Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
07.09.2005., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2005.
|
Hidroizolacija ravnog krova, terase...
pitanje za stručnjake za hidroizolaciju...
Na betonskoj terasi koja je natkrivena napravljena je glazura i stavljene pločice (nagib OK). Do zida je sokl od pločica.
Kada su majstori radili glazuru uvjeravali su me da hidroizolacija prema zidu nije potrebna...
Međutim mene brine vlaga (voda) koja uvijek nađe svoj put do neželjenih mjesta...
Kako se pravilno izvode balkoni, terase, lođe vezano za izolaciju od vlage?
Zadnje uređivanje Majstor : 28.01.2021. at 08:41.
Reason: promjena naslova posta zbog naziva teme
|
|
|
07.09.2005., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Idi ma www.majstor.hr i tamo imas detaljno obradjenu tu temu u nekom od starih brojeva
|
|
|
07.09.2005., 11:50
|
|
Pacijent
|
najbolje je hidroizolaciju izvesti na estrihu a krajeve podignuti min. 15cm od poda i najviše pozornosti posvetiti oko otvora i samoga ispusta,
na polimerne hidroizolacije je moguće direktno ljepiti keramiku.
Pozdrav 
|
|
|
07.02.2006., 07:57
|
|
svakom loncu poklopac
Registracija: Aug 2003.
|
Hidroizolacija ravnog krova.
sviđa mi se jedan stan koji ima samo jednu manu - na zadnjem je katu ispod ravnog krova. prodavatelj kaže da zgrada uskoro namjerava dignuti kredit da se napravi kosi krov.
inače lokacija je moj prvi izbor zbog blizine roditelja i sve gradske infrastrukture, maltene u centru grada. ono što se da vidjeti je da nije nedavno okrečen i ne vide se fleke od vlage. dvoumim se baš zbog toga ravnog krova, ali opet i susjed ti može poplaviti (nama je na 4. katu od 9 susjeda 5 puta poplavila kupaonicu u 3 godine). muči me i mogućnost kasnije prodaje toga stana u slučaju potrebe.
stan je divan, prostran, svijetao, na sjever i jug i relativno povoljan, odnosno oko 350 EUR povoljniji od ostalih stanova u tom kvartu.
ulaz inače izgleda kao apoteka - novi lift i keramičke pločice na podu na svim katovima.
pa vas sada pitam - je li netko kupio stan na zadnjem katu, je li ga netko prodavao i kakva su iskustva općenito. trebam i vaše mišljenje jer klasično zbrajanje prednosti i nedostataka nije donijelo rezultate iako je prednosti više nego nedostataka, ali i ovaj jedan nedostatak je big one.
Zadnje uređivanje Majstor : 25.05.2020. at 15:35.
Reason: Promjena naslova posta -
|
|
|
07.02.2006., 10:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Obično ljudi zaziru od zadnjeg kata u kombinaciji s ravnim krovom (ili barem tako pričaju), no činjenica je da u takvim stanovima ljudi žive i da je stvar individualna. Neke zgrade nikad nemaju problema, neke se problema ne mogu riješit, to trebaš provjeriti na licu mjesta. Provjeri kod susjeda (ili upravitelja zgrade) je li istina to što prodavatelj kaže da će se raditi kosi krov. I pitaj zašto će se raditi (možda je onda ipak neki veći problem?). I zašto je cijena toliko povoljnija (kao što kažeš)? Mislim, mora postojat neki razlog, jednostavno mora.
No ne treba samo vlaga biti problem. Znam nekoga tko živi na zadnjem katu s ravnim krovom - problema s vlagom nikad, al zato je klima bila nužna. U takvim stanovima je ljeti vrlo često nepodnošljivo vruće, a zimi se treba više grijati.
Iskustva iz prve ruke nemam, ali to vjerojatno zato što osobno zaista zazirem od takvih stanova (ili mi se nikad nije pružila zaista dobra prilika...) 
|
|
|
07.02.2006., 11:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2005.
|
pitanje koliko je zgrada stara... kod novijih zgrada (cca 15tak godina) ako je izvedba bla po standardima nema opasnosti od propuštanja krova.
Inače savjetujem ti da zaboraviš obećanja prodavatelja da će zgrada uzeti kredit... to se sigurno neće dogoditi - na to moraju pristati svi suvlasnici - a baš da je babi s prvog kata bitno jer krov curi... ne vjerujem.
Inače sanacija krova ako procuri (dakle krpanje) košta oko 10000 kn i plaća se iz pričuve zgrade - krov već mora procuriti...
|
|
|
07.02.2006., 12:31
|
|
nothing as it seems
Registracija: Jun 2003.
|
Vec se osjecam kao pokvarena ploca, jer svakih 2 tjedna netko pita isto, a ja mu velim isto...
Idite i pricajte sa susjedima s kojima dijelite ravni krov - u vasem ulazu i u drugim ulazima u svojoj zgradi. Sve ostalo je tralala - NARAVNO da ce prodavac pricat bajke o kosom krovu, pa covjek pokusava prodat taj stan!
Bili smo u situaciji da kupimo stan na zadnjem katu, za oko 300 eura manje po m2 nego stan u istoj zgradi tri kata nize.
A onda smo otisli kod susjeda i vidjeli plijesan na stropu, culi pricu...
Tak da ne mogu dovoljno naglasit: pricaj sa susjedima, i to ne s jednim nego s barem 3. I ak ti sva tri potvrde da rijetko ili ne curi, da se stete odmah saniraju... onda mos i kupit.
|
|
|
08.02.2006., 06:48
|
|
drvcošiljac
Registracija: Jul 2003.
|
evo ja ti živim na zadnjem katu. definitivno je ljeti vruće, a zimi hladno (poglavito ako si u rijeci i na burnoj strani).
iz istog razloga sam se uvalila u to da sam predstavnik suvlasnika.
enivejz, provjeri dvije stvari:
kakav je krov (pitaj ovlaštenog predstavnika da ti ga pokaže), upoznaj ovlaštenog predstavnika - da vidiš s kakvom ekipom i maš posla, valja vidjeti kakva im je pulitika pričuve i imaju li sredstva na računu, daklem, da vidiš što se može očekivati.
osobno, ne znam bih li ga kupovala. taj ti krov stoji kao mač nad glavom. ne mora biti niš, ali ako je krov zbilja loš - kredit ne gine, a to je izvedivo no traži vremena i novca. bitno, vrlo bitno, je da ovlašteni predstavnik niej kreten i da i da zgrada ima dobrog upravitelja (čitaj: onog koji ne zdimi s lovom)...
|
|
|
08.02.2006., 10:28
|
|
pojmeta
Registracija: Jan 2006.
|
a nije loše ni imati mir nad glavom 
|
|
|
08.02.2006., 19:40
|
|
.
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
pojmeta kaže:
a nije loše ni imati mir nad glavom 
|
od kad sam ga izgubila više ga cijenim
drugi su ti podijelili dobre savjete
raspitaj se kod predstavnika stanara, susjeda, tko je upravitelj
na koncu svega nije zadnji kat ni najlošija stvar
ideja o dizanju kosog krova gdje bi se napravili stanovi je dobra
prodajom tih stanova može se vratit kredit potreban za izgradnju
možeš i sama kupit prostor iznad sebe
samo pitanje je statike, da li zgrada može podnjet taj teret
to se željelo napraviti na puno ZG zgrada, samo nisu mogli dobiti dozvole baš zbog statike
|
|
|
08.02.2006., 23:56
|
|
tonkica palonkica frr
Registracija: Nov 2005.
|
Mi zivjeli godinama, bilo super, malo vruce ljeti... a onda je krov poceo pustati a susjedi su nas ignorirali jer, j... ga, njima nije curilo. Natezali smo se sa cijelom zgradom, kumili, molili, prijetili, posvadjali se sa starim prijateljima, sve ne bi li se naslo rjesenje. Konacno su nam digli neku konstrukciju, drvene grede i krov pa se voda slijeva van zgrade (nisu izgradili stan, nema novaca, nema dozvola...). Ali je pocelo curiti na drugom mjestu...
Moj savjet ti je da nastavis gledati i traziti i da si kupis nesto drugo.
|
09.02.2006., 09:08
|
|
svakom loncu poklopac
|
odustala sam, ne čak zbog krova nego zato jer to nije bilo to. nisam se vidjela u njemu i odustala. ipak 5 neprospavanih noći donese neki zaključak  .
|
09.02.2006., 09:24
|
|
Najpoznatiji vorum deda
Registracija: Nov 2003.
|
Kupi stan i postavi krov o svom trošku.
|
29.09.2006., 17:00
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2003.
|
Ravni vs. klasični krov (savjeti, cijene, izvođači..)
Dvoumim se oko izvedbe krova na budućoj kući.
Svaka pametna je dobrodošla.
|
|
|
29.09.2006., 19:41
|
|
nisam ja - it iz Tazzz
Registracija: Jul 2006.
|
od starog frend je napravio kuću s ravnim krovom i lik je tolko pizdio jer mu je bilo jebeno vruće, sparno i odvratno...da je prije par godina morao staviti normalni krov.. a to ga je bome koštalo... jedino ak ne namjeravaš imati 3-4 unutarnje jedinice klime...i btw... po zimi ti pada snijeg i kiša koji ti se zadržavaju na njemu ... al po ljetu krepavaš... tak da...klasični krov
|
29.09.2006., 21:51
|
|
is watching over you
|
Kosi krov definitivno. Puno je zahvalniji za izvedbu i za održavanje.
Kod ravnog krova je problem izolacija, koja ako se ne napravi dobro, radi probleme za sve vijeke vjekova, te je sanacija vrlo komplicirana i zahtjevna.
Kod kosog krova sve se svodi na promjenu crijepa. A kosi krov mi je i puno ljepši 
|
29.09.2006., 22:39
|
|
drvcošiljac
Registracija: Jul 2003.
|
Kosi!!!!
|
|
|
30.09.2006., 07:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
darkNess(ie) kaže:
od starog frend je napravio kuću s ravnim krovom i lik je tolko pizdio jer mu je bilo jebeno vruće, sparno i odvratno...da je prije par godina morao staviti normalni krov.. a to ga je bome koštalo... jedino ak ne namjeravaš imati 3-4 unutarnje jedinice klime...i btw... po zimi ti pada snijeg i kiša koji ti se zadržavaju na njemu ... al po ljetu krepavaš... tak da...klasični krov
|
hrpa gluposti...
i jedna i druga vrsta krova kad se pravilno izvedu funkcionalni su u potpunosti... cijenom su tu negdje, pa se odluka o izboru uglavnom svodi na estetiku ili je uvjetovana nečim drugim...
ravni krov: AB ploča ili FERT + termo izolacija (min 10 cm) + hidroizolacija + limeni opšavi...
kosi krov: drvena potkonstrukcija + izolacija + pokrov + limeni opšavi...
u varijanti kosog krova kad se mora napraviti AB ploča pod drvenu podkonstrukciju, značajno povećava troškove i u ovoj varijanti kosi krov je skuplji 50-tak %...
Danijel
www.urban.hr
|
|
|
30.09.2006., 08:17
|
|
is watching over you
|
Ono što si napisao za cijenu i konstrukciju, slažem se.
Ali, ako se odlučuješ za visoko potkrovlje onda ti je cijena tu negdje (veći su troškovi kasnije za zagrijavanje potkrovlja, ali možeš dodatno staviti spušteni strop da to umanjiš)... A izvedba kosog krova iznad samo tavanskog prostora je skuplja za cijelu jednu krovnu konstrukciju ali ti otvara mogućnost izvedbe dodatnih prostorija na tavanu, što isto nije za baciti i svakako se isplati o tome barem razmisliti. Ako ništa, uvijek imaš gomilu prostora za odložiti višak stvari i kutija.
Moje skromno mišljenje, ponavljam, uvijek će biti kosi krov.
GuardianAngel
https://www.forum.hr
|
30.09.2006., 13:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
doc_1 kaže:
Dvoumim se oko izvedbe krova na budućoj kući.
Svaka pametna je dobrodošla.
|
meni osobno je sta se tice estetika i jedan i drugi potencijalno jako ljep..naravno kak se napravi..ono sta radi codegun mi je recimo ljepo, al isto tako mozes napraviti i u varijanti kosog krova kucu i ona isto moze bit jako ljepa..
ono sta se meni ne svidja kod ravnih krovova je da vecinom nisu napusteni od vanjskog zida pa je fasada kod svake kise konstantno mokra i brze se postari, plus stalno poljeva i klupcice pa se ljepo sljeva prljavstina pa imas dve dugacke crte ispod njih (vjerovatno rjesiv problem odabirom odgovarajucih klupcica)..
jos sta mi se ne svidja je sta nemas tavan..
i ovo sta se tice topl. izolacije djelomicno stoji..kod ljetnih vrucina najznacajniji faktor je ventilarani krov kojeg mozes imati i kod jednog i drugog ali kod kosog je tu jos najcesce jos preko 2 m zracnog prostora do prve deke sta isto znaci..al i u jednom i drugom slucaju bez klime nema pomoci..
nadalje, ako ti ravni krov promoci to ces primjetiti tek nakon sta ti cijelu deku ispod njega pretvori u smjesu pola vode pola betona  ....
sve su to vise potencijalne mane nego stvarne al ajde..
za cijene ne znam..pretpostavljam da su tu negdje oba dva
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:57.
|
|
|
|