Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.04.2025., 11:43   #1
Potraga za točnim brojem gledatelja u hrvatskom nogometu (stare sezone) - TREBA POMOĆ

Kao što i sam naslov kaže, radim na jednom projektu o broju gledatelja na svim domacim utakmicama svih hrvatskih klubova koji su ikada igrali 1.HNL

- sve domace utakmice hrvatskih liga, bilo to 1.HNL, 2.HNL, 3.HNL itd...

- sve kup utakmice

- sva europska natjecanja

naišao sam na problem da nemogu nikako (za sada) pronaći broj gledatelja na utakmicama hrvatskog nogometnom kupa od 1993 do 2007 godine, pa bi mi tu trebala pomoc...jer nemam pristup stranici hrnogomet.com (ako netko slucjano ima pristup tamo, e to bi mi bila ogromna pomoc)

znači fali mi sljedeće

1.) Hrvatski nogometni kup od 1993 do 2008

2.) 2.HNL od 1992 do 2006

3.) 3.HNL od 1992 do 2008

a) ako netko zna gdje se to moze pogledati

b) ako netko ima digitalna izdanja novina (pogotovo sportskih novosti) ili ovih lokalnih novina (nije mi problem gledati i traziti broj po broj, kao sto imam vinkovacki list, glas podravine (gdje lako nadjem za slaven belupo np dok su igrali 2.HNL)

c) ako netko ima pristup hrnogomet.com

d) bilo koji drugi nacin, posto radim samo ovih 40ak klubova sto su igrali 1.HNL (plus mozda Junak koji je cesto imao mozda i najvecu gledanost od svih klubova koji nikad nisu zaigrali 1.HNL)

e) ako netko zna i barem za 1 klub podatke, bilo bi mi od pomoci

hvala unaprijed
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:17   #2
Za Hajduk mozes pogledat u digitalnom arhivu Slobodne Dalmacije. Datum utakmice pa novine od dan kasnije. Samo sta ces morat platit pretplatu, bar jednomjesecnu dok ne izvuces to ili nadji nekoga ko vec placa pretplatu.

Mislim da ti je to daleko najlaksi nacin sta se tice hajdukovih kup utakmica. A dalo bi se tu nac i druge i trece HNL, pogotovo dalmatinskih klubova

I na kraju, racunaj na to da se tada broj gledatelja 'racuna' odokativnom metodom

Edit: da, pristup Hr nogometu ili cometu ako imaju tamo podatke, jos laksi nacin naravno. Pristup cometu imaju iz svih klubova pa i 'seoskih' tako da mozes probat na taj nacin
stwhiskey is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:23   #3
Ako tražiš točne brojke, sretno s tim. Ako tražiš službene podatke, to se još može izvući. Hrnogomet je, koliko mi je poznato, ugašen - ali i tome ima lijeka.

https://web.archive.org/

Ubaci točan url stranice u traku i pronađi datume označene zelenom ili plavom bojom. Tu se nalaze snapshotovi stranice koju tražiš i možda možeš izvući neke podatke koje tražiš.
Chiro is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:25   #4
od Hajduka, Osijeka i Rijeke imam apsolutno sve već
za Dinamo mi fali još nešto sitno par kup utakmica...

veći je meni problem npr Segesta, Karlovac, Split i takvi koji su dosta godina provodili u nižim ligama
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:31   #5
Quote:
Mortiis kaže: Pogledaj post
od Hajduka, Osijeka i Rijeke imam apsolutno sve već
za Dinamo mi fali još nešto sitno par kup utakmica...

veći je meni problem npr Segesta, Karlovac, Split i takvi koji su dosta godina provodili u nižim ligama
Po sjecanju, 100 posto sam siguran da je Slobodna izvjestavala o svim dalmatinskim nizeligasima pa i broj gledatelja. Znam jer mi je uvik bilo napeto gledat di je bilo koliko gledatelja. A za drugu ligu sam siguran da su izvjestavali i sve, ne samo dalmatinske klubove. Mozda i za trecu

Sluzbene podatke od nizeligasa tada(a i danas) pa i prvoligasa nema sanse da izvuces jer ih uglavnom i nije bilo. Novinski izvjestaji ce ti najvise pomoc
stwhiskey is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:34   #6
Quote:
Chiro kaže: Pogledaj post
Ako tražiš točne brojke, sretno s tim. Ako tražiš službene podatke, to se još može izvući. Hrnogomet je, koliko mi je poznato, ugašen - ali i tome ima lijeka.

https://web.archive.org/

Ubaci točan url stranice u traku i pronađi datume označene zelenom ili plavom bojom. Tu se nalaze snapshotovi stranice koju tražiš i možda možeš izvući neke podatke koje tražiš.
uspijem ja doci na to npr

https://web.archive.org/web/20160313...kup/sezone.php

čak evo uđem i u sezonu

https://web.archive.org/web/20160304...ranica=1&tab=0

i kad kliknem na utakmicu

''Hrm.

The Wayback Machine has not archived that URL.''

dakle izgleda i to je slijepa ulica

što se tiče ovoga ''točne brojke''...dok nije bilo brojača niti jedna brojka nije točna, to je naravno jasno
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:36   #7
Quote:
stwhiskey kaže: Pogledaj post
Po sjecanju, 100 posto sam siguran da je Slobodna izvjestavala o svim dalmatinskim nizeligasima pa i broj gledatelja. Znam jer mi je uvik bilo napeto gledat di je bilo koliko gledatelja. A za drugu ligu sam siguran da su izvjestavali i sve, ne samo dalmatinske klubove. Mozda i za trecu

Sluzbene podatke od nizeligasa tada(a i danas) pa i prvoligasa nema sanse da izvuces jer ih uglavnom i nije bilo. Novinski izvjestaji ce ti najvise pomoc
u sportskim novostima su također uvijek 2.HNL i 3.HNL (nekada čak i 4.HNL)...i imao sam sve brojeve sportskih novosti od 1992 do negdje 2004...i prije par godina kad sam dosao do staraca u posjetu, stari kaze bacio je sve u smece...kad me nije infarkt opalio....
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 12:40   #8
Quote:
u sportskim novostima su također uvijek 2.HNL i 3.HNL (nekada čak i 4.HNL)...i imao sam sve brojeve sportskih novosti od 1992 do negdje 2004...i prije par godina kad sam dosao do staraca u posjetu, stari kaze bacio je sve u smece...kad me nije infarkt opalio....
Zato srecom postoje arhivi

Najlakse ti je probat doc do pristupa Cometu. Ako ne mozes ili ako tamo nema podataka, onda arhivi. SD ima digitalni, za Sportske ne znam ali sigurno imaju 'fizicki' arhiv
stwhiskey is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.04.2025., 22:32   #9
Pitaj ChatGPT ili neki slicni, možda bude neke koristi od njega.
Old 05.04.2025., 22:38   #10
Ja povremeno lunjam po ovoj stranici, dosta toga zanimljivog

https://www.european-football-statis...av/attncro.htm
Old 06.04.2025., 09:20   #11
Quote:
Wannabes kaže: Pogledaj post
Pitaj ChatGPT ili neki slicni, možda bude neke koristi od njega.
probao, kod dosta stvari je nasao gdje to mogu naci
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 09:42   #12
Quote:
Khamul kaže: Pogledaj post
Ja povremeno lunjam po ovoj stranici, dosta toga zanimljivog

https://www.european-football-statis...av/attncro.htm
znam to, ali ni tamo nema ovo sto sam napisao da fali
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 10:41   #13
u arhivi jutarnjeg lista sam preko ''search''' opcije uspio pronaci neke kup utakmice koje mi fale...vidjet cu koliko cu ih jos uspjeti tamo pronaci
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2025., 16:03   #14
Quote:
i imao sam sve brojeve sportskih novosti od 1992 do negdje 2004...i prije par godina kad sam dosao do staraca u posjetu, stari kaze bacio je sve u smece...kad me nije infarkt opalio....
Ouch. Koliko mjesta je to zauzimalo?
Old 07.04.2025., 20:58   #15
posto smo imali kucu od dide i babe gdje 30godina nitko nije zivio, bilo je mjesta za pohraniti sve kutije sa sportskim novostima...
i dan danas mi eto neide u glavu, zasto je to bacio u smece...
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2025., 11:47   #16
mali update:

zahvaljujuci jednom forumasu (jedan drugi forum) dosao sam do dosta toga, cak i prosirio i na najvece drugoligase i treceligase koji nikad nisu igrali 1.HNL

evo popis svih klubova koje radim, bilo bi lijepo da mi se napomene koje klubove nisam uvestio na ovu listu, a da bi po broju gledatelja u svojoj povijesti (od 1992 do 2025) imali svoje mjesto

Belišće
Bjelovar
Cibalia
Croatia (Z)
Croatia Đakovo
Čakovec
Dinamo
Dinara
Dubrava
Dubrovnik
Dugopolje
Gorica
Graničar (Ž)
Hajduk
Hrvatski Dragovoljac
Imotski
Inker
Istra
Jadran (KS)
Jadran (LP)
Jadran (P)
Junak
Kamen Ingrad
Karlovac
Lokomotiva
Lučko
Marsonia
Međimurje
Mladost 127
Mladost Proložac
Moslavina
Mosor
Naftaš Ivanić
NAŠK
Nehaj
Neretva
Neretvanac
Omiš
Opatija
Orijent
Osijek
Otok
Pazinka
PIK Vrbovec
Pomorac
Primorac (S)
Primorac (B)
Radnik Križevci
Raštane
Rijeka
Rovinj
Rudar (L)
Rudeš
Samobor
Segesta
Sesvete
Slaven Belupo
Slavonija Požega
Sloga (NG)
Solin
Split
Šibenik
Trogir
TŠK
Uljanik
Uskok
Val
Varteks
Vukovar
Zadar
Zagorec
Zagreb
Zmaj (M)
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2025., 15:55   #17
Ovako iz glave;

Novalja
Mladost Petrinja
Zmaj Blato
Mare- is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2025., 10:37   #18
Zmaj Blato sam i ja mislio uvrstiti
Mladost Petrinja već i jesam, čudno mi da mi nije u ovoj listi
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 20:45   #19
Možda Kustošija (lupam)?
Old 18.06.2025., 18:35   #20

Trenutno stanje

- zeleno - završeno
- crveno - još nemam podatke

EDIT: Dubrovnik također završen
Mortiis is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:30.