Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > IT Help service

IT Help service Ovdje postavite sva vaša pitanja i probleme informatičke prirode
Podforumi: Tutorials, Security

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.01.2025., 18:12   #1
DWM-222 problem

Kupila sam novi D-Link DWM-222 4G LTE USB Adapter jer mi je stari puknuo, ali taj novi ima i novi firmware i nikako da proradi. Više nema onaj programčić gdje se mogu narihtati postavke nego se nakon instalacije pojavi link koji bi trebao otvoriti stranicu gdje su navodno postavke, ali to se ne otvara.

Probala sam na tri HP laptopa (windows 10 i 11), i ništa. Blinka kao da se spojio, ali zapravo nije i internet ne radi (can't reach DHCP server). USB također prestane biti vidljiv u file exploreru. Ne znam jel problem što je moja SIM kartica 3G, iako je stari radio bez problema s njom. Probala sam i instalirati nove drivere, mijenjati i resetirati postavke, ali ništa nije pomoglo.

Jel zna netko u čemu bi mogao biti problem?

Hvala!

M-E-L-A-P-E-L-A, Que si tú no me quieres, Otra gentе me querrá
annalise is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2025., 22:20   #2
Tu ti nešto piše na stranicama proizvođača uređaja:
https://www.dlink.com/uk/en/products...te-usb-adapter

Piše da podržava Win 10:
Compatible with Windows XP/Vista/7/8/10 and Mac OS X 10.5 or higher

Piše USB 2.0 port pa probaj staviti u usb 2 port, ne usb 3

3G je zastarjelo i presporo za mobilni internet pa nabavi minimalno novu SAMO PODATKOVNU 4G sim karticu

Na dnu stranice pod Support pročitaj upute za instalaciju, tvoja specifikacija hardvera je vjerojatno Revision 2

Nešto iz tih dokumenata:
Q: Why the software doesn’t run automatically when the device
is plugged in?
A: Click My computer->data card disk->StartModem.exe. Or run
the Connection Manager from Start of the OS if D-Link
Connection Manager was installed

Q: What shall I do if I cannot connect to the internet?
A: Checking Setting and check the Profile is correct to
match the (U)SIM card operator. If not, can manual to enter the
APN information to connect to the internet

Također, je li sim kartica još valjana?

Evo što još kažu:
ZAŠTO SE NE MOGU POVEZATI S MOBILNOM MREŽOM? Kako biste mogli koristiti DWM-222, potrebna vam je SIM kartica registrirana u mreži koja nudi kompatibilne usluge. Informacije o uslugama kojima možete pristupati putem SIM kartice zatražite od svog davatelja usluga mobilne komunikacije

ZNAČENJE LED INDIKATORA
Crvena (stalno svijetli): Nema SIM kartice/pogreška
Zelena (stalno svijetli): registrirajte mrežu (nema veze)
Zelena (bljeska): Povezano s mrežom
parker10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 00:40   #3
Vidjela sam to već, ali do postavki ne mogu kad ih ne otvara. Ne znam jel ima neki alternativni način za doći do toga. Nadala sam se da se možda može nekako prebaciti na 3G ako je narihtan automatski na 4G jer je pisalo na kutiji da podržava i 3G. SIM kartica je radila na starom (na kojem je isto pisalo da je 4G) bez problema i evo sad mi radi na rezervnom USB-u, ali moguće je da baš mora biti 4G za ovo.

annalise is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2025., 05:21   #4
Uspjela sam riješiti problem tako što sam skinula firmware iako je to navodno ta ista verzija koja je trebala biti na sticku, ali uspio je instalirati sve to i sad se spojio na internet.

Na windowsu 10 mi radi na stari program, ali na 11-ici imam problem jer ga ne detektira kako se spada u postavkama, ali to ću već rješavati neki drugi put. Glavno da negdje radi.

annalise is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:03.