Druženje forumaša Virtualna i real life druženja. Ex Tulumara. |
|
|
30.06.2023., 13:35
|
#1
|
R’n’R heart, lullaby soul
Registracija: Sep 2022.
Lokacija: La La Land
Postova: 30,249
|
US kutak za gastroljupce
Kazu da je za neke hrana samo gorivo za organizam, a za druge festival za sva osjetila, uvijek gozba, razlog za slavlje, povod okupljanju, druženju, stvaranju novih veza, jačanju onih starih. U potpunosti se slazem s ovom drugom skupinom
Na ovoj temi možete pisati o cemu želite, vezano za gastronomiju. Sta ste (ne)fino kuhali, probali, razmjenjivati recepte. Preporučiti neki dobar restoran, slastičarnicu, sta god vam srce poželi.
Naravno poželjne su i fotke 
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
|
|
|
30.06.2023., 13:36
|
#2
|
R’n’R heart, lullaby soul
Registracija: Sep 2022.
Lokacija: La La Land
Postova: 30,249
|
Evo da ja probijem led, danas je na repertoaru bilo jelo za rucak koje uvijek prolazi- jedan i jedini bologniese

__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
|
|
|
30.06.2023., 13:54
|
#3
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
Postova: 65,057
|
Sviđam. Klasik iako ja više preferiram milanese ili neke bele umake. Ovo je ipak bio prvi umak koji me dotakao sa pastom i vječno bu mi bil u srcu. 
__________________
This is the way!
|
|
|
30.06.2023., 13:59
|
#4
|
R’n’R heart, lullaby soul
Registracija: Sep 2022.
Lokacija: La La Land
Postova: 30,249
|
Quote:
Joshua kaže:
Sviđam. Klasik iako ja više preferiram milanese ili neke bele umake. Ovo je ipak bio prvi umak koji me dotakao sa pastom i vječno bu mi bil u srcu. 
|
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać  E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.
Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala 
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
|
|
|
30.06.2023., 14:02
|
#5
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
Postova: 65,057
|
Quote:
Freyya kaže:
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać  E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.
Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala 
|
Pa možeš sa pastom bilo kojom. Ide i u pečeno meseko i ribicu. Možeš ga samo na bruscehettama pa i na pizzu ako ga voliš kao ja. 
__________________
This is the way!
|
|
|
30.06.2023., 14:07
|
#6
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2021.
Postova: 710
|
Kombiniraš ga s tjesteninom i recimo piletinom ili lososom, možda s kakvim rižotom.
|
|
|
30.06.2023., 14:08
|
#7
|
R’n’R heart, lullaby soul
Registracija: Sep 2022.
Lokacija: La La Land
Postova: 30,249
|
Quote:
Joshua kaže:
Pa možeš sa pastom bilo kojom. Ide i u pečeno meseko i ribicu. Možeš ga samo na bruscehettama pa i na pizzu ako ga voliš kao ja. 
|
Uvijek mi se nekako cini printenzivan za neke kombinacije, ali sam vidjela nedavno neki recept koji bi mogla probati.
Na Instagramu pratim Mariju Mazalin- ima neke ful jednostavne, a fine recepte. I nisu neki kaj ti sati trebaju da pripremis.
Quote:
TinyBulbMan kaže:
Kombiniraš ga s tjesteninom i recimo piletinom ili lososom, možda s kakvim rižotom.
|
Ovo s rižotom se cini zanimljivo 
__________________
…Kako sad stvari stoje u butigu moš u utorak...
©Cuka
|
|
|
30.06.2023., 14:48
|
#8
|
Sense and sensibility
Registracija: Apr 2009.
Postova: 2,800
|
Meni bolonjez vise na usi izlazi.
Rijetko ga i pojedem u zadnje vrijeme, ali ga uvijek moram imat u rezervi za klince
Sad je doba sladoleda.
Koji je toliko otisao gore, mamicu mu.
Da budemo u skladu s nekim temama u zadnje vrijeme, macho od vanilije je favorit 
|
|
|
30.06.2023., 14:56
|
#9
|
Kintsugi
Registracija: May 2018.
Postova: 12,374
|
Quote:
Freyya kaže:
I ja preferiram bijele umake, ali bologniese je ipak crvendać  E i plodove mora kad radim sa širokim rezancima, isto radim na crveno.
Jedino kaj nikad nisam bila ljubitelj pesta, ne znam uopce s cim bi ga kombinirala 
|
Ako ti je pesto preinteintivan, razblazi ga s vrhnjem za kuhanje.
Inace, preferiram pesto od pistacija. Kombiniram ga sa slaninom/prsutom/piletinom.
S lososom nisam probala, ali cini mi se zanimljivo.
|
|
|
30.06.2023., 15:02
|
#10
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
Postova: 65,057
|
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box. 
__________________
This is the way!
|
|
|
30.06.2023., 15:03
|
#11
|
Sense and sensibility
Registracija: Apr 2009.
Postova: 2,800
|
Quote:
Joshua kaže:
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box. 
|
Javi kakav je.
Obozavam sushi
|
|
|
30.06.2023., 15:04
|
#12
|
Kintsugi
Registracija: May 2018.
Postova: 12,374
|
Quote:
Joshua kaže:
Ja sam ubo iz Lidla Sapporo Sushi box. 
|
Bolje da nisi. 
|
|
|
30.06.2023., 15:05
|
#13
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
Postova: 65,057
|
Quote:
sense kaže:
Javi kakav je.
Obozavam sushi
|
I ja sam lud i stalno rovarim po Lidlu i ubijam se u njemu. Meni odličan. Jeftin,a fin. 
__________________
This is the way!
|
|
|
30.06.2023., 15:16
|
#14
|
J-Hova
Registracija: Nov 2006.
Postova: 8,754
|
Prijavljujem se.
@Freyya: Morat ću provjeriti sa svojim Talijanima smiju li fusili sa bologneseom. 
|
|
|
30.06.2023., 15:17
|
#15
|
Kintsugi
Registracija: May 2018.
Postova: 12,374
|
|
|
|
30.06.2023., 15:20
|
#16
|
J-Hova
Registracija: Nov 2006.
Postova: 8,754
|
Quote:
champagne kaže:
|
Spaghetti sa salsom (š) meni broj 1 tjestenina. Još naribati sira i to je to. Sve drugo je suvišno.
|
|
|
30.06.2023., 15:25
|
#17
|
dakusan
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: plavi planet
Postova: 46,503
|
Quote:
daze kaže:
Prijavljujem se.
@Freyya: Morat ću provjeriti sa svojim Talijanima smiju li fusili sa bologneseom. 
|
smiju, kako ne? fino udje sug u one utore 
|
|
|
30.06.2023., 15:25
|
#18
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
Postova: 6,346
|
Ljeti su mi naj salate s paštom. Pola pašta, pola ostalo.
Tuna, pomidor, salatni sir(može i feta), maslinovo ulje i masline, bosiljka, origana, peršina, papra, limuna.
Ili stavim shiitake ili smeđe šampinjone na maslac sa češnjakom(umjesto tune).
Može i fažol, slanutak, tikvice itd.
Toplo i hladno jednako fino 
|
|
|
30.06.2023., 15:39
|
#19
|
Crno čudovište
Registracija: Sep 2015.
Postova: 4,858
|
GastroljuPce
Ljeto je za salate i lubenice 
|
|
|
30.06.2023., 15:40
|
#20
|
Kintsugi
Registracija: May 2018.
Postova: 12,374
|
Quote:
AchilleaM. kaže:
Ljeti su mi naj salate s paštom. Pola pašta, pola ostalo.
Tuna, pomidor, salatni sir(može i feta), maslinovo ulje i masline, bosiljka, origana, peršina, papra, limuna.
Ili stavim shiitake ili smeđe šampinjone na maslac sa češnjakom(umjesto tune).
Može i fažol, slanutak, tikvice itd.
Toplo i hladno jednako fino 
|
Shvatila sam da mi hladna tjestenina ne daje gušt kao topla, pa sam nekako odustala od tih salata, iako ih ima finih.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:20.
|
|
|
|