Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.06.2020., 20:14   #1
A simple plan (1998)

Mislim da je red da i ovaj film dobije svoju temu. Po mom mišljenju podcijenjen i pomalo zapostavljen film, meni osobno odličan i daleko najbolji od Raimija. Napet od početka do kraja, odlično okarakterizirani likovi i njihovi međusobni odnosi, odlična gluma, atmosfera, poruka... Minimalno nelogičnosti i rupa za ovakvu vrstu filma. Jedina stvar koju bih naveo da baš ne drži vodu je kako se je onaj lik samo tako predstavio kao agent FBI-a, te kako je jedino Hankova žena odmah posumnjala u njega. Neki ga uspoređuju s Fargom, istina ima sličnosti - snježni krajolik i novac koji dovodi do krvoprolića, ali ipak bih rekao da su to dva različita filma. Vaše mišljenje?
mislavko is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2020., 09:33   #2
Osobno, meni je to među najboljim filmovima tog desetljeća. Vrhunski masterpiece koji kad gledaš, sve gledaš u jednom dahu. Odličan.
Old 17.06.2020., 09:42   #3
Film koji je svojevremeno na mene ostavio jak dojam, a sad ga se uopće ne sjećam!
Trebala bih pogledati ponovno.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2020., 09:54   #4
Našla svoju zabilješku iz 2017.:

Baš baš super film, odlična drama s krimi coenovskim zapletom i ambijentom njihova Farga. Ipak, ovdje se odoljelo ubacivanju bizarluka i ismijavanju vlastitih likova, pa smo dobili film koji zbilja može pobuditi empatiju, natjerati u introspekciju, rastužiti.

...
Sad se ne sjećam previše same radnje, ali moglo bi se reprizirati u zimsko doba!

Također, odličan intro Dannyja Elfmana.
Inconnu is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2020., 12:57   #5
Meni je to takođe bio izvrstan film.Ima već dugo kako ga nisam gledao i imam želju opet da gledam.baš me zanima dali će mi biti jednako napet.
Old 17.06.2020., 15:21   #6
Ovaj film sam gledao jako davno, ranih 2000tih kao klinac, sjecam se da nađu lovu braca, i onda se nesto posvađaju oko podjele novaca. Zele uzeti sve sebi , tako nesto, ima jako dobru atmosferu i ostao mi je uvijek u dobrom sjecanju, ali samo sam ga jednom gledao.

Da ima taj feeling Farga, zbog snijega i lokacija, dobar je film.
edwood is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2020., 12:55   #7
Pridružujem se pohvalama. Fantastičan film. Preniska ocjena na IMDb-u posebno usporedivši ga s nekim drugim trilerima. Osim što je film fakat napet od početka do kraja najbolja mi je prevrtljivost likova zbog novca. Hank je u početku strogo protiv toga da zadrže novac, njegov brat je za. Kasnije se situacija mijenja. Hankova žena prvo izjavljuje da im je financijska situacija potpuno zadovoljavajuća i da bi novac odmah vratila vlasniku, a kasnije je najveća zagovornica da novac zadrže. Svakako jedan od boljih trilera 90-ih.
cvrstkostijena is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2020., 19:05   #8
Izvrstan film. A simple plan i Drag me to hell su mi najbolji Raimijevi filmovi.
They were five total strangers, with nothing in common, meeting for the first time. A brain, a beauty, a jock, a rebel and a recluse. Before the day was over, they broke the rules. Bared their souls. And touched each other in a way they never dreamed possible.
Five strangers with nothing in common, except each other.
mr.c4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2020., 12:32   #9
Gluma, gluma, gluma, to mi pada na pamet kad se sjetim ovog filma.

Izvrsna gluma
Old 26.07.2020., 17:53   #10
Svakako jedan od boljih triler-drama 90-ih. Ipak mislim da ovakva vrsta filma nikada neće biti tako dobra kao što je bila na prvo gledanje, čisto zbog raspleta koji te drži prikovanim za stolicu. A kada ga znaš to više nije taj doživljaj. No ako je prošlo puno i već si zaboravio radnju, apsolutno vrijedi ponovno gledanje.
bobo 98 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:30.