Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori parlamentarni 2020.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.06.2020., 10:24   #1
42% građana neće izaći na izbore

Prema istraživanju Crodemoskopa za RTL, čak 42 posto ispitanika sada ne bi izašlo na izbore
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novost...a-sve-je-veca/
Da se udruže, bili bi najjača hrvatska stranka. Oni su hrvatski birači koji apstiniraju, ne glasaju ni za koga. Razlog zašto će to učiniti i ove godine otkrivaju sami.
"Nemam za koga glasati, naprosto ta priča da zaokružimo manje zlo od koliko većeg, ne da mi se to slušati. Želim zaokružiti nešto što ima smisla", kaže Martina iz Osijeka.

Da li je opravdano reći da nam ne valja država, a ne glasaš za nikog?
Ako samo stranački vojnici izlaze na izbore onda će stanje sigurno biti nepromijenjeno.

U beligiji plaćaš kaznu ako ne izađeš na izbore, tako treba i kod nas.
Srebrni-medvjed is offline  
Old 09.06.2020., 10:58   #2
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
Prema istraživanju Crodemoskopa za RTL, čak 42 posto ispitanika sada ne bi izašlo na izbore
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novost...a-sve-je-veca/
Da se udruže, bili bi najjača hrvatska stranka. Oni su hrvatski birači koji apstiniraju, ne glasaju ni za koga. Razlog zašto će to učiniti i ove godine otkrivaju sami.
"Nemam za koga glasati, naprosto ta priča da zaokružimo manje zlo od koliko većeg, ne da mi se to slušati. Želim zaokružiti nešto što ima smisla", kaže Martina iz Osijeka.

Ako samo stranački vojnici izlaze na izbore onda će stanje sigurno biti nepromijenjeno.

U beligiji plaćaš kaznu ako ne izađeš na izbore, tako treba i kod nas.
Tako je jednostavnije.

Ne izađeš na izbore i time sam sebi dodijeliš oprost grijeha a onda možeš, punih pluća, pljuvati po svima.
Old 09.06.2020., 11:02   #3
Puno. Ima dovoljno stranaka da ljudi mogu donijeti svoj izbor. Ovo da se nema za koga glasati i priče o manjem zlu su samo izlike da opravdaju svoju vlastitu pasivnost. Neglasači očito traže dlaku u jajetu. Uostalom, nitko ih ne sprječava da sami oforme stranku koja bi zastupala njihove interese.

Mislim da je riječ većinom o mladim ljudima koji još nisu politički pismeni ili starijim mimozama koji su se razočarali u sve i svakog

Neće izaći na izbore, ali će zato kukati sljedećih pet godina kako sve propada...

Quote:
Nije opravdano. Tko ne izađe na izbore, nema što ni kritizirati.
bonesy is offline  
Old 09.06.2020., 11:04   #4
Quote:
bonesy kaže: Pogledaj post
Puno. Ima dovoljno stranaka da ljudi mogu donijeti svoj izbor. Ovo da se nema za koga glasati i priče o manjem zlu su samo izlike da opravdaju svoju vlastitu pasivnost. Neglasači očito traže dlaku u jajetu. Uostalom, nitko ih ne sprječava da sami oforme stranku koja bi zastupala njihove interese.

Mislim da je riječ većinom o mladim ljudima koji još nisu politički pismeni ili starijim mimozama koji su se razočarali u sve i svakog

Neće izaći na izbore, ali će zato kukati sljedećih pet godina kako sve propada...

Nije opravdano. Tko ne izađe na izbore, nema što ni kritizirati.
Ne nema.
Nema ni jedna.
Zato i neću glasati kao i tih 42%..
pinzgauer is offline  
Old 09.06.2020., 11:07   #5
Ne pada mi na pamet izlaziti jer mi draga moja šaka koju bi morao odrezati da zaokružim nekog od HDZ SDP ili njihovih podrepnih muha.

Kako su skuhali tako neka i ručaju. Veće kazne od života u lijepoj njihovoj i nema.
Old 09.06.2020., 11:07   #6
Ja u potpunosti razumijem te ljude.

Štoviše, ne nađem li jednog pametnog kandidata na nekoj od kandidacijskih lista, ostajem i ja doma.

To je također oblik mirnog protesta, kad ti se dogodi da na izbore izađe manje od 50% birača pa u pitanje dovedeš legitimitet Sabora i buduće Vlade.
Doma184 is offline  
Old 09.06.2020., 11:08   #7
Quote:
bonesy kaže: Pogledaj post
Ovo da se nema za koga glasati i priče o manjem zlu su samo izlike da opravdaju svoju vlastitu pasivnost.
Nisu. I nema se zaista za koga glasati. .

Idem obično glasati, ali još nisam naišla na stranku za koju ne bih pomislila kako bi pokazali tko su i što su, samo da se dokopaju vlasti.

Ne glasam jedino ako nisam taj dan u svom gradu. Ne da mi se zajebavati se. Nije vrijedno. Neka uvedu elektronsko glasovanje, kao civilizirane zemlje.
Old 09.06.2020., 11:11   #8
Njihov problem.

Neka se udostoje ne kukati poslije izbora u kojima nisu htjeli sudjelovati.
Old 09.06.2020., 11:13   #9
Quote:
U Belgiji plaćaš kaznu ako ne izađeš na izbore, tako treba i kod nas.
Osim Belgije, evo liste zemalja koje imaju danas ili su imali obavezu izlaska na izbore.

I danas imaju: Argentina, Australija, Bolivija, Brazil, Ekvador, Egipat, Gabon, Grčka, Honduras, Kostarika, Luksemburg, Meksiko, Nauru, Peru, Samoa, Singapur, Tajland, Turska, Urugvaj.

Imali, ukinuli u proteklom desetljeću: Bugarska, Cipar, Čile, Dominikanska, Fiji i Paragvaj, Venecuela (do 1967), Nizozemska (do 1993).
Old 09.06.2020., 11:13   #10
Same male, kako ono ide legitimitet za referendum?

Mora se odazvati 50% birača da bi bio pravovaljan, ili kak ono?
Juva is offline  
Old 09.06.2020., 11:15   #11
Quote:
Juva kaže: Pogledaj post
Same male, kako ono ide legitimitet za referendum?

Mora se odazvati 50% birača da bi bio pravovaljan, ili kak ono?
Ne. Ukinuli su to zbog referendum o ulasku u EU.
IvanROC is offline  
Old 09.06.2020., 11:17   #12
Ja izlazim ali poništavam listić.

I pozivam sve forumaše koji nemaju izbora da izađu i ponište listić.
john newman is offline  
Old 09.06.2020., 11:19   #13
Da svi oni izađu na izbore opet bi se glasovi raspodjelili jednako na sdp hdz škoru most itd ko kaze da svi ti apstinenti bi glasali za neku petu opciju statistika je takva da ih natjeras pod prijetnjom kazne od 100e ajde glasaj za bilo koga od ponuđenih ja garantiram da bi se glasovi opet raspodjelili 25% sdp 25% hdz 12% škoro 5% most itd
Kao da bi oni glasali iz protesta za Hrvatsku Stranku Naravnog Zakona zelenu eco stranku
Folcika is offline  
Old 09.06.2020., 11:20   #14
Quote:
john newman kaže: Pogledaj post

I što sam time dobio?

Prije bi glasao za Prkačina, Raspudića, Peovićku... nego li poništio listić.

Baruštinu ne možeš razbiti ako ne udaraš po njoj, natjeraš vodu da teče...
Old 09.06.2020., 11:20   #15
Quote:
Folcika kaže: Pogledaj post
Da svi oni izađu na izbore opet bi se glasovi raspodjelili jednako na sdp hdz škoru most itd ko kaze da svi ti apstinenti bi glasali za neku petu opciju statistika je takva da ih natjeras pod prijetnjom kazne od 100e ajde glasaj za bilo koga od ponuđenih ja garantiram da bi se glasovi opet raspodjelili 25% sdp 25% hdz 12% škoro 5% most itd
Ovi to ne razumiju. Neće ni za 1000 godina.
john newman is offline  
Old 09.06.2020., 11:21   #16
Quote:

Tvoje pravo.

Ali u svakoj izbornoj jedinici ima barem 15-16 lista, u Zagrebu preko 20.

Ne bi li bilo bolje da odvojis 2 sata svojeg vremena da proucis liste, nadjes neku manju stranku koja je tebi ideoloski bliska, i das im glas?
Old 09.06.2020., 11:21   #17
Jedan sam od tih, ali na jesen vjerovatno opet odlazim živjeti van države. Tako da i nisam previše zainteresiran. A i da ostajem ne želim sudjelovati u novom uljebljivanju starih i novih stranačkih poslušnika na dobru plaćicu i sve privlegije u Sabor, većinom vremena je sabornica prazna. Znači imaju dobro plaćeno radno mjesto i ne dolaze na njega.A i nemam za koga HDZ ili SDP i njihovi priljepci koji kao izlaze samostalno. Možda će se izbori morati ponoviti jer nitko neće imati dovoljno glasova za sastaviti vladu.
blesimer is offline  
Old 09.06.2020., 11:22   #18
Quote:
fgzcvijetic kaže: Pogledaj post
I što sam time dobio?

Prije bi glasao za Prkačina, Raspudića, Peovićku... nego li poništio listić.

Baruštinu ne možeš razbiti ako ne udaraš po njoj, natjeraš vodu da teče...
I sta si s tim dobio?

Kad ti navedeni dobiju 1% glasova od ukupnih koje mjesto takvi zauzmu?
john newman is offline  
Old 09.06.2020., 11:22   #19
Imas sebičnih ljudi koji si misle zakaj bih ja i zakoga glasovao da mu naštimam fotelju necu ni za koga da se prek moje grbe uhljebi
Folcika is offline  
Old 09.06.2020., 11:23   #20
Quote:
I sta si s tim dobio?

Kad ti navedeni dobiju 1% glasova od ukupnih koje mjesto takvi zauzmu?
Svakako vise nego ponistavanje listica, makar si odabrao ono u sto vjerujes.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:54.