Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
01.05.2025., 19:53
|
|
Anti-Hero
Registracija: Mar 2012.
|
Natural elements supplementi
Pozdrav, dal tko koristi supplemente naše firme Natural Elements d.o.o.?
Uspoređujuć omjere cijene i količine njihovih biljnih ekstrakata npr. se vidi da su podosta povoljniji nego npr. američki proizvođač Vimergy, koji slovi za najkvalitetnije supplemente..na njihovoj stranici ne piše nešto previše o njima, od kuda nabavaljaju sirovine, sam način proizvodnje itd..dal tko zna više o njima?
Pitam jer vidim da imaju 3 zaposlenih, mislio sam da treba više ljudi za taj obujam proizvodnje..želim samo biti siguran gdje mi novac odlazi tj. da dobijem kvalitetu..
|
|
|
02.05.2025., 06:38
|
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
zoomzoom888 kaže:
Pozdrav, dal tko koristi supplemente naše firme Natural Elements d.o.o.?
Uspoređujuć omjere cijene i količine njihovih biljnih ekstrakata npr. se vidi da su podosta povoljniji nego npr. američki proizvođač Vimergy, koji slovi za najkvalitetnije supplemente..na njihovoj stranici ne piše nešto previše o njima, od kuda nabavaljaju sirovine, sam način proizvodnje itd..dal tko zna više o njima?
Pitam jer vidim da imaju 3 zaposlenih, mislio sam da treba više ljudi za taj obujam proizvodnje..želim samo biti siguran gdje mi novac odlazi tj. da dobijem kvalitetu..
|
oni su uvoznici, ne proizvode
s obzirom da nema info o porijeku sirovina, niti certifikata (sve tvrdnje na webu su im generičke) iskreno sam skeptična
|
05.05.2025., 19:22
|
|
Anti-Hero
|
Ne razumijem se u proizvodnju i pakiranja tih supplemenata, zanima me što znači oznaka 'herbal equivalent' kod sastava?
Npr. brend A označava da dnevna doza ekstrakta jedne biljke sadrži 500mg ekstrakta, dok brend B označava da dnevna doza tinkture iste te biljke sadrži 150mg ekstrakta pa dodatno 10:1 herbal equivalent 1500mg.
Koje brojke uspoređujem kod usporedbe koji brend daje bolji omjer cijene i količine? Ovih 500mg kod brenda A uspoređujem sa 150mg ili 1500mg kod brenda B?
|
|
|
07.05.2025., 06:14
|
|
Shoeholic
|
Quote:
zoomzoom888 kaže:
Ne razumijem se u proizvodnju i pakiranja tih supplemenata, zanima me što znači oznaka 'herbal equivalent' kod sastava?
Npr. brend A označava da dnevna doza ekstrakta jedne biljke sadrži 500mg ekstrakta, dok brend B označava da dnevna doza tinkture iste te biljke sadrži 150mg ekstrakta pa dodatno 10:1 herbal equivalent 1500mg.
Koje brojke uspoređujem kod usporedbe koji brend daje bolji omjer cijene i količine? Ovih 500mg kod brenda A uspoređujem sa 150mg ili 1500mg kod brenda B?
|
herbal equivalent se obino uspoređuje sa suhom tvari.
tinktura i ekstrakt predstavlja formu tj.način kako je djelatna tvar ,,pakirana,,-pa su tu prah,tablete,kapsule, ekstrakti, tinkture itd....
Ekstrakt je pripravak sa otapalom (alkohol, voda, glicerin). Tinktura je ekstrakt koji koristi alkohol (što znači da su sve tinkture su zapravo ekstrakti)
tinkture su obično manje potentne jer uz dodatak tekućine, treba veća količina tinkture (u ML) da dobiješ istu dozu
znači B= omjer 10:1 se odnosi na omjer tvari i alkohola.
u pitanju ti fali doza.
500mg A u koliko ML, kapljica, whatever?
doza će ti dati odgovor koliko aktivne tvari dobiješ, bez obzira kako je pakirana
|
09.05.2025., 22:02
|
|
Anti-Hero
|
Quote:
bug_lady kaže:
herbal equivalent se obino uspoređuje sa suhom tvari.
tinktura i ekstrakt predstavlja formu tj.način kako je djelatna tvar ,,pakirana,,-pa su tu prah,tablete,kapsule, ekstrakti, tinkture itd....
Ekstrakt je pripravak sa otapalom (alkohol, voda, glicerin). Tinktura je ekstrakt koji koristi alkohol (što znači da su sve tinkture su zapravo ekstrakti)
tinkture su obično manje potentne jer uz dodatak tekućine, treba veća količina tinkture (u ML) da dobiješ istu dozu
znači B= omjer 10:1 se odnosi na omjer tvari i alkohola.
u pitanju ti fali doza.
500mg A u koliko ML, kapljica, whatever?
doza će ti dati odgovor koliko aktivne tvari dobiješ, bez obzira kako je pakirana
|
Konkretno, brend A: 1 kapsula sadrži 500mg ekstrakta lista jedne biljke
brend B: 1 mL sadrži 170mg ekstrakta lista iste te biljke uz napomenu 10:1, biljni ekvivalent 1700mg
|
|
|
10.05.2025., 07:48
|
|
Shoeholic
|
Quote:
zoomzoom888 kaže:
Konkretno, brend A: 1 kapsula sadrži 500mg ekstrakta lista jedne biljke
brend B: 1 mL sadrži 170mg ekstrakta lista iste te biljke uz napomenu 10:1, biljni ekvivalent 1700mg
|
a koja je dnevna doza navedena za A i B. koliko kapsula i Ml?
|
11.05.2025., 16:18
|
|
Anti-Hero
|
Quote:
bug_lady kaže:
a koja je dnevna doza navedena za A i B. koliko kapsula i Ml?
|
Za brend A dnevna doza je 1 kapsula, dok za brend B dnevna doza je 1mL.
|
|
|
12.05.2025., 14:35
|
|
Shoeholic
|
Quote:
zoomzoom888 kaže:
Za brend A dnevna doza je 1 kapsula, dok za brend B dnevna doza je 1mL.
|
znaci dnevno dobivas 500mg u slucaju A i 170mg u slucaju B.
sad je jasno koliko dobivas vise tj manje dnevno u slucaju A i B. tebe zanima omjer cijene i kolicine? sve zavisi koliko zelis da bude potentno i hoces li bolje podnositi kapsule ili tiknturu
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:38.
|
|
|
|