Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Lokalni izbori 2025., Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.12.2024., 11:08   #1
Napad nožem u zagrebačkoj školi - petero ozlijeđenih, ubijeno 7-godišnje dijete

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi je došlo do napada nožem- ozijeđeni su nastavnica i nekoliko učenika:
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---886752.html
Old 20.12.2024., 12:13   #2
Još uvijek sam u šoku. Najmlađe dijete mi ide u osnovnu školu i prvo sam pomislio na roditelje ubijenog djeteta kada im jave
Old 20.12.2024., 12:59   #3
Bilo je samo pitanje vremena kada će se i kod nas dogoditi, velika tragedija. Bolesnika ima posvuda, ali nikada neću razumjeti kakvo je stanje uma osobe koja može ući u prvi razred i podići glas, a ne učiniti nešto slično.

Druga stvar je potreba političara da se naslikavaju i guraju njuške, da sam roditelj djeteta prvo bi razgrnio Plenkovića, Božinovića i Tomaševića da dođem do svoga djeteta.
Old 20.12.2024., 13:06   #4
Kako je uopce moguce da se tek tako ulazi u skolu?
Old 20.12.2024., 13:08   #5
Quote:
Eric Prydz kaže: Pogledaj post
Bilo je samo pitanje vremena kada će se i kod nas dogoditi, velika tragedija. Bolesnika ima posvuda, ali nikada neću razumjeti kakvo je stanje uma osobe koja može ući u prvi razred i podići glas, a ne učiniti nešto slično.
Psihijatar: Ako u društvu imamo destrukciju, onda ne prolazi bez ovakvih događaja

Quote:
"U društvu se malo stvari mijenja. Ponovimo nekoliko važnih rečenica. Ako postoji visoka agresivnost u društvu, destrukcija, ako se ne sankcionira, nažalost, ona se širi i proširi i do školskih klupa.

Ne znamo ništa o direktnim uzrocima ovog događaja, ali ako u društvu razvijamo destruktivne odnose gdje se ljudi napadaju, sukobljavaju, onda to ne može proći bez ovakvih događaja".
šta misliš, jesu li se roditelji ovog potrudili da prate čita li, vidi i čuje nešto kvalitetno ili se samoodgajao na hejterskim i debilnim komentarima na društvenim mrežama?
Old 20.12.2024., 13:09   #6
Quote:
Mr. Jigsaw kaže: Pogledaj post

Hajde probaj zaustaviti nekoga tko je (ne)naoružan, posebno ako si žena spremačica na ulazu naoružan močo krpom i osteoporozom.
Old 20.12.2024., 13:11   #7
Ja se samo nadam da mu neće naći nikakve olakotne okolnosti.
Old 20.12.2024., 13:12   #8
Quote:
Mr. Jigsaw kaže: Pogledaj post
Ma mogao ih je izbosti i ispred škole i na ulici, navodno 19-godišnji depresivni tip iz kvarta, nažalost ovakve stvari se ne mogu spriječiti...
cunyzg is offline  
Old 20.12.2024., 13:12   #9
Kazu da je bio evidentiran zbog psihickih smetnji i pokusaja suicida u proslosti. Dakle dva su problema, prvo agresivne psihicke bolesnike se pusta da slobodno setaju ulicama, to je problem, agresivne ponavljam, svi smo imali susret s takvima u gradu, javnom prijevozu itd , to je cinjenica, drugo sigurnost skola je mala i nikakva jer nam se ovo nikad nije događalo.

Dakle rjesenja se namecu sama od sebe, agresivne psihicke bolesnike mora se maknuti s ulica, to je tako, a skolama osnovnim i srednjim povecati sigurnost, obvezni zastitar i zakljucavanje.
ElRey1 is offline  
Old 20.12.2024., 13:14   #10
Talking

Zasto? Zato sto nemamo adekvatan nadzor školskih ulaza. Vrata se ne zaključavaju ( pritom ne mislim da se skroz zaključaju, to bi moglo ugroziti sigurnost svih koji se nalaze u zgradi, ali da se ne može otvoriti izvana vec moras na portafon), Također na portu se uglavnom postave spremačice, a zreli smo da svaka škola ima zaštitara na ulazu. Načelno svatko se mora prijaviti na ulazu, realno ne kontrolira se to baš tako jako.
Old 20.12.2024., 13:17   #11
skole se zakljucavaju, ali mozes reci da si dosao na informacije, moras kod ravnatelja, moras u tajnistvo po kopiju svjedodzbe, da je dostava ili nešto.... da može osoba dati osobnu, ali koja korist ako je zapisana unutra, ne da je toj osobi do anonimnosti.
klingonac_worf is offline  
Old 20.12.2024., 13:17   #12
Vidim, počeli su ljudi zazivati zaštitare, detektore metala, zaključavanje vrata škole...
Detektor metala nema smisla ako odmah ne stavimo i rešetke na prozore, barem prizemlje i prvi kat. Kamo to onda vodi.

Kao roditelj, ja ne želim da moje dijete bude iza rešetaka zbog svoje sigurnosti.
Iza rešetaka treba biti ovakva gamad. I briga me za njegove dijagnoze, osjećaje i ljudska prava.

Zadnje uređivanje Ernest Fulir : 20.12.2024. at 13:21. Reason: proširenje teksta
Ernest Fulir is offline  
Old 20.12.2024., 13:19   #13
Pedicid je taman za maksimalnu kaznu, a kada se to pročuje u zatvoru
EuroNeeuro is offline  
Old 20.12.2024., 13:20   #14
Quote:
Ernest Fulir kaže: Pogledaj post
Vidim, počeli su ljudi zazivati zaštitare, detektore metala, zaključavanje vrata škole...
Detektor metala nema smisla ako odmah ne stavimo i rešetke na prozore, barem prizemlje i prvi kat.

Kao roditelj, ja ne želim da moje dijete ide u zatvor zbog svoje sigurnosti, a ubojice šeću na slobodi jer su psihički bolesni.
pa nitko to ne zeli,

ali sigurnost skola se mora povecati, to je tako, ali ako to ne zeli drustvo uredu

No moramo biti svjesni da psihickih bolesnika ima, to nema veze s EU ni NATO kako ovaj komentar jedan iznad sugerira, i trazi neki emotivni odgovor koji nema smisla

Ovo je tragedija prvi put od samostalnosti Hrvatske, bila je jedna prije 50 godina u jednoj skoli kazu mediji, i to je sve za nasu drzavu, dakle rijetko je, ali nazalost zasto riskirati ako se sigurnost mozes podici relativno jednostavno, zastitar je cisto ok u barem osnovnim skolama.
ElRey1 is offline  
Old 20.12.2024., 13:21   #15
Mislim da nije problem u zaključavanju i provjeravanju osoba koje ulaze, iako i to bi po meni trebalo biti, ali npr. za vrijeme velikog odmora djeca idu u dvorište, u okolne pekare i slično pa tko želi nekoga napasti ne mora ni ulaziti u zgradu
dje-CAk is offline  
Old 20.12.2024., 13:23   #16
Oke, maknuti psihički bolesne osobe...gdje?
Vama je jasno da se glasa za stranku koja redom na čelo resora socijalne skrbi stavlja pomahnitale časne sestre, kineziologe, osobe sklone kriminalu, a na čelo zdravstva kleptomane i kriminalce?

Ljudi misle, neće se mene ticati...

Nije mjesto i vrijeme za politikanstvo, ali širi kontekst je da ne brinemo o ničemu pa kada se ovakve stvari dogode, onda se svi čude.
Old 20.12.2024., 13:23   #17
ako netko odluči ovako nešto napraviti ne postoji mjera na ovome svijetu koja to može spriječiti, ne postoji. pa nije to minority report
klingonac_worf is offline  
Old 20.12.2024., 13:24   #18
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
ako netko odluči ovako nešto napraviti ne postoji mjera na ovome svijetu koja to može spriječiti, ne postoji. pa nije to minority report
to je istina, pojedinacne slucaje bezumnog nasilja se ne moze sprijeciti

ali moze se recimo bolje kontrolirati agresivne psihicki poremecene osobe, svi smo imali susret s takvima,

a pretvarati ovu temu u EU,NATO hrvatske stranke je stvarno suludo, to nema nikakve veze s problemom, ali bas nikakve, to je problem koji svi guraju ispod tepiha vecinom, sto i kako pristupati psihicki bolesnim osobama, agresivnim posebno, nisam cuo da netko govori ozbiljno o toj problematici niti se javnost tim interesira, sto je i logicno.
ElRey1 is offline  
Old 20.12.2024., 13:26   #19
Quote:
ElRey1 kaže: Pogledaj post
to je istina, pojedinacne slucaje bezumnog nasilja se ne moze sprijeciti

ali moze se recimo bolje kontrolirati agresivne psihicki poremecene osobe, svi smo imali susret s takvima,
izgleda da se moglo spriječiti

Quote:
Majka napadača: 'On je bio na liječenju, doktor ga je hladno pustio da mi brinemo o njemu'

Majka napadača je kazala da noćima nisu spavali od straha, a pokušavali su mu pomoći.

Molila sam doktora da ga ne pušta van jer nije za van. On ima emocionalno nestabilnu ličnost, uz to ima dvije dodatne dijagnoze i rezao se i sve, ispričala je za 24sata majka osumnjičenog za tragičan napad u školi u Prečkom.
dotur tonci is offline  
Old 20.12.2024., 13:28   #20
pa moglo se, to je problem rekao sam o kojem nitko ne prica, znas koliko takvih psihicki bolesnih agresivnih osoba lunja gradom, dosta

nitko nije dao sustavno ozbiljno rijesenje, ne moze biti u bolnici nitko vjecno,

evo na mom kvartu ima jedan za kojeg ja uvijek kazem, da bilo sto napravi ne bi me cudilo, i nestane i on na neko vrijeme, pa ga evo opet itd, tako da nema tu sustavnog pristupa
ElRey1 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:08.