Čudno ponašanje mačaka nakon ozljede
Poštovani kolege forumaši,
nova sam na forumu te se unaprijed ispričavam ako sam nešto fulala, međutim imam malo čudan problem za koji nemam rješenje. Poruka je dosta duga, ali drukčije ne mogu objasniti. Svaka pomoć i savjet su dobrodošli.
Na mom dvorištu su 2 sterilizirane mace, jedna (N, 10 godina) i druga (P, 8 ili 9 godina). P je doživjela nesreću 24.8. ove godine. Kad se autom spuštalo na dvorište, P je podletila pod auto, ali nasreću kotač je pregazio samo desnu stražnju nogu.
Taj dan nisam bila doma pa je teta odvela P veterinaru odmah čim je čula da plače na dvorištu. Veterinar je rekao da je sve u redu, prijeloma nema samo je kožica malo oderana s noge, dao je nekakav lijek na špricu koji smo davali P sve do 31. kolovoza. P je bila poslije toga više puta kod veterinara i kontrole su prolazile okej. P je odmarala u hladu, samo je spavala, jela je i suhu i mokru hranu te je uvijek imala dostupnu svježu vodu.
E sad, probleme stvara N. P je počela pomalo hodati, još uvijek šepa ali ide. Kad god je P bila kod nas, N je tako živčano siktala, mjaukala, mrčala, onako "sssssssssssssssssrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmrrrrr rrrrrr" i zato je P otišla. Problem je što se P već unazad par dana samo skriva po dvorištu i jako ju je teško naći jer se skrije na teško dostupna i nepregledna mjesta.
P smo našli prije 2 dana, ali N ju je opet otjerala i više ju nikako ne možemo naći. Pretražili smo doslovno svaki kutak dvorišta i sve oko dvorišta, P nema i nema. To me brine, P već 2 dana nije ni jela ni pila, ne znamo gdje je, a da stvar bude gora, još su dosta jake vrućine.
Zašto mi je to čudno? E pa, N i P su si prije ozljede bile tako dobre mice prijateljice, skupa su jele, spavale, igrale lovice po dvorištu. Nikad prije, tijekom svih ovih godina, nije N napala P. To se naglo promijenilo nakon što je P zadobila ozljedu.
Molim svakoga tko išta zna da mi objasni zašto se N tako ponaša i ako je moguće, kako pronaći P, jer nema kutka gdje ju nismo tražili. Čak smo ju dozivali, ali P se ne odaziva (P nije baš poznata po mjaukanju).
Unaprijed hvala za odgovor.
|