Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling! |
|
|
18.05.2025., 03:30
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2015.
|
Eurosong 2026. - ?, Austrija (Generalna tema)
Prije desetak dana svjedočili smo još jednom raspletu duge i iscrpljujuće eurovizijske sezone. Na kraju iste, najviše razloga za zadovoljstvo imala je Austrija, koja je u švicarskom Baselu došla do svoje ukupno 3. pobjede. Pokojnom Udi Jürgensu i Conchiti Wurst u društvo je došao Johannes Pietsch, poznatiji kao JJ, operni pjevač iz Beča, sin austrijskog IT stručnjaka i filipinske kuharice. Pjesma, s kojom je osvojio 1. mjesto žirija i 4. mjesto publike, zove se "Wasted Love". Zahvaljujući njoj, iduće godine eurovizijska karavana ostaje u srcu Europe. Zanimljivo, nakon što je dobila čast da proslavi dijamantnu obljetnicu Eurosonga 2015. u Beču, Austrija je dobila priliku i da proslavi platinastu, 70. obljetnicu, odnosno izdanje Eurosonga. Opet u Beču? Lako moguće. Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Austrije, na popis gradova u igri za domaćinstvo Eurosonga 2026. nećemo dugo čekati jer isti stiže već u lipnju, dok se ime grada domaćina 70. izdanja očekuje u srpnju.
|
|
|
18.05.2025., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Inma li šanse da se dio Balkana i Istoka vrati na ESC u Beču? Ono, make Austrian-Hungarian Empire great again?
|
|
|
18.05.2025., 11:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
Miss Piggy kaže:
Inma li šanse da se dio Balkana i Istoka vrati na ESC u Beču? Ono, make Austrian-Hungarian Empire great again?
|
Nitko se nece vratit nego ce samo jos vise zemalja otic. Gruzija vjv odlazi, za Crnu Goru cemo vidit, Australia se isto pati… A ja nemam pojma tko bi bio kandidat da se vrati? Mozda Moldova i tjt.
|
|
|
18.05.2025., 11:54
|
|
summer breeze
Registracija: Feb 2022.
|
Broj osvojenih bodova sve govori
Stvarno premalo ali skupio ih je najviše i to je to 
Žiri ga nije nešto nafilovao i neki organski hit kao CCC, RTTD bi ovo bez problema odnio
U pobjedničkom nastupu se baš vidjelo da je numera pomalo flop bez nekog konkretnog nastupa : (
Quote:
Biljana 12 kaže:
Nitko se nece vratit nego ce samo jos vise zemalja otic. Gruzija vjv odlazi, za Crnu Goru cemo vidit, Australia se isto pati… A ja nemam pojma tko bi bio kandidat da se vrati? Mozda Moldova i tjt.
|
Dogodine smo izravno u finalu? PA MOŽE
|
18.05.2025., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2015.
|
Quote:
cas kaže:
Austrijski HoD kaže da Austrija već sutra počinje s pripremama za organizaciju Eurosonga 2026. i prvim sastancima.
|
Glavna točka rasprave - da li Conchitu staviti kao voditelja ili kao predstavnika. Nešto od to dvoje mora biti...
Što se tiče JJ-a, manje mi je antipatičan od Nemanje, ali me inače strašno iritiraju ljudi koji se rasplaču za svaku sitnicu, a ovaj se krivio i na prolazak u finale i sinoć na svaku dvanaesticu žirija. Da je bio nekakav autsajder, ajde razumio bih, ali ovako... Ne.
Quote:
scatola kaže:
Žiri ga nije nešto nafilovao i neki organski hit kao CCC, RTTD bi ovo bez problema odnio
|
Dobro je netko sinoć komentirao - da su sinoć u konkurenciji bili CCC ili RTTD, Austrija bi dobila 350+ bodova od žirija.
Ovako su si mogli dozvoliti malo raspršeniju raspodjelu.
|
|
|
18.05.2025., 12:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
label kaže:
....
Dobro je netko sinoć komentirao - da su sinoć u konkurenciji bili CCC ili RTTD, Austrija bi dobila 350+ bodova od žirija.
Ovako su si mogli dozvoliti malo raspršeniju raspodjelu.
|
Točno tako. Proglašenje glasova žirija je, na površini, izgledalo baš organsko - puno država je dobilo barem jednu 12-icu, onako demokratski, lijepo, slavimo različitost, itd. Čak sam pomislila da su preopušteni i previše riskiraju, s obzirom na izraelsku ugrozu. 
|
|
|
18.05.2025., 12:47
|
|
summer breeze
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
Miss Piggy kaže:
Točno tako. Proglašenje glasova žirija je, na površini, izgledalo baš organsko - puno država je dobilo barem jednu 12-icu, onako demokratski, lijepo, slavimo različitost, itd. Čak sam pomislila da su preopušteni i previše riskiraju, s obzirom na izraelsku ugrozu. 
|
Točno to, bilo je mess ali nekako realno
Zato 2023. i 2024. nisu normalne
|
18.05.2025., 14:04
|
|
Podijelimo osmjeh :)
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Miss Piggy kaže:
|
Nadam se da ce se vecina zemalja povuci dok ne torpediraju Izrael za vijeke vijekova.
|
|
|
18.05.2025., 14:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Hrvatska se sigurno vraća jer smo beskičmeni, a i Srbija. Crna Gora mi je upitna. Slovenija, Albanija i Grčka se također vraćaju od Balkana. Ono što vjerujem da EBU pokušava napraviti je vratiti Tursku. Vidi se da su očajni. I ove i prošle godine su kroz različite segmente to pokazali.
|
|
|
18.05.2025., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Ma i Srbi ce se vratiti. CG je jedina upitna mada su prije govorili da se nece povuci i da bi nastavili sa Montesongom.
|
|
|
18.05.2025., 14:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
Ja,Lucifer kaže:
Hrvatska se sigurno vraća jer smo beskičmeni, a i Srbija. Crna Gora mi je upitna. Slovenija, Albanija i Grčka se također vraćaju od Balkana. Ono što vjerujem da EBU pokušava napraviti je vratiti Tursku. Vidi se da su očajni. I ove i prošle godine su kroz različite segmente to pokazali.
|
Dok je sultan Erdogan na vlasti turska se vratit nece, pogotovo nakon ovih pobjednika koje su nanizali Nemo, JJ…
|
|
|
18.05.2025., 18:10
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
Registracija: Aug 2018.
|
Beč, Graz i Innsbruck razmatraju poslati prijavu za domaćinstvo Eurosonga 2026.
|
|
|
18.05.2025., 18:45
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Gradovi Wels i Oberwart natuknuli su da se žele prijavit za organizaciju Eurosonga 2026., no pošto nemaju adekvatne arene vjerojatno ništa od toga.
S druge strane, gradovi Klagenfurt i Salzburg odbili su prijaviti se za domaćinstvo Eurosonga.
|
|
|
18.05.2025., 19:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
Mia Fan kaže:
|
oh podržavam graz imam rodbinu tamo pa bih čak mogla i skoknit tamo hihihi
|
|
18.05.2025., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Quote:
Mia Fan kaže:
|
Pitah ja chat GPT di bi se mogla odrzat Eurovizija - i točno je ova 3 grada nabroja, ali kaže on, da ni Graz ni Innsbruck nisu baš sretan izbor radi smještaja koliko je potrebno, al bas me zanima oce li opet bit Stadthalle
|
|
|
18.05.2025., 22:35
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Quote:
eses kaže:
Pitah ja chat GPT di bi se mogla odrzat Eurovizija - i točno je ova 3 grada nabroja, ali kaže on, da ni Graz ni Innsbruck nisu baš sretan izbor radi smještaja koliko je potrebno, al bas me zanima oce li opet bit Stadthalle
|
Matt s ESC Uniteda želi Innsbruck, iako kaže da vjeruje da bi prvi put nakon 2018. glavni grad mogao ugostit. Moramo čekat koji grad će Netta prognozirat 
|
|
|
19.05.2025., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2020.
|
Austrija 2025. (JJ - Wasted Love)
Koje opcije postaje u Becu, osim Stadthalle?
Nadam se Casovom putovanju kroz potencijalne arene uskoro
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
19.05.2025., 13:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
The Magic Man kaže:
Koje opcije postaje u Becu, osim Stadthalle?
|
Imaju još dvi sa po 7 tisuća mjesta. Ali msm da će se ić u Stadthalle. Ili možda Innsbruck jer je tamo arena kapaciteta 12.000 mjesta
|
|
|
19.05.2025., 17:44
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Gledam malo cijene. Innsbruck je skuplji i od Graza i od Beča. Smještaj drastično najpovoljniji u Grazu, prijevoz u Beču, hrana i piće tako tako.
|
19.05.2025., 18:03
|
|
Registrirani korisnik
|
U Beču se u-bahn ne naplacuje jer vjeruju ljudima da se mece švercat, tako da je makar to okej 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:15.
|
|
|
|