Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
21.07.2021., 19:34
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2016.
|
Nikola Tesla
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...a-dnu-15089761
Quote:
Predloženi motivi su šahovnica, geografska karta Hrvatske, kuna, glagoljica i Nikola Tesla.
|
ima jos primjera ....vecernjak i hrt imaju seriju Hrvati koji su mijenjali svijet...u tom Tesla,itd..ima primjera
sve pet, covjek roden u lici. al cemu svojatanje??? cemu taj cringe??? zasto se ja moram sramotit kad odem van??? cemu taj jeftini sovinizam??? to nije promidba, brendiranje, izvrsnost i sve ostale malogradanske cringe opsesije..svaka susa vani kuzi kontekst i veze to uz jeftini sovinizam
  sirotinjo i bogu si teska
|
|
|
21.07.2021., 19:42
|
|
Postojim.
Registracija: Aug 2019.
|
Quote:
Gruzija kaže:
ima jos primjera ....vecernjak i hrt imaju seriju Hrvati koji su mijenjali svijet...u tom Tesla,itd..ima primjera
sve pet, covjek roden u lici. al cemu svojatanje??? cemu taj cringe??? zasto se ja moram sramotit kad odem van??? cemu taj jeftini sovinizam??? to nije promidba, brendiranje, izvrsnost i sve ostale malogradanske cringe opsesije..svaka susa vani kuzi kontekst i veze to uz jeftini sovinizam
|
Je li ovo još jedan primjerak Urbanus prosvjetljenitusa? Nigdje doslovno ne piše da je Hrvat, doslovno (metaforički, ima par mitomana) svi znaju da je etnički Srbin. Ali zašto ga ne bi i mi svojatali? Iako osobno mislim da je on kao osoba precijenjen.
I ne kužim to ruganje rvatima i rvackoj, običan seoski govor, što nemaju pravo na to, a Purgeri imaju pravo na kajkavštinu i loše naglaske?
|
|
|
21.07.2021., 19:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
Kada je bila ona anketa za motive cini se da su svi masovno napisali Teslu iz inata.
Nadam se da stvarno nisu toliki debili da stave ali sve je moguce...
|
|
|
21.07.2021., 19:51
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
The Green Zebra kaže:
Je li ovo još jedan primjerak Urbanus prosvjetljenitusa? Nigdje doslovno ne piše da je Hrvat, doslovno (metaforički, ima par mitomana) svi znaju da je etnički Srbin. Ali zašto ga ne bi i mi svojatali? Iako osobno mislim da je on kao osoba precijenjen.
I ne kužim to ruganje rvatima i rvackoj, običan seoski govor, što nemaju pravo na to, a Purgeri imaju pravo na kajkavštinu i loše naglaske?
|
pa spomenuo sam ti malogradanske cringe opsesije ..ja sam ti vise suma, blato i to ...moze i kozara ak ti je lakse
|
|
|
21.07.2021., 19:57
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
LudAlGlup kaže:
|
nadam se da im je jasno da ovo nije isto sto i knjiga iz tiska za 12 kn ili hrt1 dokumentarac koji nitko ne gleda al kao sto kazes ...sve je moguce
|
|
|
21.07.2021., 21:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
LudAlGlup kaže:
Kada je bila ona anketa za motive cini se da su svi masovno napisali Teslu iz inata.
|
Kad smo već kod debila, samo bi najdebilniji debil mogao pomisliti da su ljudi pisali jednog od najvećih genija, čovjeka koji je naglavce preokrenuo svijet u pozitivnom smislu, našeg zemljaka rođenog u našoj domovini - iz inata...
P.S. Znam da ćeš. Se umoriti od. Čitanja gore. Napisane rečenice jer. Je predugačka i da. Ćeš odustati na. Pola, ali. Nisam je ni. Napisao zbog. Tebe jer sam svjestan da. To nećeš. Moći pročitati. To je zbog. Drugih, normalnih. Ljudi koji imaju. Mozak i koriste. Ga.
|
|
|
22.07.2021., 00:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
judolino kaže:
Kad smo već kod debila, samo bi najdebilniji debil mogao pomisliti da su ljudi pisali jednog od najvećih genija, čovjeka koji je naglavce preokrenuo svijet u pozitivnom smislu, našeg zemljaka rođenog u našoj domovini - iz inata...
P.S. Znam da ćeš. Se umoriti od. Čitanja gore. Napisane rečenice jer. Je predugačka i da. Ćeš odustati na. Pola, ali. Nisam je ni. Napisao zbog. Tebe jer sam svjestan da. To nećeš. Moći pročitati. To je zbog. Drugih, normalnih. Ljudi koji imaju. Mozak i koriste. Ga.
|
Pratim par stranica gdje su mlađi čisto iz fore štancali glasove za Teslu-jer zna se zašto, a kod ovih boksačkih mečeva tvojih moždanih vijuga ti ja ne mogu pomoći.
|
|
|
22.07.2021., 02:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
Etnički je Srbin, a politički (mada je bio apolitičan kozmopolit) Hrvat. 
Isto kao što je slučaj sa npr. gradišćanskim Hrvatima - etnički Hrvati, politički Austrijanci.
A to što ti misliš da je Tesla "deo srpskog sveta" - zna se što Vučić "dlaku mijenja, ali ćud nikada" misli pod time, to je tvoj problem. Kosovo je pushing 1/1, i sada je dobro zbog domaće javnosti okrenuti se starim prekodrinskim i crnogorskim ljubavima.
Što si ti uz gusle odrastao? Ajde bježi!
|
|
|
22.07.2021., 04:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2009.
|
Quote:
LudAlGlup kaže:
Pratim par stranica gdje su mlađi čisto iz fore štancali glasove za Teslu-jer zna se zašto, a kod ovih boksačkih mečeva tvojih moždanih vijuga ti ja ne mogu pomoći.
|
To "zna se zašto" po definiciji znaju samo fašisti.
Pošteniji ljudi obrazlože zašto se nešto zna.
Mislim, da ne ispadne da vrijeđam - to je standarni modus operandi Volkische Beobachtera, Nakot.hr-a i sličnog fašističkog smeća. Zna se.
|
|
|
22.07.2021., 05:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
Kako se sramotis?
Da li je to nesto za sto ljudi mare izvan Hrvatske/Srbije?
Ono dodjes u Mozambik, kazes "ja sam iz Hrvatske" a cura u pekari "aha vi svojatate Teslu"?
|
22.07.2021., 06:32
|
|
crni medjed
Registracija: Apr 2021.
|
tesla je srbin ali isto i iz hrvatske, stovise iz LIKE 
pa moze biti istovremeno i nas i njihov, sto to koga smeta?
nas ponos i dika
tesla from LIKA 
|
22.07.2021., 07:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
Znači vani di ideš ne prihvaćaju nacionalne manjine? Di to ideš vani pohvali se? 
|
|
|
22.07.2021., 09:54
|
|
Neokajani
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
Jesu li David Schwarz i Josip (rođen kao Joshua) Frank etnički Hrvati?
Nisu. Jesu li hrvatski izumitelj odnosno hrvatski političar? Jesu.
Jesu li Hrvati u smislu nacije, ne etnikuma? Jesu.
Josip Pančić. Hrvat katolik iz Vinodola.
Prvi predsjednik onog što danas znamo kao SANU.
Jel mu možemo negirati to da je najznačajniji srpski botaničar? Ne.
On slobodno ulazi pod Srbe koji su mijenjali svijet.
|
|
|
22.07.2021., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Jedno je sigurno, Tesla je volio svoju domovinu Hrvatsku.
|
|
|
22.07.2021., 10:05
|
|
Bik koji leži
Registracija: Dec 2002.
|
Ovom logikom Amerikanci ne bi imali niti jednog Nobelovca ili osobu koja je mijenjala svijet, izuzev Bika Koji Sjedi ili Geronimoa. A i to je upitno 
Btw, jel Nizozemci svojataju Edisona kao svog ?
Nemojmo se zavaravati, da je kojim slučajem Nikola odrastao u Šumadiji umjesto u Lici, pitanje je što bi od njegovog genija bilo primjećeno.
A tip je jednom u životu bio u Srbiji. Na par sati.
|
|
|
22.07.2021., 10:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
watrai kaže:
Jesu li David Schwarz i Josip (rođen kao Joshua) Frank etnički Hrvati?
Nisu. Jesu li hrvatski izumitelj odnosno hrvatski političar? Jesu.
Jesu li Hrvati u smislu nacije, ne etnikuma? Jesu.
Josip Pančić. Hrvat katolik iz Vinodola.
Prvi predsjednik onog što danas znamo kao SANU.
Jel mu možemo negirati to da je najznačajniji srpski botaničar? Ne.
On slobodno ulazi pod Srbe koji su mijenjali svijet.
|
Koliko mi je poznato, Pančić se još za života deklarirao kao Srbin i promijenio ime iz Josip u Josif. Takve poput njega (npr. Ivo Andrić), ja nemam problema i priznati kao Srbe. Pa ne znam čemu tu nešto mi moramo dokazivati i otimati se?!
|
|
|
22.07.2021., 10:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
el Torro kaže:
Ovom logikom Amerikanci ne bi imali niti jednog Nobelovca ili osobu koja je mijenjala svijet, izuzev Bika Koji Sjedi ili Geronimoa. A i to je upitno 
Btw, jel Nizozemci svojataju Edisona kao svog ?
Nemojmo se zavaravati, da je kojim slučajem Nikola odrastao u Šumadiji umjesto u Lici, pitanje je što bi od njegovog genija bilo primjećeno.
A tip je jednom u životu bio u Srbiji. Na par sati.
|
Hrvati su imali sreće što su pali pod centralnom Europom. Tesla je svoje sposobnosti razvio zbog naprednijeg društva u odnosu na istok. To je istina što si naveo.
Srbi gledaju Teslu kroz prizmu nacionalizma. Vučić i ekipa gleda da je veliki dio Hrvata pokatoličen a ako je netko od roditelja Srbin, on je automatski njihov.
Srbi su zbog Osmanskog carstva puno više primitivniji u tom pogledu.
Teslu ne treba gledati kao Hrvata nego kao osobu koja je rođena u tom kraju.
|
|
|
22.07.2021., 10:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Tesla je Slovenc. 
|
|
|
22.07.2021., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
Gruzija kaže:
|
A Lika je di, u Bjelorusiji?
Za mene je svaki čovjek rođen i odrastao u Hrvatskoj koji nije na neki način sudjelovao u rušenju Hrvatske naš, bez obzira na etičku pripadnost, bio on Srbin, Musliman ili Švabo, a Tesla se još ponosio svojom domovinom Hrvatskom, a to što ti čitaš Informer i Kurir di su svi Hrvati predstavljeni kao povampireni Ustaše, a Srbi sportaši (Pršo, Subašić, Popović itd.) koji igraju za Hrvatsku ili onih 10 tisuća Srba koji su je branili u ratu Hrvatsku su Ustaški plaćenici, pa je tebi zbog toga neugodno, to je već druga priča...
|
|
|
22.07.2021., 11:37
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
goran2hr kaže:
Koliko mi je poznato, Pančić se još za života deklarirao kao Srbin i promijenio ime iz Josip u Josif. Takve poput njega (npr. Ivo Andrić), ja nemam problema i priznati kao Srbe. Pa ne znam čemu tu nešto mi moramo dokazivati i otimati se?!
|
Svetozar Borojevic se recimo deklarirao Hrvatom, a bio je porijeklom cisti Srbin.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:29.
|
|
|
|