Fotoaparati i oprema Tvornica fotografija |
|
|
08.01.2022., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Najbolji način plaćanja fizičkoj osobi eurima u EU
Kupio bi za keš, platio u eurima, od fizičke osobe, u EU, nikad do sada to nisam radio, koja je naj bolja mogućnost - najmanja provizija a siguran i brzi transfer - kako napraviti takvo slanje novca, ne postoji mogućnost plaćanja računa pravne osobe prema pravnoj osobi.
Nadam se da nisam zakomplicirao, znači trebam privatno brzo/sigurno/jeftino poslati gotovinu, eure, u zemlju u EU.
|
|
|
08.01.2022., 17:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Revolut, najlakše,najbrže i jeftino.
|
|
|
08.01.2022., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
kay-cee kaže:
|
bježi od revoluta i sličnih internet navlakuša, uplatiš 100 kn preko toga, a primatelju skine 10 EUR naknade
|
|
|
08.01.2022., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
jel moguće u svojoj matičnoj banci sa svog računa proslijediti u inozemstvo, u deželu, na nečiji račun parstotina eura sa nekom normalnom pristojnom naknadom i bez kojekakvih obrazloženja , ako mi on kao privatna osoba šalje paker poštom meni kao privatnoj osobi koja ja imam davanja prilikom preuzimanja tog paketa, npr. koji može glasiti i kao poklon paket
|
|
|
08.01.2022., 19:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kay-cee kaže:
|
naj lakše i jeftino je bitno, brzina i nije neka stavka ako je u granicama 48 sati
|
|
|
08.01.2022., 21:03
|
|
;) skeptičan korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
mbukal kaže:
jel moguće u svojoj matičnoj banci sa svog računa proslijediti u inozemstvo, u deželu, na nečiji račun parstotina eura sa nekom normalnom pristojnom naknadom i bez kojekakvih obrazloženja , ako mi on kao privatna osoba šalje paker poštom meni kao privatnoj osobi koja ja imam davanja prilikom preuzimanja tog paketa, npr. koji može glasiti i kao poklon paket
|
Uzmes broj IBAN broja od onog komu uplacujes. Ko i ostale podatke, za svaki slucaj isto uzmes BIC broj. Mada unutar EU nije potrebno.
Naknade nema, kazes samo da zelis "SEPA" uplatu napravit. https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area
Platis nes za pretvaranje kuna u euro.
I to je to.
Ako imas konto sa e-bankarstvom, to mozes i sam od kuce napravit.
Ili ak znas nekog ko ima, moze za tebe to obavit, i navest u prostoru za svrhu uplate tvoje podatke.
Novac je obicno drugi dan na racunu, onom kojem uplacujes.
Paket nek salje sa traking brojem, tad je osiguran.
|
|
08.01.2022., 21:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Uzmes broj IBAN broja od onog komu uplacujes. Ko i ostale podatke, za svaki slucaj isto uzmes BIC broj. Mada unutar EU nije potrebno.
Naknade nema, kazes samo da zelis "SEPA" uplatu napravit. https://en.wikipedia.org/wiki/Single_Euro_Payments_Area
Platis nes za pretvaranje kuna u euro.
I to je to.
Ako imas konto sa e-bankarstvom, to mozes i sam od kuce napravit.
Ili ak znas nekog ko ima, moze za tebe to obavit, i navest u prostoru za svrhu uplate tvoje podatke.
Novac je obicno drugi dan na racunu, onom kojem uplacujes.
Paket nek salje sa traking brojem, tad je osiguran.
|
gospon amadeus jeste sutra za posljepodnevnu kavicu, ak bi mogli riješiti transakciju, dojdem kam treba,fala
|
|
|
09.01.2022., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
mbukal kaže:
Kupio bi za keš, platio u eurima, od fizičke osobe, u EU, nikad do sada to nisam radio, koja je naj bolja mogučnost-najmanja provizija a siguran i brzi transfer-kako napraviti takvo slanje novca, ne postoji mogučnost plačanja računa pravne osobe prema pravnoj osobi, nadam se da nisam zakomplicirao, znači trebam privatno brzo/sigurno/jeftino poslati gotovinu,eure, u zemlju u EU
|
Najbolja mogućnost je paypal. Uplatiš preka paypala na njegovu e-mail adresu. Kod plaćanja odabreš opciju da plaćaš za proizvod. Paypal te štiti i vraća ti novce u slučaju prevare, ako nisi dobio proizvod ili je pokvaren.
|
|
10.01.2022., 13:34
|
|
;) skeptičan korisnik
|
Quote:
mbukal kaže:
gospon amadeus jeste sutra za posljepodnevnu kavicu, ak bi mogli riješiti transakciju, dojdem kam treba,fala
|
Ja sam vani. Inace nebi bilo problema.
Vjerijem da bi ti onda bilo blize odnijet novce i pokupit paket, nego doc do mene na kavu 
|
|
10.01.2022., 14:03
|
|
;) skeptičan korisnik
|
Quote:
fotoguru kaže:
Najbolja mogućnost je paypal. Uplatiš preka paypala na njegovu e-mail adresu. Kod plaćanja odabreš opciju da plaćaš za proizvod. Paypal te štiti i vraća ti novce u slučaju prevare, ako nisi dobio proizvod ili je pokvaren.
|
Imas ljudi koji ne primaju paypala placanja, ko ja.
Samo uplatu na moj racun.
Samo, novce za robu.
Imas mogucnost i pokupit i platit.
Paypal i uzima 3%, banke u EU nesmiju nista naplacivat.
To je ebay iskoristio i izmislio paypal, i to naplatio 3%.
Ebay je paypal prodo ko vlastitu firmu, i uveo jos gori nacin placanja.
Kupac placa direkno ebayu, a ebay isplacuje prodavacu kad sve troskove odbije 
Ako dobije.
Danas je to vec 11-12% od prodajne cijene.
Tak da ebay za male trgovce(za polovne stvari) nije vise atraktivan. I ja godinu dana ne prodajem nis vise preko ebaya.
A i puno njih koji odmah nisu okrenuli leda ebayu, se zale.
Quote:
Ebay bez obraza
Doprinos Roberta Steinera
10. prosinca 2021., 13:48 sati
Ono što se događa na Ebayu nije čista obraza i nevjerojatno! Poslao sam robu sa brojem za praćenje i poslao je kupcu, nakon nekog vremena kupac je iznenada otvorio futrolu zbog artikla koji nije primljen, Ebay me traži da pošaljem podatke iako sam ga ostavio pod podacima o plaćanju.
I sad što se smijati zaposlenik piše nažalost nema broja za praćenje, dakle nadoknada kupcu jednostavno obraz Ebay nezakonito zadržava sredstva i onda traži novac od mene jer se mogu samo nasmijati i svaki savjet da se klonim ove sumnjive platforme.
NIKADA VIŠE NEMOJTE ODRŽATI EBAY !!!
|
Quote:
Hasta la vista, baby!
Prilog Tomikay
14. prosinca 2021. u 22:50
Oprosti, što? Želite li moju kopiju moje osobne? Za 250 € prometa godišnje? Što radiš s tim? A plaćanje za moje 3 prodaje godišnje ide preko Vas, pod VAŠIM uvjetima, kako i kada VI želite?? Ja ne mislim tako: ja odlučujem tko će dobiti moj novac i vjerujem ti koliko mogu baciti tenk, utoliko što je: Am A ..., da ukratko kažem. Uostalom, vaše umiranje, koje je presporo, ubrzava se ovom akcijom i stvarate mjesta za bolje stvari. U tom pogledu: Hasta la vista, baby.
|
https://www.it-recht-kanzlei.de/view....php?nid=10007
|
|
11.01.2022., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
|
po savjetu g.amadeus65 riješeno za tren,jednostavno, swift broj za eu i nije potreban,ako je iban valjan lako se sinkroniziraju podatci,uz ukupni trošak 28 kuna 
|
|
|
12.01.2022., 00:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mbukal kaže:
po savjetu g.amadeus65 riješeno za tren,jednostavno, swift broj za eu i nije potreban,ako je iban valjan lako se sinkroniziraju podatci,uz ukupni trošak 28 kuna 
|
Lako je platit ali da li si zaštićen od prevare? Paypal te štiti ako označiš da nešto kupuješ.
A ako preko paypala pošalješ novce kao poklon onda uzmu samo $3. Samo što tada nemaš zaštitu jer poklonio si.
Quote:
amadeus65 kaže:
Imas ljudi koji ne primaju paypala placanja, ko ja.
Samo uplatu na moj racun.
Samo, novce za robu.
Imas mogucnost i pokupit i platit.
Paypal i uzima 3%, banke u EU nesmiju nista naplacivat.
To je ebay iskoristio i izmislio paypal, i to naplatio 3%.
Ebay je paypal prodo ko vlastitu firmu, i uveo jos gori nacin placanja.
Kupac placa direkno ebayu, a ebay isplacuje prodavacu kad sve troskove odbije 
Ako dobije.
Danas je to vec 11-12% od prodajne cijene.
Tak da ebay za male trgovce(za polovne stvari) nije vise atraktivan. I ja godinu dana ne prodajem nis vise preko ebaya.
A i puno njih koji odmah nisu okrenuli leda ebayu, se zale.
|
Ja sam odmah prestao prodavat preko ebaya čim su ukinuli paypal. Zadnjem kupcu sam poslao e-mail, ebay me upozorio da je to zabranjeno i da će mi zabranit prodaju a ja im odgovorio da nema veze jer ionako više neću prodavat preko njih
Paypal plaćaš 3% ali vrijedi jer imaš osiguranje od prevare. Više puta provjereno. Npr. jednom sam nešto kupio preko ebaya, nikad nije stiglo. Ebay je odlučio protiv mene bez prava žalbe jer je kupac priložio neku potvrdu da je poslao. Žalio sam se paypalu i oni su mi vratili novce.
|
|
12.01.2022., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma i ja sam prije puno kupovao na ebayu i plačao iaključivo pp,90% fotoopreme, u sadašnjoj situaciji za malo bliži teren za malo ozbiljniju kupnju kontaktiraš stranku mobom, tražiš trenutni sken osobne i preko njegovog ibana prilikom uplate provjeriš da li se podudaraju podatci, zatim postoji videolink prilikom kontaktiranja sa strankom nakon skena osobne, a u naj gorem slučaju nakon svega do dežele se zaletim sa ekipom i naplatim si troškove sa kamatama uvečano za putne troškove, al nakon prvospomenutih mogučnosti razgovora i postupaka g.Podlesnik je i na daljinu djelovao ozbiljna, ak niš drugo nije djelovao sumnjiv u stilu kao janez koji se kliče Đevad Šejtan Hamzikovič   nadam se obostrano uspješnoj suradnji prigorca i štajerca 
|
|
|
12.01.2022., 18:09
|
|
;) skeptičan korisnik
|
Quote:
fotoguru kaže:
Lako je platit ali da li si zaštićen od prevare? Paypal te štiti ako označiš da nešto kupuješ.
A ako preko paypala pošalješ novce kao poklon onda uzmu samo $3. Samo što tada nemaš zaštitu jer poklonio si.
Ja sam odmah prestao prodavat preko ebaya čim su ukinuli paypal. Zadnjem kupcu sam poslao e-mail, ebay me upozorio da je to zabranjeno i da će mi zabranit prodaju a ja im odgovorio da nema veze jer ionako više neću prodavat preko njih
Paypal plaćaš 3% ali vrijedi jer imaš osiguranje od prevare. Više puta provjereno. Npr. jednom sam nešto kupio preko ebaya, nikad nije stiglo. Ebay je odlučio protiv mene bez prava žalbe jer je kupac priložio neku potvrdu da je poslao. Žalio sam se paypalu i oni su mi vratili novce.
|
Ja nikad nisam kupio na paypal, ni prodao. I nikad problema.
Prije kupnje provjeris od koga kupujes, imas ocjene od prijasnjih kupaca.
Ak nisi siguran ne kupujes.
Meni je to vise vrijedilo, nego da se moram naganjat poslje sa ebayom i paypalom, oko vracanje novaca. Vrijeme je novac 
|
|
12.01.2022., 20:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Meni je to vise vrijedilo, nego da se moram naganjat poslje sa ebayom i paypalom, oko vracanje novaca. Vrijeme je novac 
|
sa prvo navedenim se 100i1% slažem, jedino ovo "ak nisi siguran" baš i ne može uvijek u kupovini na daljinu biti ne 100% potvrdno a ni niječno jer trebaš donijeti odluku na temelju prvospomenutoga, nisi fizički prisutan ni kod primanja ni kod plaćanja da možeš kontrolirati u potpunosti situaciju u realnom vremenu, al to vrijedi za sve transakcije na daljinu ma u bilo kojem obliku 
|
|
|
13.01.2022., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Ja nikad nisam kupio na paypal, ni prodao. I nikad problema.
|
Ja sam jedno vrijeme kupovao robu vrlo povoljno tako što sam uzimao od loše ocijenjenih prodavača. Npr. analogni fotić za $25 koji se kod nas prodavao po 500 do 1000kn iz Rusije. Podavač je imao vrlo malo ocjena, ljudi se valjda bojali kupit. A ja sam znao da me paypal štiti i tako bih vrlo povoljno kupovao. Pokušao me prevarit prodavač iz Italije kad sam mu platio 1DS mark III a nije ga poslao ali paypal mi je vratio novce.
|
|
14.01.2022., 10:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Iz Celja u V.Goricu paket putuje nepuna 24 sata a iz V.Gorice u Sesvete 60 sati  , nikakvi dodatni troškovi na pošti, nisu mi naplatili čak ni ležarinu kaj je paket bil tak dugo kod njih  
|
|
|
14.01.2022., 14:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
fotoguru kaže:
Ja sam jedno vrijeme kupovao robu vrlo povoljno tako što sam uzimao od loše ocijenjenih prodavača. Npr. analogni fotić za $25 koji se kod nas prodavao po 500 do 1000kn iz Rusije. Podavač je imao vrlo malo ocjena, ljudi se valjda bojali kupit. A ja sam znao da me paypal štiti i tako bih vrlo povoljno kupovao. Pokušao me prevarit prodavač iz Italije kad sam mu platio 1DS mark III a nije ga poslao ali paypal mi je vratio novce.
|
Paypal te ne štiti, to je zabluda. Ovaj iz Italije te nije uspio prevariti jer očito nije iskusan prevarant kao što su recimo većina kineza na ebayu.
Da ti je lik poslao ciglu s brojem za praćenje, i da si taj paket zaprmio, to bi se vidilo u sustavu (on bi imao dokaz da ti je isporučio paket, a što je u paketu to njih ne zanima), a onda ti paypal ne bi vratio novce, nego bi te tražio dokaz da si ti tom talijanu (o svom trošku naravno) vratio nazad tu ciglu. I ti bi platio dostavu te cigle do tamo kojih 200-300 kn, talijan bi odbio preuzeti paket, na sustavu pošte ne bi pisalo da je isporučeno primatelju, i onda bi te ovi iz paypala otkantali i spušio bi novce. Jedina stvar koju oni gledaju je to da li na sustavu praćenja piše "delivered to recepient". Ako piše da je ovaj odbio preuzeti paket, ili bilo što drugo, to apsolutno ništa ne znači, jer jednostavno oni ne funkcioniraju na principu da neki radnik paypala provjeri to sve i skonta da te ovaj prevario pa da ti odobri povrat, nego kod njih to ide sve programski po parametrima, i ako ti ne piše "delivered to recepient" onda nećeš dobiti novce nazad.
Ja sam imao taj slučaj 3 puta a znam i druge kojima se ista stvar dogodila.
Tako da paypal te štiti samo ako imaš sreće da ti prodavač ništa ne pošalje i nema nikakav broj za praćenje. Čim ti je nešto poslano s praćenjem i ti si to zaprimio, tu više nemaš nikakve stvarne zaštite
|
|
|
14.01.2022., 16:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
U tom slučaju prijaviš PayPal banci/kartičarskoj kući...
|
|
|
14.01.2022., 17:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Skrewdriver kaže:
Ja sam imao taj slučaj 3 puta a znam i druge kojima se ista stvar dogodila.
|
a u 3 p.m. i to tak 3 puta si kupil si ciglu, dobar početak za građevinu ( to nije ni meni 80ih uspjelo kod kupovine petardi u konjščinskoj ili kino ulaznica na tuškancu)
ja sam se danas malo poigral sa novom pridošlom ciglom zvanom kit leća Pentax DFA 28-105/3,5-5,6:
firma : RICOH IMAGING COMPANY, LTD.
kamera : PENTAX K-1
ISO : 100
okidač : 1/320 sec.
blenda : 1:8
staklo : Pentax DFA 28-105/3,5-58,6
u 35 mm: 88 mm
crop 30%:

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:10.
|
|
|
|