Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera |
|
|
03.03.2022., 08:43
|
|
Cool Customer
Registracija: Mar 2010.
|
Studija: Phizerovo cjepivo se u stanicama jetre može konvertirati u DNA
https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm
https://citizenfreepress.com/breakin...verted-to-dna/
https://www.theepochtimes.com/mkt_ap...m_campaign=CFP
Dakle studija bi pokazivala (nisam još pročitao samu studiju) da in vitro, mRNA iz Phizerovog cjepiva se u određenom soju stanica reverzno transkribira u DNA.
Pronađeni su i Spike proteini na površini tih jetrenih stanica, iako bi to po meni bilo logično ako je u njih ušla mRNA iz cjepiva, i to ne dokazuje da se novostvorena DNA transkribira u Spike protein. No kao što rekoh, nisam još pročitao samu studiju koja je puna šifri i akronima s kojima nisam previše upoznat, ali u članku koji sam linkao uz studiju kažu da je još nepoznato da li se novostvorena DNA integrira u Genom, i nije mi jasno da li se ta DNA može transkribirati izvan genoma.
Ali ruski Sputnik V je čini mi se temeljen na DNA, pa bi to valjda moglo biti moguće. No, nitko nije spominjao (čini mi se) njegovu integraciju u genom, niti se sjećam podataka o trajnosti Sputnika V u tijelu.
|
|
|
03.03.2022., 18:54
|
|
Bene Gesserit
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
The Avenger kaže:
https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm
https://citizenfreepress.com/breakin...verted-to-dna/
https://www.theepochtimes.com/mkt_ap...m_campaign=CFP
Dakle studija bi pokazivala (nisam još pročitao samu studiju) da in vitro, mRNA iz Phizerovog cjepiva se u određenom soju stanica reverzno transkribira u DNA.
Pronađeni su i Spike proteini na površini tih jetrenih stanica, iako bi to po meni bilo logično ako je u njih ušla mRNA iz cjepiva, i to ne dokazuje da se novostvorena DNA transkribira u Spike protein. No kao što rekoh, nisam još pročitao samu studiju koja je puna šifri i akronima s kojima nisam previše upoznat, ali u članku koji sam linkao uz studiju kažu da je još nepoznato da li se novostvorena DNA integrira u Genom, i nije mi jasno da li se ta DNA može transkribirati izvan genoma.
Ali ruski Sputnik V je čini mi se temeljen na DNA, pa bi to valjda moglo biti moguće. No, nitko nije spominjao (čini mi se) njegovu integraciju u genom, niti se sjećam podataka o trajnosti Sputnika V u tijelu.
|
Nisam sad shvatila, jel ovo po tebi dobro ili loše?
Ja to vidim kao odličnu stvar - ako se doista stvara obrana od virusa cijepljenjem, i dijete pokupi taj gen od majke, razvije svoju obranu i ne treba cjepivo - to je onda valjda dobro, zar ne?
|
03.03.2022., 22:55
|
|
Cool Customer
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
Ja to vidim kao odličnu stvar - ako se doista stvara obrana od virusa cijepljenjem, i dijete pokupi taj gen od majke, razvije svoju obranu i ne treba cjepivo - to je onda valjda dobro, zar ne?
|
Ako bi se ta DNA eksprimirala konstantno (integrirana u genom ili ne), Spike proteini bi se pojavljivali na površini stanica, i nakon što imune stanice postanu imunokompetentne prema Spike proteinu, one bi uništavale te stanice - stanice jetre. Dakle postoji šansa da bi se jetra uništavala od strane imunog sustava, a bez jetre... Stupanj razaranja bi ovisio o broju stanica koje bi apsorbirale cjepivo, pretvorile ga u DNA i eksprimirale tu DNA.
Dijete ne može pokupiti gen iz majčinih jetrenih stanica, međutim, ako bi se pokazalo da mRNA iz cjepiva ulazi u gamete i tamo se reverznom transkripcijom pretvara u DNA, te se ta DNA integrira u genom, i kada bi kod djeteta nastalog iz takve spolne stanice došlo do ekspresije tog gena (a njegova potencijalna prisutnost u genomu ne znači automatski da bi se i eksprimirao), pojavom Spike proteina na površini stanica u fazi kada se imuni sustav prilagođava vlastitom tijelu, po meni bi stanice sa Spike proteinima na površini bile tretirane od strane imunog sustava kao normalne stanice, te bi imuni sustav postao nesposoban da prepozna infekciju Covidom, te nesposoban da obrani organizam of iste. Došlo bi do totalne imunosupresije prema Covidu, što bi možda bilo fatalno za organizam ako bi došlo do infekcije.
Ako bi do ekspresije došlo nakon prilagodbe imunog sustava vlastitom tijelu i to trajno, imuni sustav bi Spike proteine prepoznao kao strane i počeo napadati stanice koje ga pokazuju, što bi dovelo do uništavanja tkiva i organa kod kojih dolazi do ekspresije gena, najvjerojatnije rezultirajući smrću djeteta.
Dakle integracija te DNA u genom gameta bi bila najvjerojatnije katastrofalna.
Sputnik V koji koristi DNA umjesto mRNA bi na prvi pogled bio još direktnije u opasnosti da izazove integraciju te DNA u genom, ako je to uopće moguće.
|
|
|
03.03.2022., 23:15
|
|
Cool Customer
|
Ne znam kada imunološki sustav počinje učiti kako prepoznati stanice vlastitog tijela i razlikovati ih od stranih tijela-antigena, da li već u embrionalnoj ili fetalnoj fazi, ili tada isključivo djeluje imuni sustav majke.
Kada bi majka bila cijepljena a došlo bi do ekspresije gena za Spike protein u embriju ili fetusu, možda bi imuni sustav majke djelovao protiv stanica ploda i uništio ga.
|
|
|
04.03.2022., 03:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
|
Ne.
Nije dobro da dijete ne treba cjepivo.
Cjepivo je uvijek najvaznije za zastitu od smrtonosne bolesti koja kod ogromne vecine ljudi uzrokuje curenje iz nosa i blagu grlobolju.
Miokarditisi kod mladjih muskaraca, i menstrualni poremecaji kod zena, te krvni ugusci koji mogu uzrokovati mozdane i srcane udare su sasvim nebitne nuspojave, u usporedbi sa stravicnim posjedicama curenja iz nosa i blage grlobolje.
Moras biti svjesna prioriteta.
|
|
|
04.03.2022., 07:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
|
Opcija A.) imunološki sustav napada stanice jetre koje proizvode spike protein i uništi ih. Javlja se autoimuni upalni proces koji završava kad imunološki sustav ograniči sve takve stanice.
Opcija B.) isto kao opcija A, samo se još aktivira mehanizam našeg imunološkog sustava kojim uči detektirati povezane patogene, pa se autoimuna reakcija proširi i na stanice jetre koje ne proizvode spike protein, pa to prelazi u autoimunu bolest.
Opcija C.) imunološki sustav nauči da je spike protein karakteristika vlastitih stanica, što deaktivira sterilizirajuća antitijela.
Opcija D.) gen je tu, ali nema ekspresije.
Ništa od navedenog ne bih nazvao odličnim. Eventualno opcija D.), o kojoj zapravo znamo najmanje, bi možda mogla imati pozitivni učinak ako se prenosi na potomke, ali bi mogla imati i negativne. Mi znamo da je dio našeg DNK virusnog podrijetla, ali ne znamo da li nam to olakšava borbu protiv virusa ili nam povećava vjerojatnost javljanja genetskih bolesti.
|
|
|
04.03.2022., 14:15
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
MrBlc kaže:
Opcija A.) imunološki sustav napada stanice jetre koje proizvode spike protein i uništi ih. Javlja se autoimuni upalni proces koji završava kad imunološki sustav ograniči sve takve stanice.
Opcija B.) isto kao opcija A, samo se još aktivira mehanizam našeg imunološkog sustava kojim uči detektirati povezane patogene, pa se autoimuna reakcija proširi i na stanice jetre koje ne proizvode spike protein, pa to prelazi u autoimunu bolest.
Opcija C.) imunološki sustav nauči da je spike protein karakteristika vlastitih stanica, što deaktivira sterilizirajuća antitijela.
Ništa od navedenog ne bih nazvao odličnim. Eventualno opcija D.), o kojoj zapravo znamo najmanje, bi možda mogla imati pozitivni učinak ako se prenosi na potomke, ali bi mogla imati i negativne. Mi znamo da je dio našeg DNK virusnog podrijetla, ali ne znamo da li nam to olakšava borbu protiv virusa ili nam povećava vjerojatnost javljanja genetskih bolesti.
|
Ja se slažem da tu postoji puno nepoznanica; ali ako bi taj mehanizam nasljeđivanja zaštite ipak proradio i radio kako treba, meni to zvuči odlično, jer je vrlo moguće da ne bismo više trebali cjepiva za djecu. Ne mislim na covid, nego na dječije bolesti zbog kojih se djeca cijepe 15 tak puta u vrlo ranoj dobi. Za covid, uz malo sreće, nećemo trebati više cjepiva, ili će se cijepiti samo oni koji žele i misle da moraju.
Jedino čega sam se uvijek bojala su nuspojave cjepiva , jer su to kokteli cjepiva, na koji djeca znaju prilično burno reagirati.
I znam da je 99 posto iracionalno, ali tih 1 posto... 
|
04.03.2022., 14:22
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
anonimatz kaže:
Ne.
Nije dobro da dijete ne treba cjepivo.
Cjepivo je uvijek najvaznije za zastitu od smrtonosne bolesti koja kod ogromne vecine ljudi uzrokuje curenje iz nosa i blagu grlobolju.
Miokarditisi kod mladjih muskaraca, i menstrualni poremecaji kod zena, te krvni ugusci koji mogu uzrokovati mozdane i srcane udare su sasvim nebitne nuspojave, u usporedbi sa stravicnim posjedicama curenja iz nosa i blage grlobolje.
Moras biti svjesna prioriteta.
|
Trolanje ti je na razini trećeg osnovne.
Daj se ili uključi u konverzaciju s nečim normalnim ili odi prošeći i izluftaj se pa se vrati, vjerojatno nećeš biti pametniji, ali moguće da ćeš djelovati tako.
|
04.03.2022., 14:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
Ja se slažem da tu postoji puno nepoznanica; ali ako bi taj mehanizam nasljeđivanja zaštite ipak proradio i radio kako treba, meni to zvuči odlično, jer je vrlo moguće da ne bismo više trebali cjepiva za djecu. Ne mislim na covid, nego na dječije bolesti zbog kojih se djeca cijepe 15 tak puta u vrlo ranoj dobi. Za covid, uz malo sreće, nećemo trebati više cjepiva, ili će se cijepiti samo oni koji žele i misle da moraju.
Jedino čega sam se uvijek bojala su nuspojave cjepiva , jer su to kokteli cjepiva, na koji djeca znaju prilično burno reagirati.
|
Nemamo apsolutno nikakvih dokaza da ta ugradnja gena ima utjecaja na imunitet niti da ne uzrokuje štetne efekte.
Mislim da malo romantiziraš pojavu.
|
|
|
04.03.2022., 16:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
|
Znači sad otvoreno priznaješ da je cjepivo protiv covida eksperiment?
Jer, koliko ja znam prije godinu dana reklamiralo se kao potpuno ispitano i sigurno cjepivo. Znanstvenici koji su govorili o mijenjanju DNA bili su diskreditirani i ismijani.
Sad odjednom znamo da cjepivo mijenja DNA u jetri i to ti je super !?!?
I odjednom kažeš da postoji puno nepoznanica i da se dugoročni efekt ne zna?
Čekaj malo.....
Jel se zna kako djeluje cjepivo ili ne?
Jer sad ispada da se ništa ne zna.
Cjepivo može biti fantastično i omogučiti djeci da su imuna na covid ili može uzrokovati raspad imunološkog sustava. Ali sad ne znamo, znat ćemo za par godina kad ćemo imati više podataka.
Na kraju dolazimo do zaključka da se ne zna kako cjepivo djeluje, da je lagano kad je rečeno da je ispitano i sigurno i da je cijela stvar bila eksperiment.
|
|
|
04.03.2022., 16:41
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
Kerefek76 kaže:
Znači sad otvoreno priznaješ da je cjepivo protiv covida eksperiment?
Jer, koliko ja znam prije godinu dana reklamiralo se kao potpuno ispitano i sigurno cjepivo. Znanstvenici koji su govorili o mijenjanju DNA bili su diskreditirani i ismijani.
Sad odjednom znamo da cjepivo mijenja DNA u jetri i to ti je super !?!?
I odjednom kažeš da postoji puno nepoznanica i da se dugoročni efekt ne zna?
Čekaj malo.....
Jel se zna kako djeluje cjepivo ili ne?
Jer sad ispada da se ništa ne zna.
Cjepivo može biti fantastično i omogučiti djeci da su imuna na covid ili može uzrokovati raspad imunološkog sustava. Ali sad ne znamo, znat ćemo za par godina kad ćemo imati više podataka.
Na kraju dolazimo do zaključka da se ne zna kako cjepivo djeluje, da je lagano kad je rečeno da je ispitano i sigurno i da je cijela stvar bila eksperiment.
|
ajde pročitaj još jednom, samo malo pažljivije, šta sam napisala.
Uopće ne spominjem cjepiva za kovid za djecu. 
|
04.03.2022., 17:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
Jesi. Sad si editirala. 
|
04.03.2022., 17:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
MrBlc kaže:
|
Ovo su zaista "fantastične" vijesti.
Šteta da je prikladno izbio rat pa ovakva otkrića ostaju u sjeni.
Čovjek bi rekao da je slučajno to što je covid histerija završila u trenu bez ikakvog objašnjenja, što su dokumenti koji dokazuju upravo ono što su teoretičari zavjera govorili već 2 godine i što je rat pokrenut maltene isti mjesec i medijska pažnja skrenuta na rat.
Neću ni spominjati onaj horor od Pfizerovog dokumenta kojeg su objavili a koji pokazuje strašne nuspojave kod inicijalnih 42000 ispitanika. Također prikladno zaboravljen zbog rata.
Ah te slučajnosti.....
|
|
|
04.03.2022., 17:23
|
|
Egomanijak
Registracija: Nov 2002.
|
MDPI je smeče od predatory časopisa čiji urednici su već početkom pandemije dali otkaz zbog objavljivanja antivakserskih gluposti maskiranih pod znanstvene studije. Kao izvor je relevantan otprilike kao prosječan alternativni portal.
|
04.03.2022., 17:28
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2010.
|
Da pogodim, relevantniji su oni časopisi (i institucije) kojima "donacije" daju razni "filantropi" i ini bogatuni?
|
|
|
04.03.2022., 17:30
|
|
Cool Customer
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
Ja se slažem da tu postoji puno nepoznanica; ali ako bi taj mehanizam nasljeđivanja zaštite ipak proradio i radio kako treba, meni to zvuči odlično,
|
Jesi li uopće pročitala/shvatila ono što sam napisao?
|
|
|
04.03.2022., 18:00
|
|
Bene Gesserit
|
Quote:
asrael kaže:
Jesi. Sad si editirala. 
|
Nisam, zašto bih? Da me ne smatrate - čime? 
|
04.03.2022., 18:02
|
|
✧ uwu ✧
Registracija: Jun 2011.
|
link1
link2
ne, to ne bi bilo dobro. a zbog čega postoji zabrinutost da to dovodi do raka i autoimunih bolesti, svatko može pogledat na linkovima. od doktora i doslovno nacrtano
|
|
|
04.03.2022., 18:36
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Complicated kaže:
link1
link2
ne, to ne bi bilo dobro. a zbog čega postoji zabrinutost da to dovodi do raka i autoimunih bolesti, svatko može pogledat na linkovima. od doktora i doslovno nacrtano
|
Ali taj doktor nije odobren od mainstreama. Nije napisao nikakav stručni rad objavljen u... Lancetu? Nije čak ni primio donaciju od B&M Gates Foundation. :-(
|
|
|
05.03.2022., 03:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2022.
|
Quote:
Aleta Ogord kaže:
Trolanje ti je na razini trećeg osnovne.
Daj se ili uključi u konverzaciju s nečim normalnim ili odi prošeći i izluftaj se pa se vrati, vjerojatno nećeš biti pametniji, ali moguće da ćeš djelovati tako.
|
Vrlo argumentiran odgovor.
Na nivou drugog srednje.
Sto je napredak u odnosu na treci osnovne. Nije veliki korak za covjecanstvo, ali za tebe ocito jest.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:23.
|
|
|
|