Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2021., 18:42   #1
Sjeverna Europa 2022. (🇩🇰 Danska, 🇫🇮 Finska, 🇮🇸 Island, 🇳🇴 Norveška, 🇸🇪 Švedska)

Ova skupina država uglavnom vuče dugu tradiciju biranja preko nacionalnih izbora, a tako će biti i u 2022. godini. Osim Islanda (od kojeg se isto očekuje), sve su države potvrdile nova izdanja svojih slavnih nacionalnih izbora za iduću godinu.

Danska će tako birati preko Dansk Melodi Grand Prixa, Švedska preko Melodifestivalena (natječaj između 27. kolovoza i 17. rujna), Norveška preko Melodi Grand Prixa (natječaj otvoren do 15. kolovoza) te Finska preko Uuden Musiikin Kilpailua (natječaj tijekom rujna). Za očekivati je da će Island vratiti svoj Söngvakeppnin nakon što su dali drugu šansu Daðiju Freyru, koji se iz Rotterdama kući vratio s drvenom medaljom, najboljim rezultatom Islanda nakon 2. mjesta 2009. Zanimljivo je da je iz ove skupine zemalja jedino Island zadržao istog predstavnika unatoč otkazanom Eurosongu 2020., svi drugi tražili su nove.

Spomenimo usput da se u Švedskoj, nakon deset godina, dogodila jedna promjena, a ona kaže da na Melodifestivalen više neće ići pobjednik radijskog natjecanja P4 Nästa. Spomenuto natjecanje posljednjih je deset godina pružalo jednu ulaznicu za Melodifestivalen, no odlukom nove šefice švedske eurovizijske delegacije, to više neće biti moguće, barem ne 2022. godine, vjerojatno iz razloga što nijedan od pobjednika P4 Nästa nikad nije ušao ni u Drugu šansu, a kamoli tek izravno u finale "Eurosonga prije Eurosonga", kako je među fanovima poznat švedski nacionalni izbor.
Old 11.07.2021., 20:53   #2
Da se, kao i lani, upišem prvo na ovu temu i pohvalim šefa za maestralno otvaranje
Mia Fan is offline  
Old 11.07.2021., 20:58   #3
nadam se da ova grupa napokon pošalje nešto dobro nagodinu
tdlrhd is offline  
Old 12.07.2021., 02:19   #4
radujem se jedino i najvise melfestu, za ostalo kako bude.
melos is offline  
Old 12.07.2021., 23:35   #5
A tko je ta nova švedska šefica delegacije?

Poslano sa mog Vivo 4G_r koristeći Tapatalk
Old 12.07.2021., 23:55   #6
Quote:
Ingvar25 kaže: Pogledaj post
A tko je ta nova švedska šefica delegacije?

Poslano sa mog Vivo 4G_r koristeći Tapatalk
Lotta Füreback? To je ona žena s plavom kosom koja je bila s Tusseom u green roomu i na konferencijama za novinare.
Old 21.07.2021., 11:15   #7
Bacam kletvu na ovu korumpiranu grupu!!!
Old 28.07.2021., 18:30   #8
Idući mjesec otvorit će se Husavik Eurovision Museum na Islandu Islandska vlada s 13.000 eura potpomognula je kreiranju muzeja s eurovizijskom temom u gradu Husavik, a dodatnih 6.725 dolara (trenutno) skupljeno je putem crowdfunding stranice

Muzej će se sastojati od tri glavna dijela, u prvom dijelu bit će prikazivana povijest islandskog nacionalnog izbora Songvakeppnin, drugi dio posvećen je eurovizijskom filmu i ulozi Husavika u The Story of Fire Saga, dok će treći dio muzeja poslužiti za povijesnu priču o samom Eurosongu te njegovim sudionicima kroz godine.

Dakako, ovo neće biti prvi eurovizijski muzej, jer se 2016. godine otvorio i onaj u Stockholmu, naziva Good Evening Europe!.

Mia Fan is offline  
Old 22.08.2021., 10:30   #9
Norveška televizija NRK produžila je razdoblje prijave za MGP2022. Iako je zadnji dan trebao biti 15. kolovoza, sad je 15. rujna.
Old 22.08.2021., 13:40   #10
Quote:
PamSwynford kaže: Pogledaj post
Norveška televizija NRK produžila je razdoblje prijave za MGP2022. Iako je zadnji dan trebao biti 15. kolovoza, sad je 15. rujna.
Je li moguće da je došlo do manjka interesa?
Mia Fan is offline  
Old 22.08.2021., 13:47   #11
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
Je li moguće da je došlo do manjka interesa?
Ili je netko slavan poslao upit i pitao ako mu mogu dati još dodatno vrijeme za pjesmu. Sve je moguće.
Old 22.08.2021., 13:50   #12
Quote:
Ili je netko slavan poslao upit i pitao ako mu mogu dati još dodatno vrijeme za pjesmu. Sve je moguće.
Ako se radi o Rybaku onda odobravam
Mia Fan is offline  
Old 22.08.2021., 17:05   #13
Quote:
Mozda nisu zadovoljni pristiglim pjesmama.
melos is offline  
Old 27.08.2021., 10:06   #14
Danas se otvaraju prijave za slanje pjesama!

Melodifestivalen 2022.
melos is offline  
Old 27.08.2021., 11:11   #15
Danci su danas otvorili prijave za DMGP2022, i trajat će sve do 29. listopada. Finale će se održati 5. ožujka.
Old 27.08.2021., 15:50   #16
Quote:
melos kaže: Pogledaj post
Danas se otvaraju prijave za slanje pjesama!

Melodifestivalen 2022.
Nisam spreman!!1!

Quote:
Danci su danas otvorili prijave za DMGP2022, i trajat će sve do 29. listopada. Finale će se održati 5. ožujka.
Nisam spreman vol. 2
Mia Fan is offline  
Old 29.08.2021., 11:56   #17
Finale norveškog Melodi Grand Prixa bit će održano 19.2.2022.

Quote:
Semi-Final One – January 15
Semi-Final Two – January 22
Semi-Final Three – January 29
Semi-Final Four – February 5
Semi-Final Five – February 12
Grand Final – February 19
melos is offline  
Old 31.08.2021., 20:13   #18
Nova izvršna producentica Melodifestivalena Karin Gunnarsson je dala izjavu za radio oko Melodifestivalena 2022. Trenutna ambicija SVT-a je da se ipak organizira turneja po Švedskoj, samo je pitanje hoće li to biti pred publikom. Nada se kako će uskoro objaviti više informacija.
Old 31.08.2021., 22:00   #19
Quote:
Nova izvršna producentica Melodifestivalena Karin Gunnarsson je dala izjavu za radio oko Melodifestivalena 2022. Trenutna ambicija SVT-a je da se ipak organizira turneja po Švedskoj, samo je pitanje hoće li to biti pred publikom. Nada se kako će uskoro objaviti više informacija.
Fenomenalne vijesti Čak i ako ne bude publike, ta turneja baš daje dodatnu draž cijelom natjecanju
Mia Fan is offline  
Old 01.09.2021., 15:50   #20
Još jedna skandinavska zemlja otvorila je prijave, a riječ je o Finskoj Period slanja pjesama za slijedeći Uuden Musiikin Kilpailu traje izrazito kratko, od danas pa do svega 06.09. Tekstopisci se mogu prijaviti s više pjesama, dok glavni pjevači mogu prijaviti maksimalno tri pjesme, a prijave se vrše na ovom linku.
Mia Fan is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:05.