Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori parlamentarni 2007

Izbori parlamentarni 2007 Sanader vs. Milanović

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.12.2007., 16:29   #1
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
SDP-ova pogreška?

Osobno mislim da je SDP napravio katastrofalnu grešku prije izbora,ne ulazeći u koaliciju sa HNS-om.Tek sad nakon izbora i rezultata se vidi težina te greške jer bi pomeli HDZ i najvjerojatnije bez problema sastavili novu Vladu.Što mislite jeli rukovodstvo SDP-a bilo presamouvjereno u samostalnu pobjedu i jesu li zapravo predizborne ankete "prevarile" SDP,koje su konstantno donosile vijesti kako je SDP u blagoj prednosti pred HDZ-om?
zeljko_ri is offline  
Old 12.12.2007., 16:33   #2
Sinbad
Registrirani korisnik

Sinbad Avatar

Registracija: Apr 2003.
Neka im to bue pouka za slijedeće izbore. HDZ se u ovoj zemlji jedino može skinuti na taj način.
Sinbad is offline  
Old 12.12.2007., 16:46   #3
baka
hakerica

baka Avatar

Registracija: Mar 2003.
Jest, jedna od velikih pogrešaka je bilo odbijanje koaliranja s HNS-om.
No, tu se našlo nekoliko usijanih glava, s ogromnim dozama arogancije i bahatosti:
1. Sjeća li se netko kako se HNS javno "prijetio": da s SDP-om, ali Čačića za premijera?
2.Netko u SDP-u nerazumno je pak "jahao" i isticao Jurčića.
3. Odjednom grom iz vedra neba: more šalili smo se nije Jurčić, nego Milanović..... i t.d. i t.d.
Umjesto da su pokušali u četiri ili više očiju malo šurovati jedni s drugima, bez isticanja budućeg premijera, oni su gubili dah na svađanje s HDZ-o, točnije Milanović sa Sanaderom.Da ne govorim o mogućnosti šuškanja sa zeleno/žutima, manjinama i sl. Sve iza očiju javnosti, ali bi efekti bili veliki.
Ovako su mislili: možemo sami, ankete su im dizale "rep" i.... tko visoko leti, nisko pada!
Bare kaže:A sto je politika? Nacin da najinteligentniji, najobrazovaniji i najsposobniji ljudi drustva stvore blagostanje za siroke mase. Zato po meni trebamo imati povjerenja u sve nase politicare, postivati ih i vjerovati da rade za nase dobro. Bez obzira na stranku. ....
baka is offline  
Old 12.12.2007., 16:49   #4
FORUMASH78

FORUMASH78 Avatar

Registracija: Aug 2005.
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Osobno mislim da je SDP napravio katastrofalnu grešku prije izbora,ne ulazeći u koaliciju sa HNS-om.Tek sad nakon izbora i rezultata se vidi težina te greške jer bi pomeli HDZ i najvjerojatnije bez problema sastavili novu Vladu.Što mislite jeli rukovodstvo SDP-a bilo presamouvjereno u samostalnu pobjedu i jesu li zapravo predizborne ankete "prevarile" SDP,koje su konstantno donosile vijesti kako je SDP u blagoj prednosti pred HDZ-om?
Da, bila je to greška. Ali tko zna, možda su to i htjeli u SDP, ali je HNS imao prevelike zahtjeve (da na primjer da što više svojih kandidata utrpa na izborne liste iako realno na toliko nemaju pravo) pa su odustali. Mi to vjerojatno nećemo nikad znati.
Old 12.12.2007., 16:59   #5
casio
Klonovi,zaobiđite me!

casio Avatar

Registracija: May 2007.
Najveća greška SDP-a je što u vrijeme predizborne kampanje nisu šutjeli.
Samo du su šutili, dobili bi izbore bez jebemti i bili bi sigurno pobjednici izbora.
Srećom pa nisu šutjeli.
Old 12.12.2007., 17:02   #6
teta-elza
Registrirani korisnik

teta-elza Avatar

Registracija: Nov 2007.
zrinka bardic je po milanovicem rijecima,prije par minuta objavio htv, anita malenica komentira- je kriva za izborni poraz. niovinari predvidjaju da mu na slijedecoj konvenciji partije ne gine velicanstveni vritnjak. hm
teta-elza is offline  
Old 12.12.2007., 17:10   #7
® LUCKY ®
~ Dum Spiro, Spero ~

® LUCKY ® Avatar

Registracija: Jul 2007.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku ® LUCKY ® Pošalji poruku preko AIM korisniku ® LUCKY ® Pošalji poruku preko MSN korisniku ® LUCKY ® Pošalji poruku preko Yahoo korisniku ® LUCKY ® Pošalji poruku preko Skype korisniku ® LUCKY ®
Zoran Milanović su potpuno gubi u svemu ovome i dokazuje svoju nezrelost za vođenje jedne političke stranke. Pitam se kako bi tek taj čovjek izgledao, da je SDP dobio povjerenje birača da formira novu vladu???
Mislim kako je zaslužio, da otiđe u mirovinu i na našu sreću imat ćemo jednog mutnog političara manje.
Sada mi je i jasno zašto ga je pokojni Ivica Račan marginalizirao i tko ne bi kada shvati kakva je osoba u stvarnosti.
® LUCKY ® is offline  
Old 12.12.2007., 17:13   #8
Maranz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Kao sto pisem od kad je slinavac postao predsjednik SDP-a,,,najveca pogreska je ZORAN MILANOVIC!!!!
Maranz is offline  
Old 12.12.2007., 17:29   #9
sagi
Registrirani korisnik

sagi Avatar

Registracija: Jul 2006.
Quote:
nije nuzno da bi rezultati bili bolji ili isti..
naime,znam ljude koji su glasali za SDP,ali im se Cacic i Pusicka gade(teska rijec,ali njihova),tako da vjerojatno ne bi glasali za koaliciju jer ne zele da Cacic ima preveliku i prevaznu ulogu u eventualnoj Vladi(naime,kad ste u koaliciji,smatra se da su obje stranke podjednako vazne i imaju jednaka prava,bez obzira na to koliko njihivih ljudi zaista sjedi u Saboru)..takodjer je pitanje kako bi neki ljevicari iz SDP-a gledali na neoliberalisticke stavove HNS-a..
s druge strane,neki HNS-ovci ne zele glasati za SDP iz principa i zbog malo previse ljevicarskih uvjerenja koje je SDP iznosio..
a stanje u drzavi ipak nije bilo toliko antiHDZ-ovsko kao 2000..
tako da je sad to sve u sferi,sta bi bilo,da je bilo..
sagi is offline  
Old 12.12.2007., 17:33   #10
Unimatrix001
U samoizolaciji

Quote:
Po mojem mišljenju to nije nikakva greška,jer HNS je jedna stranka,a SDP druga stranka.Te dvije stranke nisu jedna stranka.
Zašto bi SDP išao u predizbornu koaliciju sa HNS-om,koji sam sebe naziva liberalnim demokratima?
Ne mislim da je vodstvo SDP-a bilo samouvjereno jer prednost koju je SDP tada imao u anketama nije bila veća od 5-6%,a to nije neka velika razlika koja bi SDP-u osigurala pobjedu.
Unimatrix001 is offline  
Old 12.12.2007., 17:40   #11
Unimatrix001
U samoizolaciji

Quote:
baka kaže: Pogledaj post
Jest, jedna od velikih pogrešaka je bilo odbijanje koaliranja s HNS-om.
No, tu se našlo nekoliko usijanih glava, s ogromnim dozama arogancije i bahatosti:
1. Sjeća li se netko kako se HNS javno "prijetio": da s SDP-om, ali Čačića za premijera?
2.Netko u SDP-u nerazumno je pak "jahao" i isticao Jurčića.
3. Odjednom grom iz vedra neba: more šalili smo se nije Jurčić, nego Milanović..... i t.d. i t.d.
Umjesto da su pokušali u četiri ili više očiju malo šurovati jedni s drugima, bez isticanja budućeg premijera, oni su gubili dah na svađanje s HDZ-o, točnije Milanović sa Sanaderom.Da ne govorim o mogućnosti šuškanja sa zeleno/žutima, manjinama i sl. Sve iza očiju javnosti, ali bi efekti bili veliki.
Ovako su mislili: možemo sami, ankete su im dizale "rep" i.... tko visoko leti, nisko pada!
Pa što onda ako je Milanović htio izazvati Sanadera na sučeljavanje do kojega nikada nije došlo jer Sanader to nije htio?To je greška SDP-a?Ne bih rekao.
SDP bi i ubuduće morao sam provjeravati svoj rejting na izborima ako je stranka koja se bori za vlast.
Mislim da je SDP ove izbore praktički izgubio zbog nekih vanjskih i unutarnjih faktora koji mu nisu išli nimalo u prilog.Vanjski faktori su mediji pod utjecajem HDZ-a (TV,novine,tzv. nezavisni mediji,"ugledni" novinari i sl.),a unutarnji faktori su neangažiranost pojedinih političara SDP-a u kampanji (npr. Bandić),Arlovićevo neprihvaćanje da bude kandidat u 4. izbornoj jedinici.
I ono što mislim da je najlošije i objektivna odgovornost SDP-a i što su si najviše sami krivi je KATASTROFALNA ORGANIZACIJA u manjim gradovima i manjim mjestima gdje je SDP prošao jako loše.Državni izbori se ne dobivaju u samo velikim gradovima.
Unimatrix001 is offline  
Old 12.12.2007., 17:42   #12
Purgal
U samoizolaciji

Purgal Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
Unimatrix001 kaže: Pogledaj post
Po mojem mišljenju to nije nikakva greška,jer HNS je jedna stranka,a SDP druga stranka.Te dvije stranke nisu jedna stranka.
Zašto bi SDP išao u predizbornu koaliciju sa HNS-om,koji sam sebe naziva liberalnim demokratima?
Ne mislim da je vodstvo SDP-a bilo samouvjereno jer prednost koju je SDP tada imao u anketama nije bila veća od 5-6%,a to nije neka velika razlika koja bi SDP-u osigurala pobjedu.
Jedina ozbiljna greska kada su te dve stranke u pitanju je uopce njihovo postojanje u ovoj drzavi !
Purgal is offline  
Old 12.12.2007., 17:43   #13
Unimatrix001
U samoizolaciji

Quote:
sagi kaže: Pogledaj post
nije nuzno da bi rezultati bili bolji ili isti..
naime,znam ljude koji su glasali za SDP,ali im se Cacic i Pusicka gade(teska rijec,ali njihova),tako da vjerojatno ne bi glasali za koaliciju jer ne zele da Cacic ima preveliku i prevaznu ulogu u eventualnoj Vladi(naime,kad ste u koaliciji,smatra se da su obje stranke podjednako vazne i imaju jednaka prava,bez obzira na to koliko njihivih ljudi zaista sjedi u Saboru)..takodjer je pitanje kako bi neki ljevicari iz SDP-a gledali na neoliberalisticke stavove HNS-a..
s druge strane,neki HNS-ovci ne zele glasati za SDP iz principa i zbog malo previse ljevicarskih uvjerenja koje je SDP iznosio..
a stanje u drzavi ipak nije bilo toliko antiHDZ-ovsko kao 2000..
tako da je sad to sve u sferi,sta bi bilo,da je bilo..
I još k tome kada se uzme u obzir i malen broj izišlih birača,do promjena u ovoj zemlji teško da će doći.
60-tak posto izišlih birača je premalen broj da bi se ostvarile promjene u Hrvatskoj.
Unimatrix001 is offline  
Old 12.12.2007., 17:43   #14
Unimatrix001
U samoizolaciji

Quote:
Purgal kaže: Pogledaj post
Jedina ozbiljna greska kada su te dve stranke u pitanju je uopce njihovo postojanje u ovoj drzavi !

Jesi smiješan lik!
Unimatrix001 is offline  
Old 12.12.2007., 18:02   #15
zeljko_ri
Registrirani korisnik

zeljko_ri Avatar

Registracija: Oct 2007.
Ja osobno sam glasao za HNS ali ne zato što se ne slažem sa SDP-ovim programom već sam znao da bez jakog HNS-a nema ni moguće koalicije lijevice.A vjerujem da su tako i mnogi razmišljali.Većina SDP-ovih glasača je znalo da će koalirati sa HNS-ovicima i obratno,tako da mislim da nije problem u nekoj netrpeljivosti ili neslaganju između te dvije stranke.Mislim da problem lijevog centra je što ima nekoliko većih stranaka,dok kod HDZ nema problema.HDZ je ostalu desnicu marginalizirao i tako otvorio sebi širom vrata.A jedan od primjera je plašeći HSP-ove glasače da je glas za HSP zapravo glas za SDP....
zeljko_ri is offline  
Old 12.12.2007., 18:04   #16
Maranz
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2007.
Quote:
Pa što onda ako je Milanović htio izazvati Sanadera na sučeljavanje do kojega nikada nije došlo jer Sanader to nije htio?To je greška SDP-a?Ne bih rekao.
SDP bi i ubuduće morao sam provjeravati svoj rejting na izborima ako je stranka koja se bori za vlast.
Mislim da je SDP ove izbore praktički izgubio zbog nekih vanjskih i unutarnjih faktora koji mu nisu išli nimalo u prilog.Vanjski faktori su mediji pod utjecajem HDZ-a (TV,novine,tzv. nezavisni mediji,"ugledni" novinari i sl.),a unutarnji faktori su neangažiranost pojedinih političara SDP-a u kampanji (npr. Bandić),Arlovićevo neprihvaćanje da bude kandidat u 4. izbornoj jedinici.
I ono što mislim da je najlošije i objektivna odgovornost SDP-a i što su si najviše sami krivi je KATASTROFALNA ORGANIZACIJA u manjim gradovima i manjim mjestima gdje je SDP prošao jako loše.Državni izbori se ne dobivaju u samo velikim gradovima.
Hi,hi,,"vanjski"i "unutarnji",,,izgubio je kako kazes zbog vanjskih i unutarnjih?
Ovaj put faktora?
Maranz is offline  
Old 12.12.2007., 18:11   #17
Purgal
U samoizolaciji

Purgal Avatar

Quote:

Jesi smiješan lik!
Ne, nego za razliku od tebe, realan !

(Gle, npr. kazes "60-tak posto izišlih birača je premalen broj da bi se ostvarile promjene u Hrvatskoj" ! Sada je 60-tak posto premali broj, a kada je na izbore za Mesica izaslo oko 51% onda je to bila premocana vecina !)
Ma nema vam para, sve genije do genija, sa Milanovicem na celu parade (i Zinkom) !
Purgal is offline  
Old 12.12.2007., 18:14   #18
Forexo
U samoizolaciji

Registracija: Nov 2007.
Quote:
Purgal kaže: Pogledaj post
Ne, nego za razliku od tebe, realan !

(Gle, npr. kazes "60-tak posto izišlih birača je premalen broj da bi se ostvarile promjene u Hrvatskoj" ! Sada je 60-tak posto premali broj, a kada je na izbore za Mesica izaslo oko 51% onda je to bila premocana vecina !)
Ma nema vam para, sve genije do genija, sa Milanovicem na celu parade (i Zinkom) !
...ma sto se uopce i zamaras sa tim zoharom koja ne zna zbrojiti dva i dva...
Forexo is offline  
Old 12.12.2007., 18:15   #19
alfa mužjak
Registrirani korisnik

alfa mužjak Avatar

Registracija: Feb 2005.
Priznam da bih možda glasao za SDP da nisu s Pusićkom u dealu.
Čak sam i siguran skoro da ću tako postupit na slijedećim izborima. Jer 8 godina u kontinuitetu je dosta. Za svakoga.
alfa mužjak is offline  
Old 12.12.2007., 18:17   #20
Purgal
U samoizolaciji

Purgal Avatar

Quote:
Ovo se vjerovatno salis, jer bez medija (svioh vrsta) koji su oko 80% lazljivi, potkupljeni, ljevicarski, SDP i HNS vec odavno ne bi ni postojali na politckoj sceni !
Bilo bi zanimljivo kada bi nabrojio te medije pod HDZ utjecajem. Ali ako se upustis u tako nesto spomeni i one koji su pod uticajem ljevice i posebno druga Mesica.
Purgal is offline  

Pravila postanja