|
30.05.2007., 20:09
|
|
Registracija: Dec 2006.
|
Timpanometrija i fiberendoskopija
jel bio netko? kolko je neugodno i kolko vremenski traje?
još jedno glupo pitanje, jel ću se morat skinut tamo? znam da je pregled uha i grkljana ali nebi htijela neugodna iznenađenja.
EDIT: kolko duboko gurnu cijev i dal se smije doručkovat?
|
|
|
30.05.2007., 21:34
|
|
Mucka provokatorica
Registracija: Mar 2006.
|
Bila sam na timpanometriji, i sve je bilo ok. Ništa strašno. Za laringoskopiju ...ja mislim da ti daju lokalnu anesteziju, tj. anesteziraju ti grlo sprejom. Nemoj jesti prije toga jer nećeš moći kontrolirati refleks gutanja. Piti možeš nekih 4-5 sati nakon pretrage.
|
30.05.2007., 23:52
|
|
|
Quote:
Piggy kaže:
Bila sam na timpanometriji, i sve je bilo ok. Ništa strašno. Za laringoskopiju ...ja mislim da ti daju lokalnu anesteziju, tj. anesteziraju ti grlo sprejom. Nemoj jesti prije toga jer nećeš moći kontrolirati refleks gutanja. Piti možeš nekih 4-5 sati nakon pretrage.
|
kaj nije refleks gutanja automatski i nemože se kontrolirat slobodnom voljom?
sad me strah. najbolje da ne odem. 
|
|
|
31.05.2007., 15:29
|
|
|
napravili su mi samo timpanometriju, ništa strašno, minutu prisloni nešto u uho i očita rezultate. 
fiber mi nisu radili jer su rezultati tipm. bili dobri.  
|
|
|
31.05.2007., 18:32
|
|
Mucka provokatorica
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
Splenda kaže:
kaj nije refleks gutanja automatski i nemože se kontrolirat slobodnom voljom?
sad me strah. najbolje da ne odem. 
|
Kad se ždrijelo anestezira, ne možeš kontrolirati gutanje. Ali kad ti je ok, onda tek toliko za malu informaciju. 
|
01.06.2007., 13:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Ja sam imao fiberendoskopiju prije 2 godine kod privatnika. Vrlo sposoban i stručan čovjek. Obavije vatom neki štapić, to stavi u neku tekućinu za anesteziju, raširi nosnice i precizno stavi tu natopljenu vatu duboko u nos i izvadi štapić. Taj postupak za svaku nosnicu ponovi 2-3 puta. To se malo osjeti kad stavlja, ništa strašno vjeruj mi. Nakon nekoliko minuta izvadi vatu iz nosa i u svaku nosnicu našprica sprej kao od mentola, to malo zapeče. Onda ti otrne nos, prednji zubi i gornje usnice. Zatim tankim endoskopom polako ulazi u nos, gleda otvore sinusa i sve ostalo sto može vidjeti. Uđe unutra sigurno 15 cm. Ta pretraga traje nekoliko minuta. Apsolutno ništa nisam osjetio kad je endoskop stavljao u nos.
To se radi i maloj djeci. Ništa se nemoj bojati.
Ako će ti grlo gledati endoskopom onda će ti samo našpricati sprejom i bit će vrlo brzo gotovo tako da se za gutanje ne brineš.
Naravno da se ne skidaš.
|
|
|
02.06.2007., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
ja sam bila na timpanometriji, uglavnom nista ne boli, dobit ces neke cepice koje ce ti stvit u usi, malo vode, i kad ti zena kaze da progutas..progutas  uglavnom mjeri se dali ti je "zastopana" eustahijeva tuba, odnosno ajmo rec cijevchica koja ti spaja usnu supljinu s srednjim uhom da bi se srenje uho ventiliralo..e sad pri svakom gutljaju ona se otvara ako je normalno.. 
to se sve biljezi strojem na papir..rec ce ti oni rezultate
|
19.06.2020., 13:18
|
|
X-FILES
Registracija: Oct 2012.
|
Imaju li Timpanometrija uređaj kod opće prakse?
Ovdje čitam da imaju, u dnu teksta.
https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdrav...provodi-cijena
c/p
Pretraga se provodi svakodnevno u ordinacijama liječnika opće prakse. Cijena pretrage u privatnim liječničkim ustanovama je 150 kn.
Sad ne znam je li moja doktorica to ima, ili se mora na ORL, zdrastvo je katastrofa preko uputnice, bio sam nekoliko puta na ORL, jednu minutu
pregled (piše na nalazu) i tako svaki put, a čekaš 2- 3 sata .. privatno bio samo jednom.
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:18.
|
|
|
|