Natrag   Forum.hr > Društvo > Usamljena srca > Druženje forumaša

Druženje forumaša Virtualna i real life druženja. Ex Tulumara.

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.06.2023., 13:35   #1
US kutak za gastroljupce

Kazu da je za neke hrana samo gorivo za organizam, a za druge festival za sva osjetila, uvijek gozba, razlog za slavlje, povod okupljanju, druženju, stvaranju novih veza, jačanju onih starih. U potpunosti se slazem s ovom drugom skupinom

Na ovoj temi možete pisati o cemu želite, vezano za gastronomiju. Sta ste (ne)fino kuhali, probali, razmjenjivati recepte. Preporučiti neki dobar restoran, slastičarnicu, sta god vam srce poželi.

Naravno poželjne su i fotke
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
Freyya is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 13:36   #2
Evo da ja probijem led, danas je na repertoaru bilo jelo za rucak koje uvijek prolazi- jedan i jedini bologniese

__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
Freyya is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 13:54   #3
Sviđam. Klasik iako ja više preferiram milanese ili neke bele umake. Ovo je ipak bio prvi umak koji me dotakao sa pastom i vječno bu mi bil u srcu.
__________________
This is the way!
Joshua is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 13:59   #4
Quote:
Joshua kaže: Pogledaj post
Sviđam. Klasik iako ja više preferiram milanese ili neke bele umake. Ovo je ipak bio prvi umak koji me dotakao sa pastom i vječno bu mi bil u srcu.
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.

Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
Freyya is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 14:02   #5
Quote:
Freyya kaže: Pogledaj post
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.

Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala
Pa možeš sa pastom bilo kojom. Ide i u pečeno meseko i ribicu. Možeš ga samo na bruscehettama pa i na pizzu ako ga voliš kao ja.
__________________
This is the way!
Joshua is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 14:07   #6
Kombiniraš ga s tjesteninom i recimo piletinom ili lososom, možda s kakvim rižotom.
TinyBulbMan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 14:08   #7
Quote:
Joshua kaže: Pogledaj post
Pa možeš sa pastom bilo kojom. Ide i u pečeno meseko i ribicu. Možeš ga samo na bruscehettama pa i na pizzu ako ga voliš kao ja.
Uvijek mi se nekako cini printenzivan za neke kombinacije, ali sam vidjela nedavno neki recept koji bi mogla probati.

Na Instagramu pratim Mariju Mazalin- ima neke ful jednostavne, a fine recepte. I nisu neki kaj ti sati trebaju da pripremis.

Quote:
TinyBulbMan kaže: Pogledaj post
Kombiniraš ga s tjesteninom i recimo piletinom ili lososom, možda s kakvim rižotom.
Ovo s rižotom se cini zanimljivo
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
Freyya is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 14:48   #8
Meni bolonjez vise na usi izlazi.

Rijetko ga i pojedem u zadnje vrijeme, ali ga uvijek moram imat u rezervi za klince

Sad je doba sladoleda.

Koji je toliko otisao gore, mamicu mu.

Da budemo u skladu s nekim temama u zadnje vrijeme, macho od vanilije je favorit
sense is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 14:56   #9
Quote:
Freyya kaže: Pogledaj post
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.

Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala
Ako ti je pesto preinteintivan, razblazi ga s vrhnjem za kuhanje.

Inace, preferiram pesto od pistacija. Kombiniram ga sa slaninom/prsutom/piletinom.
S lososom nisam probala, ali cini mi se zanimljivo.
champagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:02   #10
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box.
__________________
This is the way!
Joshua is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:03   #11
Quote:
Joshua kaže: Pogledaj post
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box.

Javi kakav je.

Obozavam sushi
sense is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:04   #12
Quote:
Joshua kaže: Pogledaj post
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box.
Bolje da nisi.
champagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:05   #13
Quote:
sense kaže: Pogledaj post
Javi kakav je.

Obozavam sushi
I ja sam lud i stalno rovarim po Lidlu i ubijam se u njemu. Meni odličan. Jeftin,a fin.
__________________
This is the way!
Joshua is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:16   #14
Prijavljujem se.

@Freyya: Morat ću provjeriti sa svojim Talijanima smiju li fusili sa bologneseom.
daze is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:17   #15
https://www.instagram.com/reel/Ctr3e...RlODBiNWFlZA==


Od ovakvih prizora meni srce treperi
champagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:20   #16
Quote:
champagne kaže: Pogledaj post
https://www.instagram.com/reel/Ctr3e...RlODBiNWFlZA==


Od ovakvih prizora meni srce treperi
Spaghetti sa salsom (š) meni broj 1 tjestenina. Još naribati sira i to je to. Sve drugo je suvišno.
daze is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:25   #17
Quote:
daze kaže: Pogledaj post
Prijavljujem se.

@Freyya: Morat ću provjeriti sa svojim Talijanima smiju li fusili sa bologneseom.
smiju, kako ne? fino udje sug u one utore
Blentava is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:25   #18
Ljeti su mi naj salate s paštom. Pola pašta, pola ostalo.
Tuna, pomidor, salatni sir(može i feta), maslinovo ulje i masline, bosiljka, origana, peršina, papra, limuna.
Ili stavim shiitake ili smeđe šampinjone na maslac sa češnjakom(umjesto tune).
Može i fažol, slanutak, tikvice itd.
Toplo i hladno jednako fino
AchilleaM. is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:39   #19
GastroljuPce

Ljeto je za salate i lubenice
Jiji is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2023., 15:40   #20
Quote:
AchilleaM. kaže: Pogledaj post
Ljeti su mi naj salate s paštom. Pola pašta, pola ostalo.
Tuna, pomidor, salatni sir(može i feta), maslinovo ulje i masline, bosiljka, origana, peršina, papra, limuna.
Ili stavim shiitake ili smeđe šampinjone na maslac sa češnjakom(umjesto tune).
Može i fažol, slanutak, tikvice itd.
Toplo i hladno jednako fino
Shvatila sam da mi hladna tjestenina ne daje gušt kao topla, pa sam nekako odustala od tih salata, iako ih ima finih.
champagne is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:20.