Magija i mistika Od parapsihologije do metafizike |
|
|
23.08.2019., 01:47
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Okultni simbolizam u medijskom prostoru
Zgodno bi bilo navesti načine na koji se vrši reprogramiranje uz pomoć okultnih simbola putem raznih medija. Ili bilo kakva manipulacija medijima kako bi se kontrolirala masa.
Možda je to više tema za Alternativu ali tamo nema moderatora a ova tema će biti moderirana, možda i malo previše. Moguće da je slična tema već postojala ali idemo na novo i uvijek na vrhu
Idemo od nekih osnova, koliok je meni poznato biblija je bila prva knjiga koja je išla u masovnu proizvodnju putem nove tehnologije tiskanja. Na taj je način kršćanstvo zabetoniralo svoje prisustvo u Europi te nepovratno programiralo većinu stanovništva. Željeli mi to ili ne, bili mi ateisti, sotonisti, gnostici ili nešto treće, simbolika kršćanstva je ugrađeno u našu svijest. I tu "krivim" upravo tu mogućnost repliciranja biblije (svaka sličnost sa memetikom je namjerna  )
Idemo sada u moderno doba, zar nikome nije sumnjivo da Disney kupuje sve moguće filmove koji su simbolično označili 20-to stoljeće i na taj način dobili moć da oblikuju buduće generacije?
Baš me zanima koliko se okultnih skrivenih simbola našli u filmovima, serijama, reklamama, spotovima..... 
|
23.08.2019., 11:22
|
|
Kiseli mačići
Registracija: Feb 2010.
|
Walt Disney je bio mason, zar ne?
|
|
|
23.08.2019., 23:43
|
|
Nomad
|
To je nebitno. Ta udruženja za javnost su samo za mazanje očiju.
Pa pogle samo kako se Jeffreya Epsteina povezao sa jednim hrvatom i gdje Jutarnji svim snagama pokušava sanirati štetu. Takve veze nisu za javnost no ponekad se slučajno otkriju jer svi smo mi ljudi podložni greškama.
|
23.08.2019., 23:43
|
|
Nomad
|
To je nebitno. Ta udruženja za javnost su samo za mazanje očiju.
Pa pogle samo kako se Jeffreya Epsteina povezao sa jednim hrvatom i gdje Jutarnji svim snagama pokušava sanirati štetu. Takve veze nisu za javnost no ponekad se slučajno otkriju jer svi smo mi ljudi podložni greškama.
Pogle samo zadnji članak jutarnjeg o princu Andrewu, toliko truda samo kako bi se izbjegla i zaboravila poveznica sa našim Nikolićem.
Ali to je tema za alternativu....ovdje je prije svega riječ o okultnom u medijima.
A kad smo već kod tajnih udruženja zgodan primjer je serija House of Cards :
https://www.youtube.com/watch?v=A7UDm09hark
Ponekad je otvoreno pokazivanje dovoljno da se makne sumnja jer tko bi sam sebe tako razotkrio 
|
26.08.2019., 09:53
|
|
Šija
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Baphomet kaže:
Baš me zanima koliko se okultnih skrivenih simbola našli u filmovima, serijama, reklamama, spotovima..... 
|
Dodjelama nagrada, eurosongovima... Nova Suspiria je, onako, zanimljiv film u tom smislu.
Sad se ide na obratni princip, kako si i sam skužio. Simboli su pred nosom da se ljudi na njih naviknu, onda postanu mainstream.
|
|
|
27.08.2019., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2017.
|
Quote:
Baphomet kaže:
|
Pice za prave sotoniste
https://www.hellenergy.com/all-products/
|
|
|
27.09.2019., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Magijske riječi djeluju na um. Primjetih da su ih kompjuterski programeri koristili u izgradnji kompjuterskih igrica. Jedna takva igrica je Herretic 2, gdje je magijska riječ kamuflirana u zvuk otvaranja vrata. Takve riječi promjene stanje uma i na taj način je moguće programiranje ljudi.
Mislim da su isto tako kamuflirani magijski grafički simboli u raznim grafičkim efektima. Takvi simboli jednako djeluju na um kao i magijske riječi.
|
01.05.2020., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2017.
|
Ne vjerujem u reprogramiranje ili u mogućnost djelovanja putem subliminalnih poruka, nametnutih simbola ili skrivenih poruka na nevidljivim frekvencijama. Fenomen sličnosti ili preklapanja pojavljivanja neke teme i uz najbolju namjeru autora ne djeluju na čovjeka ili djecu na način čak i da se organizirano provodi od uske grupe ljudi putem skrivenih simbola ili kodova. Postoje trikovi koji se koriste u marketinge po psihologijskim odrednicama i prisutni su u industriji reklamiranja od suvremenog doba i bit će prisutni sve dok postoji marketing, ali ipak kontrolu djelovanja na čovjeka je neprovedivo.
Simboli poput trokuta, kruga, križa, svastike spirale, oka, elipse, meandra, labirinta, šahovskog polja, orla postoje tisućama godina u različitim kulturama svijeta, postojat će i prikazivat će se na isti, ovisi što mu kultura ljudi koja živi interpretira značenje koje ih prikazuje.
Vjerovanje da postoji moćna kolektivna organizacija koja kontrolira cjelokupnu svjetsku politiku u imenima iluminati, rozenkrojceri, masoni, luciferirijanci koji skrivenim simbolima i okultnim radnjama kontroliraju povijest svijeta je religija postmodernog poganizama, a i to je i ujedno vrijeme u kojem sada živimo - postmodernizam.
Religija postmodernizma smatram "vjerovanjem u nešto iznad " kao opći princip dobra ili sreće uz odbacivanje povjerenja u sve tradicionalne institucije poput crkve, znanosti, politike, obrazovanja i kulture uz zadržavanje principa vječnog neprijatelja našem progresu - sve videće oko zla. Na svoj način ovo je zanimljivo vrijeme u kojem živimo, jer se sve apstraktne teorije objedinjnje od od ekstremnih marksista tipa i treš lijevih organizacija do vjerskih fanatika radikalne desnice, bilo po kršćanskoj ili radikalno islamističkoj grani.
Suvremeni okultizam koji je interpretiran u bezbrojnim you tube kanalima je najbolji pokaz da tradicija romantizma u drugačijem obliku postoji i danas na isti način mistificiranjem svih fenomena u svijetu dostupnom prvi puta preko novog medija a to je web prostor.
Tako da ova postmoderna religija me podsjeća na povratak dualizmu po principu vječnog dobra i obrnutog Levijatana kojeg čini vječni princip zla a iskazuje se u simbolu svevidećeg oka.
U praksi treba postojat dežurni krivac za svaki neuspjeh, pa i društvu organiziranog kriminala i kleptokracije kojem pripadaju sve tranzicijske države istočne Europe i lakše će se to prihvatiti jer je to jednostavnije za povjerovat da uvijek postoji skriveni krivac.
|
|
|
15.05.2020., 12:48
|
|
Kročim oblacima
Registracija: May 2020.
|
Simboli su drevne oznake..Svaka izumrla ili poznata civilizacija je imala simbole s kojih je projicirala utjecaj, moć, značenje..
To ne znači magijska djelovanja.
Jednostavno znak/oznaka vlasti i moći koja osigurava skupnost i upravu.
Da nema simbola, bilo bi isprazno.
|
|
|
15.05.2020., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Magijsko djelovanje im daje svijest ljudi - imaju onakvo magijsko djelovanje kakvo su ljudi zamislili. Isti simbol može kod milijardu ljudi imati milijardu različitih značenja i djelovanja. Magijsku moć im daju ljudi. Sam predmet ili simbol i njegova moć je samo manifestacija njihove svijesti.
|
|
|
15.05.2020., 15:58
|
|
Kročim oblacima
|
Quote:
LLSkylights kaže:
Magijsko djelovanje im daje svijest ljudi - imaju onakvo magijsko djelovanje kakvo su ljudi zamislili. Isti simbol može kod milijardu ljudi imati milijardu različitih značenja i djelovanja. Magijsku moć im daju ljudi. Sam predmet ili simbol i njegova moć je samo manifestacija njihove svijesti.
|
Točno to.
Ljudi sami projiciraju značenje simbola.
Simbol jest znak, od rimskog Nomen Est Omen (Ime je znak).
Do dana današnjeg, pa tko zna otkad prije sumerske civilizacije, znak jest komunikacija između vladara i subjekta. To je čin spoja.
To je poruka..
Točno si u pravu, koliko je poruka snažna ili važna sami ljudi određuju.
|
|
|
16.05.2020., 00:46
|
|
Nomad
|
Ok, ali to nema nikakve veze sa naslovom teme. Ovo je skupljalište konkretnih slika i simbola u medijskom prostoru.
Filozofiranje o općenitom značenju simbola spada pod drugim temama
Interesatno je, na primjer, kako su u Supernaturalu od Boga napravili neprijatelja. Da ne kažem Sotonu.
|
16.05.2020., 01:04
|
|
Kročim oblacima
|
Supernatural
Imaš li link vezano za temu ?
|
|
|
16.05.2020., 09:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Quote:
Baphomet kaže:
Interesatno je, na primjer, kako su u Supernaturalu od Boga napravili neprijatelja. Da ne kažem Sotonu.
|
Da, tu su po meni malo povukli na gnostički nauk gdje je Bog iz Starog zavjeta, koji je stvorio materijalni svijet, ustvari Sotona. 
|
|
|
16.05.2020., 23:25
|
|
Nomad
|
Quote:
Sopdet kaže:
Da, tu su po meni malo povukli na gnostički nauk gdje je Bog iz Starog zavjeta, koji je stvorio materijalni svijet, ustvari Sotona. 
|
Da, Bog je Demiurg i uz pomoć Nefilima svrgnuti će ga sa trona 
|
16.05.2020., 23:25
|
|
Nomad
|
Quote:
Ore Non Corda kaže:
Imaš li link vezano za temu ?
|
Nemam
|
16.05.2020., 23:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: May 2016.
|
Subliminalne poruke su znanstveno dokazano neučinkovite... Što ti znači poruka koju ne vidiš niti ne prepoznaš uopće?
|
|
|
17.05.2020., 00:02
|
|
Nomad
|
Quote:
Stringer Bell kaže:
Subliminalne poruke su znanstveno dokazano neučinkovite... Što ti znači poruka koju ne vidiš niti ne prepoznaš uopće?
|
Ma...zar nije naslov teme jasan? Ne govorim o subliminalnim porukama već o okutlnim/religijskim /duhovnim simbolima.
Nismo na znanstvenom dijelu foruma ali religijski simboli imaju utjecaja na ljudski mozak.
link
|
17.05.2020., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2017.
|
Quote:
Sopdet kaže:
|
Nije tema, ali
Svaka poznata civilizacija je u religijama imala demiurga i njegovog protivnika,od Marduka i Tiamat pa na dalje price su veoma slicne. Sotona nije tvorac materijalnog svijeta
|
|
|
19.05.2020., 21:42
|
|
Kročim oblacima
|
Quote:
Stringer Bell kaže:
|
Uvjere te, prisile, zaprijete, nagovore te da vidiš.
Masa slijedi rečeno.
Npr.na sadašnjem mjestu Spomenika FT stajao je piramidalni obeliks pri ulasku u uži Zagreb.
Tada je fantast Francišković govorio da je to sotonski znak.
Po meni suludo, ali mnoge je indoktrinirao svojim fanatičnim vjerovanjem u svoje tvrdnje.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:48.
|
|
|
|