiza, cuvenog spasitelja firme Egeman Group, onog istog milosrdnog coveka velikog srca i duse koji je svoju kvazi porodicu zbrinuo, majku-Kerime smestio u elitni sanatorijum, ali je svu svoju brigu i ljubav usmerio ka svojoj mladoj, voljenoj zenici i buducoj decici koja ce im u svetloj buducnosti osvetljavati dane zivota..
|
|
|
08.05.2018., 08:14
|
|
#mojčovik
Registracija: Sep 2017.
|
Vay be...  mnogo lijepo, mnogo
Čak je i romanticna dala svoj doprinos, čok seviyorum
Poslano sa Yaginog GM8 kojeg je dao meni i JHG u svrhu fonetskog istraživanja
|
|
|
08.05.2018., 08:33
|
|
Illicit
|
Günaydin
Evo da se i ja upišem kao vjerni čitatelj naših tekstopisaca :klap:.
@JHG:  Neopisivo mi je drago što si otvorila off i što ćemo ovdje, nadam se, regularno dobivat sve ono za što nas Sirma i Šukru uskraćuju.
Jedva čekam Novele  .
|
|
|
08.05.2018., 12:11
|
|
nemoguće se dogodilo
|
|
|
|
08.05.2018., 13:03
|
|
Registrirani korisnik
|
JHG - bravo za otvorenu temu i za priču
romanticna7 - dobra priča 
|
|
|
08.05.2018., 14:02
|
|
Nemoguće je odustati..
|
Quote:
hermes birkin kaže:
|
@Hermes Birkin,
@Silver Lady, hvala vam od srca..
Raduje me da vam se dopada..
Momentalno sam u nekim zdravstvenim problemima, ali dok se malo konsolidujem, nastavljamo da sami sebi pravimo lepe YagHaz price..
Vi slobodno ubacujte lepe gifove i yutube klipove..
Da dodjemo ovde i uzivamo u onome sto nas usrecuje ..
Samo nase utociste..
LJubim vas sve divne..   
|
|
|
08.05.2018., 18:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Drage moje devojke, ne mogu verovati da mi je ovo promaklo, ali dobro je da sam vas našla!  Idem sada da čitam propušteno i da uživam  Ovo je pravo utočište za sve izmučene članove mazdoma, sve pohvale za otvaranje teme
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk
|
|
|
08.05.2018., 20:37
|
|
Imkansız zaman alır. ♥
|
Đe ne bi promaklo od onolikog tifusa na redovnoj temi?!
Drago mi da vam je drago.
Sutra vas čekaju novele, a brzo će i nova priča.
Samljeo me život, a prsti me svrbe za poludit. Točno bi mi trebalo nešto što prebacuje glas u tekst.  
|
|
|
08.05.2018., 21:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Draga JHG, sad vidim zbog čega je nastalo crnilo na našoj matičnoj temi, koliko su samo nedostajale tvoje fantastične priče da nam vrate osmeh na lice i razvedre misli! Ostavila si me bez daha ovom veoma emotivnom, nežnom i senzualnom scenom  Tvoj talenat zadivljuje!  :
A Novele ne mogu dočekati, imajući u vidu dramu koja nam se servira ovih dana, mogu da zamislim šta ste nam sve pripremile
Romantična, tvoj scenario mi se takodje jako svideo  Koliko talentovanih devojaka na jednom mestu, zaista divno!
Ulepšale ste mi veče, hvala vam!
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk
|
|
|
08.05.2018., 22:10
|
|
Duske22
Registracija: Apr 2018.
|
Dragaaa moja JHG evo i ja da se upišem kao tvoj verni čitalac i obožavalac  Radujem se unapred svim pričama,posebno ovim 18 + 
|
|
|
09.05.2018., 00:51
|
|
Rukopisi ne gore.
|
Op, op, ovo mi je promaklo! Bacam se na citanje!
|
|
09.05.2018., 05:07
|
|
Imkansız zaman alır. ♥
|
jutarnja doza
Dobro jutro, mazdome! grouphug: Za jutro doza, za kasnije novele!  Vrijeme je da sad odemo do širketa.
Nakon što su se na jedvite jade izvukli iz 150, zaputili su se prema restoranu u kojem su se trebali naći s ekipom zaduženom za projekt oko sirotišta. Ece im je prije predavanja pripremila sve oko Canovog izvještaja i poslala na mail. Vozili su se u MM, a Yagizu su oči malo malo bježale na njezine vitke noge, ali i namršteno lice.
„Yagize, ja se u ove biznis stvari ništa ne kužim! Ali zato jako dobro znam što je sve djeci potrebno s one ljudske strane – koliko zelenih površina, kakav košarkaški teren, što za učenje…“
„Ne moraš ni znati taj dio, za to imaš mene. Dobro, i za još koješta.“ nacerio se.
„Kendine gel, idemo na sastanak!“
„I sastanak mora završiti…“
Sjedište MM je podrhtavalo koliko se smijala.
„I ja kažem, nadam se uspješno.“
„Naći ćemo načina da proslavimo.“
Ponekad načisto nije mogla vjerovati u što ih je ova ljubav pretvorila, koliko ih je oslobodila.
Stigli su pred restoran u kojem su se dogovorili naći s ekipom za projekt.
„Bože, svaki put kad te pogledam shvatim koliko si prekrasna!“ njegove su oči poprimile boju njezine kraljevsko plave bluze.
„Čuj, bit će da mi godi brak!“ ugnijezdila je svoju ruku u njegovu.
Njihov arhitekt upoznao ih je s cijelim timom. Yagiz je uživao gledati žar u njezinim očima dok je korak po korak ostvarivala san iz djetinjstva. Nakon sirotišta, prvi joj je put priznao koliko je posebna. Ona njemu da ju je iznenadio. Tad je shvatila da čak i za Gospodina Ledenog postoji antifriz. Gledao ju je kako uživa u hrani. Deserti su joj pogotovo bili dragi. Vidio je kako joj je malo preljeva od čokolade pobjeglo niz usnu. Uspjela je uloviti tu kapljicu, dvije. Rado bi on to učinio umjesto nje. Govorio je samom sebi da se pribere, a zapravo je preko ruba čaše svojim pogledom lovio njen. Nasmiješio se i podigao obrve u znak pitanja. Treptaj joj je trajao sekundu duže no što je trebao, ali njemu je bilo dovoljno. Bilo je to njihovo neizgovoreno „volim te“ na koje su toliko navikli da im se ono izrečeno još uvijek činilo kao pusta želja.

Gospodin Mahir pitao ju je bi li htjela biti privatna trenerica njegovoj kćeri. Nasmijala se kad se sjetila kako je završila u zatvoru i kako joj je Pislik platio odvjetnika. Tad pislik… A sad? Sad njen čovik.
„Mahir bey, čok uzngunum (Yazu se oteo osmijeh), ali ne mogu. Imam previše posla oko ovog projekta, a ne želim to ostaviti napola ili odraditi aljkavo. Zaista želim da djeca dobiju najbolje moguće. Ali, rado ću Vašoj kćeri osobno dodijeliti trenericu ili trenera iz teretane. Uvjeravam da su i oni jednako odlični.“
„Imaju strogu šeficu, znate.“ nasmijao se Yagiz.
„Njihova je šefica učila kako voditi posao od svog bivšeg šefa. A sad se želi posvetiti obitelji.“ namignula mu je Hazan.
Njezina obitelj bio je on. I sestra i nećak. A možda i njihovo dijete, kani li u tom posvećivanju raditi i na širenju obitelji.
Odveli su ekipu u novu zgradu tvrtke. Podići Egemen holding i sprati svu ljagu koja se nakupila nije bilo jednostavno, ali su Yagiz i Gokhan davali sve od sebe. Priključio im se i Can, a Hazan, Sevda i Ece bile su logističko-praktična podrška. Iako, Ece je pokazivala talent za organizaciju i vodstvo. Ufaklik Ece je stvarno procvala i Yaz je ovaj put doista uživao u ulozi abija. Ovaj put sam ju je izabrao.
Morao ju je pitati pokoje pitanje od životne važnosti. Izluđivalo ga je njezino naslanjanje preko stola dok su raspravljali o ugovorima, pa način na koji se njeno vretenasto tijelo izvilo kad se ustala da dosegne fascikl, kako ga je gledala kad je pričao o djeci, kako su im se ruke ispreplitale dok su ekipi objašnjavali zamisli… Bože, samo njezino postojanje budilo je svaku stanicu njegovog tijela. Can i Ece ušli su kao naručeni. Bili su pomalo neobičan par, a Ece se kraj kršnog, stasitog Cana činila još krhkijom i sitnijom, no njezina je odlučnost to demantirala. Hazan i Yagiz imali su dojam kao da su Ece i Can potpuno nesvjesni onoga što se rađa. Lako je njima biti generali poslije bitke pa su se pogledima dogovorili poduzeti nešto po tom pitanju.
„Dobrodošli, omladino! Taman na vrijeme da objasnite ekipi sve o zemljištu! Hazan i ja idemo po papire za zgradu sirotišta. Hazan, ti se moraš javiti i Gul u računovodstvo!“ pogledao ju je.
„Bila sam… ahaaa, da, nisam joj odnijela zadnji izvadak! Evo odmah ću!“ pogledala ga je.
Ece se nasmijala i započela izlaganje. Ponekad se ona osjećala starijom sestrom.
Hazan i Yagiz uletjeli su u njegov ured. Uredi su im bili jedan do drugog, ali razdvojeni da se mogu koncentrirati. Zaključao je vrata. Ovaj put nije se uplašila zvuka ključanja brave. On ju je ključao da bi bio s njom. Prislonio ju je uz stakleni zid koji je dijelio urede.
„Allah askina, Hazan, ovo nije humano! Ne mogu ti odoljeti.“ mrmljao je uz njezin vrat.
„Zgužvaš li mi i ovu bluzu, Yagize Egemenu, predajem peglu u tvoje ruke!“
„Sve dok i ti ideš u paketu sa zgužvanom odjećom, na sve pristajem!“ ljubio ju je kao da nikad njenih usana osjetio nije.
„Kendine gel! Moramo se vratiti!“ gunđala je, ali se nije pretjerano branila od njegovog zagrljaja. Ne bi joj smetalo ni da ovako zaključana ostane dovijeka.
„Nego, spominjala si posvećivanje obitelji… To bih bio ja, je li? Uz Ece i Ozgura.“
„Tabiki, ali uz možda još ponekog člana…“ vragolasto mu se nasmiješila.
„Hmmm, onda me čeka važna zadaća.“ poljubio ju je još jednom. Ali, prvo moramo zbrinuti ovu dječicu.“ licem mu se razlio nježan izraz.
„Naravno, ali prvo moramo otključati vrata.“ poljubila ga je u nos i izmigoljila natrag u salu za sastanke. Na kraju su se svi zaputili na gradilište gdje je trebao biti dom za djecu. Stigao je i mali Can sa svojom novom obitelji.
Njih troje su postavili kamen temeljac. Hazan i Yagiz kucnuli su se lopatama. Čim je vidio da se stresla, nije morao pitati od čega, prišao joj je i zagrlio ju. Poljubila ga je u prsa i pogledala u oči.
„Yagize, neka se zove 'Dječji dom Papatya.“
„Neka bude tako. Naše naslijeđe, naše papatye i naše mjesto na kojem smo prvi put skinuli maske.“
„Više nema te maske koja bi mogla skriti koliko te volim!“
„Ne moraš ni kriti, voliš ti mene, volim ja tebe, a drugi kako ih volja. Postojimo ja i ti, postojimo mi!" 
|
|
|
09.05.2018., 08:22
|
|
nemoguće se dogodilo
|
drago mi je na zasluženim činovima generala nakon bitke, bilo i vrijeme da se zajedno bore, a tebi just happy girl hvala na jutarnjoj dozi romantike i erot'ke 
|
|
|
09.05.2018., 08:53
|
|
Illicit
|
|
|
|
09.05.2018., 10:08
|
|
#mojčovik
Registracija: Sep 2017.
|
Quote:
Rumer kaže:
|
Polako drugarice, doći će i to na red. Obećavamo suze
Poslano sa Yaginog GM8 kojeg je dao meni i JHG u svrhu fonetskog istraživanja
|
|
|
09.05.2018., 11:29
|
|
Imkansız zaman alır. ♥
|
Novo mjesto, nove Novele! :D
Dobar vam dan, dragi naši čitatelji!
Svanula je još jedna srijeda, a znamo što to znači: nova doza informacija sa seta i izvan njega. Svašta se događa, još se više piše. Set je postao nalik igrama bez granica, Erdogan opet intervenira, naši junaci se bore dok neki čitaju… Stanje je toliko alarmantno da se i inače Spokojni Hazimbejđim uznemirio. DJ Neforumska i dalje vam slaže playliste, Minola traži Teletabise, Muse je prva do Erdogana i naša dizajnerica naslovnica, a ja sam zavirila između Alpovih korica.  To i još ponešto vas očekuje, pa krenimo…
Podrška u pravom trenutku! Helal Olsun, Erdo!
Kada čujete ovo ime, automatski znate da se radi o velikim delima velikog čoveka spremnog na sve samo da se YagHaz spoje. I taj čovek još jednom je uspeo da nas iznenadi i da nam pokaže da popularnost koju uživa nije slučajna.
I dok su neki drugi hitali Alpu kada je u javnost stigla vest da ima amneziju, Erdogan Atalay, poznatiji kao predsednik Turske, je imao konferencijski poziv u trajanju od par sati sa YagHazom. Zbog trenutne velike zauzetosti i inostranih obaveza, nije bio u mogućnosti da se lično nađe sa njima, ali razgovorom je uspeo da im pruži ruku nade i utehe. Kako saznajemo, usput im je dao i savete o kontrapotezima koje moraju preduzeti kako ne bi pali u ruke dušmana. Poručio im je da prati situaciju na terenu i da jako dobro razume kako je to kada ti neko napada suverenitet i integritet, ali im je dao i reči podrške - rekao im je da se ne brinu, da on i njegovi ljudi, koji su već na terenu, stoje iza njih. Podelio im je i par korisnih saveta, baš u stilu jednog vođe.
Prve korake u podršci je već preuzeo - u svom parkovima je naredio da niču bele rade, a poslao je i inspekciju da proveri rad bolnice.
Još jednom: Helal Olsun, Erdo!
I just died in your arms tonight…
Već smo vam pisali o ratu sponzora koji je izbio oko zvijezda naše i vaše omiljene serije. Zlatarnice, butici, auto kuće, kozmetički moguli, poznate tvrtke… svi žele lica naših zvijezda na svojim plakatima. No, zadnja pristigla ponuda šokirala je i Avšare i naše zvijezde, no zbog astronomske visine potencijalnih honorara, a znamo da je producent poznat i kao Ćiril Stipsa pa nema što ne bi uradio za još koju liru više razmatra da ju prihvati. Makar to značilo i otići niže, točnije doslovno ispod zemlje. Naime, Stipsi se javilo ni više ni manje nego pogrebno poduzeće „Sadik“. Čelni ljudi poduzeća, inače veliki fanovi ovog dizija, gledali su 37. i 38. epizodu kojima se gledanost vinula u visine upravo zbog njihovih predmeta zanimanja, a to su ljesovi i groblja. Ipak, ostali su u šoku u kakav je sirotinjski sanduk bila smještena naša Deniz. Ponudili su, naime, svoje proizvode, ukoliko se za njima ukaže potreba. Kažu da je drveni lijes bio kompliciran te da bi s modernim šarafićima spašavanje išlo brže, a Hazan bi bila zaštićenija od zemlje pa ne bi bila onako musava i Čaglar ne bi gubio vrijeme na čišćenje lica, već bi se usredotočio na izvlačenje pa možda ne bismo čuli udarac lopate, a bogami ni famozno abiiiii (prema podatcima poznatima redakciji, prodaja čajeva za smirenje porasla je za 30% nakon epizode). Osim svega toga, Yagiz i Hazan prošli bi s puno manje ogrebotina i žuljeva. Nadasve ističu, napaćenom mazdomu izluđenom do te mjere da i u grobu vidi romantiku i priliku za bliskost, bilo bi puno lakše izračunati koliko su točno stisnuti jedno na drugom bili naši glavni akteri za vrijeme bivanja između života i smrti. Ipak, Ćiril Stipsa izjavio je da se bojao kako bi Čaglar i Deniz zaspali za vrijeme dugotrajnog snimanja scene po uzoru na kolegu Alpa Egemena koji je dokazao da može zaspati bilo gdje i bilo kad. Što će Avšar odlučiti, možda saznamo već u idućem broju, zato nas ne propustite!
Odelo ne čini čoveka
Bariš je angažovao stiliste da mu naprave odevnu kombinaciju Yağıza iz epizode 41. Bariš se susreo sa problemom sa kojim se susreće skoro svaki on line kupac. Ono što vidiš u katalogu i ono što dobiješ su dve različite stvari.... kaput je ipak planiran za osobe visoke 1.88m a ne za Pigmeje. Bariš očito nije naučio lekciju, s Čaglarom se mjeriti ne može. Čak mu ni zemlja koju je kupio u Bauhausu nije pomogla, zeznulo ga organsko imanje. Bauhaus mu je čak sponzorirao i spot, sve kako bi istakao trud mladoga pjevača, no Hazan se od tratinčica ne odvaja. Yagiza su toliki pokušaji kopiranja toliko iznervirali da je dobio, kako se nagađa, alergiju na dotičnog pa ga je Hazan brže-bolje s tratinčicama ulovila pod ruku i odvela u prirodu bez interneta i tračeva. Čaglar se oporavio u toku istog dana i vratio na set, a koji je recept Deniz primijenila kako bi ga ozdravila, nije poznato budući da je par vješto izbjegao fotografe. Nagađa se držala stare narodne „ljubi da prođe.“ Kako doznajemo, Bariš je od muke odmah objesio baloner o klin.
Duge noge za igranje, jedre grudi za gledanje
Alp Egemen je skoro boravio u bolnici. Brojne novinarske ekipe i njegovi prijatelji su došli da ga posete. Uhvatili su ga između 2 kontrolna pregleda dok su ga vozili u kolicima. Pored modrica i bolničke odore, ono što je novinare ipak ostavilo zbunjenima su njegove noge. Glatke, kao da je upravo radio reklamu za Veet. Stiže nam leto pa su ga mnogi metroseksualci kontaktirali kako bi saznali čarobni recept za takve noge.
Sa druge strane, neke fanice su ljubomorne na njega. Da, da, lepo ste pročitale. Ljubomorne! Šok! Šok! Šta li bi moglo da bude izvor te ljubomore? Da li ta divna kosa, njezina boja, glas ili talenat mladog glumca? Naša ekipa je istraživala i došla do odgovora. Nijedno od navedenog. U pitanju su - grudi. Sinan ima veće grudi od njih, čak veće i od onda kada su u PMS-u. Alp ne želi da oda koje proteine pije dok se bilda, šta je to doprinelo njegovim grudima i poručuje fanicama da im je vreme da slede njegov primer. Puno teretane, vežbanje sa tegovima i redovno se slikati kako bi pratili svakodnevni napredak. Nema šta, Alp je zaista sjajan mladić. Brine da njegovi fanovi spremno dočekaju leto - em izdepilirani, em sa većim grudima uz pomoć hemije, ali bez operacija. Bravo, Sinane!
Novi skandal poHARAo set FHvK
Otkad su bašroleri ove serije gostovali kod Beyaza Yara, puno se prašine podiglo. Ne zbog njih, Caglara Baysala i Deniz Ertugrul, oni su ionako nebitni u svakom segmentu serije. Prašina se digla zbog drugog gosta. Da, govorimo o Metilju Hari. Njegov ljubavni život sa izabranicom srca Andreom Jarac glavna je tema turskih kuloara. No sada se gospon Metilj, kojemu je srednje ime Zen, našao u nezavidnoj poziciji. Neki su gledatelji primijetili njegovu izvanrednu sličnost sa glumcem Tayfunom Yufkacigilom, kojeg ste upoznali u seriji Nadmudrivanje s policijom kao miroljubivog mafijozu Orkana. I sam Metilj je rekao da je posvojen. Hakanu je to bilo sumLJivo pa se dao u istragu. Na kraju se ispostavilo da je on - njegov sin. A svemu je kriva gingerastost, jer gingera u Turskoj nema mnogo. No priča tu tek uzima zalet. Pravi skandal dogodio se nakon temeljite istrage o tome kako su otac i sin razdvojeni. Opet je nadrapao kadar FHVK. Pretpostavljate tko je krivac? Ne?
Da vam damo zagonetku:
"Čovjek sam moćan, karizmatičan i bogat,
Izgledam ko anđelak, ali znam biti i krampus rogat,
Djecu kupujem, volim i nadasve pazim,
Pogađate, ja sam - Egemen ?????"
Da, da, Mahir je kriv za sve! Set je protresla vijest da se serija naprasno ukida nakon pedesete epizode, a ovo što ćete sad čuti je ekskluziva za naše vjerne čitatelje, a doznali smo ju iz intervjua sa Ferihom Yadnik, scenaristicom FHVK, koji ćete čitati u sljedećem broju. Naime, Sirma je u glavi imala zaplet za treću sezonu. On bi se vrtio oko još jedne tajne kojoj je Hazim kumovao. On je davno imao poslovnog partnera koji mu je pomogao stvoriti prestižno Egomen carstvo. No Mahiru su se okice zacaklile na dolarčiće, pa ga se htio riješiti. No on je znao za tajnu o posvajanju Yagiza, tako da je Hazim iznašao rješenje u svom stilu. Uzeo je njegovog tek rođenog sinčića i dao ga u sirotište! Shrvan bolom, Tayfun je postao biznis sajko, no nikad nije zaboravio svoga sina. Godinama ga je tražio, no bezuspješno. Sad ga je našao. Kako bi se Metilj uveo u priču? Budući da je Hazim okrao Hakana, Metilj bi se vratio u brzopropadajući širket i spasio ga od propasti. Željan osvete, pokopao bi Egomene. Možda bi stao i na put jednoj ljubavi...a primijetili ste netrpeljivost između njega i Yagiza...u seriju je trebao ući najesen i prodrmati obitelj TopGunširay da ni kamen na kamenu ne ostane. Vidjeli ste negativnu kemiju Čaglara i Metilja, i sigurni smo da bi ovo donijelo nove i uzbudljive zaplete u vašoj omiljenoj seriji. Eh, da je baba Duško...
I kako dalje kada Metilj i Hakan krive Hazima za izgubljene godine, a njega prati još jedan sinovski skandal? Na to pitanje će Hazimbejđim, kako ga naša Neforumska voli nazvati, odgovore naći u...pogodite čemu? Da biste doznali odgovor, pročitajte članak naše Neforumske...
nastavak ispod...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:08.
|
|
|
|