Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Star Trek Fan Club

Star Trek Fan Club Resistance is futile.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.04.2008., 23:19   #1
Koju bi jednu stvar iz star treka voljeli da postoji?

bok, evo gledam profile i tvoj mi se cini ok, pa eto ako si za dopisivanje javi se moze? znaci samo jednu stvar smijete odabrat, sta bi vi odabrali? znaci putovanje svemirom war brziniama, holodeke, postojanje rasa,i tako dalje
Mislim da bi ja holodek, e da ili onu stvar sto je spock imo na nogama kad je spasio kirka kad je padao s litice pa da je letio , to mi super
famozni is offline  
Old 23.04.2008., 23:44   #2
kome ti to o dopisivanju oO
holodek number 1! bez konkurencije
Depressed is offline  
Old 24.04.2008., 09:47   #3
Za sebe bih volio holodeck,ali za mankind,što bi se je li reklo,bi volio starshipe.Tako da moremo otić i u najudaljenija područija galaksije i tamo se posrat.Ko što smo se po Zemlji izasrali i već je poprilično sjebali.
obersoldat is offline  
Old 24.04.2008., 09:52   #4
Replikatore. Samo to bi kompletno promijenilo funkcioniranje svijeta (na bolje nadam se).
Old 24.04.2008., 10:50   #5
Holodeck. Onda u njemu mogu dobiti sve što mi padne na pamet, uključujući i replikatore.

Jedino što ne mogu dobiti su generatori energije potrebne za rad holodecka, ali još se nadam da će oni raditi na zrak.
Old 24.04.2008., 11:20   #6
definitivno replikatore
Old 24.04.2008., 15:19   #7
USS Thunderchild Akira klase.

I holodek za osobnu upotrebu...
Old 24.04.2008., 23:38   #8
The Borg...
horus is offline  
Old 25.04.2008., 14:13   #9
T'pol...
I warp drive, ali zadovoljio bi se i impulsnim pogonom
Old 25.04.2008., 14:39   #10
Teleporter...
Old 26.04.2008., 01:53   #11
replikator, samo što mi kod njih nije jasna jedna stvar. često likovi kritiziraju okus neke hrane ili pića i uspoređuju ih s pravom stvari, a replikator ''stvara'' (il šta već radi (oponaša? replicira?)) molekularni sastav tvari, ne? Pa kak onda dvije molekule iste tvari mogu imat različit okus ako je prvobitno unesen sastav iste hrane?

Šta je ipak slabija kvaliteta onoga što je stvoreno replikatorom?
Old 26.04.2008., 10:07   #12
pa ne mislim da je slabija kvaliteta - nego replikator radi uvijek po istom receptu pa valjda dosadi. doma uvijek malo drukcije ispadne, ne? svi volimo bash maminu kuhinju.

i ontopic ja bi teleport
pa bi onda vid'li put oko svijeta za 80 dana, heh.
neve_ergosum is offline  
Old 26.04.2008., 10:13   #13
a kako je moguće da od dva puta kad nešto kuhaš sa istim sastojcima ispadne drugačije

a što bih volio iz Star Trek svemira, Orion slave woman
Old 26.04.2008., 10:20   #14
ja bi teleporter ajmeeeeeeeeeee najstvar na svijetu...
Old 26.04.2008., 12:06   #15
Quote:
Playgirl88 kaže: Pogledaj post
replikator, samo što mi kod njih nije jasna jedna stvar. često likovi kritiziraju okus neke hrane ili pića i uspoređuju ih s pravom stvari, a replikator ''stvara'' (il šta već radi (oponaša? replicira?)) molekularni sastav tvari, ne? Pa kak onda dvije molekule iste tvari mogu imat različit okus ako je prvobitno unesen sastav iste hrane?

Šta je ipak slabija kvaliteta onoga što je stvoreno replikatorom?
Replikator ne stvori identičan sastav hrane. On samo aproksimira molekularne sastojke unutra. Zato jer je pravu stvar teško izvesti. Recimo on može replicirati gromadu soli bez problema, jer je to beskonačna rešetka Na+, Cl- u svim smjerovima, ali jedna pečena kokoš sadrži puno više od toga.

Da, objašnjenje se kosi s tim što teleporter uspješno teleportira čovjeka. Ako teleportira čovjeka (njegovu psihu, dakle trenutni sinaptički ustroj u glavi), hranu i što sve ne, onda bi i replikator trebao replicirati savršenu pečenu kokoš.

Na to očito nisu mislili.
Old 26.04.2008., 12:37   #16
Q-a
markec is offline  
Old 27.04.2008., 11:13   #17
Quote:
MiG 0 kaže: Pogledaj post
USS Thunderchild Akira klase.

I holodek za osobnu upotrebu...
šta ti je to osobna upotreba? bi imao crnku i plavušu unutra??
k-kekec is offline  
Old 28.04.2008., 12:58   #18
Quote:
Ranma 1/2 kaže: Pogledaj post
a kako je moguće da od dva puta kad nešto kuhaš sa istim sastojcima ispadne drugačije
zato što doma radiš s prstohvatima, a ovaj radi s molekulama/atomima...
no dobro, priznam, meni ispadne malo drukcije jer nisam stroj i volim eksperimentirat

uostalom, oni bi i doma trebali imat te iste replikatore... pa se ispostavlja da oni mozda doma mogu uprogramirat drugi recept al zašto ne nose onda te stickove s programima sa sobom to ne znam...uf...
neve_ergosum is offline  
Old 28.04.2008., 21:32   #19
Quote:
neve_ergosum kaže: Pogledaj post
al zašto ne nose onda te stickove s programima sa sobom to ne znam...uf...
pa da.. Staviš si na usb šta ćeš jest za ručak..
Old 28.04.2008., 22:03   #20
Holodek, replikator, warp pogon, teleporter, različite aliene, shapeshiftere i sl. - čisto da život bude raznolik, spravice koje ima teta Chrusher u sickbay, holograme nosive u džepu, štitove, računalo koje prima voice naredbe i na njih odgovara...ma ajde sve!

Ali prije svega - DATU!

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:48.