Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.07.2024., 03:05   #1
🇨🇭 Švicarska 2025. (Zoë Më - Voyage)

Prvi nastup: 1956.
Broj pobjeda: 3 (1956., 1988., 2024.)
Posljednji/a predstavnik/ca: Nemo
Pjesma: "The Code"
Rezultat: 1. mjesto
Metoda odabira za 2025. godinu: Interni izbor

cas is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 17:55   #2
Meni je Švicarska već cijelo desetljeće bila u top 2 - top 15 tako da očekujem da taj niz nastavi i nagodinu. Njihove pjesme mi baš pašu, a nekako sam mišljenja da će se vratit baladi nagodinu jer znaju da ne mogu obranit naslov. Pjevačicu nisu poslali još od 2018., a solo pjevačicu još od 2016., tako da bih volio vidjet da ih ne predstavlja pjevač.
Mia Fan is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2024., 18:03   #3
švicarska napravila zanimljiv zaokret pa se nadam da se neće vraćati na gjon smorove
Old 24.08.2024., 03:32   #4
Swissinfo.ch javlja da je ukupno 431 pjesma stigla na natječaj za predstavnika domaćina, četiri pjesme više u odnosu na prošlu godinu.

Quote:
Switzerland has only just celebrated its victory at the Eurovision Song Contest with Nemo’s The Code and it is already looking for the next successful song for next year’s event. A total of 431 hopeful entries were received by the registration deadline.

For data protection reasons, Swiss public broadcaster, SRF, was unable to reveal to the Swiss News Agency Keystone-SDA on Friday whether any well-known Swiss musicians were among the candidates.

SRF had called for tracks to be submitted for the Swiss contribution to Eurovision 2025 from August 8 to 22. A total of 431 songs were received during these two weeks, SRF said. Its website states: “The upload phase is over, thank you for all the great songs.”

These will now be presented to several expert and public juries. After a multi-stage selection process, it will then be announced at the beginning of 2025 who will represent Switzerland with which song at the home Eurovision.

The decision on whether the next Eurovision Song Contest will be held in Basel or Geneva is expected on August 30.
Old 24.08.2024., 11:03   #5
Quote:
These will now be presented to several expert and public juries.
Ide mi na živce ovaj oslonac isključivo na žirije koji vidi vraga, veoma slično boduju i na pravom ESC-u (podsjećam 1. po žiriju 2021. i 2024. godine, s nelošim 12. mjestom 2022. i 14. mjestom 2023.).

Još jedan razlog za smanjenje uloge žirija (40%).
Odgovori s citatom
Old 24.08.2024., 12:53   #6
Quote:
mickeypar kaže: Pogledaj post
Ide mi na živce ovaj oslonac isključivo na žirije koji vidi vraga, veoma slično boduju i na pravom ESC-u (podsjećam 1. po žiriju 2021. i 2024. godine, s nelošim 12. mjestom 2022. i 14. mjestom 2023.).

Još jedan razlog za smanjenje uloge žirija (40%).
Public juries će vjerojatno biti kao i prošle godine gdje se ljudi za to prijavljuju, pa dobiju poziv da reagiraju na pjesme i pritom se snimaju, kao što je onaj jedan korisnik na Redditu pisao da misli da je čuo pjesmu švicarskog predstavnika za 2024. (i pisao da mu se uopće nije svidjela u tom procesu ). Kasnije je i potvrdio da je to bilo to
Spicy Margarita is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2024., 17:20   #7
Quote:
Spicy Margarita kaže: Pogledaj post
Public juries će vjerojatno biti kao i prošle godine gdje se ljudi za to prijavljuju, pa dobiju poziv da reagiraju na pjesme i pritom se snimaju, kao što je onaj jedan korisnik na Redditu pisao da misli da je čuo pjesmu švicarskog predstavnika za 2024. (i pisao da mu se uopće nije svidjela u tom procesu ). Kasnije je i potvrdio da je to bilo to
Vidio sam to prošle godine, no mislio sam da je u pitanju neka patka. Zanimljiv pristup, koliko se sjećam, čovjek je to dobio u nekoj od onih aplikacija gdje ispunjaš taskove (ankete, igraš igrice, itd.) i za to dobivaš novac. Ako sam dobro vidio, nije se sâm išao prijavljivati, nego su ga na toj aplikaciji pitali što misli o pjesmama i da ih rangira, kao obični korisnik Interneta. Zanimljivo u svakom slučaju.
Old 24.08.2024., 18:03   #8
Quote:
cas kaže: Pogledaj post
Vidio sam to prošle godine, no mislio sam da je u pitanju neka patka. Zanimljiv pristup, koliko se sjećam, čovjek je to dobio u nekoj od onih aplikacija gdje ispunjaš taskove (ankete, igraš igrice, itd.) i za to dobivaš novac. Ako sam dobro vidio, nije se sâm išao prijavljivati, nego su ga na toj aplikaciji pitali što misli o pjesmama i da ih rangira, kao obični korisnik Interneta. Zanimljivo u svakom slučaju.
Aha, može biti, zabrijala sam da su se ljudi prijavljivali baš za to. Ali ovo ima još više smisla, posebno ako više ciljaju na appeal prosječnom gledatelju. U toj anketi mi je posebno interesantan bio taj detalj snimanja video reakcije na pjesme, baš bih voljela vidjeti sve reakcije na The Code i možda usporedbu s nekom drugom pjesmom koja je bila pri vrhu.
Spicy Margarita is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.08.2024., 23:37   #9
Vezano uz žirije...top 10 država unazad 4 ESC izdanja (Zlö era) po zbroju bodova žirija:

1. Switzerland 771
2. Sweden 769
3. Italy 704
4. France 529
5. Ukraine 489
6. Portugal 479
7. Spain 351
8. United Kingdom 344
9. Israel 302
10. Greece 290
...

- zanimljivo 4 od 5 država BIG5 u top 8
- ističu se tri grupacije s većom bodovnom razlikom: od 1. do 3., od 4. do 6. i od 7. do 10.
Odgovori s citatom
Old 27.08.2024., 22:55   #10
Quote:
cas kaže: Pogledaj post
Swissinfo.ch javlja da je ukupno 431 pjesma stigla na natječaj za predstavnika domaćina, četiri pjesme više u odnosu na prošlu godinu.
Lijepo je vidjeti još više pristiglih pjesama u odnosu na prošlu godinu, očito ih je pobjeda ponukala na to, ali i dalje mislim da će završit pri dnu finala, ne samo jer će biti domaćini, nego i zato što mislim da neće ciljati na pobjedu narednih oko 5 godina.
Mia Fan is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 07:25   #11
Švicarska mi je imala dobar niz: Timebelle, Zibbz, Luca, Gjon's Tears i onda su se, za moj ukus, pogubili. The Code je previše specifična da bih ju zaboravila, ali dvije pjesme prije te uopće se ne sjećam.

Sad kad su zadovoljili svoje apetite pobjedom, sumnjam da će slati neke konkurentne pjesme i izmišljene priče, ali voljela bih da ipak čujemo nešto pamtljivo i da se ne izgube s radara kao 2022. i 2023.

Doć' će cica na kolica!
Amelie88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 17:58   #12
Nula hypea za domacina ove god? Podrzavamo
Ylivomainen is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2025., 19:25   #13
Quote:
Ylivomainen kaže: Pogledaj post
Realno, svake godine je tako s domaćinom koji interno bira No, isto tako, jedino Šveđani su u zadnjih 12 godina kao domaćini uspjeli doći do top 5, a to je nešto što nipošto ne vidim kod Švicaraca ove godine.
Mia Fan is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 14:58   #14
Quote:
Ylivomainen kaže: Pogledaj post
Jel moguće da je do ovog posta Ylivomainena zadnji post bio tek 1.9.? O njima ne znamo apsolutno ništa. Čak se i u Gruziji i Australiji špekulira o nekim imenima, ovdje ni to.
Old 20.02.2025., 15:56   #15
Quote:
celoselo kaže: Pogledaj post
Jel moguće da je do ovog posta Ylivomainena zadnji post bio tek 1.9.? O njima ne znamo apsolutno ništa. Čak se i u Gruziji i Australiji špekulira o nekim imenima, ovdje ni to.
Nikog nije ni briga.
Blank Page is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 16:03   #16
Jedna nonbinarija, po stručnom žiriju pobjedila s jednom od najboljih numera u povijesti čovječanstva sudeći po postotnom broju bodova, mora tražiti studio gdje će snimati svoj album preko instagram storija. Nije onda čudno da nikoga nije briga za novog predstavnika.
Old 20.02.2025., 16:15   #17
Quote:
celoselo kaže: Pogledaj post
Domaćini su, k tome biraju interno, ništa neobično. A i većina forumaša ih hejta
Mia Fan is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 16:42   #18
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
....A i većina forumaša ih hejta
Ne bez razloga naravno:

Quote:
mickeypar kaže: Pogledaj post
Vezano uz žirije...top 10 država unazad 4 ESC izdanja (Zlö era) po zbroju bodova žirija:

1. Switzerland 771
2. Sweden 769
3. Italy 704
A iz televote-a $vicarci u ta 4 izdanja dobili 422 boda...hm...
Odgovori s citatom
Old 24.02.2025., 20:00   #19
10.3. u 10:00 izlazi izvođač i pjesma.
Old 05.03.2025., 11:12   #20
Priča se o ženi s gitarom. Akustična pjesma.

Koji bi to bio zaokret u sezoni da iz vedra neba ode Bernarda.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:07.