Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.03.2021., 07:51   #1
Polkadot ( DOT )

Mislim da je neophodno da ovaj coin ima vlastitu temu. Polkadot je jedan od potencijalnih konkurenata Ethereumu i kao takav je vrijedan pažnje.

Polkadot - decentralised web 3.0 blockchain interoperability.
Osnivač Gavin Wood ( čovjek koji je napisao programski jezik za Ethereum ) i koji je videći probleme s kojima se ETH susreće tražio rješenja. Koliko ih je našao, to ćemo vidjeti.

https://polkadot.network/

https://www.coingecko.com/en/coins/polkadot

Polkadot više nije baš jeftin ali imho ima potencijal za brži rast od ETHa. Nemam ništa protiv ETHa ali imam protiv visokih feeijeva i preopterećene mreže.

Tako da bi uspjeh DOTa, pomogao i ETHu.

Trenutna cijena mu je 73.300 sats ili 36 usd.

DYOR
Sretno
Old 02.03.2021., 07:56   #2
Samo mala usporedba u cijeni prema ETHu od početka ove godine.

Eth / 740 usd / 1.540 usd

Dot / 8,60 usd / 35,80 usd
Old 02.03.2021., 09:06   #3
Quote:
KuciloOro kaže: Pogledaj post
Samo mala usporedba u cijeni prema ETHu od početka ove godine.

Eth / 740 usd / 1.540 usd

Dot / 8,60 usd / 35,80 usd
Meh.... Di si bio na 2.85 USD?????

Bolje ikad nego nikad....

P.S. Sve sam bio u cudu da ovu temu nitko nije otvorio do sada.... A vidim nije bas "likvidna" = BULLLISSHHH!
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 09:43   #4
Ne pratim projekt jer svi moramo puno toga izbaciti iz fokusa i koncentrirati se samo na onih par stvari za koje actually imamo vremena (i nadati se da smo pravilno alocirali vrijeme), ali doslovno bode u oci hype oko svih projekata koji imaju 'polka' u nazivu, polkaovo, polkaono, svi uredno naprave 30x na izlistavanju, pocinje mi ici na zivce.
Polkastarter, projekt koji je u kolovozu bio samo na vidiku, tg kanal na zacecima, danas ima MC skoro 300M i štanca ido-se kao na pokretnoj traci.
Da se zapitaš kako je sve to uopće moguće.

Činjenica je da svi ti projekti za sada imaju erc-20 tokene, a kada ce Polkadot kao ekosistem zazivjet i na sta ce to uopce liciti, treba tek vidjeti.
Valjda ce biti brzi u isporuci od Cardana.
Old 02.03.2021., 09:59   #5
Quote:
Carlos kaže: Pogledaj post
Valjda ce biti brzi u isporuci od Cardana.
Meh.... Zato su BTC i pogotovo ETH munjeviti u isporuci.....
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 10:02   #6
Quote:

Činjenica je da svi ti projekti za sada imaju erc-20 tokene, a kada ce Polkadot kao ekosistem zazivjet i na sta ce to uopce liciti, treba tek vidjeti.
Da, ali ce i cijena onda biti bitno drugacija. Cardano je ne tako davno bio na 0.02 USD i nitko ga nije htio stapom dirati. Ali sada je jeftin!

Dot ce isto biti "djaba" na 250-300 USD i svi cete pisati o njemu.....
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 10:15   #7
Quote:
varufakis kaže: Pogledaj post
Dot ce isto biti "djaba" na 250-300 USD i svi cete pisati o njemu.....
A šta ćeš ti raditi tada? Valjda isto što radiš sada, i što si radio pred 6 mjeseci.

Ništa.

Koji je točno tvoj doprinos da si dozvoljavaš docirati ikome?
Old 02.03.2021., 10:22   #8
Quote:
A šta ćeš ti raditi tada? Valjda isto što radiš sada, i što si radio pred 6 mjeseci.

Ništa.

Doprinos??? Ne kuzim....
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 10:23   #9
Quote:

Ništa.
Sto cu raditi? Matematiku!!!
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 10:32   #10
Quote:

Ništa.

Moj doprinos je da ce se u 3. i 4. kvartalu odigrati tocno kako sam napisao. Pametnom dosta. Netko u postu vidi hint a netko dociranje! Eto posta na forumu pa se cujemo krajem godine. Ako ga budemo uspjeli naci od mora postova....
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 11:13   #11
Jako sam bullish na projekte na polkadotu, ksm,ewt,ocean. Dolje navedeni twitter accounti su zanimljivi za inf. vise s edukativno_tehnicke strane!
Jedan od najranijih polkadot devova aje i nas decko iz Varazdina .
Ksm sam pratio od dolara , kupio na 5 , ocekujem minimalno 1000$ do kraja godine.

https://whitepaper.io/document/596/polkadot-whitepaper
https://kusama.network/

https://twitter.com/danreecer_?lang=hr
https://twitter.com/bitfalls
boemone is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 11:18   #12
https://danreecer.medium.com/polkado...d-da89a05cd566
dobar clanak vezan za parachain aukcije koje uskoro krecu!
boemone is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 12:59   #13
Quote:
varufakis kaže: Pogledaj post
Moj doprinos je da ce se u 3. i 4. kvartalu odigrati tocno kako sam napisao. Pametnom dosta. Netko u postu vidi hint a netko dociranje! Eto posta na forumu pa se cujemo krajem godine. Ako ga budemo uspjeli naci od mora postova....
Cekaj, ti si znači ponudio hint za projekt oko kojeg vec vise od pola godine vlada ogroman hype, i koji doslovno iskače iz paštete gdje god se u kriptu okreneš.

Hvala na hintu.

Sad sam bacio oko na moj excel, uložio sam u 3 parachaina još prošlo ljeto, icosi, i vesting je već završio, tako da ono, hvala još jednom.
Old 02.03.2021., 15:08   #14
Quote:
Cekaj, ti si znači ponudio hint za projekt oko kojeg vec vise od pola godine vlada ogroman hype, i koji doslovno iskače iz paštete gdje god se u kriptu okreneš.

Hvala na hintu.

Sad sam bacio oko na moj excel, uložio sam u 3 parachaina još prošlo ljeto, icosi, i vesting je već završio, tako da ono, hvala još jednom.
Ma frende bitno je da si ti u lovi. Sve ostalo nije vredno pomena!
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 15:17   #15
Ako nekoga zanima:

https://medium.com/interlay/polkabtc...h-2cc9ea7431b7

About Interlay

Interlay is building a decentralized cross-chain settlement layer, “a network to connect them all”. As a first step, Interlay is building PolkaBTC, in collaboration with Parity Technologies and funded by the Web3 Foundation. PolkaBTC will allow Bitcoin holders to access Polkadot’s DeFi directly from their BTC wallet. Interlay is committed to decentralization, following a research-driven approach, shipping open-source code, and collaborating with leading research labs around the world.

Btw molim kolege da se ne svađaju čiji je veći.

Tema je otvorena u edukacijske svrhe jer su neki forumaši tražili da im se pojasni Polkadot ( DOT ) kao coin.
Old 02.03.2021., 16:26   #16
Quote:
KuciloOro kaže: Pogledaj post
Ako nekoga zanima:

https://medium.com/interlay/polkabtc...h-2cc9ea7431b7

Btw molim kolege da se ne svađaju čiji je veći.
Da te ne zavara nick - mozda sam zensko..... v
varufakis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2021., 19:52   #17
Nebitno. Mislio sam na ego.
Old 03.03.2021., 08:03   #18
Kakav ego? Ja rijetko ili nikada ne pisem o nekakvim ulazima i kupovinama, kolega dragi, samo sam naglasio razinu apsurda tog 'hinta'.

Inace bilo bi lijepo da zazivi i Polkadot i Cardano i jos par 'eth killera', Polkadotu dajem vise kredita za razlika od Cardana koji se vuče ko krepana mačka.
Old 03.03.2021., 12:12   #19
Quote:
Kakav ego? Ja rijetko ili nikada ne pisem o nekakvim ulazima i kupovinama, kolega dragi, samo sam naglasio razinu apsurda tog 'hinta'.

Inace bilo bi lijepo da zazivi i Polkadot i Cardano i jos par 'eth killera', Polkadotu dajem vise kredita za razlika od Cardana koji se vuče ko krepana mačka.
Ovaj DOT parachains i market su doslovno icos 2017 sve pumpa 30x-50x na whitepaperu i ideji (a vecina ideja je da se postojece ideje stavi na dot lol), bez ulaska u buducnost samoga dota bude zavrsilo lose (ili dobro ovisno o timingu) po dosta "investitora".

Da ne bude sve u negativnom tonu compound je objavio svoj buduci compound chain nekakav cros chain lend-borrow substrat na dotovom substrateu ideja je valjda da mozes imati cross chain coleterall na ethu a sredstva na dotu i obrnuto.
Mislim da je to prvi veliki pravi i legitiman defi projekat a ne ove cashgrab kopije koji se expanda s etha, a dot je privi chain kojega su odabrali.
Evm jel
Old 04.03.2021., 10:03   #20
Točno to, 10x je ono...meh, samo.
20x je normala, 50x je neloše

Ali najiskrenije, kod svega toga me smeta jedino to što sam u svemu sudjelovao jako malo
Zato me i živcira cijeli taj hype
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:15.