Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
24.04.2007., 19:59
|
|
U potrazi za petom
Registracija: Jun 2003.
|
Zoološki vrt u Zagrebu
Navratim ovdje nakon nekog vremena i imam kaj za vidjeti. Nema topica, nema komentara o kriminalnim svinjarijama koje naš gradonačelnik radi.
Nakon što je pokušao, a vjerovatno će i uspjeti, devastirati Cvijetni trg, nakon što je suludo i megalomanski odlučio sagraditi autoput posred "pluća grada" i probiti tunel kojim bi Zagorje povezao s Trgom bana Jelačića, sada su na redu direktorske funkcije njemu nesimpatičnih ljudi. Nesimpatičnih zato što su uspješni i zato što su Zagrepčani za razliku od kamenjaraca kojima se okružio.
Holding je divna stvar u kojemu, osim Bandićeve, nema apsolutno nikakve kontrole. Umjesto obečanih pojeftinjenja doživjeli smo samo poskupljenja, zapravo pljačku građana od strane kriminalne organizacije sa tim ambicioznim i napuhanim kriminalcem na čelu.
Što je prvo učinjeno? Kao prvi potez su smijenjeni direktori onih poduzeća koja su jedina poslovala pozitivno, i na njihova mjesta postavljeni su bandićevi zemljaci i nesposobnjakovići.
Smijena direktora Zoološkog vrta, Anića je konac koji djelo krasi.
Ja sam već po malo oldtimer i dobro se sjećam kako je Zoo izgledao prije Anićevog dolaska. Taj je čovjek, uveo red rad i disciplinu. Od zapuštenog zvjerinjaka je u tih sedamnaest godina napravio vrt kojim se možemo ponositi,jer je proglašen jednim od 5 najljepših u Evropi. U Bogatoj Evropi u kojoj su zoološki vrtovi po deset puta veći od Zagrebačkog.
|
|
|
24.04.2007., 20:02
|
|
U potrazi za petom
Registracija: Jun 2003.
|
I sada, tom gospodinu Aniću, umjesto nagrade za životno dijelo, Bandić i njegovi banditi koji su se redom dotepli ovdje s kamenjara i nemaju ni trunke osjećaja za Zagreb, uručuju otkaz.
Razlozi otkaza? Nepoznati. Ne dopada im se njegova frizura ili im se ne dopada što nije iz njihove vukojebine i što zna svoj posao i radi ga kako treba.
Ne bojim se za Anića, on je u tih 17 godina dokazao da je vrhunski stručnjak i menager, on će se snaći, ali bojim se za Zagreb koji zbog bahatih budetina ostaje bez najboljih ljudi.
|
|
|
24.04.2007., 20:33
|
|
ekstremistica
Registracija: Jan 2003.
|
Zato je i osnovan holding... da bi imao jednog sherifa koji ima neogranicenu moc kakve nije bilo ni u najgore doba komunizma! 
Poceli su sa smjenjivanjima tak da si mogu fino okupiti ekipu s kojima su valjda ovce pasli po brdima... jer se sa zagrepcancima ionako ne razumiju...
I kaj je nabolje od svega - nikom nist!  Svi su super hepi jer kao ipak se nekaj dela... 
|
|
|
24.04.2007., 20:37
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2002.
|
jeee..to se zove networking...lobiji..i tak..ne 
|
|
|
25.04.2007., 09:00
|
|
tkobuel?
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Ahil kaže:
I sada, tom gospodinu Aniću, umjesto nagrade za životno dijelo, Bandić i njegovi banditi koji su se redom dotepli ovdje s kamenjara i nemaju ni trunke osjećaja za Zagreb, uručuju otkaz.
|
Ne uručuju. Nazvali su ga telefonom 
|
|
|
25.04.2007., 10:12
|
|
Get out of my brain!
Registracija: Feb 2006.
|
slažem se u svemu što je ovdje rečeno ali moram napomenuti jednu stvar. svi kao kukaju protiv Bandića ali to nije istina. jako puno ljudi je zadovoljno njime i on im se sviđa. svaki put kad mi netko to kaže, poludim! istina je da su svi ti ljudi neupućeni i neobrazovani, nezainteresirani i sa sličnim karakteristikama, ali tako će nam još dugo biti jer je previše takvih ljudi u cijeloj nam državi.
druga stvar je ta da bi polovici onih koji prigovaraju zabranila da prigovaraju. na zadnje izbore je izašlo 33% Zagrepčana (bolje se tako izraziti jer brojni građani koji "vole" ovaj grad i žive u njemu desetljećima su prijavljeni negdje drugdje samo zato da ne plaćaju porez, a žele školovati svoju djecu ovdje sa besplatnim udžbenicima - treba ih sve natući). od 33% Zagrepčana koji su glasovali samo 30% je glasalo za stranku koja je omogućila Bandiću da bude gradonačelnik. ako me matematika dobro služi, ispada da je 10% Zagrepčana glasalo za njega.
pa mislim da samo 10% ima pravo prigovarati! ostali, šutite dok ne krenete na izbore!
popljujte me koliko hoćete, ali za neke stvari smo si sami krivi!
|
25.04.2007., 10:19
|
|
tkobuel?
|
Quote:
zuzi666 kaže:
pa mislim da samo 10% ima pravo prigovarati! ostali, šutite dok ne krenete na izbore!
|
Onda dobro, ja imam pravo prigovarati
Ma izlazili bi ljudi na izbore, ali za kog glasati? Na izborima koje spominješ protukandidati su bili  Kad sam vidio tko se nudi, i ja sam htio glasat za Bandića, ali na kraju sam ipak dao glas nekoj od zelenih stranaka (čitaj: bacio glas u vjetar).
|
|
|
25.04.2007., 10:30
|
|
Get out of my brain!
|
Quote:
lambuel kaže:
Onda dobro, ja imam pravo prigovarati
Ma izlazili bi ljudi na izbore, ali za kog glasati? Na izborima koje spominješ protukandidati su bili  Kad sam vidio tko se nudi, i ja sam htio glasat za Bandića, ali na kraju sam ipak dao glas nekoj od zelenih stranaka (čitaj: bacio glas u vjetar).
|
bolje glasati za zelene nego ne glasati!!!!! bar bi imali zeleniji grad!!! 
|
25.04.2007., 12:42
|
|
šefuje na Brodu
Registracija: Jul 2005.
|
Nisam baš nešto upućena u to, ali direktor Zoološkog vrta se u zadnje vrijeme u medijima pokazao kao totalni primitivac i seljačina i tu sam na strani Bandića. I ja bih ga uklonila.
|
|
25.04.2007., 14:56
|
|
this charming man...
|
...ja bih isto malo pričekal da vidim kaj se tu sve dešavalo. Anić je fakat izZOO- a čudo napravil' i svaka mu čast. Ali, koliko se sjećam, još tamo krajem devedestih su se neki repovi vukli (već sam zaboravil da li je neki mobing bil' ili nekaj drugo) i neki skandali bili...Uglavnom, nemojmo biti licemjerni i braniti čovjeka jer nama paše i jer je dobro napravil' od ničega, a usput radio pizdarije, a tražiti da se za istu stvar makne čovjek koji nam iz nekog razloga ne paše...
|
25.04.2007., 15:00
|
|
tkobuel?
|
Quote:
zuzi666 kaže:
bolje glasati za zelene nego ne glasati!!!!!
|
Heh, to se svodi skoro na isto
Quote:
krokodajl kaže:
Nisam baš nešto upućena u to, ali direktor Zoološkog vrta se u zadnje vrijeme u medijima pokazao kao totalni primitivac i seljačina i tu sam na strani Bandića. I ja bih ga uklonila.
|
Ak je primitivac i seljačina, neću se s njim družit privatno. Ak dobro radi svoj posao (a sudeći po stanju ZOO-a, radi) ne bi ga se smjelo maknuti bez (valjanog) razloga. 
|
|
|
25.04.2007., 15:05
|
|
this charming man...
|
Quote:
lambuel kaže:
Ak je primitivac i seljačina, neću se s njim družit privatno. Ak dobro radi svoj posao (a sudeći po stanju ZOO-a, radi) ne bi ga se smjelo maknuti bez (valjanog) razloga. 
|
..tako ti netko može reči za Bandića - za neke radi dobar posao - za neke katastrofalan...pitanje je samo što večina (onih koji glasa) misli... 
|
25.04.2007., 15:11
|
|
Get out of my brain!
|
Quote:
mirrorball kaže:
..tako ti netko može reči za Bandića - za neke radi dobar posao - za neke katastrofalan...pitanje je samo što večina (onih koji glasa) misli... 
|
po čemu radi dobar posao? po šerifovanju? po otkazivanju SVEGA i SVAKOGA tko mu ne paše, tko mu kaže da nije "pravi" Zagrepčanin?
|
25.04.2007., 15:20
|
|
this charming man...
|
Quote:
zuzi666 kaže:
po čemu radi dobar posao? po šerifovanju? po otkazivanju SVEGA i SVAKOGA tko mu ne paše, tko mu kaže da nije "pravi" Zagrepčanin?
|
...čitaj malo...ja rekoh da za neke radi dobar posao. Slušaj, kad u ulici nemaš vodovod već dvadeset godina ili je cesta u kurtzu već dvadeset godina i onda dođe Bandić i veli: "Sve se bude to popravilo" i u roku tjedan dana se popravi - onda za tebe radi dobar posel, jer je napravio ono kaj drugi obečavaju dvadeset godina. A takvih ti je primjera u ZG- u na tisuće, i onda se ljudima kojima "on" riješi takve probleme živo fućka kaj smjenjuje tam nekog direktora ZOO -a ili kaj nije pravi Zagrepčanin.
|
25.04.2007., 15:24
|
|
_____
Registracija: Apr 2007.
|
Istina je da je Anić napravio od Zoološkog vrta ovo što je ZOO sada  . Zoološki vrt koji dobiva samo pohvale i komplimente, pa i iz inozemstva. Isto tako, navodno je neke zaposlenice gađao pepeljarama u glavu i sl., pa ga one prijavile. On to negira, one tvrde da su uz njega ispalile na živce. Tko zna.
Nadam se da za šefa neće doći neki Bandićev rođo, po sistemu "ma rođo, to ti je jednostavno, samo im daš nešto jest, i to je to"  ...
Držite se, životinje!
|
|
|
25.04.2007., 15:42
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
venezia kaže:
Istina je da je Anić napravio od Zoološkog vrta ovo što je ZOO sada  . Zoološki vrt koji dobiva samo pohvale i komplimente, pa i iz inozemstva. ...
|
ma dobro pohvale, al dal dobija zivotinje? 
kolko znam, slonova vishe nema :|
neznam ja vec dugo nejdem tam, nemrem gledati sve one zivotinje zarobljene i deprimirane skucene u uskom prostoru.
|
|
|
25.04.2007., 15:42
|
|
tkobuel?
|
Quote:
mirrorball kaže:
|
Naravno.
Quote:
venezia kaže:
Istina je da je Anić napravio od Zoološkog vrta ovo što je ZOO sada  . Zoološki vrt koji dobiva samo pohvale i komplimente, pa i iz inozemstva. Isto tako, navodno je neke zaposlenice gađao pepeljarama u glavu i sl., pa ga one prijavile. On to negira, one tvrde da su uz njega ispalile na živce. Tko zna.
|
Da, sjećam se toga. Kaj je na kraju od sveg ispalo? Jel' došlo to do suda ili se pomelo pod tepih? Na takve stvari sam i mislio kad sam spominjao "valjane razloge", ak je fakat tak radio onda zaslužuje otkaz. Ali zna se način kak se nekome daje otkaz, a to sigurno nije - telefonski i bez obrazloženja.
Quote:
venezia kaže:
Nadam se da za šefa neće doći neki Bandićev rođo, po sistemu "ma rođo, to ti je jednostavno, samo im daš nešto jest, i to je to"  ...
Držite se, životinje!
|

|
|
|
25.04.2007., 16:10
|
|
_____
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
jimmy jazz kaže:
ma dobro pohvale, al dal dobija zivotinje? 
kolko znam, slonova vishe nema :|
neznam ja vec dugo nejdem tam, nemrem gledati sve one zivotinje zarobljene i deprimirane skucene u uskom prostoru.
|
A je, deprimirane su te životinje, meni ih je isto žao, ali i ljudi su izdeprimirani makar nisu zatvoreni u kaveze, to je danas tako. Jesi vidio tu Anićevu zaposlenicu koju je on gađao nečim (pepeljarom, vazom ili tako nečim) jučer na televiziji kako je ukomirana i izdeprimirana? Zezam se. Normalno da postoji još jako puno načina da se ZOO "uljudi" i da se životinjama omogući da im bude što bolje. Za to treba love, stručnosti, prostora itd. Osobno bih najviše voljela da su u prirodi, u svom prirodnom staništu. No opet, lijepo je i kad svom klincu u Zagrebu možeš negdje pokazati tigra, čimpanzu ili žirafu, lijepo je imati Zoološki vrt.
Za takve životinje kao što su slonovi, žirafe i sl. treba puno love, koliko ja znam. Ne znam jel naš ZOO ima toliko lovu. 
|
|
|
25.04.2007., 16:43
|
|
this charming man...
|
...ZOO su ustanove koje koštaju abnormalno puno para i gotovo svugdje se financiraju (uz ulaznice) od strane sponozora. Istina je također, da je zagrebački ZOO minijaturan u odnosu na bečki, berlinski, ili koji već drugi. Istina je da se uzadnjih desetak godina puno toga napravilo (na sreću gotovo sve nabolje) i da su uvjeti u kojima trenutno borave životinje stoput bolji nego što su bili. Ono, što fali (uz dosta lovee normalno) jeste prostor, a bez prostora je nemoguće držati "veće" životinje (slonove npr.) ali i dobivati nove, tako da se bojim da se zagrebački ZOO približava svojem maximumu.
|
25.04.2007., 16:47
|
|
U samoizolaciji
|
al zato broj gorila izvan zooloskog nekontrolirano raste..
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:17.
|
|
|
|