Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.04.2024., 20:46   #1
Dream Theater - Arena Zagreb, 29.10.2024

PIONIRI progresivnog metala Dream Theater, dobitnici Grammyja, u sklopu velike svjetske turneje povodom 40. obljetnice stižu 29. listopada u Arenu Zagreb, gdje će puna tri sata svirati klasike iz svog bogatog kataloga, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

40th Anniversary Tour 2024 – 2025. obilježit će povratak originalnog bubnjara Mikea Potronoya, koji se vratio u bend nakon 13 godina odsustva. U Zagreb tako dolazi zlatna postava benda, koju uz Mikea Potronoya čine John Petrucci na gitari, James LaBrie na vokalima, John Myung na basu i Jordan Rudess na klavijaturama.

Dream Theater u svom DTHQ studiju upravo priprema 16. studijski album i prvi s Portnoyem nakon Black Clouds & Silver Linings iz 2009. godine. An Evening With Dream Theater donijet će publici u Zagrebu tri sata punokrvne Dream Theater svirke, bez predgrupe, s velikom produkcijom; svjetlom, videom i razglasom. Njihovi koncerti poznati su i po dozi humora, ležernosti i improvizacije.
dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2024., 21:56   #2
Mogli su barem pravopisno napisat Portnoyevo prezime.

Novije albume nista nisam slusa a ni ne namjeravam. Staro, za tim sam lud doslovno. Nadam se starijim albumima na svirci posto se radi o 40th anniversaryu.
Old 09.04.2024., 10:20   #3
https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/d...574f68a3&mNl=1

Odaberete newsletter sale i upišete KOD: snovi40
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2024., 14:22   #4
Quote:
everest kaže: Pogledaj post
https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/d...574f68a3&mNl=1

Odaberete newsletter sale i upišete KOD: snovi40
Ima li još neki kod? Ovaj je istekao
Old 16.08.2024., 21:58   #5
kako stoje stvari sa popunjenosti? jos nisam kupio kartu pa ne znam jel to pametno

Upravo citam da je Svedska popunjena do kraja u studenome..
Old 17.08.2024., 15:37   #6
Ja moram čekati sredinu sljedećeg mjeseca da znam kako ću raditi taj tjedan...
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 21:06   #7
Ludo mi je da u doba interneta i biranja mjesta i plana dvorane se netko pita kako je popunjen neki koncert.
Odete na Eventim, izaberete plan dvorane i krenete u proces kupovine ulaznice.
Trenutni plan dvorane govori da nije prodano ni 10%, kompletan gornji ring nije ni pušten u prodaju i očekivano će ovo biti ogroman debakl.
Zadnje gostovanje benda u HR je bilo u polupraznoj malo dvorani Doma sportova (kapacitet ne znam, recimo 3.500 ?)
Sada sviraju u Areni, kapaciteta 18.000
To nikako ne može ispasti na dobro.
MisterGomez is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2024., 23:10   #8
Nisam otisao na nijedan koncert gdje je trebalo kuptii kartu preko ovih novotarija,koje me zbunjuju ionako. Printanje kvazi ulaznica i slicno.
Inace čuvam sve svoje ulaznice DT-a i gledam si koliko je bilo lipo kupit ulaznicu u cd shopu ili na ulazu fizicki.

Evo ja ili sam glup i nesposoban ili mogu kliknut samo u Front Stage na planu...
Old 20.08.2024., 09:44   #9
Quote:
MisterGomez kaže: Pogledaj post
Ludo mi je da u doba interneta i biranja mjesta i plana dvorane se netko pita kako je popunjen neki koncert.
Odete na Eventim, izaberete plan dvorane i krenete u proces kupovine ulaznice.
Trenutni plan dvorane govori da nije prodano ni 10%, kompletan gornji ring nije ni pušten u prodaju i očekivano će ovo biti ogroman debakl.
Zadnje gostovanje benda u HR je bilo u polupraznoj malo dvorani Doma sportova (kapacitet ne znam, recimo 3.500 ?)
Sada sviraju u Areni, kapaciteta 18.000
To nikako ne može ispasti na dobro.
ne vjerujem da je planirano uopće pustiti gornji prsten u prodaju, tako da treba računati sa 12 000 kapacitetom prije nego 18 000.

najbolja mjesta na tribinama su prodana, tako da nije toliko loše baš. za parter i fan pit nemamo podatke, a svi ljudi koje znam da idu su uzeli fan pit
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 11:22   #10
Ja bih volio sjediti ko gospodin. Od preostalih karata koje je po vama najbolje mjesto odnosno sektor,s obzirom da do sada sam uvijek bio divljao ispred stagea?
Old 28.08.2024., 15:27   #11
fanovi SFAM-a i Images and Wordsa... sta mislite o ovoj turneji i koliko ce stvari biti s navedenih kultnih albuma?

Sve novije nisam skoro nista slusao...
Old 29.08.2024., 10:07   #12
oko 3-4 pjesme bi trebale biti s ta 2 albuma

s obzirom da je turneja "40 godina", vjerojatno će odsvirati nešto sa svakog albuma s Portnoyem i 1-2 stvari iz perioda s Manginijem, ne vjerujem da će neki album dominirati setlistom
Odgovori s citatom
Old 14.10.2024., 13:33   #13
Quote:
JimiH kaže: Pogledaj post
sranje je malo teška riječ.

nisu se nikad vraćali natrag zapravo, cijelo vrijeme taj zvuk ide u nekim smjerovima, tako da nije bilo realno da to naprave sad (iako sam se i ja nadao da će izvući neku bolesnu inspiraciju na osnovu nostalgije ili čega već).

kreativni vrhunac im je bio u 90-ima i ja sam se lagano pomirio s tim.

svejedno mislim da će se naći zanimljivih stvari na albumu.
Ajde drago mi je da nisam jedini koji tako razmislja. Npr stavio sam slican komentar na FB stranicu gdje najavljuju sada bjesomucno album, i dozivio sam salve negativnih replika i nesto u stilu "slusaj neki drugi bend ako ti ovo ne odgovara". Sto nema veze s vezom, tamo negdi do 2010.znam napamet sve albume a ovo dalje sam vrlo slabo pratio.

Sve se slazem, 90-e su bile vrijeme najboljih albuma. Bilo je i tih 'zdrkavanja sta se pjesama tice ali opet su zvucale puno prirodnije nekako i gust ih je bilo poslusat.
Old 14.10.2024., 17:59   #14
Quote:
mentalny kaže: Pogledaj post
fanovi SFAM-a i Images and Wordsa... sta mislite o ovoj turneji i koliko ce stvari biti s navedenih kultnih albuma?

Sve novije nisam skoro nista slusao...
Ko što sam prije pisao ovdje, DT ima praksu neponavljanja pjesama ranije sviranih na nekom mjestu. Pa pogledat setliste s prijašnjih koncerata, i prekrižiti sve što je tad svirano.
Odgovori s citatom
Old 15.10.2024., 15:35   #15
Nadam se da ce 40godisnjica ipak biti neka retrospektiva i da nisam bacio lovu
Old 15.10.2024., 15:48   #16
ma ide presjek karijere, bez brige. od perioda 2010-2023 predviđam jednu, maksimalno dvije pjesme.

plus, Portnoy je sastavljao setlistu i vjerujem da se raspištoljio koliko god je moguće.

realno jedina briga je LaBrie i stanje njegovog vokala.
Odgovori s citatom
Old 16.10.2024., 09:57   #17
Cekam 20.10.i nastup u Londonu kada ce se bit prvi nastup i neke naznake setliste, ne znam da li ce se to drasticno mijenjati ili ne, tokom turneje
Old 16.10.2024., 10:02   #18
da, prije bi Portnoy miješao setlistu tijekom turneje, baš me zanima hoće li to opet biti slučaj

također Portnoy nikad nije svirao na klik, a sa Manginijem su cijelo vrijeme svirali na klik (+ programiran cijeli light/LED), nadam se da su se vratili na staro
Odgovori s citatom
Old 16.10.2024., 10:28   #19
Vidjet cemo.. evo iskreno zao mi je da nisam prije 3 godine ili tako nesto, otisao u Njemacku na koncert gdje su svirali samo SFAM ,u cast godisnjice albuma. Ali opet, Portnoy nije bio tada s njima. Da sada tako nesto bude ,otisao bih vjerojatno pjesice na taj koncert. Uvjerljivo meni najdrazi album.

Btw posto nisam jos odlucio sta cu s koncertom, a u slucaju da ipak odem, ekipe nemam bas pa ako nekome treba drustvo ili slicno nek se javi slobodno. Nisam iz ZG inace.
Old 16.10.2024., 11:49   #20
Imaš poruku ^^
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:25.