Natrag   Forum.hr > Društvo > Aktualno

Aktualno
Podforumi: AI - Umjetna inteligencija

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.01.2025., 08:36   #1
Danas, petak 31.1., opći bojkot svega: "Ne kupujte ništa, ne plaćajte ništa. Ni fizički ni online."

Kao i prošlog petka, danas, u petak, 31.1.2025, je na redu opći bojkot tijekom kojeg se potrošače savjetuju da danas ne kupuju i ne plaćaju baš ništa. Jučer je počeo i tjedni bojkot trgovina Lidl, Eurospin i DM te proizvoda Coca-Cola i drugih gaziranih pića, deterdženta za posuđe te vode u bocama.

Iza ponoći se na Facebook stranici Halo, inspektore pojavio ovaj poziv

Quote:
DANAS OPĆI BOJKOT!
Divljanje s cijenama postalo je profiterstvo na grbi potrošača koji je ostao nezaštićen na vjetrometini pohlepe i neosjetljivosti. I rekli smo: dosta je!

Nakon prvog bojkota hrvatskih potrošača 24. 1. 2025. pokazali smo da POTROŠAČ IMA MOĆ.

Bili smo jedinstveni u zahtjevu: zaustavite divljanje cijena na hrvatskom tržištu!

Trgovci su taj petak izgubili - novac, a to je jedino što ih je moglo pokrenuti. Odjednom je u roku dva-tri dana moguće sniziti cijenu za stotine proizvoda. I najavljuju se daljnja sniženja. Znači – može se. Ima prostora.
Država je ostala zatečena tako masovnim, jedinstvenim i glasnim bojkotom svojih građana, a država ne voli kada se narod buni. Pa se pokrenula. Najavljuju strože sankcije za trgovce koje ulove u prekršaju. Najavljuju stavljanje u žurnu proceduru „Zakona o iznimnim mjerama kontrole cijena“. Proširena je lista proizvoda s ograničenim cijenama i s tim u vezi niz promjena u trgovinama. Pokrenut će se valjda napokon i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Zar mislite da bi se ikada pokrenuli da se niste digli??

Pa cijene neumoljivo rastu već treću godinu. I nikom ništa. Skupljamo letke i lovimo sniženja, pretražujemo posebne ponude i akcije na kojima je i takav proizvod u nas, snižen i na akciji, i dalje skuplji nego kod susjeda. Danas ministar financija pita pekare i trgovce „pa kako je moguće da je kruh toliko poskupio a spustili smo vam PDV na 5 %“?? Pitamo se i mi svo ovo vrijeme, ali ministar financija se to trebao pitati prije barem godinu dana. A nije. Stopa inflacije u RH premašila je onu u eu – području, najviša je u eurozoni i nitko nije reagirao! A to je situacija kada su se svi alarmi trebali upaliti! HNB se davno trebala uključiti jer ta institucija mora održavat između ostaloga i stabilnost cijena, to je njihov posao. A nije.

Ali nemojte se zavaravati! Proći će neko vrijeme dok se uvede kakav-takav red u cijene. Nemojte se zavaravati niti s ovim marketinškim „desantom“ u svim medijima s reklamama koje zvuče kao da je sve barem 50% jeftinije. Nije. Budite oprezni. Mijenjajte svoje navike.

I ne odustajte.

Banke nam poskupljuju svoje naknade za 20 i više posto … Kažu da im rastu troškovi poslovanja pa moraju, a velik udio u tim troškovima su troškovi za reklamne kampanje kojima nam prodaju šećernu vodicu o neprocjenjivom iskustvu trošenja novca i visoka dobit koju ostvaruju.
Usluge su poskupjele. Hrana je poskupjela. Piće je poskupjelo. Higijenske potrepštine. Sredstva za čišćenje. Pribor za školu. Odjeća i obuća. Sanitarije i namještaj. Gorivo. Zdravstvene usluge. Lijekovi. Telekomunikacijske usluge. Smještaj. Restorani i kafići. Frizerske i kozmetičke usluge. Sve. I ono što proizvodimo sami i ono što uvozimo. Sve.
Zato učinimo to danas ponovno. Zajedno. Jedinstveni.

Jednodnevni bojkot. Svega. DANAS NE KUPUJEMO NIŠTA. Ni fizički ni online. Ne plaćamo ništa.

31. siječnja #općibojkot .
TI ODLUČUJEŠ.
IZGUBILI SU NAŠE POVJERENJE. Trebaju ga ponovno zaslužiti.

#nedamsvojenovce
#bojkotsvega
#HNB
Dante is offline  
Old 31.01.2025., 08:43   #2
E jbg moram na poštu
blue-bell is offline  
Old 31.01.2025., 09:23   #3
U slijedeći bojkot idem protiv Konzuma (ako ne bude u planu, onda mi počinje to biti malo sumnjivo). Danas se odmaram. Kruheka sam si spekel. Mlinar neke proizvode poskupio smanjivanjem. Stara fora za bedake.
handiman is offline  
Old 31.01.2025., 09:46   #4
Iziči na ulice i napraviti potpunu blokadu prometa na par sati u znak protesta. Podržavam sve ove akcije i bojkote, al treba udariti jače.
Vjetrogor is offline  
Old 31.01.2025., 09:47   #5
Quote:
blue-bell kaže: Pogledaj post
E jbg moram na poštu
ne moraš kao što neću ni ja poći naplatiti tiket ili podići lijekove u ljekarni.
postoji i subota...
pravilan is offline  
Old 31.01.2025., 09:48   #6
Quote:
Vjetrogor kaže: Pogledaj post
Iziči na ulice i napraviti potpunu blokadu prometa na par sati u znak protesta.
Ma daj, nisi u Srbiji. Mi idemo u muzeje.
Bijesna domaćica is offline  
Old 31.01.2025., 09:55   #7
Quote:
Vjetrogor kaže: Pogledaj post
Iziči na ulice i napraviti potpunu blokadu prometa na par sati u znak protesta. Podržavam sve ove akcije i bojkote, al treba udariti jače.
Ma ni slučajno. Maltretirati ljude bez potrebe. Udariti po džepu je najbolje rješenje.
Old 31.01.2025., 09:59   #8
izlazak na ulice podrazumijeva i juriš na demoliranje trgovina.
nekako sumnjam da bi se sve svelo samo na "lopovi! lopovi!"
pravilan is offline  
Old 31.01.2025., 10:00   #9
E jbg, ne odgovara mi danas...tako da niš od mene. Prošli tjedan mi je odgovaralo jer se poklopilo sa mojim planovima.
Al barem bojkotiram Coca colu i sokove i vodu u flaši, eto to već par godina tako...bolje rečeno izbjegavam često to kupovati.
A kad na red dođu Konzum i Studenac onda ću ih sigurno drage volje bojkotirati jer i njih uglavnom izbjegavam što više.
lexluthor84 is offline  
Old 31.01.2025., 10:11   #10
Je, i ja moram do ljekarne i usput neke sitnice. Benzin će mi izdržat do kraja tjedna, a namirnice za složit ručak, sva sreća, imam. Velim, načelno podržavam bojkot, ali kad moraš skočit po nešto - moraš.

Realno, ni inače ne idem svaki dan u dućan, a službeno ne bojkotiram. Možda ja ni nisam prosječan potrošač na kojeg se poziv na bojkot i odnosi.
Old 31.01.2025., 10:17   #11
ovi su mi najjači gdje ovi žive, u špilji

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

Quote:
"Podržavam bojkot, ako većina ljudi bojkotira, to će imati odraz na van. Nisam znala da se bojkotira i unutra je sve prazno. Kupila sam samo ono što mi je neophodno", kaže nam jedna žena ispred trgovine u Zagrebu.
dotur tonci is offline  
Old 31.01.2025., 10:54   #12
Nek bu danas 30% manji promet super .....
Old 31.01.2025., 11:07   #13
Trgovački lanac Kaufland Hrvatska je najavio sniženje redovnih cijena za više od tisuću proizvoda koje će početi 5. veljače ove godine.

Osim toga, treći put u godinu dana, od 5. veljače ove godine snižava cijene više od 1000 proizvoda koji će kupcima ponovno biti dostupni po sniženim redovnim cijenama.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d

gulili nas dok su mogli
dotur tonci is offline  
Old 31.01.2025., 11:10   #14
s ovim sniženjima možda i dođemo do realne cijene, iako gledam maslac snižen na 3 €, a to je i dalje previše (ne znam jel kaulfand ali nebitno)

do tada bojkot
Old 31.01.2025., 11:41   #15
Evo, danas mi dolazi i dostava. Moram nešto i platiti za to što sam naručio prije neki dan. Pa neću otjerat sad GLS-ovca da mi dođe ko zna kad, ionako trokiraju i dugo ih se čeka (jer iz druge ruke čujem koliki imaju kaos, s ljudstvom, ali i organizacijom). Al dobro, to je druga tema. Ne živim u Zg da bih si fizički kupio to što sam si naručio.

Edit: Dobro, istina, imam paketomate u blizini, preko njih se može i platiti, ali čemu ako sam već kod kuće da platim neki drugi dan.
Old 31.01.2025., 11:43   #16
ok ali nisi naručio danas, oprošteno ti je
Old 31.01.2025., 12:50   #17
Ja štrajkam. Prošla sam kraj Spara, Dm-a i Pepca. Sve je prazno, u Sparu sam vidjela jednog dedu
Lily Valley is offline  
Old 31.01.2025., 13:02   #18
Quote:
Patsy kaže: Pogledaj post
ok ali nisi naručio danas, oprošteno ti je
Nisam, da. Evo, prošli su i svejedno me malo peče savjest
Old 31.01.2025., 13:07   #19
Ja bojkotiram ima dvije godine, a i danas kupujem samo što mi treba
memulica is offline  
Old 31.01.2025., 13:12   #20
Quote:
pravilan kaže: Pogledaj post
ne moraš kao što neću ni ja poći naplatiti tiket ili podići lijekove u ljekarni.
postoji i subota...
Ne mogu, ako pošaljem u subotu možda ne stigne u ponedjeljak
blue-bell is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:48.