Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Žensko zdravlje

Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.12.2006., 12:55   #1
genitalni herpes - trebam informacije!

Gdje je moguce u zagrebu obaviti testiranje za genitalni herpes?

Volio bih navedeno obaviti u privatnom arazmanu, tipa klinika, poluklinina, sto god vec.

Moj partner "navodno" ima navedeno, tj doktor joj je to saopcio. Medjutim ja nemam nikakve simptome, bol, sluz, ranice ovo ili ono. (nisam siguran sto bih uopce i trebao traziti, ili ocekivati)

Medjutim, osim sto sam sada optuzen da "svrljam" okolo i sto god sve ne, primarno mi je znam realnu situaciju, da li imam navedeno ili ne.

Hvala na svim informacijama!

Matija

Old 27.12.2006., 23:38   #2
Probaj ovdje
Ipak, prvo nazovi, pa se raspitaj i za proceduru i za cijene.
Sretno!
ditta is offline  
Old 29.12.2006., 02:35   #3
Mislim da za genitalni herpes mozes imati aktivne i neaktivne faze. U neaktivnima ne mora biti nikakvih vidljivih znakova bolesti.
Arslan is offline  
Old 30.12.2006., 13:18   #4
Ja sam imala genitalni herpes, tj, imam ga još, kad ga jednom dobiješ imaš ga stalno. Samo se on aktivira i izbije na površinu kad ti padne imunitet ili kad si pod stresom. to je isto kao onaj herpes na usni. Možeš ga imati deset godina da se uopće ne aktivira, zavisi koliko si otporan...a kako ćeš saznati jeli ga imaš, pa zar je to bitno? što imaš od toga da znaš? ionako ne možeš ništa učiniti, izliječiti se ne može, a ovako ćeš se samo ustresti pa će ti izibiti mjehurići.
ciganche is offline  
Old 31.12.2006., 16:00   #5
Quote:
Matija29 kaže:
Gdje je moguce u zagrebu obaviti testiranje za genitalni herpes?

Volio bih navedeno obaviti u privatnom arazmanu, tipa klinika, poluklinina, sto god vec.

Moj partner "navodno" ima navedeno, tj doktor joj je to saopcio. Medjutim ja nemam nikakve simptome, bol, sluz, ranice ovo ili ono. (nisam siguran sto bih uopce i trebao traziti, ili ocekivati)

Medjutim, osim sto sam sada optuzen da "svrljam" okolo i sto god sve ne, primarno mi je znam realnu situaciju, da li imam navedeno ili ne.

Hvala na svim informacijama!

Matija
Heh, ovak.

Testirati se na virus herpesa simplexa (oralnog i genitalnog virusa herpesa) nije moguće, ukoliko on nije u aktivnoj fazi (štono se već reklo). A kad jest u aktivnoj fazi, vjeruj, nikakav test ti neće biti potreban

S obzirom da nisi još ništa skužio, to može značiti da:

- nisi ga dobio jer se niste seksali u njenoj aktivnoj fazi, odnosno inkubacije prije izbijanja,
- dobio ga jesi, ali se neće aktivirati do recimo, pada imuniteta ili neke jako stresne situacije, što opet dovodi do pada imuniteta, dakle do pada imuniteta

E sad, da li si ga dobio od nje, ili ona od tebe, to nije jednostavno za reći, jer se on može učahuriti godinama i ne mora.

Nego, razmisli jel imaš herpes na ustima. Ako imaš, moguće je da si joj ga prenio oralnim seksom.

Ako nigdje nemaš herpes, nit si ikad imao, vjerojatnije je da ga ona nosi već dugo vremena, a tek joj se sad aktivirao. U tom slučaju sad pati od primarne infekcije, koja je užasno neugodna, ali ne i opasna dugoročno po zdravlje. I dobra stvar je ta, da više nikad neće imati tako neugodnu infekciju, nego će joj izbijati samo povremeno, a možda, ako ima sreće i pazi na zdravlje, i nikad.

U slučaju da se tebi aktivira prvi put, nemreš fulat, znat ćeš. Svrbit će te, izbit će ti maali sitni prištići po glaviću, proći će za par dana, to je to.

Kupi tablete i kremu Heplex, i ako osjetiš svrbež, upotrijebi. To ti je više manje to.

A nadjebavat se ko je kome je blesavo, jer vjerojatnost da se taj virus nosi godinama je ogromna.
Old 31.12.2006., 19:17   #6
ovako, kad žena ima herpes nemoguće je seksati se jer to boli ko vrag! Mjehurići su ogromni i jako osjetljivi, na dodir mogu puknuti i prokrvariti, ne možeš ni sjedati normalno kako boli. Ja sam mazala kremicom Virolex, inače je to mast za oči ali liječi herpes na bilo kojoj sluznici.
ciganche is offline  
Old 13.01.2007., 00:29   #7
hello

jao genitalni herpes,imao mi je prijatelj to,boljelo ga je ko sam vrag
no s obzirom koliko je često mijenjao partnerice nije ni čudo da ga je pokupio.
kažeš da si optužen da švrljaš okolo, ipak si muškarac nekak više vjerujem da si ipak ti taj koji joj ga je prenio, jer obično tako biva.
no nema veze tko je kriv,sad pamet u glavu i pimpek drži u hlačama jer na greškama se uči
lucy-luu is offline  
Old 13.01.2007., 15:16   #8
I ja sam prošle godine "pokupila" genitalni herpes. I kao što su spomenuli već nije baš ni ugodno nosit se s time. I ja sam prvo pomislila da sam to dobila zahvaljujući švrljanju mog dečka okolo...no dečko mi je u djetinjstvu imao herpes (na usnici) i ostao mu je uvijek prisutan i vjerovatno mi je prenio oralnim seksom. Samo što se kod mene nije pojavio na usnici nego se manifestirao u obliku genitalnog herpesa - MALO GORA OPCIJA.

Vidim da ima ovdje osoba koje su na žalost probale što znači imati herpes.Osim što neopisivo boli i smeta, osjećaš se tako jadno i bespomoćno. Zato je normalno da te partnerica malo napala riječima.Vjeruj mi da joj nije lako!
Aviss is offline  
Old 13.01.2007., 15:21   #9
Kao što je Smart bitch napisala najgora je primarna infekcija a kasnije sigurno neće biti toliko strašno.Recimo ja sam toliko bila zahvaćena herpesom da nisam ni sjediti mogla, donje rublje mi je smetalo a da ne prićamo o odlasku na wc!
Nakon premazivanja i ispiranja, da se ne ureknem, do sada mi se više nije aktivirao.Obavezno raditi na imunitetu!!!
Aviss is offline  
Old 13.01.2007., 20:41   #10
jel istina da je genitalni herpes u trudnoći opasan za bebu?
KAELA is offline  
Old 13.01.2007., 22:57   #11
istina ja da je herpes opasan za trudnoću.u slučaju da je aktivan u trenutku poroda,vrši se carski rez jer ako herpes prijeđe na bebu mogu nastati komplikacije tipa problema s plućima,može čak i uslijediti smrt djeteta zbog komplikacija koje prouzrokuje.
lucy-luu is offline  
Old 16.01.2007., 21:41   #12
evo ovako ja imam na pisonji bijele tockice i svrbi ko ludo, a moja cura neznam ko male mjehurice i onda malu ranicu! i nju je strah otici ginekologu, jer ga se jednostavno uzasava! dali je to genitalni herpes?????? i da nesto bijelo sve bude ko dukatela i cudno mirise!!!! sta koristiti tu kremu virolex ili sta vec! ona ima herpes od malena , pa sam citao sta se napisali tako smo ga vjerovatno prenijeli i na donji dio tijekom oralnog sexa!!!!
Old 16.01.2007., 22:17   #13
Ja recimo nisam imala neke velike mjehurice ali su ranice pekle jako, a pogotovo pri mokrenju. Kod mene je trajalo to nekih 10 dana i nakon mazanja to se počelo polako sušiti. Najbolje je da ode ginekologu, znam da joj je grozno ali bolje neka ode. Dobit će potrebne kreme, možda i još nešto drugo i biti će sigurna da je poduzela pravu stvar.
Aviss is offline  
Old 16.01.2007., 22:47   #14
hvala puno.............
Old 17.01.2007., 23:40   #15
Quote:
mutavac01 kaže: Pogledaj post
evo ovako ja imam na pisonji bijele tockice i svrbi ko ludo, a moja cura neznam ko male mjehurice i onda malu ranicu! i nju je strah otici ginekologu, jer ga se jednostavno uzasava! dali je to genitalni herpes?????? i da nesto bijelo sve bude ko dukatela i cudno mirise!!!! sta koristiti tu kremu virolex ili sta vec! ona ima herpes od malena , pa sam citao sta se napisali tako smo ga vjerovatno prenijeli i na donji dio tijekom oralnog sexa!!!!
tebi je dovoljan virolex ali njoj nije. Potrebno je mazati unutra a to neće moći sama nego kod ginekologa. I zato nek pođe na pregled, ne ponašajte se ko glupa djeca!
ciganche is offline  
Old 20.01.2007., 20:08   #16
Quote:
mutavac01 kaže: Pogledaj post
Oboje odmah doktoru. Ni najneugodniji ginekolog ne može biti toliko neugodan kao posljedice bolesti.
Ovo bi mogli biti simptomi genitalnog herpesa, ali ne mogu po tvojem opisu biti 100% sigurna. Kod herpesa žena ima i vodenasti iscjedak zbog kojega mora nositi uložak jer joj promoči odjeću. Opis iscjetka koji spominješ više odgovara gljivičnoj infekciji candidom.
Ako je herpes, doktor će vam prepisati Herplex ili Virolex tablete koje zaustavljaju širenje virusa, te hipermangan i Dermazin kremu za ublažavanje neugodnih simptoma na koži. Ubuduće, čim se pojavi svrbež, treba odmah početi s uzimanjem ovih tableta kako bi se virus što ranije onesposobio.
Oboljeli je zarazan dok postoje ranice i krastice. Preporučam i L-lizine tablete čiji sastojak nepovoljno djeluje na virus i Immunal (ili bilo što drugo sa echinaceom/rudbekijom) za jačanje imuniteta.

Valjda ste u međuvremenu promijenili stav što se doktora tiče jer su simptomi vrlo neugodni.

Old 21.09.2007., 16:57   #17
genitalni herpes

pozdrav, moram vam priznati da sam jako zabrinuta.

zvao me ginekolog i rekao da si kupim Virolex tablete, kaže nije ništa opasno, nemoj se ništa brinuti, ali popij tablete da ta upalica prođe.
upalica... mislim, moram do njega ionako ovih dana da vidim ŠTA je ustvari ta upalica.

onda mi jedna žena kaže da bi mogao biti genitalni herpes.
i čitam malo po netu da je to spolno prenosiva bolest i da žene koje to imaju postoji mogućnost da vjerojatno rode bolesno dijete ili dijete s nekim poteškoćama.

mislim, nisam trudna niti to planiram uskoro, ali nije mi bilo baš svejedno to
pročitati...

ima li tko kakvih iskustava u vezi toga?
Old 21.09.2007., 23:52   #18
kao i kod svih dermatoloskih problema, rijeci ne znace puno. osim ako ne planiras stavit sliku, a znamo da ne, odi doktoru i neka to rijesi ili promijeni doktora na kakvog susretljivijeg.

zena ti je dobro rekla jer virolex se i daje za herpes, no ne samo za genitalni vec za puno siri spektar. sto se tice samodijagnoze, nemoj se zamarat time previse! ljudi koji imaju net pri ruci ili medicinski savjetnik cesto su skloni dramaticnim samodijagnozama. izlijecit ces to, samo nemoj bit previse samosvijesna jer ces imat filing kak vrijeme sporo prolazi,a bolest je i dalje tu. sretno!
18Delta is offline  
Old 05.01.2008., 03:55   #19
svi govore da je krivac za herpes cura ili decko...kako bi objasnili moju situaciju.... sa dečkom sam vec 5 godina i on mi je prvi seksualni partner ALI i ja njemu i vjerujte mi na riječ da je on meni prvi a i ja njemu.... i dugo smo se čuvali sa kondomima sve do nedavno....ma hajmo bez kondoma itd. proklet taj dan kad sam dobila herpes. ginekolog mi je cak rekao da se nemože dokazat tko je koga zarazio ali me zanima uopće kako ga imamo kad smo jedno drugome prvi spolni partneri....zar je moguce genetski....

molim vas da mi netko odgovori nešto
irena.mravicic is offline  
Old 05.01.2008., 03:58   #20
sve vi cure koje imate herpes shvatit ćete me....

da me netko pita: KAKO JE U PAKLU? odgovorila bi mu evo ovako.....naravno mislim na PRVO STRAHOVITO BOLNO, MUČNO, NEIZDRŽIVO iskustvo sa herpesom....
irena.mravicic is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:06.