Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera |
|
|
28.08.2021., 23:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2017.
|
Pritisak na cijepljenje na poslu
Mislim da dobar dio vas zna za ovaj problem.
Radiš negdje i osjećaš da se na tebe vrši pritisak da se cijepiš.
Bilo od kolega ili od šefa ili od uprave.
Što bi bilo dobro u tom trenutku učiniti?
|
|
|
28.08.2021., 23:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2017.
|
Ja mislim da bi bilo najbolje obratiti se šefu za pomoć, ako te kolege stišću.
Ako te šef stišće onda se obrati kadrovskoj.
Ako ne želite trpjeti pritisak da se cijepite, onda bi bilo najbolje promijeniti odjel ili firmu.
Najbitnije je da se borite pravnim putem, jer ako dođete šefu i počnete mu nešto prijetiti, onda vam samo zbog te prijetnje može fino dati otkaz. Nije baš dobro dobiti otkaz jer ste prijetili šefu, jer kada tražite novi posao onda će pitati vašeg bivšeg poslodavca zašto ste otišli od njega.
|
|
|
28.08.2021., 23:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Volio bi vidjeti kadrovsku (to se sad moderno zove HR) koja se brine za zaposenika a ne za sefa 
Ali inace savjet stvarno jest tocan, u slucaju mozebitne tuzbe ili sto ja znam, iznimno bitno je za zaposlenika da ima dokaz kako je iskazao nezadovoljstvo. Uvijek ce na sudu pitati, jeste se kome zalili.
|
|
29.08.2021., 07:10
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2007.
|
Što dulje sve ignorirati i praviti se glup. Ne raspravljati o tome. Ne odgovarati na pitanje jesi li cijepljen.
|
|
|
29.08.2021., 09:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Imati svoj posao, biti gazda a ne sluga kao pred 100 godina kada je 75% stanovništva bilo gazde, seljaci na svom posjedu.
|
|
29.08.2021., 09:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Kod nas još nema pritiska u smislu pitanja zašto nisi, kad budeš, planiraš li... Jedino moramo ići na predavanja o cjepivu. Online su, ppt, nema pitanja, predavanje je kao da je napravio učenik srednje medicinske, a ne epidemiološka služba. Smiješno.
Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
|
|
|
29.08.2021., 09:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2018.
|
Quote:
peggy-nely kaže:
Što dulje sve ignorirati i praviti se glup. Ne raspravljati o tome. Ne odgovarati na pitanje jesi li cijepljen.
|
slažem se. ako se povede razgovor o cjepljenju izađeš na wc. dok se vratiš već će tema biti dinamo ili nešto treće.
i tako ponavljati do u nedogled
|
|
|
29.08.2021., 09:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Wilhelm II kaže:
Mislim da dobar dio vas zna za ovaj problem.
Radiš negdje i osjećaš da se na tebe vrši pritisak da se cijepiš.
Bilo od kolega ili od šefa ili od uprave.
Što bi bilo dobro u tom trenutku učiniti?
|
Isto je i nama. Samo mi ne želimo sjediti u uredu sa ljudima koji se ne žele cjepiti, hodaju okolo bez maske i ne priznaju koronu.
Kako da se mi zaštitimo?
Sent from my SM-A125F using Tapatalk
|
|
29.08.2021., 09:52
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2003.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Isto je i nama. Samo mi ne želimo sjediti u uredu sa ljudima koji se ne žele cjepiti, hodaju okolo bez maske i ne priznaju koronu.
Kako da se mi zaštitimo?
|
Pa nisi li se baš zato cijepila?
U čemu je onda problem?
|
|
|
29.08.2021., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Kako da se mi zaštitimo?
|
Cijepite se 
|
29.08.2021., 09:59
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2021.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Kako da se mi zaštitimo?
|
Zdravi ljudi nemaju razloga šetat pod maskama, to je rezervirano za vas cjepiše superširitelje
|
|
|
29.08.2021., 10:32
|
|
empath
Registracija: Sep 2006.
|
Kod nas manager ne smije pitati zaposlenike da li su se cijepili, ali neki opet pitaju. Nema prisile ali najvisi managament preporucuje da se iskoristi prilika...
Ne moramo u urede (hvala kurcu), tako da nema ratova cijepljenih i necijepljenih. Ja sam cijepljena ove godine, ali nisam sigurna da cu i iduce. Masku za lift mi nije problem nositi. Restoran take out ili kuhati doma mi isto nije problem. Homeoffice mi isto nije problem...
Tesko je uopce znati sto je ispravno. Ja se ne slazem s ikakvim prisilama - bilo ljudi bez maski/necijepljenih/cijepljenih/s maskama.
Solomonsko rjesenje bi bilo (po meni) - redovno se testiraj ako zelis kontakt s kolegama. Ako ne zelis, ne testiraj se, ali ni ne dolazi. Smrcavi apsolutno niko nema mjesto na poslu - bila prehlada, gripa, bilo koji kurac... ako je homeoffice dostupan. Ja sam skoro svake godine imala gnojne angine jer bi kasljavi,. smrcavi dolazili jer su se osjecali ok.... a kurac su ok... i kurac sam ja onda bila ok... 
|
|
|
29.08.2021., 10:51
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Kako da se mi zaštitimo?
|
Koga boga si se cijepila ako se još uvijek bojiš korone?
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
|
|
|
29.08.2021., 10:59
|
|
User awaiting e-mail confirmation
Registracija: Aug 2021.
|
Quote:
peggy-nely kaže:
|
Istina, jedino ovo. Nema nikakve zaštite od HR-a, suda itd., necijepljeni su NEODGOVORNI i prema tome su državni neprijatelji i neprijatelji svega dobrog. Ne zatezati odnose i praviti se lud.
Quote:
-skyfall- kaže:
Kod nas još nema pritiska u smislu pitanja zašto nisi, kad budeš, planiraš li... Jedino moramo ići na predavanja o cjepivu. Online su, ppt, nema pitanja, predavanje je kao da je napravio učenik srednje medicinske, a ne epidemiološka služba. Smiješno.
Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
|
Predavanja o cijepljenju, ajme koje ispiranje mozga i trošak vremena koje se moglo produktivnije za firmu iskoristiti.
Jel bar pošteno kažu što je rizik s mrna cjepivima i zašto se svojevremeno odustalo od toga? I da li navedu i druga stajališta objektivno (da se cijepljenjem može postii mutacija virusa i sl.), pa da čovjek može donijeti informiranu odluku?
Quote:
Tutankhamon kaže:
Smrcavi apsolutno niko nema mjesto na poslu - bila prehlada, gripa, bilo koji kurac... ako je homeoffice dostupan. Ja sam skoro svake godine imala gnojne angine jer bi kasljavi,. smrcavi dolazili jer su se osjecali ok.... a kurac su ok... i kurac sam ja onda bila ok... 
|
Nedavno sam imala nekakvu virozicu (nije covid, testirala sam se) i inače bih takva otišla na posao i prošlo bi za dva dana. Sada je bila takva frka, maltene nisam smjela kolege ni na telefon nazvati da ih ne zarazim preko telefona.  Ostala doma dva tjedna zbog ničega i prošlo mi ljeto u ništa.
|
|
|
29.08.2021., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Ja da sam sef starijim prdonjama od 40 godina bi kupio kutiju antigen testova od firminih para pa neka se testiraju svaki dan dok traje zima, a za svaku sljedecu lijepo s place pa se ne morate cijepit. Nije niti skupa, oko 200 kuna ja mislim. 
|
|
|
29.08.2021., 11:15
|
|
Nedokazan i sumnjiv
Registracija: Sep 2008.
|
Prije par mjeseci kada je krenula antivakserska fama, na poslu me je pitala inače vrlo lijeva i tobože liberalna, fakt-čekerski orjentirana osoba jesam li se cijepio. Na to je dobila odgovor kako mi se ne žuri cijepiti protiv covida-19. Osoba me pogledala prijeko i reakcija je bila: "Oh ne, još jedan antivakser."
Na to sam se samo mogao nasmiješiti jer sam bez ikakvog razmišljanja te druge strane, ko iz topa svrstan među antivaksere, samo na temelju izjave da mi se ne žuri.
Moj osobni dojam je taj da šefovi nisu vršili pritisak, već je izvor pasivne agresije bio iz onih najnižih razina.
Uglavnom, teško je ovdje naći lijek. Cijepljeni i necijepljeni su danas svrstani u dva tabora, pretvorilo se to u nekakav oblik ideološkog prepucavanja, kao da se razgovara o ustašama i partizanima, a znamo da za tu bipolarnu podjelu nema lijeka.
Za takvu situaciju poglavito krivim medije. Iskreno se nadam da će se ova nova bipolarizacija smekšati s vremenom, odnosno da će mediji prestati raditi štetu. Tada možemo i očekivati da će biti manje pritisaka na radnim mjestima.
|
|
|
29.08.2021., 11:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Ucijenjuje šef države i nekakav tzv. stožer, kamoli onda neće neki baja na poslu.
|
29.08.2021., 11:31
|
|
požarni u objektu 52
Registracija: Feb 2006.
|
Strasno, pa kaj bu ovi koji se nisu cijepili bili stigmatizirani..
Rasprava se vodi oko osobnog odabira, tak da ne kuzim koji je problem rec da se nisi cijepio..
Ak neko ko se cijepio argumentirano odgovori na pitanje, onda isto tako onaj koji se nije cijepio argumentirano odgovori.. Inace, oko takvih gluposti oko pitanja cijepljenja bolje preskociti, ako ne, bit direktan i rec sto mislis, u suprotnom, trpit ces bezveze. Prepucavanje oko gluposti kojem nema kraja, al zato su se ljudi spremni oko gluposti zavadit, posvadjat i sl.radnje.
|
|
|
29.08.2021., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Na poslu nema mjesta fanatizmu, svi koji misle inzistirati i maltretirati kolege trebali bi se zamisliti i zapitati u današnje vrijeme i uz današnji tempo te nakon pandemijske godine koliko je pametno nekoga maltretirati na poslu ili mu, još gore, ugrožavati radno mjesto. Ljudi su na rubu živaca, tko voli svoje zube trebao bi razmisliti o tome da ne kenja previše. Ovo nije prijetnja niti poziv na nasilje nego realna procjena stanja, i do sada su ljudi znali potpuno "odlijepiti" za svakakve stvari pa i sitnice, krenu li dežurni "pametnjakovići" sa svojim pametovanjem....pamet u glavu.
|
|
|
29.08.2021., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Walkman kaže:
Koga boga si se cijepila ako se još uvijek bojiš korone?
|
Napravila sam sve da ne dobijem koronu, jer imam problema sa imunitetom.
Ne želim riskirati da moram sjediti u sobi sa ljudima koji su rizicni da pokupe negdje i donesu meni, i da se moram patiti ako to mogu izbjeći.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:31.
|
|
|
|