Natrag   Forum.hr > Sport > Ostali sportovi > Borilački sportovi i vještine

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.05.2025., 04:24   #1
UFC 317 Topuria vs Oliveira (Las Vegas, 28.6.2025.)

Stvari su se zakotrljale- nakon sto je Belal popušio pojas, Islam je napustio svoj pojas i time otvorio prostor za main event Topuria vs Oliveira.
Islam će se boriti nekada kasnije s JDM, a objavljena je još jedna fenomenalna vijest, ali to je za drugu temu

Topuria odradio smjenu generacija u perolakoj i ide po novi pojas protiv bivšeg champa, omiljenog Do Bronxa.

Co-main za pojas u muhi, četvrta obrana naslova Pantoje protiv Kai Kara-Francea.

Potvrđeni parovi:

Topuria vs Oliveira - za upražnjeni LW pojas

Pantoja vs KKF - za FLY pojas

Royval vs Kape

Costa vs Kopylov

Dariush vs Moicano

https://www.ufc.com/news/dana-white-...hamzat-chimaev

https://www.tapology.com/fightcenter...124086-ufc-317
Bastard is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2025., 07:03   #2
Imam neki osjecaj da bi ovo moglo biti kao Conor vs Diaz. Iznenadenje. Topuria veliki favorit, ali svakako moguce da Oliveira iznenadi i zagusi ga..
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2025., 08:05   #3
ne znam što misliti ali nekako mi se čini da bi du bronx i topuria mogao biti ogroman missmatch za topuriu. du bronx je velik borac (fizički mislim) za svoju kategoriju i jako je krakat. ima odlična koljena i nije ga strah graplinga i partera. kad dođe taj event prije ću se kladiti na du bronxa nego na topuriu.

pantoja je zvijer i mogao bi lako riješiti kkf. ostalo će isto jako biti zanimljivo, za costu ne vjerujem da će se boriti dok ne uđe u oktogon.
Old 14.05.2025., 09:55   #4
Mislim da ću ja ići na Topuriu kad dođe vrijeme. Oliveira je skoro ugašen protiv Chandlera kojeg je pak Paddy lakoćom riješio. Jest Oliveira bio dominantan 4 i po runde, ali meni se bas i onda činilo da vise nije ni blizu primea kad je mogao riješiti protivnika bilo u stand upu, bilo u parteru. Da budem iskren, koliko god ga volim ne znam ni kako je preskočio Armana u redu za title fight.

Odlaskom Islama u velter (trajnim prije nego privremenim), lightweight definitivno gubi primat dok ga velter uz bantam preuzima. Poirier na odlasku, Holloway upitno sto može ovdje, Gaethje i Hooker ipak na zalasku ili barem u post primeu, a novih zvijezda osim Armana nema. Upravo ovaj zadnji je mislim jedini koji će biti egal sa Topuriom, svi ostali jako teško. Ovi ostali su i dalje atraktivni i kvalitetni, ali prije za neke međusobne obračune za BMF pojas nego ovaj pravi
Bastard is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2025., 10:06   #5
Quote:
Bebano kaže: Pogledaj post
Imam neki osjecaj da bi ovo moglo biti kao Conor vs Diaz. Iznenadenje. Topuria veliki favorit, ali svakako moguce da Oliveira iznenadi i zagusi ga..
Mislim da Ilija nije toliki favorit (kao Conor tada), ipak je Oliveira puno jači borac nego što je Diaz tada bio. Vidjeti ćemo, ne sumnjam da će biti top borba, samo da brada Charlesa izdrži.

Nadam se da će se Islam vratiti i boriti protiv Ilije ukoliko on osvoji naslov. Vjerojatno dosta ovisi o tome kako će proći izlet u WW, no to je za drugu temu. Najveći gubitnik svega je Tsarukyan, pitaj boga kada će on opet dobiti priliku za naslov.
Old 14.05.2025., 10:25   #6
Benoit ide u novi pohod pa budemo vidjeli je l materijal za prvaka. Ja se nadam da ce biti top. On je meni kao Jiri. Ludnica i fajt od prve sekunde. Tko ga ne bi volio?..

Osim Tsarukyana ne zaboravite Ruffya. Svi koji su s njim trenirali kazu da je kao borac cudo. Rijetko kad netko ne uspije nakon takvih pohvala. Budemo sve vidjeli, ali uvijek se netko pojavi. Pa i taj Paddy mora jos jednu borbu proci i evo ga u borbi za naslov.

I da. Chandler da nije bio zavrsen protiv Poiriera vjerojatno bi pobijedio. Mislim da su ga suci imali kao pobjednika na svojim karticama. Ne gledam Oliveirin mec protiv Chandler kao nesto lose..
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 14:10   #7
Topuria će ugasiti Oliveiru. 95% sam siguran.
Topuria ima prebrze ruke, pretočne za Oliveiru, a Oliveiru, iz iskustva gledano, točno plasiran udarac (ne prejak) šalje na pod.
A da o cardiu ne govorim, Oliveira ak krene u jači ritam, nemre pratiti Topuria nikako.
Old 19.06.2025., 23:35   #8
Znam da imamo event prije ovoga, ali ja sam nabrijan ajme..
Oliveira da ima bradu Hollowaya ja bi ga vidio mozda kao pobjednika. Oliveiru svi uvijek podcijenjujemo. Lik ima brutalnu stojku ofenzivno, udara prejako, priznajem obrambeno dosta prima u glavu i to je lose. Ima jednu od najboljih obrana od low kickova. Justin je profulao sve protiv njega, zato u glavu prima dosta haha. Kad te srusi izgleda brutalno. Brze je rijesio Poiriera i Geathje od Khabiba, a realno morao je proci pakao stojke s njima da dode u poziciji koja njemu pase na parteru. Poirier i Justin su izgledali kao amateri kad su zavrsili s njim na parteru.
Tsarukyan je kao bio jedini koji moze skinuti Islama, a realno odradili su jako blizak mec. Prva Oliveiri, druga Tsarukyanu, a treca je realno mogla ici bilo kome (ja sam je dao Tsarukyanu da ne bi bilo zabune).
Oliveira ima pritisak, kombinira sve, baca bombe samo malo vise da pomjera glavu. Ipak se ne mozes osloniti na nju kao drugi..
Topuria je zvijer. Udara najjace sigurno u toj kategoriji, stojka brutalna, hrvac je bolji od Oliveire, a parter vjeujem da je na visokom nivou. Ali ovo je nova kategorija. Snaga protivnika je velika i Oliveira zavrsava borbe. 90% sve vuce na Topuriu, ali ne mogu ja protiv sebe. Sto je najjace Topuriji vjerojatno Oliveira i pase, ali...
Ima li itko ovdje da vjeruje da Oliveira ima sanse blizu 50-50 u ovom mecu?
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 08:20   #9
za topuriu sve stoji u njegovoj kategoriji, ali ovdje je po meni previše upitnika. pa oliveira je ogroman za svoju kategoriju a topuria je mal i nabijen. da dođe do glave olivere morati će proći razne front kickove, direkte i sve jer realno oliveiru nije briga ide li borba u parter. čak više naginjen du bronxu.

ako oliveira bude agresivan kao protiv gaethjea ima veće šanse, pasivan kao protiv islama nema šanse.

svakako bi mogla biti top borba.
Old 20.06.2025., 11:02   #10
Charlie Olives mi je već godinama među baš najdražim borcima u sportu i nadam se da ima neke šanse, ali on je od praktički svakog top borca olako primao udarce ravno u bradu. Kod Topurie to ne smije jer je vrlo vjerojatno da neće samo pasti nego i ostati na podu. Uz to, za razliku od Justina, ne vidim baš da će se Ilia bojati ići za Oliveirom na pod dovršiti stvar (što pak može biti i dobro i loše). Tako da svakako jedva čekam, ali mislim da ću biti kiselog izraza lica dok budu proglašavali pobjednika.
Life on Mars is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 14:01   #11
Meni je Oliveira bolji od Dustina, Justina i Maxa. Vecina ljudi bi dala sanse njima s Topuriom, a kako onda da Oliveiru tako lako otpisuju. Oliveira je ofenzivno odlican. Front kickovi razaraju, iz klinca koljena, ruke koje bacaju bombe..
Dariush i Tsarukyan su primjeri da Oliveira moze svugdje se boriti. Poirier mi je protiv Maxa i Justina prvi mec izgledao u prvoj rundi kao dvije klase bolji borac u stojci dok protiv Oliveire se naprimao u prvoj rundi dobrih udaraca samo Oliveira nema bradu kao ovi pa ne izgleda kao tako dobar dok realno on u stojci nade svakoga ako se dovoljno dugo zadrze.
Mozda sebe lazem, ali hocu da Oliveira pobijedi iako mu sanse nisu naklonjene haha.
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2025., 14:29   #12
I ja navijam za Oliveiru i slažem se sa nekim Bebanovim argumentima da je dosta velik, tvrdo udara, treba ovaj proći kro one kickove i sve, ali Oliveiru je realno svatko našao i slao u knockdown, protiv Chandlera je zadnju rundu visio nakon što ga je gazio 4. runde, a ovaj udara em precizno em jako.

S druge strane jebeni Mitchell je uspio da ruši Topuriu i drži ga neko vrijeme na podu, a Oliveira je duplo jači, veći i bolji grappler a o stojci da ne pričamo.

Prije par godina bih dao ladno prednost Oliveiri, ovako Ilija ipak, ali svakako se nadam čudu, kakva bi to priča bila taman za kraj karijere da skine ovom 0-u.

Old 20.06.2025., 15:56   #13
Oliveira je najzabavniji borac u UFC već dosta dugo, jednostavno nitko ne kombinira sve tako dobro te uz to završava protivnike, tako da za njega uvijek.

No biti će zajebano, Ilija je brži i jače udara. Najveći problem je ta brzina i prevelika izloženost Charlesa. Bojim se da će ga ovaj ipak završiti no ne treba otpisati Oliveiru. Protiv Ilije su Max i Volk uzimali runde, ovo što ga je Mitchell rušio možda nije više toliko relevantno jer je on sigurno napredovao od tada. Problem je što jedna kombinacija može biti endgame za Oliveiru, no ljudi malo zanemaruju činjenicu da je on isto sposoban završiti protivnika i to dosta brzo, čak bi rekao da će prije Oliveira pobijediti završnicom nego Ilija.

I da, ostatak PPV sramota.
Old 20.06.2025., 17:26   #14
Mitchell je jako dobar hrvac. Uhvacen od Emmetta i to uletio na short notice i vjerujem da nije bio uhvacen da bi to uzeo plus ostala dva poraza od dva najjaca lika u perolakoj. Sterling rekao kod Helwania da samo nece sa Silvom raditi. Kaze prejak je. Merab i Sterling su vise puta pricali da Mitchell ih rusi i drzi dolje na sparinzima. Pa nije on truba pa kao rusio Iliu. Plus kao sto kaze kolega Topuria je jos napredovao. Mislim da se Mitchell jako zeznio sto prelazi u bantam. Pa pobijedili su te samo najbolji. Da je sa Saidom u perolakoj vjerujem da bi ga prebio ovako mozda izgubi. Nebitno.

Oliveira moze protiv svakoga. Meni on ima vise sanse vec sto je Max imao s Topuriom. Samo ta brada..
Nemam nista protiv Topurie. Drag mi je, ali Oliveira..Oliveira mi izgleda bas nabrijan i vidi se da mu smeta sto ga svi otpisuju. Bit ce to paklen mec ako izade iz prve runde..
Sad kad ga odmah ugasi. Ima da se ranim..
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2025., 12:37   #15
Payton Talbott vs Felipe Lima- cudi me da su Talbottu odmah dali jaki mec nakon izgubljene. Talbott ima brutalnu stojku i sve zavisi je l' popravio obranu od rusenja. Jedino pozitivno iz proslog meca je to sto ima srce i nece se predati. Ne znam kako ce proci ovaj mec, ali navija se za Talbotta.

Dariush vs Moicano- ja cu ici na Dariusha, da, znam da je cudno, ali ja ga smatram boljim borcem. Stilski mu pase, Moicano nije udarac i Dariush moze to na svoj mlin odvesti.

Royval vs Van- idem na Royvala, ali Van je naletu. Vidjet cemo. Muha kategoriju najmanje pratim.

Pantoja vs Kara-France- Pantoja uzima ovo poprilicno sam siguran. Smatram ga boljim borcem i ocekujem jako dobar mec.

Topuria vs Oliveira- prvo cu objektivno. Topuria nokautom pobjeduje prvu ili drugu rundu. Oliveira ga ne moze rusiti, ne znam sto se mora dogoditi da ga srusi, ali i ako ga srusi Topuria nije kao drugi tipa Justin itd. Ustat ce mu se brzo ili ako mu slucajno uzme leda ne vjerujem da ce ga tek tako zavrsiti. Ugl stilski mu Oliveira pase.
Subjektivno navija se za Oliveiru i moze ga iznenadit. Da ima bradu Maxa bilo bi to jako napeto, ali nema..
Oliveira jedini mec gdje je podbacio je Islam gdje ga je zavrsio brzo. Da je potrajao mec mozda bi pokazao slabosti Islama posto Islam nakon druge runde uspori..
Protiv Dariuaha, Tsarukyana i Chandlera nije mi bio los. Ugl idem uzivati u mecu i nadam se cudu..
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2025., 14:54   #16
Topuria ide neiskusan u kategoriju više i to protiv majstora submisiona. Težak posao bez obzira na sav hajp koji je iza njega.
Pogledao sam meč protiv Armana i u sve tri runde ga je imao Oliveira. U prvoj rundi jedva je preživio gilju. U drugoj rundi ga je uhvatio u triangl i spasio ga gong. U trećoj mu je spakovao darth. Jako bliska borba kada se sve sabere i oduzme. Nikako se ne slažem sa Topuriom kao ogromnim favoritom.
disco80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2025., 22:12   #17
Ja sam navijački na Oliveiru, a i mislim da može protiv fizički dosta manjeg protivnika.

Dariush je underdog, dugo se nije borio, zadnji meč popušio težak KO, ali mene svejedno Moicano ničim nije impresionirao osim protiv BSD koji je ipak truba u parteru.

Muhu ni ja previše ne pratim, iako realno uvijek isporuče zabavne borbe. Tu bih rekao favoriti relativno lagano dobijaju
Bastard is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2025., 07:53   #18
bio bi presretan da zajebem procjene dariusha i du bronxa u kladionici.

oboje mogu pobijediti, ali male su šanse, topuria je baš u uzlaznoj putanji i zna udariti a oliveira zna primiti. iako gledao sam nedavno borbu poirier oliveira i puno je primio bombi charles ali opet stalno išao naprijed. udara li topurija jače od poiriera?

dariush je dobar ali ne znam koliko je ispuhao a isto to i za moicana mogu reći.

pantoja uopće ne ulazi u priču ali očekujem dominantnu pobjedu njega, stvarno je moćan borac i trebao bi biti više na p4p listi.
Old 26.06.2025., 10:27   #19
Mislim da čak i nije do toga tko udara jače (Poirer ili Topuria) nego to što Topuria toliko dobro boksa da ti njegove udarce ni ne stigneš vidjeti.

Npr. uvaženo mišljenje u LW divziji je bilo da je Gaethje najjači udarač, to je i Khabib rekao kod Tysona da se osjećao kao da ga je pogodio vlak od Gaethjea, a onda čuješ Chandlera koji se borio sa svima uključujući i Oliveiru da je rekao da Poirer jače udara i ja mislim da je to zato jer ima tehnički ispoliraniji boks nego Gaethje koji ide silom.

Da je tamo negdje 2021-2022-a rekao bih da Oliveira uzima, tada je stvarno bio divlji i manje oštećen, ovdje je već dobro istrošen, Arman ga je dobio običnim i jednostavnim boksom a tip nije neki stand up borac, ako se nadje na žici protiv Topurie mislim da je to brzo kraj.

Daj Bože da griješim, vidim da je stara iskusnjara Bastard na kladionici igrao na oliveiru 4. rundu pa se nadam da će se nešto od toga manifestirati.

Old 26.06.2025., 10:38   #20
Po meni je Poirier udarao najjace u zadnjih par godina. Ali Topuria je veci level. Topuria gasi protivnike, dok drugi ne. Moraju puno vise vezati i ljudi se ne ugase. Topuria pogodi i ljudi zaspu, zato po meni najjace udara..
Bebano is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:30.