Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.03.2025., 23:03   #1
Pomoć pri odabiru auta

Savjetovali su me da otvorim temu pa evo.

Samohrana majka dvoje djece, imam 10.000eura od prodanog auta, naginjem kupovini novog više nego korištenog i potegnula bih do max 30, eventualno 35 za hybrida. Treba mi auto u kojeg ću bez problema staviti dvoje djece, kolica i popratnu opremu, kao i baku koja će svugdje s nama, a opet ne nešto preveliko za grad. Gledala sam Megane Conquest, Konu, Taigo.. izgubljena sam zapravo i nemam muški ugao koji bi mi pomogao.

Hvala.
allofme is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.03.2025., 23:56   #2
Pa stavi na papir koji ti se sviđa. Ako uzimaš novi auto svi imaju bar 5 god garancjje. Ako gledaš hybrid cijenom je tu negdje toyota corolla cross. S obzirom da spominješ baku možda tak neki višlji auto da je njoj lakše ući a i tebi djecu smjestit
svrljozgd is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 00:27   #3
Došla si na najgore mjesto za dobit savjet. Završit ćeš sa prijedlogom za bazni Sandero ili eventualno Duster a ostatak novaca staviš na stranu
chelsea_fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 00:37   #4
I pitanjem zašto mora biti zbljuv.

Najbolje da proba što joj se sviđa i onda odluči.
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Deod is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 05:40   #5
Uzmi Suzuki S-Cross.Nije prevelik ali ni premalo.
dlesa18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:20   #6
Trenutno je best buy Toyota Corolla sedan, ako je još uvijek na akciji, s nekim jačim paketom opreme naravno, od sedana tu je još i Mazda 3...solidan izbor su još i Hyundai Kona, Suzuki S-Cross, Renault Conquest, Dacia Duster, Kia X-ceed, Toyota Corolla Cross, Mazda CX-30, T-Roc...mislim da čak i Tucsona dobiješ za te novce...a blizu tim novcima su i Austral i Kamiq...svakako ima dosta opcija...

Toyota i Suzuki trenutno daju najdužu garanciju, 10 godina...pa bi definitivno gledao u tom smjeru...a svakako bi zaobišao Stellantisove marke (Peugeot, Opel, Citroen...)
ray_barone is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:24   #7
Dobra je odluka prema kupovini novog jer si onda 5-10 godina mirna od maltretiranja raznih majstora. Za budžet od 30.000 Eura veliki je izbor. Moraš obići salone, uzeti ponude, sjesti u auta i vidjeti što bi ti moglo odgovarati pa svesti izbor na 5-6 favorita pa onda opet pitati forum. Puno je faktora u igri od kvalitete ovlaštenih servisa, izbora određenog motora za neki model, vlastitih preferencija itd.
bojanko is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:26   #8
Ja bi izbacio Mazdu 3 i CX30. Meni su preskučeni. Napred ok, ali iza užas. Iako su jako lijepi auti, od Mazde ništa ispod CX5. Ja bi gledao u smijeru xceeda, sad ide i sportage od 28000e. Ako je još ta akcija. Austral je isto dobar ali mislim da je van budžeta.
Danny Z. is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:30   #9
Quote:
chelsea_fan kaže: Pogledaj post
Došla si na najgore mjesto za dobit savjet. Završit ćeš sa prijedlogom za bazni Sandero ili eventualno Duster a ostatak novaca staviš na stranu
Nadodao bih po novom : Forting i sl Kinezi.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
fabricio1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:31   #10
Quote:
ray_barone kaže: Pogledaj post
Trenutno je best buy Toyota Corolla sedan, ako je još uvijek na akciji, s nekim jačim paketom opreme naravno, od sedana tu je još i Mazda 3...solidan izbor su još i Hyundai Kona, Suzuki S-Cross, Renault Conquest, Dacia Duster, Kia X-ceed, Toyota Corolla Cross, Mazda CX-30, T-Roc...mislim da čak i Tucsona dobiješ za te novce...a blizu tim novcima su i Austral i Kamiq...svakako ima dosta opcija...

Toyota i Suzuki trenutno daju najdužu garanciju, 10 godina...pa bi definitivno gledao u tom smjeru...a svakako bi zaobišao Stellantisove marke (Peugeot, Opel, Citroen...)
Ja potpisujem Toyotu. 10 godina garancije...

fabricio1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:35   #11
Ako ti sto pomaze.

U bližoj obitelji nedavno kupljen novi Kia Sportage, manual, od opreme ima sve bitno za 30.500 eura u Kia salonu.

Kolica i sve ostalo stane. Samo nije automatik.

fabricio1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 08:47   #12
Quote:
allofme kaže: Pogledaj post
Savjetovali su me da otvorim temu pa evo.

Samohrana majka dvoje djece, imam 10.000eura od prodanog auta, naginjem kupovini novog više nego korištenog i potegnula bih do max 30, eventualno 35 za hybrida. Treba mi auto u kojeg ću bez problema staviti dvoje djece, kolica i popratnu opremu, kao i baku koja će svugdje s nama, a opet ne nešto preveliko za grad. Gledala sam Megane Conquest, Konu, Taigo.. izgubljena sam zapravo i nemam muški ugao koji bi mi pomogao.

Hvala.
Ako imaš u blizini neki njihov servis, Toyota, pregledaj i uzmi neki od modela koji su ti financijski i prostorno prihvatljivi. A ni Suzuki ne bi odbacio.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 09:06   #13
Novi Suzuki S-Cross 1,4 Elegance 2WD Hybrid - Cijena: 27.149 €, full oprema bez panorame i 4x4,
Plusevi: 10 godina garancije, dosta prostora na zadnjoj klupi i solidan prtljažnik za taj segment, bogata oprema, provjerena kvaliteta, mali potrošač, lagan za voziti i parkirati u uske prostore, jeftini servisi, mogućnost otplate u dvije rate.
Minusi: šum vjetra na većim brinama (150+), klasični dizajn (čitaj zastario), puno tvrde plastike u unutrašnjosti i nedostatak USB utičnice na zadnjoj klupi.

Ja ga osobno imam malo duže od godinu dana, ako nisi rob ultra-modernom dizajnu toplo preporučujem...
ray_barone is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 09:16   #14
+1 za S-Cross. Starci ga imaju i super im je. Gepek je za tu klasu dobar, ima sve bitno od opreme, ok, malo više troši u gradu. Mjesta ima dovoljno i za djecu iza i za baku. S obzirom da su kolica u igri, znači da imaš klinca koji je nehodač, povišeni automobil pomaže oko lakšeg stavljanja i vađenja klinca u sjedalicu, a veliki otvor bunkera olakšava hendlanje kolica.
Old 11.03.2025., 09:28   #15
suzuki!

vitara ili s-cross
22-26 tisuća otprilike

i nađi si muški ugao
manjinjorgo is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 10:19   #16
Ako ces se protegnut do 35.000€, nova Toyota Corola Cross sa 1.8h je nepoderiva, trenutno je nesto ispod 35.000€.
Jest jedan od najdosadnijih masina koju ugradjuju, al ugradjuju ju svuda, nema djecjih bolesti.

Godisnjaka ces naci za manje novaca. Ili izlozbene primjerke / salonska vozila, svakako su dobra kupnja:
https://www.toyota.hr/new-cars/corolla-cross

Dovoljno je povisena da ce baki biti lakse ulaziti i izlaziti na suvozacka vrata, a djeci ce otraga biti ugodno i dovoljno prostrano.
Gepek je takodjer zadovoljavajuci.

Ugodna je i za voznju, svi hibridu su automatici, pa se po gradskoj voznji neces nasaltati od semafora do semafora.

Jamstvo je Toyota Relax do 10g ili 160.000km, uz redovne godisnje servise svakih 15.000km.

S obzirom da nemas za sad muski ugao, kod Toyote se neces naplacati kod mehanicara za pokidane cincilatore i obje gefufne.

https://www.automobiledimension.com/car-comparison.php

https://ibb.co/nMLtgQHt

Na ovoj stranici mozes poklikati automobile, kao na screenshotu, pa si pogledas dimenzije, unutrasnjost, gepek i slicno.
Vidis da je Corolla Cross najpovisenija - to ti je najbitnije za starije ljude, a i tebi za preglednost, pomaze kod manevriranja i parkiranja.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 10:21   #17
Ja bih uzeo Renault Symbioz full hibrid. Cijena ti je taman tu negdje oko 30.000 eura.

Test: https://www.youtube.com/watch?v=mKil3Q4biLc

Cjenik: https://www.renault.hr/CountriesData...ik_Symbioz.pdf
Drago_Gervais is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 10:24   #18
Ili umjesto Corolle Cross za 35.000 za istu cijenu kupiš dva Suzuki Swifta (hibrid) pa jednog voziš a drugog baciš na otpad.
Imaš 10 god. jamstvo
manjinjorgo is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 10:33   #19
Pa Switftic definitivno nije obiteljski automobil. Za samce je super kao mali gradski automobil, isto kao i Yaris.
Al za dvoje rastuce djece, majku i kolica, tesko.

Opcija je i Kia Sportage - nova je od 30.000€, mild-hibrid 1.6.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2025., 10:44   #20
Hvala svima.

Nekak sam automatski nagnula prema Renaultu jer s egodinama vozi u obitelji (stari Clio, novi Clio, Megane, Megane Grandtour) pa mi to daje osjećaj sigurnosti.

S mužem sam još bila gledala Tucson i Sportage, ali sad mi se nekak čine ipak preveliki za moju gradsku vožnju. Plus privlači me hibrid jer do posla imam 2 km u jednom smjeru, a uvijek sam išla autom zbog bržeg dolaska do vrtića, usputne nabavke i ostalog i dizela sam do sad samo gušila s tim, a čini mi se da bi hibrid tu donio dobru uštedu. Kona mi nije toliko estetski privlacna, ali u ovoj situaciji sad skroz to stavljam sa strane i želim samo pouzdan auto s kojim ću biti mirna neko vrijeme. Toyote svakako proučim, prijatelji voze RAV hibrida i oduševljava me pa možda neku manju verziju toga.
allofme is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:40.