Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Na rubu znanosti

Na rubu znanosti Istraživanja bez granica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.01.2009., 22:21   #1
Ljudi koji ''gase'' žarulje ("street light interference" fenomen)

za početak da opišem na što točno mislim.naime već sam dosta puta imao iskustvo da kad prođem pored uličnih svjetiljki tj javne rasvjete one se upale ili ugase.kad se vraćam sa posla navečer kući kad prođem pored one koja nije upaljena ona se upali.i tako skoro svaki put kad prođem pored nje,od 6 prolazaka 4 puta se upali.drugi slučaj, kad idem pješke pored neke druge ako ne svjetli kad dođem do nje ona se upali a ako svijetli onda se ugasi.e da, svjetiljke nisu jedna pored druge uopće nisu blizu.prije par dana ja i žena hodamo pored HNK(Zagreb)i rasvjeta redi ali dođemo do jedne koja se ugasila kad smo mi prošli.I da odmah kažem ne frcaju mi iskre iz ruku ili tako nešto.
Odgovori s citatom
Old 10.01.2009., 02:40   #2
Smatram da je to slučajnost, i kod mene se to par puta znalo dogodit. Ne vjerujem da je el. energija koju tijelo proizvodi (el. impulsi) dovoljna za uzbudu neke snažnije žarulje.

Offtopic: Potpis ti je krivi. Piše: Bolje se roditi bez sriće nego bez qrca:ako imaš sriće i qrac će narasti. , a trebalo bi pisat valjda: Bolje se roditi bez qrca nego bez sriće:ako imaš sriće i qrac će narasti.

lupus_est is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2009., 19:44   #3
off topic: to sam i mislia ali u brzini pisanja sam zamjenia riječi..

a moguće da je slučajno,a onda je previše slučajnosti u mom slučaju..
Odgovori s citatom
Old 19.01.2009., 13:36   #4
d

gle...
kad sam isao na posa svako jutro (prije neg sam kupio auto, znaci pjesice) , 2 lampe pored crkve u Klostar-Ivanicu, su se izgasile kad bi ja prosao...tak je bilo 5 mjeseci negdje... mozda je bila slucajnost...a mozda i nije
Old 25.01.2009., 20:19   #5
ja isto imam onda tu slučajnost sa tim paljenjem i gasenjem tih uličnih lampi.
meni se to događa svaki put, skoro svaki dan. da sam već navikla na to. ona lampa koja je ugašena kad ja prođem se upali, ako su sve upaljene neka će se ugasiti itd...
jako puno puta stresem ljude kad ih dotaknem...znam da zvući smiješno i možete se smijati koliko oćete ali meni nije smiješno već zbunjujuće!!
ne stresem ih sad sa neznam koliko ampera ali pecneih. naravno ne uvijek ali je ćesto. isto kad znam otvarati vrata od auta zna iskrica frcnuti od elektriciteta. je li to dobro ili loše?? ko zna?? ali mi se događa. čak sam jednom i psa tako uplašila jer sam mu došla i pogladila ga po leđima kad ono elektricitet!! neki put je smiješno
dolores72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2009., 23:11   #6
Quote:
dolores72 kaže: Pogledaj post
ja isto imam onda tu slučajnost sa tim paljenjem i gasenjem tih uličnih lampi.
meni se to događa svaki put, skoro svaki dan. da sam već navikla na to. ona lampa koja je ugašena kad ja prođem se upali, ako su sve upaljene neka će se ugasiti itd...
jako puno puta stresem ljude kad ih dotaknem...znam da zvući smiješno i možete se smijati koliko oćete ali meni nije smiješno već zbunjujuće!!
ne stresem ih sad sa neznam koliko ampera ali pecneih. naravno ne uvijek ali je ćesto. isto kad znam otvarati vrata od auta zna iskrica frcnuti od elektriciteta. je li to dobro ili loše?? ko zna?? ali mi se događa. čak sam jednom i psa tako uplašila jer sam mu došla i pogladila ga po leđima kad ono elektricitet!! neki put je smiješno

to mi se stalno događa tako da na to više ni ne obraćam pažnju.tako se meni i žena trzne malo kad je dodirnem.
Odgovori s citatom
Old 26.01.2009., 12:20   #7
Ja kad izlazim iz auta nema šanse da me ne strefi udar. uvijek zatvaram vrata il laktom il guzicom . gadno je u ljet kad imam kratko na sebi, auu, drma ko ludo.
ulazna vrata od kuće su mi aluminijska i prvo prije otvaranja ispraznim elektricitet tako da se naslonim na metal večom površinom tijela. djeluje.

I kod izlaska iz auta isto praznim tako.
Lindy2008 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2009., 18:54   #8
To je sve normalno. Taj statički elektricitet me drma uglavnom po zimi. Ljeti puno rjeđe.
Trebor01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2009., 23:50   #9
Quote:
penzl kaže: Pogledaj post
to mi se stalno događa tako da na to više ni ne obraćam pažnju.tako se meni i žena trzne malo kad je dodirnem.
Quote:
Lindy2008 kaže: Pogledaj post
Ja kad izlazim iz auta nema šanse da me ne strefi udar. uvijek zatvaram vrata il laktom il guzicom . gadno je u ljet kad imam kratko na sebi, auu, drma ko ludo.
Quote:
Trebor01 kaže: Pogledaj post
To je sve normalno. Taj statički elektricitet me drma uglavnom po zimi. Ljeti puno rjeđe.
Ovako, ovdje je tema nesto sasvim drugo, a ne staticki elektricitet, ako malo procitate post (prvi i ostale). Staticki elektricitet je normalan i ovisi kakvu odjecu nosite. I da, jasno, i mene drma, kao i sve ostale, ali ovdje je nesto drugo u pitanju...

A apropo same teme, bas sam neki dan isao i odjedanput su se lampe ugasile, sve u ulici koliko sam vidio (bio sam na brdu, koje je nakon kojih dvjesto metara padalo, pa nisam vidio sto je sa svjetlima u dolini). I prema meni su isle neke dvije zene. I zbog ovog posta ovdje, bas sam pomislio, kad se sretnemo (i to slucajno kraj lampe), upalit ce se. I sto? Zaista se i upalila. U sebi sam se nasmijao, misleci o ovoj temi. No, upalila se samo ta lampa kraj koje smo se sreli. A onda, malo kasnije i ostale lampe u ulici, koje sam vidio. Kako sam isao dalje, nije vise bilo "zmigajucih" lampi.
Alan_SP is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2009., 23:57   #10
u svezi elektriciteta,to ti sve stoji,kad sam imao sintetičke navlake u autu stalno sam se"drmao".a za paljenje i gašenje lampi nemam objašnjenja.i večeras mi se to desilo..
Odgovori s citatom
Old 27.01.2009., 20:52   #11
pa to sa lampama se meni non-stop dogadja već sam imuna na to :-)
moj muz je isto primjetio da kad god sam ja u autu tako nešto bude, on kaže kad je sam da se to ne događa i u šali govori da sam ja krivac za to. ma to je možda sve slučajnost , ajde pogledajte koliko se ljudi samo tu to dogadja? ko zna koliko ih još ima ?? to je rasvjeta u ovoj zemlji u banani :-)
a imate li iskustva i sa tv-om da recimo gubi program, pa se maknete pa program dođe? ili odjednom na svim mogućim programima crnilo ili sleđena slika pa se maknete pa dođe ili tako nešto? imam i tih slučajeva, ali mislim da nam baš ti strujni tokovi nisu dobro razvijeni u državi.
dolores72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 02:09   #12
Quote:
dolores72 kaže: Pogledaj post
a imate li iskustva i sa tv-om da recimo gubi program, pa se maknete pa program dođe? ili odjednom na svim mogućim programima crnilo ili sleđena slika pa se maknete pa dođe ili tako nešto? imam i tih slučajeva, ali mislim da nam baš ti strujni tokovi nisu dobro razvijeni u državi.
Sto se tice TVa ili bilo kog uredaja koji treba antenu, to je vise manje normalno, covjek je velika antena (zato nam toliko i skode sva ta el-mag zracenja oko nas), pa to definitivno utjece na rasprostiranje el-mag valova.
Alan_SP is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2009., 21:12   #13
ja bi se ovog prepao kad bi se usred maraka počele gasit i paliti lampe.

Jedan savjet za onaj statički elektricitet kada idete dirati nešto i mislite da će vas stresti onda to napravite naglije tj. uhvatite brzo i to se neće dogoditi.
Old 06.02.2009., 21:20   #14
Meni je najgore u trgovini, ona kolica, pa police, i cijelo vrijeme se brecam, a boli k'o sam vrag... Ali zato mi je zakon igrati košarku, svi se boje da ću ih stresti pa najlakše dođem do lopte!
Old 26.02.2009., 22:30   #15
E i meni se to isto dogodilo.Ali znas sta ja mislim da je to.Npr svjetiljke ti nerade i pale i gase se svakih sta ja znam npr 30 sec.I dok si je 1.puta pogledo ona je bila ugasena ali dok ti dodjes do nje vec ti lega prodje tih 30 sec i upali se .Neznam kak da bolje objasnim
Enrique_Car is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2009., 23:13   #16
Quote:
Enrique_Car kaže: Pogledaj post
E i meni se to isto dogodilo.Ali znas sta ja mislim da je to.Npr svjetiljke ti nerade i pale i gase se svakih sta ja znam npr 30 sec.I dok si je 1.puta pogledo ona je bila ugasena ali dok ti dodjes do nje vec ti lega prodje tih 30 sec i upali se .Neznam kak da bolje objasnim

i na to sam pomislia.ima jedna pored moje zgrade koja kad je upaljena gori stalno a kad prođem pored nje se ugasi..
Odgovori s citatom
Old 27.02.2009., 12:18   #17
Ako netko stvarno pali i gasi lampe prolaskom onda pali i gasi SVAKU lampu a ne samo one koje imaju slab kontakt pa se pale i gase kako im se to grije i hladi. Ak vas to fascinira stanite malo dalje od takve lampe i gledajte koliko će se puta upaliti i ugasiti bez ičijeg približavanja.
mukotrpak is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2009., 23:16   #18
Ljudi koji ''gase'' zarulje

Dogadja mi se zadnjih tjedan dana da gasim sve zarulje za sobom .
Cula sam vec za taj ''fenomen'' , ali nazalost ne znam zasto se to dogadja .
Postoji li kakvo objasnjenje ?
ameli_e is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2009., 10:37   #19

kako misliš da gasiš sve žarulje za sobom !? gase li se same od sebe kada si ti u blizini ili ih ti gasiš na prekidaču ?

ako je ovo drugo uzrok bi mogao biti Ovaj no i ne mora jer mlađi ljudi često prolaze kroz fazu OPP-a tj. OKP-a bez da ostavi dubljeg traga na njima.
Old 25.05.2009., 10:44   #20
Quote:
ameli_e kaže: Pogledaj post
Dogadja mi se zadnjih tjedan dana da gasim sve zarulje za sobom .
Cula sam vec za taj ''fenomen'' , ali nazalost ne znam zasto se to dogadja .
Postoji li kakvo objasnjenje ?
amelie misli na ono što si prvo napisao, @normall.

Nema službenog objašnjenja, naravno. Jednostavno, jedno logično objašnjenje je da je napon nestabilan i da već i tvoj hod može izazvati slabe mehaničke vibracije koje ga isključe, privremeno. Dok netko drugi ne prođe, pa ju ne upali.
Neslužbeno... ... i meni se događalo, i mojem starom. Ja recimo gasim i palim najbolje s prednjom lijevom stranom glave, stari sa stražnjom stranom, kad već prođe kraj lampe.
Neki ljudi jednostavno to zapažaju, neki uopće ne. Ne bih ulazio u enerđija objašnjenja.
"This is the true joy in life, the being used for a purpose recognized by yourself as a mighty one; the being a force of Nature instead of a feverish selfish little clod of ailments and grievances complaining that the world will not devote itself to making you happy. - Shaw, G. B."
MoW is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:21.