|
|
08.04.2024., 20:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Dream Theater - Arena Zagreb, 29.10.2024
PIONIRI progresivnog metala Dream Theater, dobitnici Grammyja, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice stižu 29. listopada u Arenu Zagreb, gdje će puna tri sata svirati klasike iz svog bogatog kataloga, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.
40th Anniversary Tour 2024 – 2025. obilježit će povratak originalnog bubnjara Mikea Potronoya, koji se vratio u bend nakon 13 godina odsustva. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Potronoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama.
Dream Theater u svom DTHQ studiju upravo priprema 16. studijski album i prvi s Portnoyem nakon Black Clouds & Silver Linings iz 2009. godine. An Evening With Dream Theater donijet će publici u Zagrebu tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom; svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po dozi humora, ležernosti i improvizacije.
|
|
|
08.04.2024., 21:56
|
|
Adidasčar
Registracija: May 2008.
|
Mogli su barem pravopisno napisat Portnoyevo prezime.
Novije albume nista nisam slusa a ni ne namjeravam. Staro, za tim sam lud doslovno. Nadam se starijim albumima na svirci posto se radi o 40th anniversaryu.
|
09.04.2024., 10:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
|
|
|
13.06.2024., 14:22
|
|
lil'mort
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
everest kaže:
|
Ima li još neki kod? Ovaj je istekao
|
16.08.2024., 21:58
|
|
Adidasčar
|
kako stoje stvari sa popunjenosti? jos nisam kupio kartu pa ne znam jel to pametno
Upravo citam da je Svedska popunjena do kraja u studenome..
|
17.08.2024., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Ja moram čekati sredinu sljedećeg mjeseca da znam kako ću raditi taj tjedan...
|
|
|
17.08.2024., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
Ludo mi je da u doba interneta i biranja mjesta i plana dvorane se netko pita kako je popunjen neki koncert.
Odete na Eventim, izaberete plan dvorane i krenete u proces kupovine ulaznice.
Trenutni plan dvorane govori da nije prodano ni 10%, kompletan gornji ring nije ni pušten u prodaju i očekivano će ovo biti ogroman debakl.
Zadnje gostovanje benda u HR je bilo u polupraznoj malo dvorani Doma sportova (kapacitet ne znam, recimo 3.500 ?)
Sada sviraju u Areni, kapaciteta 18.000
To nikako ne može ispasti na dobro.
|
|
|
19.08.2024., 23:10
|
|
Adidasčar
|
Nisam otisao na nijedan koncert gdje je trebalo kuptii kartu preko ovih novotarija,koje me zbunjuju ionako. Printanje kvazi ulaznica i slicno.
Inace čuvam sve svoje ulaznice DT-a i gledam si koliko je bilo lipo kupit ulaznicu u cd shopu ili na ulazu fizicki.
Evo ja ili sam glup i nesposoban ili mogu kliknut samo u Front Stage na planu...
|
20.08.2024., 09:44
|
|
ne tiče me se
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
MisterGomez kaže:
Ludo mi je da u doba interneta i biranja mjesta i plana dvorane se netko pita kako je popunjen neki koncert.
Odete na Eventim, izaberete plan dvorane i krenete u proces kupovine ulaznice.
Trenutni plan dvorane govori da nije prodano ni 10%, kompletan gornji ring nije ni pušten u prodaju i očekivano će ovo biti ogroman debakl.
Zadnje gostovanje benda u HR je bilo u polupraznoj malo dvorani Doma sportova (kapacitet ne znam, recimo 3.500 ?)
Sada sviraju u Areni, kapaciteta 18.000
To nikako ne može ispasti na dobro.
|
ne vjerujem da je planirano uopće pustiti gornji prsten u prodaju, tako da treba računati sa 12 000 kapacitetom prije nego 18 000.
najbolja mjesta na tribinama su prodana, tako da nije toliko loše baš. za parter i fan pit nemamo podatke, a svi ljudi koje znam da idu su uzeli fan pit
|
|
20.08.2024., 11:22
|
|
Adidasčar
|
Ja bih volio sjediti ko gospodin. Od preostalih karata koje je po vama najbolje mjesto odnosno sektor,s obzirom da do sada sam uvijek bio divljao ispred stagea?
|
28.08.2024., 15:27
|
|
Adidasčar
|
fanovi SFAM-a i Images and Wordsa... sta mislite o ovoj turneji i koliko ce stvari biti s navedenih kultnih albuma?
Sve novije nisam skoro nista slusao...
|
29.08.2024., 10:07
|
|
ne tiče me se
|
oko 3-4 pjesme bi trebale biti s ta 2 albuma
s obzirom da je turneja "40 godina", vjerojatno će odsvirati nešto sa svakog albuma s Portnoyem i 1-2 stvari iz perioda s Manginijem, ne vjerujem da će neki album dominirati setlistom
|
|
14.10.2024., 13:33
|
|
Adidasčar
|
Quote:
JimiH kaže:
sranje je malo teška riječ.
nisu se nikad vraćali natrag zapravo, cijelo vrijeme taj zvuk ide u nekim smjerovima, tako da nije bilo realno da to naprave sad (iako sam se i ja nadao da će izvući neku bolesnu inspiraciju na osnovu nostalgije ili čega već).
kreativni vrhunac im je bio u 90-ima i ja sam se lagano pomirio s tim.
svejedno mislim da će se naći zanimljivih stvari na albumu.
|
Ajde drago mi je da nisam jedini koji tako razmislja. Npr stavio sam slican komentar na FB stranicu gdje najavljuju sada bjesomucno album, i dozivio sam salve negativnih replika i nesto u stilu "slusaj neki drugi bend ako ti ovo ne odgovara". Sto nema veze s vezom, tamo negdi do 2010.znam napamet sve albume a ovo dalje sam vrlo slabo pratio.
Sve se slazem, 90-e su bile vrijeme najboljih albuma. Bilo je i tih 'zdrkavanja sta se pjesama tice ali opet su zvucale puno prirodnije nekako i gust ih je bilo poslusat.
|
14.10.2024., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mentalny kaže:
fanovi SFAM-a i Images and Wordsa... sta mislite o ovoj turneji i koliko ce stvari biti s navedenih kultnih albuma?
Sve novije nisam skoro nista slusao...
|
Ko što sam prije pisao ovdje, DT ima praksu neponavljanja pjesama ranije sviranih na nekom mjestu. Pa pogledat setliste s prijašnjih koncerata, i prekrižiti sve što je tad svirano. 
|
|
|
15.10.2024., 15:35
|
|
Jednoborg
Registracija: Oct 2006.
|
Nadam se da ce 40godisnjica ipak biti neka retrospektiva i da nisam bacio lovu 
|
|
|
15.10.2024., 15:48
|
|
ne tiče me se
|
ma ide presjek karijere, bez brige. od perioda 2010-2023 predviđam jednu, maksimalno dvije pjesme.
plus, Portnoy je sastavljao setlistu i vjerujem da se raspištoljio koliko god je moguće.
realno jedina briga je LaBrie i stanje njegovog vokala.
|
|
16.10.2024., 09:57
|
|
Adidasčar
|
Cekam 20.10.i nastup u Londonu kada ce se bit prvi nastup i neke naznake setliste, ne znam da li ce se to drasticno mijenjati ili ne, tokom turneje
|
16.10.2024., 10:02
|
|
ne tiče me se
|
da, prije bi Portnoy miješao setlistu tijekom turneje, baš me zanima hoće li to opet biti slučaj
također Portnoy nikad nije svirao na klik, a sa Manginijem su cijelo vrijeme svirali na klik (+ programiran cijeli light/LED), nadam se da su se vratili na staro
|
|
16.10.2024., 10:28
|
|
Adidasčar
|
Vidjet cemo.. evo iskreno zao mi je da nisam prije 3 godine ili tako nesto, otisao u Njemacku na koncert gdje su svirali samo SFAM ,u cast godisnjice albuma. Ali opet, Portnoy nije bio tada s njima. Da sada tako nesto bude ,otisao bih vjerojatno pjesice na taj koncert. Uvjerljivo meni najdrazi album.
Btw posto nisam jos odlucio sta cu s koncertom, a u slucaju da ipak odem, ekipe nemam bas pa ako nekome treba drustvo ili slicno nek se javi slobodno. Nisam iz ZG inace.
|
16.10.2024., 11:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Imaš poruku ^^
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:25.
|
|
|
|