Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.10.2020., 21:21   #1
Bili kutak, štorija 35. - komodajte se

Evo još jedna štorija.

štorija 34.

štorija 33.

štorija 32.

štorija 31.

štorija 30.

štorija 29.

Štorija 28.

Štorija 27.

Štorija 26.

Štorija 25.

Štorija 24.

Štorija 23.

Štorija 22.

Štorija 21.

Štorija 20.

Štorija 19.

Štorija 18.

Štorija 17.

Štorija 16.

Štorija 15.

Štorija 14.

Štorija 13.

Štorija 12.

Štorija 11.

Štorija 10.

štorija 9.

štorija 8.

štorija 7.

štorija 6.

štorija 5.

štorija 4.

štorija 3.

štorija 2.

štorija 1.

https://hajduk.hr/
Old 13.10.2020., 21:29   #2
Sretno nam
Old 13.10.2020., 21:41   #3
Ebe drustvo ne sačinjavaju samo dioničari. Ako ćemo pričati o zainteresiranim osobama za neko društvo, onda imaš shareholdere (to su dionicari) i stakeholdere koji bi u hajdukovom slučaju bili i članovi, navijači, lokalna zajednica, zaposlenici itd
Jasno je da njihovi interesi ne moraju biti identicni

Ali i kad pricas o dioničarima, interesi samih dioničara nisu isti
Recimo da grad proda svoj udio nekom. Mislis da bi taj netko nužno imao isti interes kao i nh?
Poznat je primjer i HTa gdje se svake godine većinski vlasnik svađa sa manjinskima (uglavnom fondovima) oko dividende.
Tj nema svađe. Većinski napravi kako želi, a manjinski viču i protestiraju.

Malo smo skrenuli sa teme izbora predsjednika. Samo sam ti htio objasniti zašto no ne bi trebao voditi računa o interesu većeg ili manjeg dionicara već samo dobrobiti društva. Druga je stvar što je prirodno i ljudski da nadzornik najviše pažnje obraca na status subjekta koji ga je u taj no i postavio
spirou is offline  
Old 13.10.2020., 22:14   #4
SAMO HRABRO BILI!

Quote:
spirou kaže: Pogledaj post
Ebe drustvo ne sačinjavaju samo dioničari. Ako ćemo pričati o zainteresiranim osobama za neko društvo, onda imaš shareholdere (to su dionicari) i stakeholdere koji bi u hajdukovom slučaju bili i članovi, navijači, lokalna zajednica, zaposlenici itd
Jasno je da njihovi interesi ne moraju biti identicni

Ali i kad pricas o dioničarima, interesi samih dioničara nisu isti
Recimo da grad proda svoj udio nekom. Mislis da bi taj netko nužno imao isti interes kao i nh?
Poznat je primjer i HTa gdje se svake godine većinski vlasnik svađa sa manjinskima (uglavnom fondovima) oko dividende.
Tj nema svađe. Većinski napravi kako želi, a manjinski viču i protestiraju.

Malo smo skrenuli sa teme izbora predsjednika. Samo sam ti htio objasniti zašto no ne bi trebao voditi računa o interesu većeg ili manjeg dionicara već samo dobrobiti društva. Druga je stvar što je prirodno i ljudski da nadzornik najviše pažnje obraca na status subjekta koji ga je u taj no i postavio
Gledaj, to je manje bitno u ovom kontekstu u kojem smo mi razgovarali (zato nisam širio temu da ne zbunim ljude, jer po svitu ima stvarno na dnevnoj bazi previše toga oko takvih društava itd. - već samo da pasivnim čitateljima koje to ne zanima približimo malo kako to izgleda i zašto takav sistem odabira), a to je da postoji praksa u razvijenom svitu kod takvih oblika vlasništva tražiti Head Huntere za određene pozicije, te da je u konačnici predsjednik taj koji odgovara, ukratko.
EbE is offline  
Old 13.10.2020., 23:53   #5
Čeka san da se otvori nova tema da ne ostane na staroj.

Nakon VŽ je po onom pljusku neko pokupija mali, crni, Škodin kišobran na izlazu P, koji se ne može nabavit osim kao rezervrni dio auta, a to je jako skupo, tako mi je rečeno u Porschea.

Pa ako čitate ili ako znate nekoga ko ima takav od te večeri, a nema Škodu, molim vas da mi se javite u inbox. Nije mi do kišobrana toliko, nego je auto je još relativno novo, pa mi je ža da ga izgubim na tako glup način.

Nadam se da će se nać, pošto po onakvom pljusku idu samo najvjerniji iliti pretplatnici, a takvih ovdi fala Bogu ima i znam da vas dosta čita.

Sorry za off topic.
Hvala.
ovi_jedan is offline  
Old 14.10.2020., 00:01   #6
Ne znam nažalost ništa o tvom kišobranu. Koliko košta ako ga se posebno naruči kao rezervni dio
Hildegard is offline  
Old 14.10.2020., 00:09   #7
Quote:
Hildegard kaže: Pogledaj post
Ne znam nažalost ništa o tvom kišobranu. Koliko košta ako ga se posebno naruči kao rezervni dio
edit: uspija san nać cijenu, ipak nije toliko skup, oko 40 €, sad mi je ipak lakše

Redari
ne bi mogli nacrtanu ovcu čuvat
ovi_jedan is offline  
Old 14.10.2020., 00:20   #8
Nema smisla dolazit sa dobrim kišobranom na Poljud. Velika je šansa da ga više nikad nećeš vidit.

Imaš privatnu poruku.
Hildegard is offline  
Old 14.10.2020., 00:38   #9
ovo mi je škola...
ovi_jedan is offline  
Old 14.10.2020., 08:02   #10
Daaaj učinija ti je čovik Uslugu, sa škodon neš jebat i onda još oti kišobran nosiš. Aj kupi neki BMW il baren Audi kišobran na pazaru. Jedino gore od škode je vozit fijat mUltiplU.

Vrime za grobove je uvik i stalno, al više ne motikon nego buldožderon.
Old 14.10.2020., 08:20   #11
NO više brine o društvu, a skupština je ta koja "brine" o interesu dioničara. Skupština donosi odluku o raspodjeli dobiti, dividendi, pokriću gubitka i sl. Uprava ostvaruje ciljeve, NO to nadzire, a skupština donosi odluke.

Jebate spirou, nikad zapravo nisam naišao na tu razliku. Evo tu je opisano: Shareholders are always stakeholders in a corporation, but stakeholders are not always shareholders. A shareholder owns part of a public company through shares of stock, while a stakeholder has an interest in the performance of a company for reasons other than stock performance or appreciation. These reasons often mean that the stakeholder has a greater need for the company to succeed over a longer term.
Old 14.10.2020., 09:27   #12
Slažen se da No više brine o društvu, skim če poist popit, ko je prikai to.
Old 14.10.2020., 09:55   #13
Quote:
EbE kaže: Pogledaj post
u konačnici predsjednik taj koji odgovara, ukratko.
Po meni je vlasnik najodgovorniji za rezultat
spirou is offline  
Old 14.10.2020., 10:30   #14
Quote:
grad?
Old 14.10.2020., 11:11   #15
Quote:
O kojem je rezultatu rič??

Relativno stabilno financijsko poslovanje ili sportski rezultat jer jedno i drugo pomirit je jako teško.

Za sada je gradu najvažnije da ne mora utrpavat lovu u gradsko trgovačko društvo a za sportski rezultat ih nije puno briga. Prepuštanjem upravljačkih prava su lipo oprali ruke i šta se tiče njih to je završena priča. Bar za sada.
Old 14.10.2020., 11:18   #16
Quote:
Po meni predsjednik, on je CEO i project manager u ovoj ulozi, ako je "projekt" npr. (DAKLE PRIMJERA RADI) biti 2gi na tablici u toj sezoni (dakle zadan je cilj), te ti to ne ostvariš, projekt nije uspio. Ako je "projekt" biti jednom drugi u dvi sezone a ti to ne ostvariš, projekt nije uspio. Ako je projekt biti prvi u iduće tri sezone i to ostvariš, projekt je uspio, predsjednik je ostvario cilj.

Sad naravno ovo je primjer jednostavan, jer unutar tog poslovnog procesa koji vodi predsjednik imaš "mali milion projekta" a prati se proces ukupan koji broji uspjeh svih tih "milion projekta" unutar nekog zadanog vremenskog perioda tog predsjednika.

Dakle na rezultat utječe predsjednik jer on je taj koji slaže sve druge on je taj koji vodi i odgovara za sve procese te projekte unutar tih procesa, a kad klub ima cilj tih procesa (više projekta), vrlo je lako odrediti jeli uspio ili nije.
EbE is offline  
Old 14.10.2020., 12:26   #17
ebe nemoj protiv Brbana
Old 14.10.2020., 13:46   #18
Quote:
ovi_jedan kaže: Pogledaj post
Čeka san da se otvori nova tema da ne ostane na staroj.

Nakon VŽ je po onom pljusku neko pokupija mali, crni, Škodin kišobran na izlazu P, koji se ne može nabavit osim kao rezervrni dio auta, a to je jako skupo, tako mi je rečeno u Porschea.

Pa ako čitate ili ako znate nekoga ko ima takav od te večeri, a nema Škodu, molim vas da mi se javite u inbox. Nije mi do kišobrana toliko, nego je auto je još relativno novo, pa mi je ža da ga izgubim na tako glup način.

Nadam se da će se nać, pošto po onakvom pljusku idu samo najvjerniji iliti pretplatnici, a takvih ovdi fala Bogu ima i znam da vas dosta čita.

Sorry za off topic.
Hvala.
jes' kupija škodu u duška grbe?
mate vidović is offline  
Old 14.10.2020., 13:46   #19
Quote:
volverine kaže: Pogledaj post
ebe nemoj protiv Brbana
Po pitanju njega ideja da dođe po drugi put je imala realne temelje, evo na primjeru jednog Steve Jobs, koji je bio CEO Apple pa je smijenjen od strane dioničara jer se vjerovalo da će tvrtka bez njega puno bolje poslovati, no nije ih išlo toliko dobro, pa su ga opet vratili (ponovno izabrali kao mi Brbana), pa je Apple otišao daleko naprid iznad zadanih ciljeva, mi nismo bili te sriće s Brbanom jer cilj nije ostvaren. Dakle nije baš da smo mi tu "izmišljali toplu vodu".
EbE is offline  
Old 14.10.2020., 13:59   #20
Quote:
Po meni je nh najodgovorniji za rezultat, bija bi grad ka največi dioničar ali on je tu odgovornost(kao i prava) pribacija na nh kao drugi največi dioničar
simpatizer is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:55.