Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Turske serije

Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.11.2021., 15:29   #1
Destan

Linkovi za live (ATV):

https://www.atv.com.tr/webtv/canli-yayin

https://www.kolaytv.com/atv

https://www.canlitv.video/atv-izle

Dugo iščekivana serija DESTAN u kojoj glavnu ulogu tumači zvijezda serije HERCAI, Ebru Şahin, konačno je 23. 11. 2021. ugledala svjetlost dana na ATV-u i ostvarila jako dobar postotak gledanosti za prvu epizodu.

SADRŽAJ:
Quote:
“Ja sam Dagova kći (a može se i prevesti kao, kći planine), Akkız! Došla sam da budem ruka onih koji nemaju ruke... Došla sam da budem put onima koji nemaju noge. Došla sam da nadoknadim nedostatak, da oslobodim roba, da napišem svoj ep na planini do neba”.

Serija 'Destan' se odvija u 8. stoljeću, prije nego što su Turci prihvatili islam, a donosi nam epsku ljubav između Akkız, legendarne planinske djevojke-ratnice koju je Gök Kagan Korkut Khan učinio siročetom u surovim stepama srednje Azije, i Göka Tegina Batuga, kojeg je Korkut Khan učinio siročetom u Gök palači. Riječ je o ljubavi dvije neobične ptice koje postižu nemoguće štiteći mačem svoja srca.

U 1. epizodi se upoznajemo s područjima u srednjoj Aziji koje islam još nije osvojio. Kina je svojim očnjacima prerezala tursku nogu dok u zasjedi čekaju ruski Varjazi, Mongoli, Sogdijci i Perzijanci. Kao da to nije dovoljno loše, turska plemena "Atam" koja dijele iste korijene okrenula su se jedna protiv drugih. Gök kanat i Dag kanat, oba Turci, imaju dugu povijest neprijateljstva. Pod tim političkim okolnostima, Alpagu Khan, veliki kan Gök Khanata, odlučuje oženiti svog hromog sina Batugu kćerkom svog brata Balamira Yabgua, kojeg sumnjiči za pobunu. Stoga vodi svoju obitelj i putuje u zapadni Gök Khanat da zatraži ruku buduće nevjeste. Na putu će se suočiti sa strašnim neprijateljem: planinskom ratnicom Akkiz, koja od djetinjstva traži osvetu!

Godina: 2021.
Žanr: povijesna/kostimirana drama
Producent: Bozdağ Film, Mehmet Bozdağ
Režija: Emir Khalilzadeh
Scenarij: Nehir Erdem, Ayşe Ferda Eryılmaz
Glumci: Ebru Şahin, Edip Tepeli, Selim Bayraktar,
Deniz Barut, Teoman Kumbaracıbaşı, Kanbolat Görkem Arslan,
İpek Karapınar, Esra Kılıç, Burak Berkay Akgül, Ecem Sena Bayır...
Old 24.11.2021., 15:58   #2
gledala sam sinoc i mogu da kazem da mi je drzala pasnju. Ebru je, blago receno, fascinantna u ovoj ulozi. Stvarno joj je legla odlicno.
Nastavljam da gledam
Old 24.11.2021., 16:07   #3
panislamizam nije prošao, panturkizam stupa na scenu

snimanje ovakvih serija pozdravljam, neću gledati ali pozdravljam
Old 24.11.2021., 16:11   #4
ja ovo gledam kao moderni Robin Hud, naravno sa zenskom u glavnoj ulozi

Prva epizoda mi je stvarno drzala paznju, i to bez prevoda...ako ovako nastave gledacu. Ebru je fantasticna. Tako je visprena, vidi se da je sportista, odlicno jase konje, samo njeno lice je dobro za ovakvu ulogu, popravlja se u glumi...Meni prija za oko
Old 27.11.2021., 16:51   #5
Hvala ti, Mina, na otvaranju teme.

Čekala sam prvu epizodu "Destana" da vidim kako će glumiti Edip Tepeli (Kavruk u "Ambasadorovoj kćeri"), a i Ebru Şahin, koju sam s vremena na vrijeme gledala u seriji "Hercai".

Dvije scenaristice, Nehir Erdem, Ayşe Ferda Eryılmaz, poigravale su se riječju/značenjem riječi "destan" u "Ambasadorovoj kćeri", a sad barem imamo stvarnu epsku priču koja, eto, počinje, u 8. stoljeću.

I dok sam sinoć gledala 1. epizodu s prijevodom (naslov preveden "Legenda", a prva najava 2. epizode "Saga"), vidim da mi je na mobitel stigao i ovaj članak, koji sam brzo "pročitala" preko GT pa nastavila gledati do kraja. Nisam prepoznala "Zumbul agu", velikog Selima Bayraktara. I sve čekam kad će se pojaviti... a on veliki kan Nebeskog kanata!

Ebru Şahin Hollywood'un kadın yıldızlarına taş çıkarttı! Çift başlı kurdun pençesi / Ebru Şahin prkosila je holivudskim ženskim zvijezdama! Kao dvoglava vučja kandža! (25.11. 21)

Novinar: YÜKSEL AYTUĞ
Ebru Şahin prkosila je holivudskim ženskim zvijezdama! Kao dvoglava vučja kandža!
Nova ATV-ova serija „Destan“ svojom je prvom epizodom natjerala sve da upamte gore navedeno ime. Pratio sam seriju od začinjanja projekta do prvih snimanja i rekao: "ATV će ispisati novi ep (destan)". Zaista, bio sam u pravu. Čak su i oni koji su imali velika očekivanja od povijesnih drama poput mene bili više nego zadovoljni. Gledao sam dvije sjajne glumačke izvedbe u prvoj epizodi. Prva je ona Ebru Şahin, druga je ona Selima Bayraktara...
Kolumnist „Günaydın“-a Yüksel Aytuğ piše o seriji „Destan“ u današnjem članku. Evo članka…

Atv-ova nova serija, Destan, svojom je prvom epizodom natjerala sve da upamte gore navedeno ime.
Pratio sam seriju od začinjanja projekta do prvih snimanja i rekao: „ATV će ispisati novi ep (destan)“. Serija „Destan“, koju su oživjeli na dvije ogromne visoravni i s radom od točno 1500 ljudi, prodana je u mnoge zemlje prije nego što je i počela. Zapravo, nije me razočarala prvom epizodom. Čak su i oni, koji su imali velika očekivanja od povijesnih drama, poput mene, bili više nego zadovoljni.

Gledao sam dvije sjajne glumačke izvedbe u prvoj epizodi. Prva je ona Ebru Şahin koja glumi Akkız.
Pisao sam u ovim kolumnama kako se pripremala za svoju ulogu ratnice i javio radosnu vijest da "dolazi domaća Xena". Ebru Şahin dala je glumačku performansu kojom je prkosila holivudskim ženskim zvijezdama u svim svojim akcijama, od jahanja konja do korištenja luka, od bliske borbe do scena s mačem. U emotivnim scenama pokazala je glumu koja dopire do srca ljudi. Ali prava zvijezda prve epizode bio je Selim Bayraktar. Svaka scena u kojoj se pojavio kao Alpagu bila je kao zaseban glumački recital.

Vidjeli smo da je još od srednje Azije u našoj sudbini upisano iskušenje/izazov "Turčin protiv Turčina". Više se bavimo s onima koji su nam najbliži nego s našim neprijateljima. Ni danas nije drukčije. „Destan“ nam poručuje da je jedino sredstvo protiv izdajnika, koji pokušavaju postići ono što nisu mogli pučem ili dolarima, da budemo "kao jedno, jedinstveni, cjeloviti i monolitni", a za to trebamo upotrijebiti svoju skrivenu moć iz prošlosti i povratak našoj biti...

Serija nas podsjeća i na to koliko je velik položaj i utjecaj žena među Turcima. Drugim riječima, mi smo matrijarhalno društvo, a ne patrijarhalno društvo. Dakle, kako smo od mnogih Ece, kanovih žena, došli do ubojstava bivših muževa? Kako smo osudili ženu koja je na čelu mehanizama koji donose odluke, koji upravljaju našim društvom, koja je poslušna, poštovana i osuđena na užas od strane bivših muževa? Kad smo naše herojske, neustrašive majke i sestre onesposobili da se suprotstave? To je ono što se stvarno trebamo zapitati...

Bilo je lijepo gledati i Ebru i Selima...
Čekam, prije svega, razvoj ljubavne priče između Akkız, djevojke s planine, iz Planinskog kanata, i Batuge, hromog kanovog sina iz Nebeskog kanata (Edipa Tepelija ).

Upalo mi je u oči i pismo. Znakovi su me podsjetili na rune, ali pismenost dolazi s Istoka pa i ova upotrijebljena slova zasigurno imaju povijesno uporište.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2021., 12:53   #6
Najave za 2. epizodu serije "Destan":

(prevodiocima se teško odlučiti za prijevod naslova).

Saga - 2. epizoda, 1. najava: https://ok.ru/video/3447496837681

Legenda - 2. epizoda, 2. najava: https://ok.ru/video/3467521755697

Danas (utorak) u 20 sati: 2. epizoda na kanalu ATV.
Kod nas: od 18 sati.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2021., 23:23   #7
Iz večerašnje 2. epizode (koju nisam gledala):

Batuga (Edip Tepeli) - dok mu otac leži teško ranjen:

"Anamın öldüğü gün sustum, babamın öldüğü gün konuşurum" / Zašutio sam onog dana kad mi je majka umrla, progovorit ću onog dana kad mi otac bude umro"

Kaže Akkız (Ebru Şahin) Batugi:

"Beni bu saraya tutsak etmezdin" / "Ne bi me bio zatvorio u ovoj palači!"

U drugoj sceni Akkız se opet obraća Batugi:

"Sen konuşursun!" / "Ti govoriš!"
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2021., 17:03   #8
Legenda: 3. epizoda, 1. najava: https://ok.ru/video/3482233211441

Linkovi (prijevod 1. epizode) pod: Titlovi/prevod/linkovi
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2021., 18:49   #9
Koja je produkcija bila najgledanija na TV ekranima u utorak, 30.11. 2021. - poredak prvih deset programa

Nas zanima serija "Destan":

Total: "Destan" je na 1. mjestu
AB: "Destan" je na 3. mjestu
ABC: "Destan" je na 1. mjestu

Tjedan dana prije, 23.11. 2021:

Destan ilk bölümüyle hem gönülleri hem reytingleri-fethetti / Serija "Destan" svojom je prvom epizodom osvojila i srca i (najveću) gledanost
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2021., 16:21   #10
Pozdrav, ja sam počela pratiti radi Ebru. Za sad mi je serija ok, tek smo dobili neki uvod. Zanima me kako će se nositi sa ostalim zmijama na dvoru.
Bonny Castle is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2021., 17:03   #11
Pozdrav, Bonny Castle!

Upravo gledam 2. epizodu. Da barem pohvatam imena (glavnih) likova u Nebeskom i Planinskom kanatu.

Eto, ti pratiš Ebruin rad, a ja Edipov. Nemam ništa ni protiv nje. Zanima me njihova gluma tj. njihovih likova koji će se zavoljeti. Bio mi je drag Akkızin izraz lica, već kao djevojčice, koja poklanja drveni mač uplakanom vršnjaku Batugi.

Na tur. vikipediji o seriji "Destan" navode čak i postotke u rejtingu za prve dvije epizode.

Ja učim imena likova i veze među njima:

Službeni Twitter račun serije "Destan": https://twitter.com/Destanatv

Jučerašnja objava:Akkız ve Batuga buluştu 'Destan' reytinglerde zirveye kuruldu. / Akkız i Batuga u "Destanu" su ostvarili vrh gledanosti

kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2021., 08:52   #12
Kedi19 hvatamo ih pomalo . Za sada mi jedine pozitivne osobe jesu Akizz, Batuga i Sirma. Ostali su mi svi mutni i pomalo zločesti. Baš me zanima nastavak radnje ako kan umre kad se svi pokolju.
Bonny Castle is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2021., 21:38   #13
Legenda: 3. epizoda, 2. najava: https://ok.ru/video/3512302176817

Bonny Castle, odgledala sam samo dvadestak minuta 2. epizode (Druge su me serije jače omađijale pa nikako da nastavim).

Ti mora da si napisala ono najvažnije iz nje.

Sad u komentaru ispod najave vidim komentar o seriji: "Turski GoT!"
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2021., 10:39   #14
Quote:
Bonny Castle kaže: Pogledaj post
Kedi19 hvatamo ih pomalo . Za sada mi jedine pozitivne osobe jesu Akizz, Batuga i Sirma. Ostali su mi svi mutni i pomalo zločesti. Baš me zanima nastavak radnje ako kan umre kad se svi pokolju.
Slažem se s boldanim. A još prije si spomenula i "zmije na dvoru".
Najprije sam mislila da misliš samo na žene, ali u kanatu žive zmije oba spola i roda.

A ja konačno odgledala 2. epizodu zapisujući neke izraze. Tako ću valjda polako upamtiti tko, što, kad, gdje i kako.

Zapravo, kad je počela serija i kad sam vidjela neke izraze i radnje, pitala sam se postoje li neki povijesni zapisi iz toga vremena, a koji su svojevrsna podloga ovoj priči/fikciji.

I onda sam naišla na ovo:
Serija je nastala kao fikcija/fikcionalna, inspirirana je nekim epovima/epskim pričama prije nego povijesnom stvarnošću. Savjetnici serije su prof. dr. Ahmet Tağıl, pročelnik Odsjeka za povijest Sveučilišta Yeditepe; izv. prof. dr. Mehmet Fatih Doğrucan, s Odsjeka za filozofiju, pročelnik Odsjeka za povijest i filozofiju znanosti Sveučilišta Akdeniz; prof. dr. Erkan Göksu, pročelnik Odsjeka za opću tursku povijest na Sveučilištu Dokuz Eylül.
Dakle, scenaristice su ipak pitale za savjet.

Evo, što je naučila mala kedi:

Ula Ece (Ula Edže; ruska princeza, žena Alpagu kana), na pitanje dvorjana kako je upoznala kana, odgovara: “Kad sam ga prvi put vidjela, mislila sam da je bog Perun. (…) To je najsnažnije božanstvo u našem plemenu.
Sugovornica: Pa da, tada ste bili pogani.
Ula Ece: Takav je bio ruski narod.

A ovo smo dosad znali o bogu Perunu, koji je "u slavenskoj mitologiji bog groma i munje (gromovnik), vrhovno božanstvo u panteonu slavenskih bogova".

Postoje dva kanata ili kaganata.

Kad se tur. riječ “kağanlık” stavi u GT, kao prijevod stoji “kaganat”.

Prema Hrvatskom jezičnom portalu /HJP kagànāt = pov. naziv za oblik državne organizacije nekih stepskih naroda (npr. Avara).

Kàgān = naslov visokih knezova u Mongoliji i u mongolskih naroda; kan.

Rječnik stranih riječi (V. Antić / I. Goldstein) navodi obje riječi, i kaganat (značenja kao i pod HJP) i kanat (= upravna jedinica kojoj je na čelu kan).

Imamo dva kanata/kaganata: Nebenski kanat/kaganat (Gök kağanlığı) i Planinski kanat/kaganat (Dağ kağanlığı).

Primijetila sam da u Nebeskom kanatu nose prezime Tegin, npr. Kaya Tegin, Temur Tegin, Batuga Tegin.

Ali, to nije prezime nego turkijska titula, koja se obično davala mlađim članovima kanove obitelji:

Quote:
Tegin (Old Turkic: 𐱅𐰃𐰏𐰤‎, romanized: Tegin, also tigin, MC *dək-gɨn > Pinyin: Tèqín; Chinese: 特勤, erroneously Tèlè 特勒[2][3]) is a Turkic title, commonly attachable to the names of the junior members of the Khagan's family.
Vidi: Tegin

Kaya Tegin (zmija) trebao bi na prijestolje, ako kan Alpagu umre. Kana je strijelom pogodila hrabra djevojka, ratnica iz Planinskog kanata, Akiz, dvoglava vučica. Možda njeno ime “Akkız” znači “bijela/čista djevojka” (ak + kız). Ona je ciljala na kanovo srce, ali sin Batuga vidi strelicu dok leti i odgurne oca tako da ga strijela pogađa malo ispod vrata.

Temur Tegin oženjen je kineskom princezom Mei Jin (Mej Žin), a ona kuje planove kako da kanat pripoji Kini (zmija).

Kanov brat Balamir beg (zmija) ima kćer Kırçiçek/Kirčiček (kır = prljavština, ali ako se izraz piše zajedno – kırçiçek -, GT prevodi ime kao “divlji cvijet”. Kirčiček bi se trebala udati za hromog Batugu Tegina, kojem je lijeva ruka osakaćena i kojeg svi drže i maloumnim. Kirčiček ulijeva otrov u kanovu ranu. (zmija)

Balamir misli da je on taj koji treba zasjesti na prijestolje, ako Alpagu umre.

Oba plemena mole se božanstvu koje zovu Tengri, ali ga zazivaju ili s "Nebeski Tengri!" ili "Planinski Tengri!", već prema svojoj pripadnosti.

Objašnjenje: Tengrizam je skupni pojam za najstariju politeističku religiju svih mongolskih i turkijskih naroda srednje Azije, koja je nastala iz još starijeg altajskog šamanizma.

Žene iz plemena Planinskog kanata dovedene su kao zarobljenice u Nebeski kanat.

Od poludjelog vojnika lancima okovanu Akiz, s omčom oko vrata, spašava Batuga koji je prepoznaje čim uđe u palaču/dvorac.
Batuga progovara pred zaprepaštenom Akiz kad je upita kako je. U flashbacku vidimo kako ga otac misli ubiti jer, premda nema ni nogu ni ruku (sakat je, hrom je), mozak mu radi pa bi mu mogao poremetiti planove, ubiti ga.

Kako bi ostao na životu mali dječak nakon majčine smrti, koju mu pred očima ubija otac, odlučuje da će se praviti da je malouman. On je nećak Čolpan hatum (koja sada vlada Planinskim kanatom) pa je stoga i nebeski i planinski Tegin.

U podzemnim tunelima Batuga oslikava sve ono što mu se događa. Umjesto slovima/riječima/govorom, on se izražava slikom. Upravo je naslikao prizor u kojem se vidi on pred oca (nakon što ga spašava od otrova koji mu je u ranu ulila Kirčiček).

Svjedočimo razgovoru između Akiz i Batuge. Ona je ljuta na njega jer nije osvetio majku tj. nije se zbog toga osvetio ocu. On njoj prigovara nerazumno ponašanje kad želi ubiti kana Alpagu.

Ona bi se sad (nakon što mačem ubija vojnika) i ne odaje pred njegovim bratom Temurom ni da Batuga govori (i da je razuman, normalan) ni da ju je on oslobodio, mogla osloboditi tako da prokopa zatrpani tunel. Njemu predbacuje da je drvenim mačem (a ona mu ga je poklonila) bio mogao opet probiti tunel, ako to već nije mogao rukama.

Zapisala sam riječi, govori ih Batuga ocu: “Spasit će te ludi sin, bogalj. Djevojka koju si mi izabrao za mladenku, otrovala te je.”

Mislim da je Günseli Hatum zaljubljena u Batugu.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2021., 12:41   #15
Ispravno je "hatun" (a ne "m" na kraju kako sam gore napisala na dva mjesta ).

Çolpan Hatun (gospa Çolpan/Čolpan) i Günseli Hatun (gospa Günseli/Gunseli).

Značenja riječi "hatun" (https://www.sabah.com.tr/tdk-anlami/...-sozluk-anlami )

- Žena
- Dama, gospođa
- Supruga, žena/supruga
- Titula koja se daje ženama na visokim funkcijama i supružnicama kana

Ovo mora da je Günseli Hatun koja govori Batugi:

"Možda će se Nebeski Tengri smilovati i vratiti ti razum!"

kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 14:13   #16
Evo prijevoda 1. najave 4. epizode by Prijatelji i turske serije

LEGENDA - 4. EPIZODA, NAJAVA: https://ok.ru/video/3560745536049

Ovo je prijevod s engleskog (3. epizoda): https://turkish123.com/destan-episode-3/ Ne znam još kakva mu je kvaliteta.

Sutra (četvrtak) prijevod izlazi na našem jeziku.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 15:34   #17
Rejting "Destana", 3. epizoda (7.12.21):

Destan, 3. epizoda (7.12. 2021):

TOTAL: 1. mjesto
AB: 5. mjesto
ABC1: 2. mjesto

Tko je Esra Kılıç, koja u seriji glumi Mei Jin? GT pomaže da sve shvatimo.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 17:35   #18
Scene iz sinoćnje, 3. epizode:

Temur (plavokos, plavook) pita brata Kaju (crnokos, crnook) uz uzglavlje oca Alpagu kana, koji lebdi između života i smrti:

"Kaja, zar stvarno želiš da mi otac umre zato jer ga ti voliš?"

Alpagu kan je prizdravio, digao se na noge, zapovijeda svojem glavnom savjetniku (Danış Ata):

"Ispričaj mi što se sve dogodilo dok sam umirao!"

Gledam epizodu s engleskim prijevodom pa zapisujem ponešto.

Tko će prvi na prijestolje? Ako Alpagu kan kojim slučajem umre...

Kaja govori bratu Temuru: "Ja sam um* Nebeskog kanata. Ti si tijelo Nebeskog kanata. Ako se ne udruže um i tijelo, Balamir će nas zdrobiti."

* akıl (tur.): um, pamet, bistrina, oštroumnost, razum, mudrost

Temur odgovara Kaji: "Ona je žena rekla da je Batuga duša Nebeskog kanata, ali tebi duša nije potrebna, zar ne?"

Balamir beg se ljutito obraća nećacima: "Batuga je naivni dječak, ali on je sin Turčina, on je Turčin, on je pravi nasljednik s dušom Turčina." (Kaji predbacuje da ga je odgojilo rusko mlijeko, Temuru ženidbu s kćeri kineskog cara - tako sam shvatila). Batuga je jedini nasljednik, ali on je bogalj. A mi imamo i um i tijelo, ali dušu nemamo. Batuga nema ni pameti ni tijelo, ali ima dušu. Ni jednog čovjeka ne možemo sastaviti od nas trojice." (Naravno, sebe predlaže za novog kana.)

Akiz, kad se vraća k djevojkama, poderane odjeće, ispituje Tutkun.
Nejasno joj je da je mlada djevojka, koja je ukrala malo hrane, kod njih u Planinskom kanatu, obješena u Nebeskom kanatu.
Od Tutkun malo pomalo izvlači istinu. Obješena djevojka prikazana je kao ona koja je ranila Alpagu kana...

Ovo zanima Akiz:
- Kako to da su oni iz Nebeskog kanata došli u Planinski kanat i u zarobljeništvo odveli njih, djevojke?
- Kako oni u Nebeskom kanatu znaju da je pripadnica Planinskog kanata pogodila Alpagu kana?
- Kako znaju da moć dvoglave vučice pripada nekome iz Planinskog kanata?
- Zašto su one zarobljene?

U flashbacku vidimo kako Čolpan hatun savjetuje Tutkun da u Nebeskom kanatu zavede Kaju i rodi mu dijete.

Akiz govori zarobljenim djevojkama:
"Hanımız kurtarmalığımızı verince, obaya döneriz" / "Ako nas naš kan spasi /Ako naš kan plati za nas, vratit ćemo se u naš logor!"

Svi se raduju tim riječima, osim Tutkun.
Akiz dodaje da će o svemu tome pitati Čolpan hatun kad se vrate u svoj logor (= oba /tur./ = large nomad tent/veliki nomadski šator).

Došla sam do 21. minute.
kedi18 is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2021., 12:09   #19
da li sam ja dobro shvatila, da ova ubacena od Colpan kana oko je bacila na pogresnog brata. Njoj je lep i zgodan Temur
Old 09.12.2021., 19:24   #20
Quote:
romanic kaže: Pogledaj post
da li sam ja dobro shvatila, da ova ubacena od Colpan kana oko je bacila na pogresnog brata. Njoj je lep i zgodan Temur
Slucajno nasla ovu temu, dok sam gledala titlove i procitala ovaj komentar, iskreno ja bih voljela da spoje njih dvoje, Temura i Tutkun. Ja sam, gledala seriju gdje su njih dvoje glumaca, Elif i Burak glumili glavni par, serija Gencligim Eyvah i imali su jako dobru kemiju, pa mozda su ih angazirali i tu sa ciljem da ih spoje, ko zna. Jer osobno mi puno vise fizicki odgovaraju njih dvoje nego li ona i onaj koji glumi Kayu
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:24.