Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo > Kriptovalute

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.11.2022., 21:12   #1
Kripto novčanici

Tema za kripto novčanike; cold, hot, hard, soft, kako tko već voli.

Od prije koji dan sam u posjedu Ledgera i koliko sam skužio svaki put kad ga priključim za depozit mi daje novu BTC adresu. Da li je to normalno ili paranormalno?
Old 30.11.2022., 10:00   #2
Super mi je kako svi veliki bitcoineri ovih dana postavljaju pitanja o hardwer waleltima prvo oko mene sad i na forumu.

Ali nema glupog pitanja, ne rugam se samo primječujem, odgovor ti je u dokumentaciji ledgera.

Bitcoin transactions are public information. Addresses should not be re-used for better privacy. Ledger Live automatically generates new addresses using standards (BIP32/BIP39/BIP44) and keeps track of your previous ones. Previous addresses do remain valid, but they don't offer an optimal level of privacy

https://support.ledger.com/hc/en-us/...Pub-?docs=true

Ledger koristi xbups zbog privatnosti, nisam radio s btc i ledgerom godinama pa ako trebaš neko dumb down objašnjenje xpubsa mozda da kolega stjepan tu napise eli5 o xpubs?
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.11.2022., 12:36   #3
U međuvremenu sam našao objašanjenje, ali eto ne odgovorih na svoje pitanje.

Razmišljao sam o hard walletu već duže vrijeme, al se sve nešto nećkao (na Binancu je stakeanje tako lako i sl). Posljednji događaji su mi dali "nogom u guzicu" da se malo trgnem.
Old 02.12.2022., 10:33   #4
Quote:
Shannanigans kaže: Pogledaj post
Super mi je kako svi veliki bitcoineri ovih dana postavljaju pitanja o hardwer waleltima prvo oko mene sad i na forumu.

Ovi koji drze po Binance i ostalim mjenjacnicama i nisu pravi bitcoineri
To su spekulanti ,vjerovatno vecina i ne razumije o cemu se tu zapravo radi ,zele samo brzu zaradu
Tek sada kada su nabavili hardwer walelte pocece da shvacaju sustinu btc i sta ustvari znaci kad si sam svoja banka i kad svoju ustedjevinu drzis u svojim rukama

Mnogi od njih ce tek sad postati pravi bitcoineri
Ovo znam jer sam isam prosao taj put od 2017
Jingiskun is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2022., 14:43   #5
Evo, novi sam u kriptu, ne zanima me toliko neko investiranje koliko praktična primjena, pa sam skužio da je posjedovanje nekakvog walleta početna stanica u tom smjeru. Na Revolutu sam prošao one kvizove i ubrao malo nekakvog Polkadota i 1incha, ali sam kasnije skužio da Revolut zapravo nije punokrvni wallet, bar ne za crypto.

E sad, malo sam googlao i istraživao gdje se uopće u HR može plaćati kripto valutama i naišao sam na PayCeka. Dakle oni pružaju trgovcima uslugu naplate u kripto valutama. Koliko vidim, "u dealu" su i sa Konzumom i Hrv. poštom. Zanima me je li netko plaćao na ovaj način i dal mu se isplatilo? Možete malo opisati postupak: s kojim walletom, koliki su feeijevi itd.?

Za sad sam skinuo Rainbow digitalni novčanik, ali pomoću njega ne mogu kupiti ništa kripto valuta - zablokira aplikacija kad kliknem buy. Mogao bih i posredno kupiti preko neke kripto mjenjačnice, ali to mi se nije dalo. Ne znam koji bi bio drugi izbor za Android. Dajete neke prijedloge.

Uglavnom, dal se isplati kupiti stablecoin i njima plaćati preko PayCeka, ili su feeijevi i procedura toliko veliki da je to debilana raditi? Napomenuo sam stablecoin jer ove volatilne sigurno ne namjeravam koristiti za regularni šoping?
komna is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2023., 10:20   #6
Quote:
komna kaže: Pogledaj post
Evo, novi sam u kriptu, ne zanima me toliko neko investiranje koliko praktična primjena, pa sam skužio da je posjedovanje nekakvog walleta početna stanica u tom smjeru. Na Revolutu sam prošao one kvizove i ubrao malo nekakvog Polkadota i 1incha, ali sam kasnije skužio da Revolut zapravo nije punokrvni wallet, bar ne za crypto.

E sad, malo sam googlao i istraživao gdje se uopće u HR može plaćati kripto valutama i naišao sam na PayCeka. Dakle oni pružaju trgovcima uslugu naplate u kripto valutama. Koliko vidim, "u dealu" su i sa Konzumom i Hrv. poštom. Zanima me je li netko plaćao na ovaj način i dal mu se isplatilo? Možete malo opisati postupak: s kojim walletom, koliki su feeijevi itd.?

Za sad sam skinuo Rainbow digitalni novčanik, ali pomoću njega ne mogu kupiti ništa kripto valuta - zablokira aplikacija kad kliknem buy. Mogao bih i posredno kupiti preko neke kripto mjenjačnice, ali to mi se nije dalo. Ne znam koji bi bio drugi izbor za Android. Dajete neke prijedloge.

Uglavnom, dal se isplati kupiti stablecoin i njima plaćati preko PayCeka, ili su feeijevi i procedura toliko veliki da je to debilana raditi? Napomenuo sam stablecoin jer ove volatilne sigurno ne namjeravam koristiti za regularni šoping?
Po pitanju novcanika treba znati da postoje kastodi i non kastodi.
Kastodi su oni gde nisi vlasnik privatnih kljuceva pa samim tim i Bitcoina vec povjeravas drugima da cuvaju tvoj privatni kljuc i Bitcoine
Non kastodi su novcanici su oni gde sam cuvas .Naprimer za android je dobar nonkastodi novcanik Muun https://muun.com/ ujedno podrzava sa istim bilasom Bitcoin lighting...Ali preporuka je da kupis hardver novcanik ako imas vise do tisucu eur u Bitcoinu

Bitcoin mozes kupiti kod online mjenjacnica kao Binance ili domacih kao
https://www.bitcoin-store.hr/
Ili imas danas gdje god da makes ATM masine na kojim mozes kupit i prodat
https://www.youtube.com/watch?v=thSI9P3bn1U

Za placenje se ne isplati direktno placati kriptom vec je bolje uzeti ove kripto debitne visa I mastercard kartice binance,ledger,crypto com ,bitpanda itd jer dobijas povrat

https://www.youtube.com/watch?v=ws4LSc4o33c
Jingiskun is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2023., 22:15   #7
Pozdrav imam piranje pa ako sam pogriješio topik, molim admine da prebace.

Ovako: koristim "Trust wallet" novčanik. Na njemu znam prebacit lovu iz jednog u drugi al me sad zanima kako neku lovu sa trust walleta prebaciti na svoj bankovni račun. Vidio sam na youtubu kako, al mi je to nekako teško za skuziti. A ovaj vikend bi mi trebalo. Jel ima neki jednostavan način za to?

Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
nicky2009 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.04.2023., 22:53   #8
Rabby wallet mi se sve više sviđa. Javio da mi da je jedan contract hakiran. Nije bilo štete, ali sam spriječio potencijalnu buduću.
Trenutna mana što nema verzije za mozzilu, a ni desktop verzija nije još potpuno razvijena. Ali neka, bit će.
Old 27.04.2023., 22:54   #9
U kriptu si i ne koristiš Brave?
Grimble Gromble is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2023., 08:09   #10
Ja sam rebel kriptaš
Old 26.09.2023., 10:50   #11
Pozdrav. Znam da je glupo pitanje, ali ni ja nisam pametan.... sudjelujem u jednom mining poolu koji dnevno isplaćuju 1-3 posto od količine USDTa koju imaš na walletu. Ja imam Thrust wallet i na njemu parsto USDTa kojima svaki dan nadodam ovih 2-3 "majnanea". Razmišljam, ukoliko na wallet uplatim više, mogao bih i više dobivati. E, sad, koliko je novac na Thrust walletu siguran? Ne bih želio za eure koje sam mukotrpno zaradio i držim ih na banci kupiti USDT, prebaciti na Thrust wallet, pa da nestanu...
paolo29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 11:14   #12
Quote:
paolo29 kaže: Pogledaj post
Sudjelujem u jednom mining poolu koji dnevno isplaćuju 1-3 posto od količine USDTa koju imaš na walletu. Ja imam Thrust wallet i na njemu parsto USDTa kojima svaki dan nadodam ovih 2-3 "majnanea". Razmišljam, ukoliko na wallet uplatim više, mogao bih i više dobivati. E, sad, koliko je novac na Thrust walletu siguran? Ne bih želio za eure koje sam mukotrpno zaradio i držim ih na banci kupiti USDT, prebaciti na Thrust wallet, pa da nestanu...
Thrust wallet je najmanji problem u lancu koji si opisao bojim se.
Evo i objašnjenja:
https://streamable.com/d6ads2
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 11:31   #13
Znam da postoji sigurno neka caka, samo tražim gdje je, pošto se ne uplaćuje nigdje nego se isključivo USDT drži na Thrust walletu... dakle, ne ide dalje. Jedino mi je logično da te namame da staviš puno novca na u digitalni novčanik, pa ti ga "hakiraju". 🤷
paolo29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 11:44   #14
Quote:
paolo29 kaže: Pogledaj post
Znam da postoji sigurno neka caka, samo tražim gdje je, pošto se ne uplaćuje nigdje nego se isključivo USDT drži na Thrust walletu... dakle, ne ide dalje. Jedino mi je logično da te namame da staviš puno novca na u digitalni novčanik, pa ti ga "hakiraju". ��
Ne razumijem kako funkcionira svaki scam bez detalja, pošalji link, vjerojatno moraš skinuti njihov Trust walelt s nekog linka poslje ili je možda sam wallet nesiguran, pojma nemam ali ako ti vizualna reprezentacija ne odgovara možda voliš brojeve (plan ti je uvečati kapital):

1000$ sa 3% dnevno ako svaki dan coumpoundaš profit u dvije godine je 2,421,091,814,937.87$ skoro 2 ipo triliona ako pričekaš još koji tjedan više od te dvije g prestigao si USA GDP.

Sad vidim da si rekao "imam Thrust wallet i na njemu parsto USDTa kojima svaki dan nadodam ovih 2-3 "majnanea" dakle ne držiš usdt u waleltu već vjeojatno smartcontractu ako od nekuda "majnane" moraš dodati ili ih već držiš u walletu i approveao si kod povlačenja tih par usdt transakciju i ni ne znaš da netko ima kontrolu nad tvojim walletom (ne majnaš ništa btw netko ti uplaćuje 3% na tu siću u pokušaju da te fisha da uplatiš konkretniji novac).

Uštedi si tih par stotina i walk away i ne stavljaj više nikad ništa na taj wallet koji je kompromitiran.
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 12:21   #15
Quote:
Shannanigans kaže: Pogledaj post
Ne razumijem kako funkcionira svaki scam bez detalja, pošalji link, vjerojatno moraš skinuti njihov Trust walelt s nekog linka poslje ili je možda sam wallet nesiguran, pojma nemam ali ako ti vizualna reprezentacija ne odgovara možda voliš brojeve (plan ti je uvečati kapital):

1000$ sa 3% dnevno ako svaki dan coumpoundaš profit u dvije godine je 2,421,091,814,937.87$ skoro 2 ipo triliona ako pričekaš još koji tjedan više od te dvije g prestigao si USA GDP.

Sad vidim da si rekao "imam Thrust wallet i na njemu parsto USDTa kojima svaki dan nadodam ovih 2-3 "majnanea" dakle ne držiš usdt u waleltu već vjeojatno smartcontractu ako od nekuda "majnane" moraš dodati ili ih već držiš u walletu i approveao si kod povlačenja tih par usdt transakciju i ni ne znaš da netko ima kontrolu nad tvojim walletom (ne majnaš ništa btw netko ti uplaćuje 3% na tu siću u pokušaju da te fisha da uplatiš konkretniji novac).

Uštedi si tih par stotina i walk away i ne stavljaj više nikad ništa na taj wallet koji je kompromitiran.
Lquylw.top je link za "majnanje."

Taj Thrust wallet imam preko godinu dana.
paolo29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 12:45   #16
Ne mogu ja to otvoriti jer nemam wallet taj ali sve napisano ti stoji.

Ili je $ u smartcontractu i čeka da te rugga kad ga napuniš sa više ili taj mining reward kad si claimao si potpisao nešto gdje si approveao $ tokene i nije siguran kolko misliš.

Wallet ne mora biti kompromitiran globalno može samo tvoj lokalno, ne postoji cloud mining da nije scam i ne postoji 3% dnevno yield.
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 14:16   #17
Da netko ne bi krivo shvatio, nije problem sigurnost samog Trust walleta, nego potencijalna zlonamjernost smartcontrata kojeg je approvao. Ista opasnost vreba i na metamasku ili nekom trećem walletu.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
NewOrder is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 14:42   #18
1-3% na dan je scam, nema se šta tu razmisljati. Pitanje je samo koliko je onchain pismen da provjeri jeli usdt uopće na njegovoj adresi, i ako je, onda dali postoje adrese koje approvao da mu trose usdt.

U svakom slučaju vrišti za brzu akciju jer mu neće još dugo svaki dan 'uplaćivati' 3%.
Old 26.09.2023., 17:21   #19
Uskoro ću transferirati si na Binance ili Cripto.com.
paolo29 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2023., 18:57   #20
Sad kad binance rokne napokon pa ispadnemo mi tu krivi

Gle radi šta hočeš, važnije je da si razumio napisano.

Ne postoji stvaran 3% daily, ne postoji cloud mining i najsigurniji wallet na svijetu je siguran kao sef sa otvorenim vratima, a vrata lako otvoriš ako ne znaš šta radiš.
Shannanigans is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:19.