Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2008., 00:46   #1
Cous-cous

volim jesti cous-cous, ali ga obično jedem za doručak ili večeru....bolji mi je od grisa, pa ga jedem s medom...

znam da ga neki pripremaju kao prilog za ručak, slano, ali kako?
zanima me kako ga vi pripremate, jer meni nikakve ideje ne padaju na pamet...možda neki umak od mesa ili slično, povrće...kao zamjena za rižu jer je ne volim....svi prijedlozi dobrodošli...tnx
Old 19.06.2008., 01:14   #2
bog. ja ga znam, nisam vec dugo, pripremit sa teletinom. onako....izdinstas luk i meso i dodas prethodno "skuhani" cous-cous. pod navodnicima je zato sto ga ne kuham vec ga samo prelijem sa vrucom vodom i pustim 5-10 minuta da nabubri.
u maroku i na cijelom bliskom istoku ga kuhaju na pari u posebnoj posudi iznad mesa tako da upije one mirise od mesa.....ajme.....prstici mi se pletu. najbolje da idem lec. laku noc.
gotovanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2008., 13:58   #3
zdinstaš malo kapulice, pa na to malo ribane mrkve, malo tofua, cous-cous. začini po guštu.

šta, samo ga skuhaš pa s medom? nikad mi ga nije palo na pamet jest u slatkoj varijanti.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2008., 14:31   #4
to mi je umjesto grisa, jer mi je puno bolji...skuham ga s mlijekom, oko 4 min, i na kraju dodam med da bude slatko...savršeno za doručak ili večeru...
Old 19.06.2008., 15:23   #5
probat ću
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2008., 23:50   #6
u bilo šta u šta bi stavila rižu moš stavit kus-kus. ja ga još radim i vako, brzo jako gotovo:
na malo maslinovog popirjam luk i češnjak. dodam na kockice narezan dimljeni tofu, malo ostavim, dodam popareni kus-kus, koju žlicu soja sosa i to je to. ak sam dobre volje napravim još nešto uz to. ak ne - uz salatu to je sasvim ok kao obrok.

i, jebo vas cous-cous
ja jedem kus-kus.
Old 20.06.2008., 13:31   #7
allexis, probala. fino.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2008., 11:37   #8
Ja sam nešto opako zeznula, ali meni je to bilo nejestivo. Samo sam ga skuhala i ocijedila, trebao je biti prilog mesu u umaku. Uglavnom - ravno u wc. Nisam ga nikad prije probala, očito to meni ne paše.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2008., 12:34   #9
preveč si ga kuhala. tj. nisi trebala uopće kiuhat, nego pofurit s vrućom vodom. a, čuj...nije baš da ima neki okus inače..to je k'o riža..da ksuhaš rižu bez ikakvih začina i dodataka isto bi ti bila fuj.....
Old 26.06.2008., 00:47   #10
Ma riža mi je super, i obična i smeđa. Ako je bez ičega bar ima neutralni okus, ovo je imali neki skroz grozan okus. Ne znam, možda se ohrabrim probati još jednom, možda je problem u kuhanju.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2008., 03:04   #11
al nemaš šta cijedit. on treba popit svu vodu.

il ga ja krivo radim.
alexxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2008., 23:01   #12
Quote:
lahor kaže: Pogledaj post
Ma riža mi je super, i obična i smeđa. Ako je bez ičega bar ima neutralni okus, ovo je imali neki skroz grozan okus. Ne znam, možda se ohrabrim probati još jednom, možda je problem u kuhanju.
Mislim da ti nije problem u kuhanju već u onom šta mi kupujemo pod cous cous.odnosno to je c-c samo šta TO pakiraju ko zna di i kako pa to brodovima dolazi do nas i putem kupi vlagu i bog te pita šta još i onda c-c dobije onaj grozan okus/miris po ljakotini.
Probala sam nekoliko puta c-c kojeg je donio lik iz svoje domaje i to je nešto čist drugo.
Kupovala sam ga u raznim dućanima,razna pakiranja i uvijek mi je imao manje ili više taj ljaaaak okus

btw. zna li ko di ima kupit quinou u Zg
Old 28.06.2008., 13:35   #13
Quote:
mujsapujsa kaže: Pogledaj post
quinou
quinou? misliš kvinoju? u dućanima zdrave hrane (bio&bio)
Old 11.07.2008., 19:52   #14
Meni je uper onaj kus kus iz DM-a. Ima predivan okus i najčešće ga jedem uz piletinu u umaku od gljiva i vrhnja. Njami.
Maslina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2008., 15:37   #15
uz meso u umaku (bilokoje,.. piletina, teletina,..)... uz povrce u umaku.. kupujem onaj iz dm-a
Old 16.07.2008., 08:48   #16
Ja ga radim i na salatu sa rajčicom, paprikom, krastavcem i feta sirom. Ulje, ocat, sol, papar i malo bosiljka,...
WhiteWillow is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:55.