Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.05.2025., 03:30   #1
Eurosong 2026. - ?, Austrija (Generalna tema)

Prije desetak dana svjedočili smo još jednom raspletu duge i iscrpljujuće eurovizijske sezone. Na kraju iste, najviše razloga za zadovoljstvo imala je Austrija, koja je u švicarskom Baselu došla do svoje ukupno 3. pobjede. Pokojnom Udi Jürgensu i Conchiti Wurst u društvo je došao Johannes Pietsch, poznatiji kao JJ, operni pjevač iz Beča, sin austrijskog IT stručnjaka i filipinske kuharice. Pjesma, s kojom je osvojio 1. mjesto žirija i 4. mjesto publike, zove se "Wasted Love". Zahvaljujući njoj, iduće godine eurovizijska karavana ostaje u srcu Europe. Zanimljivo, nakon što je dobila čast da proslavi dijamantnu obljetnicu Eurosonga 2015. u Beču, Austrija je dobila priliku i da proslavi platinastu, 70. obljetnicu, odnosno izdanje Eurosonga. Opet u Beču? Lako moguće. Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Austrije, na popis gradova u igri za domaćinstvo Eurosonga 2026. nećemo dugo čekati jer isti stiže već u lipnju, dok se ime grada domaćina 70. izdanja očekuje u srpnju.

cas is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 11:26   #2
Inma li šanse da se dio Balkana i Istoka vrati na ESC u Beču? Ono, make Austrian-Hungarian Empire great again?
Miss Piggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 11:28   #3
Quote:
Miss Piggy kaže: Pogledaj post
Inma li šanse da se dio Balkana i Istoka vrati na ESC u Beču? Ono, make Austrian-Hungarian Empire great again?
Nitko se nece vratit nego ce samo jos vise zemalja otic. Gruzija vjv odlazi, za Crnu Goru cemo vidit, Australia se isto pati… A ja nemam pojma tko bi bio kandidat da se vrati? Mozda Moldova i tjt.
Biljana 12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 11:54   #4
Broj osvojenih bodova sve govori
Stvarno premalo ali skupio ih je najviše i to je to
Žiri ga nije nešto nafilovao i neki organski hit kao CCC, RTTD bi ovo bez problema odnio

U pobjedničkom nastupu se baš vidjelo da je numera pomalo flop bez nekog konkretnog nastupa : (
Quote:
Biljana 12 kaže: Pogledaj post
Nitko se nece vratit nego ce samo jos vise zemalja otic. Gruzija vjv odlazi, za Crnu Goru cemo vidit, Australia se isto pati… A ja nemam pojma tko bi bio kandidat da se vrati? Mozda Moldova i tjt.
Dogodine smo izravno u finalu? PA MOŽE
Old 18.05.2025., 12:06   #5
Quote:
cas kaže: Pogledaj post
Austrijski HoD kaže da Austrija već sutra počinje s pripremama za organizaciju Eurosonga 2026. i prvim sastancima.
Glavna točka rasprave - da li Conchitu staviti kao voditelja ili kao predstavnika. Nešto od to dvoje mora biti...

Što se tiče JJ-a, manje mi je antipatičan od Nemanje, ali me inače strašno iritiraju ljudi koji se rasplaču za svaku sitnicu, a ovaj se krivio i na prolazak u finale i sinoć na svaku dvanaesticu žirija. Da je bio nekakav autsajder, ajde razumio bih, ali ovako... Ne.

Quote:
scatola kaže: Pogledaj post
Žiri ga nije nešto nafilovao i neki organski hit kao CCC, RTTD bi ovo bez problema odnio
Dobro je netko sinoć komentirao - da su sinoć u konkurenciji bili CCC ili RTTD, Austrija bi dobila 350+ bodova od žirija.

Ovako su si mogli dozvoliti malo raspršeniju raspodjelu.
label is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 12:40   #6
Quote:
label kaže: Pogledaj post
....
Dobro je netko sinoć komentirao - da su sinoć u konkurenciji bili CCC ili RTTD, Austrija bi dobila 350+ bodova od žirija.

Ovako su si mogli dozvoliti malo raspršeniju raspodjelu.
Točno tako. Proglašenje glasova žirija je, na površini, izgledalo baš organsko - puno država je dobilo barem jednu 12-icu, onako demokratski, lijepo, slavimo različitost, itd. Čak sam pomislila da su preopušteni i previše riskiraju, s obzirom na izraelsku ugrozu.
Miss Piggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 12:47   #7
Quote:
Točno tako. Proglašenje glasova žirija je, na površini, izgledalo baš organsko - puno država je dobilo barem jednu 12-icu, onako demokratski, lijepo, slavimo različitost, itd. Čak sam pomislila da su preopušteni i previše riskiraju, s obzirom na izraelsku ugrozu.
Točno to, bilo je mess ali nekako realno
Zato 2023. i 2024. nisu normalne
Old 18.05.2025., 14:04   #8
Quote:
Nadam se da ce se vecina zemalja povuci dok ne torpediraju Izrael za vijeke vijekova.
M@3X is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 14:20   #9
Hrvatska se sigurno vraća jer smo beskičmeni, a i Srbija. Crna Gora mi je upitna. Slovenija, Albanija i Grčka se također vraćaju od Balkana. Ono što vjerujem da EBU pokušava napraviti je vratiti Tursku. Vidi se da su očajni. I ove i prošle godine su kroz različite segmente to pokazali.
Ja,Lucifer is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 14:27   #10
Ma i Srbi ce se vratiti. CG je jedina upitna mada su prije govorili da se nece povuci i da bi nastavili sa Montesongom.
wolf1324 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 14:50   #11
Quote:
Ja,Lucifer kaže: Pogledaj post
Hrvatska se sigurno vraća jer smo beskičmeni, a i Srbija. Crna Gora mi je upitna. Slovenija, Albanija i Grčka se također vraćaju od Balkana. Ono što vjerujem da EBU pokušava napraviti je vratiti Tursku. Vidi se da su očajni. I ove i prošle godine su kroz različite segmente to pokazali.
Dok je sultan Erdogan na vlasti turska se vratit nece, pogotovo nakon ovih pobjednika koje su nanizali Nemo, JJ…
Biljana 12 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 18:10   #12
Beč, Graz i Innsbruck razmatraju poslati prijavu za domaćinstvo Eurosonga 2026.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 18:45   #13
Gradovi Wels i Oberwart natuknuli su da se žele prijavit za organizaciju Eurosonga 2026., no pošto nemaju adekvatne arene vjerojatno ništa od toga.

S druge strane, gradovi Klagenfurt i Salzburg odbili su prijaviti se za domaćinstvo Eurosonga.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 19:14   #14
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
oh podržavam graz imam rodbinu tamo pa bih čak mogla i skoknit tamo hihihi
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 22:30   #15
Quote:
Mia Fan kaže: Pogledaj post
Pitah ja chat GPT di bi se mogla odrzat Eurovizija - i točno je ova 3 grada nabroja, ali kaže on, da ni Graz ni Innsbruck nisu baš sretan izbor radi smještaja koliko je potrebno, al bas me zanima oce li opet bit Stadthalle
eses is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2025., 22:35   #16
Quote:
eses kaže: Pogledaj post
Pitah ja chat GPT di bi se mogla odrzat Eurovizija - i točno je ova 3 grada nabroja, ali kaže on, da ni Graz ni Innsbruck nisu baš sretan izbor radi smještaja koliko je potrebno, al bas me zanima oce li opet bit Stadthalle
Matt s ESC Uniteda želi Innsbruck, iako kaže da vjeruje da bi prvi put nakon 2018. glavni grad mogao ugostit. Moramo čekat koji grad će Netta prognozirat
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 12:31   #17
Austrija 2025. (JJ - Wasted Love)

Koje opcije postaje u Becu, osim Stadthalle?

Nadam se Casovom putovanju kroz potencijalne arene uskoro

Sent from my iPhone using Tapatalk
The Magic Man is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 13:46   #18
Quote:
The Magic Man kaže: Pogledaj post
Koje opcije postaje u Becu, osim Stadthalle?
Imaju još dvi sa po 7 tisuća mjesta. Ali msm da će se ić u Stadthalle. Ili možda Innsbruck jer je tamo arena kapaciteta 12.000 mjesta
eses is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 17:44   #19
Gledam malo cijene. Innsbruck je skuplji i od Graza i od Beča. Smještaj drastično najpovoljniji u Grazu, prijevoz u Beču, hrana i piće tako tako.
Old 19.05.2025., 18:03   #20
U Beču se u-bahn ne naplacuje jer vjeruju ljudima da se mece švercat, tako da je makar to okej
eses is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:15.