Natrag   Forum.hr > Društvo > Religija

Religija Religija u društvu
Podforum: Teologija i religijska praksa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2025., 09:31   #1
Sai Baba se reinkarnirao!

Sathya Sai Baba, koji je umro prije 14 godina, se reinkarnirao u ovog dječaka (barem po vjerovanju ovih ljudi, a mi svi znamo da je religijska vjera u pravu)

Šteta što Vesna Krmpotić više nije živa pa da ga posjeti i o tome priča Mišaku u emisiji Na Rubu Znanosti - ili da možda pronađemo reinkarnaciju Vesne Krmpotić
Šlic is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 20:59   #2
Quote:
Šlic kaže: Pogledaj post
Sathya Sai Baba, koji je umro prije 14 godina, se reinkarnirao u ovog dječaka (barem po vjerovanju ovih ljudi, a mi svi znamo da je religijska vjera u pravu)

Šteta što Vesna Krmpotić više nije živa pa da ga posjeti i o tome priča Mišaku u emisiji Na Rubu Znanosti - ili da možda pronađemo reinkarnaciju Vesne Krmpotić
Kakvo čudo? I moja čuna se reinkarnirala. Ponovo mlohava kao kad sam beba bio
rosnatrava is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 06:46   #3
Pa da, nije toliko čudo koliko je možda neobično. Koliko ja znam, oni vjeruju da je reinkarnacija neka vrsta kazne - čak i kada se netko reinkarnira u čovjeka - jer oni koji postignu tzv. prosvjetljenje u životu se više ne reinkarniraju ili se reinkarniraju u neko biće na nekom drugom planetu.

Tako da ni Sathya Sai Baba nije postigao prosvjetljenje.
Šlic is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 08:49   #4
Quote:
Šlic kaže: Pogledaj post
Pa da, nije toliko čudo koliko je možda neobično. Koliko ja znam, oni vjeruju da je reinkarnacija neka vrsta kazne - čak i kada se netko reinkarnira u čovjeka - jer oni koji postignu tzv. prosvjetljenje u životu se više ne reinkarniraju ili se reinkarniraju u neko biće na nekom drugom planetu.

Tako da ni Sathya Sai Baba nije postigao prosvjetljenje.

Neki se (navodno) reinkarniraju kako bi pomogli drugima doći do prosvjetljenja.
Martian7 is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 10:20   #5
Avatari se utjelovljuju zbog ljudi tj da pomognu i naučavaju i podučavaju.Utjelovljuju se ne zato što nisu prosvjetljeni nego zbog milosti.Ovo što priča Šlic nema veze s bilo čim.Prouči što je avatar,imaš gugl.
Prvo utjelovljenje je bio Shirdi Baba,drugo je bilo Sai Baba,a treće će biti Prema Sai Baba.Zna se kako će izgledati u odrasloj dobi jer je Sai Baba materijalizirao lik tj nešto kao fotku Prema Sai Babe.Uguglaj.Meni je ovaj video bez veze,ne vjerujem da je to Prema Sai
Old 21.06.2025., 10:54   #6
Zanimljivost je da je Sai Baba materijalizirao crno bijelu fotku Isusa Krista.Ne znam keljit slike,koga zanima nek upiše u gugl Sai Baba Jesus Christ i izbacit će fotku.Nevjerojatno je koliko je ta fotka slična sa slikom Isusa kako se ukazivao sv.Faustini Kowalskoj.
I još nešto zanimljivo; Sai Baba je rekao da ga nitko ne može sanjati a da mu on ne dođe u san.Ja sam ga sanjao strogog ( Shiva aspekt) i materijalizirao mi je medaljon,mislim bakreni na kojem su bila dva lingama spojena nekom trakom,a ispod križ.I već sam napisao ovdje da je meni bliska osoba bila kod Babe u Indiji i čula je kako govori jednostavnu rečenicu na hrvatskom,a drugi ga čuli na engleskom.Ta osoba je vidjela i kako Sai Baba hrani ljude poredane u redove Grabio je hranu iz jednog ćupa- zdjele i iz tako male zdjele grabio hranu a hrane nije nestajalo.Nema šanse da bi volumen te zdjele bio dovoljan za količinu hrane koju je pidijelio.To je dakle bilo čudo umnažanja hrane.
Old 21.06.2025., 11:40   #7
Thumbs down

Sai Baba je bio prevarant s mađioničarskim trikovima.
Sve te "materijalizacije" su bile jeftine prijevare. Vibhuti je držao skriven među prstima (kao i lančiće), pa ga drobio i sipao po vjernicima. Slike su proizvodile prah kemijskom reakcijom s aluminijem.

Poznat po pedofilnim skandalima. Masa indijskih pandita je održavala iluziju da je on čarobni avatar, fantastičnih Božanskih moći. Tako je ta pokrajina Puttaparthi doživjela financijiski procvat i svjetsku slavu.

Slavio je Jugoslaviju. lol
Sai Baba je stekao bogatstvo u obliku dobrotvornog fonda - Sathya Sai Trusta - vrijednog procijenjenih 8,9 milijardi dolara. Prema podnescima indijskom Ministarstvu unutarnjih poslova, fond je samo u 2009. godini primio 19,5 milijuna dolara stranih donacija. Veo tajne skrivao je Sai Babine financijske poslove i aktivnosti ašrama. Kad je umro, ostavio je za sobom blago od gotovo 8 milijuna dolara u zlatu, srebru i gotovini. [Izvor: Jyoti Thottam, Time, 26. travnja 2011.]
Prorokovao da že živjet još 20 godina, a već ga je bolest bacila u invalidska kolica.

Na forumu sam izjavio da neće još dugo i da će ga njegovi panditi ubrzo skinuti s aparata jer nije dobar PR, na što su se obrušili njegovi vjernici na mene, da je to samo lilla (božanska igra) i da će ozdraviti.
Nije, nego je umro....

Sad se prodaje priča o njegovoj reinkarnaciji u nekom djetetu. Nema sumnje da će to dijete biti uvjereno da je on Taj.
Bivši sljedbenici optužili su ga za seksualno zlostavljanje djece, nakon čega je američka vlada izdala upozorenja o putovanjima svojim građanima zbog tih optužbi. [Izvor: Ryan Shaffer, Skeptical Inquirer Svezak 35.5, rujan/listopad 2011. Shaffer je pisac i povjesničar. Doktorirao je povijest. Godine 2011. bio je postdoktorand na Institutu za globalne studije Sveučilišta Stony Brook u New Yorku]
Ne poričem da su njegovi poklonici činili humanitarna djela...

https://factsanddetails.com/india/Re...ntry-5647.html

https://www.facebook.com/reel/1675110649857796
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 12:14   #8
A ako je tako da su slike proizvodile vibhuti "kemijskom reakcijom s aluminijem" onda to čak ni tebi ne bi bilo teško izvest. Najbitnije je što je najon njegove smrti među njegovim stvarima pronađena velika lova,zapravo je to bitno a ne najbitnije.Pitanje je samo što će mu lova kad je živio tako da nije imao slobodno,privatno vrijeme da ga troši.Tito nije imao veliku lovu,jer mu nije ni trebala jer je sve imao i dobio na gotovo.
Old 21.06.2025., 12:25   #9
Quote:
ku-kuruz kaže: Pogledaj post
A ako je tako da su slike proizvodile vibhuti "kemijskom reakcijom s aluminijem" onda to čak ni tebi ne bi bilo teško izvest.
Hoćeš reć da niti jedan znanstvenik se nije potrudio pogledati kako to vibhuti izlazi iz ničega i prkosi svim zakonima kemije i fizike, pa to objavi i dobije Nobelovu nagradu za to "otkriće"?

Koje je znanstveno objašnjenje iza pojave Vibhutija koji se događa sam od sebe na fotografijama Sathya Sai Babe i u Mandiru nakon/tijekom rituala?

To nije ništa više doli trik. Čuda se nikada ne događaju ako se krše pravila prirode. Ne možete ništa učiniti da biste postigli tu moć. Stoga je Sai Baba obična osoba s nekim magijskim trikovima kako bi prevarila lakovjerne ljude.

Postojao je i jednostavan trik za uokvirene slike Sai Babe koji prosipa vibhuti (sveti pepeo). Okvirivači slika koristili bi aluminijske okvire i na njih nanosili otopinu živinog klorida. Nakon kontakta s vlagom, došlo bi do kemijske reakcije i sivi pepeo bi pao.

Vibhuti! Čudo Božje!

Quote:
Najbitnije je što je najon njegove smrti među njegovim stvarima pronađena velika live,zapravo je to bitno a ne najbitnije.Pitanje je samo što će mu lova kad je živio tako da nije imao slobodno,privatno vrijeme da ga troši.Tito nije imao veliku lovu,jer mu nije ni trebala jer je sve imao i dobio na gotovo.
Što?
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 12:55   #10
Quote:
Ritual vibhuti abhisheka ( kad vibhuti curi iz naopako okrenutog ćupa u velikim količinama) teško da je trik.

Čudna mi čuda...
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:00   #11
Quote:
To si tvrdio i za pergament iz Međugorja,
Da. To je ona neproderiva bilježnica od prevarantice Vidjelice Vicke Međugorske.
Što nije radi širenja vjere u Gospodina, dala tu Marijinu bilježnicu na stručnu analizu? Di je sad?

Čeka na "svjetske kataklizme", da ljudi u očaju krenu se njoj opet slijepo klanjat i sve vjerovat?
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:32   #12
I ne čuva taj pergament Vicka,već Mirjana.Ne mahnitaj.A Nobelova nagrada iz npr fizike i kemije se dobiva za nešto što se može u praksi primjeniti.Ti tvrdiš da bi znanstvenik koji bi možebitno donio dokaz o neobjašnjivosti i nadnaravnosti fenomena bio konkurent za nobela.Glupost.
Old 21.06.2025., 13:51   #13
Arrow

Quote:
I ne čuva taj pergament Vicka,već Mirjana.Ne mahnitaj.
Dakle ta vidjelica Mirjana, a ne Vicka, ima nepoderivi pergament, koji se nikakvim ljudskim alatima ne može rastrgnuti.
(ko djevo Marijin čudesni himen)

Quote:
Quote:
Tajanstveni "predmet", veličine A4 papira, nije zemaljskog podrijetla te se ne zna od kakve je tvari napravljen.
Bio je Božić 1982.
može se zgužvati, saviti, ali se ni na koji način ne može potrgati! "Neuništiv je", sa smiješkom nam govori Mirjana i otkriva da je na njemu zapisano svih deset tajni koje joj je povjerila Gospa. Međutim, tekst tajni zasad je vidljiv samo njoj. Nitko drugi, čak i kad bi držao pergament u ruci, ne može pročitati njihov sadržaj.
U nekoliko navrata molili smo Mirjanu da nam pokaže neobični predmet, da ga vidimo barem izdaleka, ali naša je molba ostala neuslišena. Kaže da ga je jednom davno u isto vrijeme pokazala svojoj prijateljici i jednoj rođakinji, no Gospa joj je poslije toga savjetovala da ga više nikomu ne pokazuje.
– Bilo je to još dok sam živjela u Sarajevu
https://www.medjugorje-info.com/vidi...rskog-fenomena
Quote:
A Nobelova nagrada iz npr fizike i kemije se dobiva za nešto što se može u praksi primjeniti.
Savršeno nepoderivi materijal bi izazvao svjetsko oduševljenje i instant Nobela. Preispitivanje fizike, kemije i svega ostaloga čime smo definirali ovu realnost!

Quote:
Ti tvrdiš da bi znanstvenik koji bi možebitno donio dokaz o neobjašnjivosti i nadnaravnosti fenomena bio konkurent za nobela.Glupost.
Naravno da bi!

No s nebulozama vjerskih fanatika, odavno se prestala baviti znanost, jer su sve odreda bile raskrinkane kao gluparije i propaganda za naivne i neobrazovane, iz kojekakvih kamenjara.
A Mirjana će, na koncu, sa smiješkom svima reći da se samo našalila....
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:57   #14
I da se vratimo na temu.Avatari su se uvijek sami objavili,objavili sebe i svoju misiju.Meni se čini da su Sai Babu u ovom klincu drugi prepoznali i rekli mu tko je on.Neuvjerljivo i bolesno.Moguće su psihičke smetnje kod tog mladića ako ga budu "uvjeravali" da je Prema Sai i da je on Taj.
Old 21.06.2025., 14:01   #15
Quote:
I da se vratimo na temu.Avatari su se uvijek sami objavili,objavili sebe i svoju misiju.Meni se čini da su Sai Babu u ovom klincu drugi prepoznali i rekli mu tko je on.Neuvjerljivo i bolesno.Moguće su psihičke smetnje kod tog mladića ako ga budu "uvjeravali" da je Prema Sai i da je on Taj.
Tako su uvjeravali i teozofi pubertetskog indijca Jiddy Krishnamurtija, pa se nekako iskobeljao iz te deluzije, i posro po njima.
Nepoznati is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 14:16   #16
Iz snimke se malo toga vidi.Samo kako leži na kauču i jede bajadere.Nema nikakvih detalja od strane autora teme.Samo bombastičan naslov i nebulozna snimka koja ništa ne govori ni prikazuje,al ovaj koji je postavio temu se zajebava.
Old 21.06.2025., 14:57   #17
Nije se reinkarnirao. Šarlatani se ne reinkarniraju. Koji bi bog reinkarnirao šarlatana? Takav bog ne postoji.
Old 21.06.2025., 15:14   #18
Quote:
Human1 kaže: Pogledaj post
Nije se reinkarnirao. Šarlatani se ne reinkarniraju. Koji bi bog reinkarnirao šarlatana? Takav bog ne postoji.
Reinkarnacija nije nagrada nego kazna. Kao kad padneš razred.
Leteća is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:36   #19
Quote:
Leteća kaže: Pogledaj post
Reinkarnacija nije nagrada nego kazna. Kao kad padneš razred.
Ah, potpuno sam to smetnuo s uma. Znači reinkarniralo šarlatana jer je bio šarlatan? Ima smisla.
Old Jučer, 01:50   #20
Quote:
.....To je dakle bilo čudo......
Uvijek je to tako bilo, seratora-cudotvoraca ce na svijetu biti tako dugo, dok ima ogranicenih umova, koji u to vjeruju.

Serator S(r)ao Baba je podcijenio tehniku modernog doba, pa je "materijalizirao" zlatni lancic.
Sranje je bilo u tome, sto je to snimala jedna njemacka TV-postaja.
Pa su tako na usporenom snimku prikazali to "materijaliziranje".
(Pisao sam vec o tome, bila je nekakva tema na forumu o tom lopovu.)

Druga, zapravo puno zanimljivija tema za razmisljanje je, zasto svi ti cudotvorci, polubogovi, bozji sinovi.... ili kako se vec zovu ta "bozanska bica", zasto oni cine ta cuda i cudesa ogranicenog dometa i djelovanja.
Sai Baba, Isus.... i jos neki "bogovi" nahranili puno ljudi.
Zasto nisu nahranili sve??
Cudesna pojedinacna ozdravljanja....
Zasto nisu ozdravili sve??
Uostalom, zasto je bog uopce poslao sve te bolestine, pa se onda pravi vazan, da je nekoga ozdravio?!
RobinUd is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:57.