Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.05.2008., 12:27   #1
Srpska pravoslavna gimnazija u Zagrebu

da li je istina da postoji takva škola u Zagrebu? Pa tko upisuje takvu školu?
Vidjela sam ju na popisu gimnazija kad sam gledala u koju školu upisati dijete.
nika35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 12:31   #2
Nejvjerujem...Ja nikad nisam čula.
Miss Coffee is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 12:47   #3
ni je nisam vjerovala, ali fino sve piše, znači da postoji. Moguće, jer postoje i druge manjinske škole. Mislila sam da je netko od vas nešto čuo.
nika35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 14:04   #4
http://www.srpskagimnazija-zg.org/ucenici.html

Većina djece potiče iz siromašnih porodica i trenutno od svih učenika naše gimnazije samo su dva roditelja u radnom odnosu. Sve su to problemi koji ite- kako utiču na raspoloženje djece. Škola sve čini da djeci olakša činjenično veoma teško stanje. Obezbeđen im je besplatan smještaj u đačkim domovima, besplatna ishrana, besplatni udžbenici i sav potrebni školski materijal, besplatna godišnja karta za javni prevoz. Nekoliko puta u godini odvoji se nešto i za dječije lične troškove. Škola se isto tako brine za odijevanje učenika, nabavku higijenskih sredstava, lijekova itd. Najkraće, sve činimo da djeci olakšamo veoma teško stanje.

ovo je koma
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 14:12   #5
zašto je koma ako pomažu siromašnim učenicima?

Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 14:16   #6
možda mi nije koma to što im škola pomaže, nego to što im uopće treba pomoć u nabavci higijenskih sredstava, recimo, iako već ne plaćaju smještaj hranu prijevoz knjige - što su onako dosta velike stavke u budžetu? pa sam zato stavila tužnog smajlića? šta ti misliš
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 14:19   #7
pa takve djece ima masu, mislim da ovakva pomoć zaslužuje ovakvog smajlića

ali očito ovisi iz kojeg kuta gledaš

Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 18:07   #8
Quote:
nika35 kaže: Pogledaj post
da li je istina da postoji takva škola u Zagrebu? Pa tko upisuje takvu školu?
Vidjela sam ju na popisu gimnazija kad sam gledala u koju školu upisati dijete.
Zašto se čudiš?
Old 23.05.2008., 21:32   #9
Moram priznat da mi je čudno, nhe, ne po nacionalnom pitanju, u Zagrebu samznala da postoje škole nacionalnih manjina ali ova me iznenadila iz jednog razloga- šta će učenik nakon te škole u Zagrebu?
nika35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 21:35   #10
upisati fakultet? kao i nakon svake druge gimnazije.
Old 23.05.2008., 22:21   #11
Pitam se da li će moći na fakultet, budući da koliko vidim,to su djeca iz skromnih i siromašnih obitelji povratnika, bojim se da im roditelji neće biti u mogućnosti financijski pomoći, lako je sad kad su im svi, baš svi troškovi pokriveni...eto, samo to sam se pitala, znamo da je s gimnazijom vrlo teško naći zadovoljavajući posao, a nemojmo se zavaravati, sa ovom gimnazijom bit će i puno težetako nešto u Zagrebu.
nika35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 22:44   #12
ako drze dobar prosjek na studiju imaju pravo na drzavnu stipendiju
Nakamura Kumiko is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2008., 23:57   #13
Question

i meni je bilo čudno,al ono...ima i nešto slično za muslimane...tak da...svako ima pravo na svoj izbor...
keyka is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2008., 17:11   #14
Quote:
nika35 kaže: Pogledaj post
Pitam se da li će moći na fakultet, budući da koliko vidim,to su djeca iz skromnih i siromašnih obitelji povratnika, bojim se da im roditelji neće biti u mogućnosti financijski pomoći, lako je sad kad su im svi, baš svi troškovi pokriveni...eto, samo to sam se pitala, znamo da je s gimnazijom vrlo teško naći zadovoljavajući posao, a nemojmo se zavaravati, sa ovom gimnazijom bit će i puno težetako nešto u Zagrebu.
Pa neće on poslije gimnazije ići raditi! Prvo će fakultet upisati, a uvijek postoje i stipendije...tako da ne vidim razlog nekom čuđenju
Old 24.05.2008., 17:20   #15
Quote:
sara tancredi kaže: Pogledaj post
mislim da ovakva pomoć zaslužuje ovakvog smajlića
tužnić nije bio zbog pomoći nego zbog situacije!

jebote, ko da pričam.. srpski.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2008., 17:49   #16
ako imamo katoličke gimnazije, gimanzije sestara milosrdnica, muslimansku medresu, stvarno ne znam zašto je ovo čudno.

pa vani je pola škola s pridjevom neke religije. meni je to glupo, ali nije čudno.
teniska loptica is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2008., 20:48   #17
Quote:
alexxx kaže: Pogledaj post
tužnić nije bio zbog pomoći nego zbog situacije!

jebote, ko da pričam.. srpski.
hmm..ajmo još jedanput...polagano...skužila sam od tvog prvog posta na šta si točno mislila..moj prvi post je bio ironija..na temi o kojoj se piše o postojanju pravoslavne gimnazije ti uletiš s tom "situacijom"...poveznica?

ako ćeš bolje razumjeti, mogu ti napisati i na srpskom

Odgovori s citatom
Old 25.05.2008., 14:07   #18
u prvom postu piše "tko upisuje takvu školu". dal sad vidiš poveznicu?
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2008., 19:05   #19
prvi put cujem za tu skolu
trance_energy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2008., 08:58   #20
Quote:
teniska loptica kaže: Pogledaj post
ako imamo katoličke gimnazije, gimanzije sestara milosrdnica, muslimansku medresu, stvarno ne znam zašto je ovo čudno.

pa vani je pola škola s pridjevom neke religije. meni je to glupo, ali nije čudno.
Znam da postoje katoličke, muslimanske, talijanske, mađarske.....škole u Zagrebu, začudila sam se jer mislim da je djeci koja završe ovu školu bez fakulteta jako teško naći posao u Zagrebu, stipendije ionako neće dobit svi, ipak, stipendiju treba zaslužit odličnim ocjenama, ne vjerujem da bi svi od reda imali pravo na nju. Tko su predavači u takvim školama? Da li su to pripadnici nacionalnih manjina ili to nije uvijet?
nika35 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:04.